Dekorasyonda Keşke ya da İyi ki Dediklerimiz...

bencede bu bölüm çok hoş olmuş.
açık renkli koltuk olayına bende katılıyorum. kesinlikle tavsiye etmiyorum ne kadar silerseniz silin bir işe yaramıyor. benim koltuklar minderli minderlerin örtüleri çıkıyor bahar temizliğinde yıkıyorum ama kol yerleri yokmu birde geniş geniş ne tür deterjan denediysem olmuyor yıkama makinesi bile kullandım yine olmadı. en sonunda koltuk örtüsü aldım o da başka bir dert hiç üstünde durmuyor diyebilirim. helede çocuklar varsa.

şu süet gibi olan kumaşlar çok hoş ya 2 sene önce görümcem aldı koltuk takımı nemli süngerle silerek temizliyor. ne toz ne leke hiçbişey tutmuyor. benimkoltukların eskimesine daha bikaç sene var bende onlardan alıcam.

yemek odası ve yatak odası takımımı açık renk modüler mobilya almıştım iyikide almışım valla hiç toz göstermiyor. ama gümüşlük ve vitrinden hiç memnun değilim boşuna yer kaaplıyorlar şimdiki aklım olsa asla almazdım konsollar iyi yinede onlar lazım. birde tv ünitesi tamam. bana kalsa çoktan atardım ama eşimin dilinden kurtulamam :roflol:

açık renkli halıda tavsiye etmiyorum çok çabuk kirleniyorlar. sadece salonumda var şimdiden mahvoldular. yıkayınca güzel ama birkaç ay sonra hemen kirleniyorlar.

bende halımı ve koltuk takımımı güzel gözüktükleri için almıştım ama temizliğide göz önünde bulundurmak gerekiyor hele birde çocuklar olduktan sonra .

yatak odası için kesinlikle baza diyorum. özellikle küçük evler için çok toparlayıcı oluyor.
tüller benimde eski tip yıka yıka as hiç problem olmuyor. annem katlamalı kullanmıştı hiç memnun kalmadı nedense uçlarındaki boncuklardan dolayı elde yıkamak zorunda kalmıştı çokta kullanmadı zaten eski tipe geri döndü. güneşlik olarak o kağıt gibi olan perdelerdende yaptırmıştı alttaki çıtaların kenarlarından yırtılmaya başlamıştı hemde 2. ayda bende istiyordum yaptırmak vazgeçtim en iyisi eski tip yıka yıka as 7 senedir kullanıyorum güzel bir şekilde dürerek koyuyorum makineye ıslak olarak asıyorum çokta buruşmuyolar.

tabiki herkesin zevkine kalmış ev dekorasyonu ama biraz uzun vadeli düşünmekte gerekiyor. alacağınız şeyin güzelliğinden çok kullanışlığı ve temizliğide çok önemli.

şimdiki zamanda az buz para değiller çünkü ev kurmak zor allah herkese kolaylıklar versin.

şimdilik aklıma gelenler bukadar benimde. daha gelirse yazarım.

guzel bir konu olmus umarim benimde bir faydam olur diyerek sıralamaya başlıyorum:)
memnun olduklarım
*buzlu camlı zigon masalarımın temizligi ve koruması cok kolay
*sürekli kullandıgım kose krem deri koltugum salonum kucuk oldugu icin cok ferah gosteriyor.kumasa gore cok cok daha rahat bence.ayrıca kenarlarinin ince olması daha az yer kaplıyor ve altıda acık.temizliği gayet rahat yani
*kucuk acılabilen salon masam cok kullanıslı yer problemi yasayanlar icin
*duduklu ne kadar dekorasyona girer bilmem ama cok muthiş birseymiş hele benim gibi unutkanlar için clipsolar en gerekli araç hele de kulpları sabit degilse
*katlamalı perdelerimin ustten yapıskanlı(cırt-cırtli:)) olması avantaj
*banyo lavabo muslugum ile ayna arasındaki mesafe-onceden surekli ayna silmek zorunda kalırdım
*salonumda surekli tuttugum arcelik caycım
*cekmece ici duzenleyicisi
*lambaderlerim
*kumaşsız sandalyelerim-silme leke derdi yok:)
keske dediklerim
**koyu renk tv unitem buyuk kaldı evi daha da kucuk gosterdi.kiraciyken buyuk mobilya alinmamaliymis
**bazasız yatak takimim
**bej renk halı
**yerdeki kaygan parlak açık renk seramik(tek tel sac dusse bile belli ediyor ustelik ıslakken tehlikeli)
**dusakabinin buzlu camlı olmaması(damla izlerini sık sık temizlemek ve icerisini hep boş tutmak gerekiyor)

