Dekorasyonda Keşke ya da İyi ki Dediklerimiz...

bide benim perdeleriminde hepsi katlamalı maalesef napıcam bilmiyoru bunları okuduktan sonra
ama komşunun birinde var yeni evli onlarda işi öğrenmişler vallah kız 3 4 aya bir yıkıyo söküyo takıyo
valla benimkilerden birinin ipi çözülmüşde 1 ipi bağlamak için 15 dk uğraştım
şimdi yeni evime taşınıcam bi perdeciyle anlaşmayı düşünüyorum gerçekten zor görünüyo banada
ama görüntüye bakıncada süper duruyo be kardeşim!!
gülü seviyoruz dikeninede katlanıyoruz napalım

bide kızlar ben tül ve perdelerimi yıkamaya korkuyorum ne bilim bozulursa falan diye gerçi hepsi taçın ama siz napıyosunuz nekadar sıklıkla yıkıyosunuz
allahtan renklerini böyle füme mi desem kahveye mi çalıyo desem öyle aldımda kiri çok göstermiyo
ama kirlendiklerini biliyorumya içim rahat etmiyo
yıkamaya da korkuyorum yıkayanlar yardımcı olursa sevinirim

valla ben de annem geldiğinde yıkadım daha doğrusu annem yıkadı :teytey: mis gibi oldular hiç de bozulmadılar ya normal yıkadı işte deterjanla niye bozulsunlarki

katlamalıda da adam göstermişti çok basitti aslında ya artık bu yeniler eskisi gibi değil kullanışlı demişti belki eski sistem zor oluyodur ben daha yıkamadım çünkü unuttumadamın gösterdiği şeyi ya boş vaktimde baksamiyi olacak
bi tek çubuklarını çıkarıp yıkayacaktım öle ipiyle falan bi problemi yoktu aslında

masallah sansli azinliktasin istanbuldan sonra bodrum ooooo...

bir de bir sey sorucam filmler gece isik yakinca noluyor? o zamanda gostermiyor mu? ayrica filmleri istemeyince cikartmak mumkun mu?

bir sey daha peki gunes iceri girince perde yokken zor olmuyor mu? film taktirmak icin pimapenler bastan sokulmesi gerekli mi? filmle beraber yeni pimapende yaptirmak zorunda miyiz?

cok sordum ama benim aklima yatti bayagi

caramelacım ya yaşadığın yer süpermiş ama bu güneş ışığı girmemesi iyi bişi mi yani kışın falan gerçi bodrumda sorun olmayabilir ama biz ankarada güneş girsin diye uğraşıp duruyoz daa

ya çok güzel bir seçim olmuş senin için perdesiz direk denizi görebilmek muhteşem olmalı :lepi: neyse biz de emekliliğimizde güneye falan gidersek yaptırırız artık :roflol:

ben koyu renk ahşap mobilya istemiştim annem çok toz olur diye aldırmadı.iyiki de öyle olmuş ne zaman istersem o zaman alıyorum tozunu hiç ben tozluyum demiyor.
oturma odam yataştan ayakları yerden yüksek olduğu için hiç çekme derdi yok çok rahat siliniyor ama ileride altına bişey koyamadığım için yani çekyatlar gibi..pişman olabilirim
en çok yatak odamı beğeniyorum.istikbalden.yatak bazalı.diğer parççalrın hepsi yerden yüksek..temizlik çoook rahat.
gümüşlüğüm bi önceki evdeyken oturma odasında duruyordu.şimdi mutfak karısının hemen karşısında koridorda..baktım onca özene bözene aldığım 12lik yemek takımları kahvaltı takımları boşboş duruyo sinir oldum hepsini topladım biraraya....valla üç günlük dünya bi daha mı gelicez...sofra hazırlarken gözüm önce oraya gidiyor.elimin altındalar...

mikserimi standlı almıştım -tefal-çok memnunum o çırparken ben diğer hazırlıklara devam ediyorum.biraz yer kaplıyor ama..
clipso düdüklü tencerenin yerini hiçbirşey tutamaz..
tupperware zeytinyağlıklarımı çok severek kullanıyorum.istediğim yere koyuyorum hiç biyere yağ bırakmıyor..
koştaşdan 5raflı kiraz kitaplığı 45ytlye aldım .3 tane.bütün kitaplarımı topladı.fiyatı çok uygun.
ariston çamaşır makinam güya süper sessiz ama maşşallah evde kazı oluyomuş gibi ses çıkarıyor.en yakın zamanda servis çağırıcam.fakat 7,5 kilo olduğu için çok seviyorum yorgan battaniye kilim yerşeyi yıkıyor.

bi de ben mutfağa halı almamıştım kilim kullanıyorum.o da çok rahat atıyorum makinaya ohhh...
perdelerim taç'dan.düşük sıkma devriyle yıkıyorum çıkar ıkmaz asıyorum ütüye gerek yok.zaten bi ütüleyince alışıyo hep istiyo diyolar.
yeni sulu süpürge aldık libella..4 ay oluyor.süper bişey.ama her süpürgeden sonra anaaa evim bu kadar kirlimiymiş diye utanarak döküyorum suyunu =)
benden bu kadar çok yazdım...
kalın sağlıcakla...
bide aslında memnun olmadığınız eşyalarınızı satmayı düşünebilirsiniz.mesela annem vitrinini satmak istiyor.

