Sevgili yastev, ben o güneşlikleri sadece siliyorum =) Aldığım yerde bunlar yıkanmayacağı için kolay silinebilenlerden seçin demişlerdi, yıkanabildiğinden hiç haberim yoktu. Bu arada benim perdeler de mekanizmalı, ben rahatça söküp yıkayıp takabiliyorum. Sadece dediğiniz gibi takarken aynı hizaya getirmek zaman alıyor, onun dışında kolay bence de. Çok güzel göründükleri için ben de tavsiye ediyorum, yıkamak gözünüzü korkutmasın =)
Ben de herkes gibi beyaz halıdan şikayetçiyim. Step'ten o tüylü gibi olan beyaz üstüne desenli halılardan almıştık ama hiçbişeye benzemiyor artık. Bi de bizim evimizde köpeğimiz de olduğu için 1 yılda rezil oldu halılarımız =(
Onun dışında salonumuzda sadece köşe takımımız var, kayıyor ama çok kullanışlı bence. Hem yer kaplamıyor, salon daha büyük görünüyor hem de kullanışlı geliyor bana. Az ve öz mobilya seviyorum.
Koltuğumu leke tutmayan kumaştan yaptırmıştım. Çok memnunum. Vişne suyu bile döküldü, koslayla sildim hemen çıktı zerre leke kalmadı.
TV ünitesini marangoza yaptırdık, elektronik bütün ıvır zıvırı ona tıkıştırdık, çok memnunum, kablo yüzünden görüntü kirliliği yok bu sayede evde en azından.
Onun dışında salondaki orta sehpayı yere çok yakın almıştık şık duruyor diye. Bizim zibidi gelip yanına yatıp çenesini sehpaya dayıyor. Durmadan o sehpayı siliyorum. Delirmek üzereyim. Keşke yerden yüksek bişey alsaydım diye dertleniyorum.
Evde 2 tane büyük sürgülü dolap var ama ben yine de sığamıyorum. Sanırım yerleştirmeyi beceremiyorum =( Bu yorganlar falan beni öldürecek. Çok yer kaplıyorlar.
Bu iç içe geçen sehpalarımın (zigon deniyor galiba tam bilemedim) ayakları metal, sildikçe iz kalıyor ve hiç hoşuma gitmiyor. Üstü ahşap, hep bardak altlığı kullanıyorum, memnun değilim. Şimdiki aklım olsa cam alırdım.
Yerler laminat parke ama koyu renk. Keşke açık meşe akçaağaç falan yaptırsaydım diye hayıflanıyorum. Evde köpek de olduğu için 3 tel tüyü dökülse sırıtıyor. Ben bezdim artık süpürmekten.
Eve kitaplık yaptırmamıştım, şimdi de yaptıracak yer bulamıyorum, ev küçük çünkü. Kitaplarım heryerde. Bu yüzden ev hep dağınık gibi duruyor. Keşke ilk iş ona karar verip bir çözüm bulsaymışım diyorum.
Meşrubat bardağı diye paşabahçeden koccaman ama incecik bardaklar almıştım. 1 yıl içinde 6 tanesi kırıldı 6 tane kaldı =( Yarı kristal yarı cammış bide makinede yıkanabiliyormuş diye çok hoşuma gitmişti. Sonuç hüsran. Hiç tavsiye etmiyorum.
Salondaki kaloriferlerimin üstüne duvara monte ahşaptan delikli bir panel yaptırdım. En sağında da 3 tane rafı var. Hem delikleri sayesinde ısıyı kesmiyor hem de bizim kaloriferler eski ve çirkindi o görüntüyü kapatıyor. Çok şık oldu. Oraya da cdler, vazolar mumlar falan koydum. İyi ki de yaptırmışım diyorum.
Salondan balkona açılan bir kapı vardı. O kapıyı da söktürüp yine marangoza ahşaptan niş gibi bir şey yaptırdık. Geniş aralıklı 4 tane rafı var. Oraya da içki şişelerini, resim çerçevelerimizi falan koyduk. O da çok kullanışlı oldu.
Evimiz iki odalı. Diğer odaya bir çekyat almıştık. Şimdi keşke içi bazalı mı sandıklı mı ne deniyor, öyle bir şey alsaymışım diyorum. O konuda da pişmanım.
Salona köşe lambası mı ne denir ya ayaklı olur, ondan aldık, hep onu kullanıyoruz. Ama ampullerin çevresindeki o abajur mu ne denir kumaştan bişey çevreler ya (ben de hiçbişeyin adını bilmiyorum yahu), o bizimkinde kare. Ampuller ona değip hep yakıp iz yaptılar. Çok sinirimi bozuyor. Değiştirmeyi düşünüyorum. Çok lanet bişeymiş.
Aklıma şimdilik bunlar geliyor. Çok faydalı bir konu olmuş bu. Yazan herkese teşekkürler bu arada =)