Halıların altındaki halı kaydırmazlardan nefret ediyorum
her tarafı kapatan yolluklardan da öyle
üstüne su dökünlünce bütün o şeyi kaldırmak o kadar zorki annem yaptırdı
ikinci ayda söküp attık adıda halıfleksti benneyaptımki

2 tane baza alsaydınız keşke temizlik yaparken çekmekte zorluk olmuyor özellikle önden değilde yandan açılanlar çok kullanışlı.

köşenin yerini değiştiremiyorsun aynı model kullanmak zorundasın odan genişse normal bir takım almalısın bence daha kullanışlı olur..

ya kızlar katlamalı tüllerden bahsetmişsiniz ama ben çok rahatım bu konuda yani alıcaklara kötü öneride bulunamam misafir odamdaki tüllerim balon tül deniyo sanırım ondan mekanizmalı alt kısımları uuuuu bu şekilde yani balon deniyo sanırım üst korniş kısmından da alttaki güneşliğe cırtcıtlı alttan iplerini söküyorum üstten cırtları çektiğim gibi tül aşşağıda sadece takarken zorluk oluyo çünkü hepsini öyle bir hizada yapman gerekiyo balon kısımlar hepsi eşit durmuyo ama ben hep tek başıma yapabiliyorum boyumda çok kısadır ben yapabiliyosam uzun boylular kesin yapar yatak odamdaki sadece katlamalı onu elde yıkıyorum çünkü uçlarında taşlar var onuda aynen iplerden boşandırıyorum yukardan cırt cırtı çekiyorum tamamdır tek uğraştıran güneşlikler onlarda mahfoluyorum onları yıkamak ölüm dfaha kolay yolu varsa söylesinler ben mekanizmadan çıkarttıktan sonra banyoma seriyorum lifle yıkıyorum o biraz zor kurutması falan yani ama mekanizmalı tüllerin arkasınada o güneşlikler gidiyo bu konuda kolay bir yol bulan varsa bana söyleyebilirmi

Sevgili yastev, ben o güneşlikleri sadece siliyorum =) Aldığım yerde bunlar yıkanmayacağı için kolay silinebilenlerden seçin demişlerdi, yıkanabildiğinden hiç haberim yoktu. Bu arada benim perdeler de mekanizmalı, ben rahatça söküp yıkayıp takabiliyorum. Sadece dediğiniz gibi takarken aynı hizaya getirmek zaman alıyor, onun dışında kolay bence de. Çok güzel göründükleri için ben de tavsiye ediyorum, yıkamak gözünüzü korkutmasın =)

Ben de herkes gibi beyaz halıdan şikayetçiyim. Step'ten o tüylü gibi olan beyaz üstüne desenli halılardan almıştık ama hiçbişeye benzemiyor artık. Bi de bizim evimizde köpeğimiz de olduğu için 1 yılda rezil oldu halılarımız =(

Onun dışında salonumuzda sadece köşe takımımız var, kayıyor ama çok kullanışlı bence. Hem yer kaplamıyor, salon daha büyük görünüyor hem de kullanışlı geliyor bana. Az ve öz mobilya seviyorum.

Koltuğumu leke tutmayan kumaştan yaptırmıştım. Çok memnunum. Vişne suyu bile döküldü, koslayla sildim hemen çıktı zerre leke kalmadı.

TV ünitesini marangoza yaptırdık, elektronik bütün ıvır zıvırı ona tıkıştırdık, çok memnunum, kablo yüzünden görüntü kirliliği yok bu sayede evde en azından.

Onun dışında salondaki orta sehpayı yere çok yakın almıştık şık duruyor diye. Bizim zibidi gelip yanına yatıp çenesini sehpaya dayıyor. Durmadan o sehpayı siliyorum. Delirmek üzereyim. Keşke yerden yüksek bişey alsaydım diye dertleniyorum.

Evde 2 tane büyük sürgülü dolap var ama ben yine de sığamıyorum. Sanırım yerleştirmeyi beceremiyorum =( Bu yorganlar falan beni öldürecek. Çok yer kaplıyorlar.

Bu iç içe geçen sehpalarımın (zigon deniyor galiba tam bilemedim) ayakları metal, sildikçe iz kalıyor ve hiç hoşuma gitmiyor. Üstü ahşap, hep bardak altlığı kullanıyorum, memnun değilim. Şimdiki aklım olsa cam alırdım.

Yerler laminat parke ama koyu renk. Keşke açık meşe akçaağaç falan yaptırsaydım diye hayıflanıyorum. Evde köpek de olduğu için 3 tel tüyü dökülse sırıtıyor. Ben bezdim artık süpürmekten.

Eve kitaplık yaptırmamıştım, şimdi de yaptıracak yer bulamıyorum, ev küçük çünkü. Kitaplarım heryerde. Bu yüzden ev hep dağınık gibi duruyor. Keşke ilk iş ona karar verip bir çözüm bulsaymışım diyorum.

Meşrubat bardağı diye paşabahçeden koccaman ama incecik bardaklar almıştım. 1 yıl içinde 6 tanesi kırıldı 6 tane kaldı =( Yarı kristal yarı cammış bide makinede yıkanabiliyormuş diye çok hoşuma gitmişti. Sonuç hüsran. Hiç tavsiye etmiyorum.

Salondaki kaloriferlerimin üstüne duvara monte ahşaptan delikli bir panel yaptırdım. En sağında da 3 tane rafı var. Hem delikleri sayesinde ısıyı kesmiyor hem de bizim kaloriferler eski ve çirkindi o görüntüyü kapatıyor. Çok şık oldu. Oraya da cdler, vazolar mumlar falan koydum. İyi ki de yaptırmışım diyorum.

Salondan balkona açılan bir kapı vardı. O kapıyı da söktürüp yine marangoza ahşaptan niş gibi bir şey yaptırdık. Geniş aralıklı 4 tane rafı var. Oraya da içki şişelerini, resim çerçevelerimizi falan koyduk. O da çok kullanışlı oldu.

Evimiz iki odalı. Diğer odaya bir çekyat almıştık. Şimdi keşke içi bazalı mı sandıklı mı ne deniyor, öyle bir şey alsaymışım diyorum. O konuda da pişmanım.

Salona köşe lambası mı ne denir ya ayaklı olur, ondan aldık, hep onu kullanıyoruz. Ama ampullerin çevresindeki o abajur mu ne denir kumaştan bişey çevreler ya (ben de hiçbişeyin adını bilmiyorum yahu), o bizimkinde kare. Ampuller ona değip hep yakıp iz yaptılar. Çok sinirimi bozuyor. Değiştirmeyi düşünüyorum. Çok lanet bişeymiş.

Aklıma şimdilik bunlar geliyor. Çok faydalı bir konu olmuş bu. Yazan herkese teşekkürler bu arada =)

Eğer krem rengi koltuk alıyorsanız mutlaka kılıfı çıkan ve yıkanan bir şey olmalı ....

Yerde açık renk halı kullanacaksanız yün değilde daha çabuk temizlenen bir ürün olmalı ...

Koyu renk ahşap mobilya çok çabuk tozlanır , meşe ya da akçaağaç tavsiye ederim .

Yatak odası darsa mutlaka baza alınmalı ama yekpare değil iki kişilik ayrı olmalı....

Banyolarda lavabo ünitesi şart ...

Mutfak dolabı yaptırıyorsanız bir köşeye mutlaka kiler dolap stilinde bir şey yaptırmalısınız çok kullanışlı olur .

Evinizde ayrı kiler varsa mutlaka dolap yaptırın daha fazla şeyi muhafaza eder.

arkadaşım bizde deri koltuk takımı kullanıyoruz hemde beyaz hakiki deri olduktan sonra hiçbir problem olmaz bi kere silmesi çok kolay beyaz olduğu halde kir tutmuyor yırtılma sökülme yanma gibi bi problem yok biz memnunuz tavsiye edebilirim

ben deri mobilyalarin temizligi kolay olur diye deri aldim koltugumu hatta bütün sandalyeleri ama hic öyle degilmis kot pantolonlarin boyasi koltuga geciyor ve kesinlikle cikmiyor hele cocukluysaniz yandiniz kalemle cizildiyse isiniz bitti cikmiyor bide kisin cok soguk oluyor ciplak kolla oturunca ziplayarak kalkiyorum bende örtü örtüyorum ama hic kullanisli degil sürekli altimizda kayiyor
birde koyu renkli mobilya yatak odam koyu tahta her allahin günü toz aliyorum 5 dakika sonra gel yine tozlu

arkadaşlar bilgilerinizden çok istifade ediyorum.
hepinize çok çok teşekkür ederim.

ya arkadaşlar ben oturma ve yaslanma yerleri dışında diğer yerleri krem deri olan koltuk takımı istiyorum :S bide nişanlım daha önceden bi yemek masasıyla bu bardakalrın falan konulduğu gümüşlükmü denilio ondan almış. ama ben öğretmenim çok fazla kitabım var ben onu kitaplığa dönüştürmek istiyorum ama nasıl olur acaba???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…