Maalesef benimde keşke dediğim bir konu var (
koltuklarım standardın üzerinde çok büyükler , evim zaten küçük olduğu için salonumu daha da küçültüyorlar..
Şimdiki aklım olsa daha küçük kutu gibi koltuk takımı alırdım..

ya rakadslar benımde ceyızıme annem halı alcak bende annemekar beyazı al dedım hatamı ettım sımdı üfff sogudum bırden ne renk alım sızce yardım edın yah..

küçücük oturma odam için büyük bi koltuk aldım:tomato:..sadece o kadar değil bide beyaz aldımkaydirigubbakcemileannecim duy sesimi,pişmanııımmm:mymeka::mymeka: en yakın zamanda değiştircem inşallah:Saruboceq:

Ben de değiştirmeyi düşünüyorum koltuklarımı mızmız aynı dertten muzdaribiz ama daha yeni sayılır benimkiler bir de bir dünya para verdik ( biraz kullanalım bakalımm

Ben de değiştirmeyi düşünüyorum koltuklarımı mızmız aynı dertten muzdaribiz ama daha yeni sayılır benimkiler bir de bir dünya para verdik ( biraz kullanalım bakalımm

valla canım bende 2 senelik evliyim daha.büyük odada,farklı renk olsaydı,koltuğumu çok beğeniyorum ama :çok üzgünüm:

valla canım bende 2 senelik evliyim daha.büyük odada,farklı renk olsaydı,koltuğumu çok beğeniyorum ama :çok üzgünüm:

Evet canım bende çok beğeniyorum ama çok büyükler

Yeni mobilya alacak arkadaşlara ipucu olmuş olur hiç değilse..Bizim koltuk aldığımız yer showroom olduğu için koltuklar küçük görünüyordu ama eve götürünce gözlerime inanamadım :1shok: e geri iade de edemedim..Şimdi biraz zaman geçsin bekliyorum değişicem inşallah

vitrin gümüşlük konusunda çok haklısın ama vakdi zamanında aldık ne edek kullanıyoz işde :)
banyo dolaplarıda dediğiniz gibi süper toplutyo dışarda hiçbirşey kalmıyor ferah oluyo
oturma odanız eğer çok büyükse güzel durmazda orta derecede ise çok kullanışlı yerden tasarruf ediliyor ben çok memnunun tavsiye ederim bakmak isterseniz resimlerini koymuşdum :)

evlenirken güzelliğine aldandıdgım koltuk takımları esim ve oglumla bir olup yaka silktirdiler bana:a015:
çünkü tam 13 adet yastıgımız var oturunca sıgmıyoruz diya esim fırlatıyo oglumda sagolsun babasının izinde.hergün o yastıkarı yüzkere kabartıp toplamaktan gına geldi.ben ettim siz etmeyin 2yastık neyimize yetmiyo?:uhm:

daha evleneli 1,5 sene oldu pişmanlıklarım başladı...

şimdilerde deri koltuklar moda biliyorsunuz..keşke şimdikileri alsaymışım hangi alka hizmet aman çizilir kesilir diye almamışım...

ama iyiki yemek odası takımı (vitrin konsol..vs.) almamışım..yer kaplıyo ve gereksiz..alanlar pişman...bir LCD altlığı aldım okadar.....burdan kar etmişim :)

düşündümde benim pişmanlığım yok galiba:uhm:sadece yatak odamı biraz büyük aldım keşke dolabımı 6 kapılı almasaymışım bazayı kesinlikle almalısınız çok şey alıyor orta sehpamı camlı aldım oda kullanışlı:icecream: bu kadar

bunu denemek lazım...

:1closedeyes:

kızlar bu konuyu açtığınız iyi olmuş.tecrübelerinizden,tavsiyelerinizden faydalanmış oluyoruz.bende evimden gümüşlüğümü attım kurtuldum.hiç bir işe yaramıyor mağaza vitrini gibi,işide cabası.kosoluda atmayı düşünüyorum.en güzeli eve göre eşya almak.fazla eşya,fazla iş demek.kalabalık görünüyor ayrıca.salondaki masmı yuvarlak almadığıma pişmanım değiştirmeyi düşünüyorum inşallah.yuvarlak masa sandalyeleri daha güzel tertipli topluyor,yemek yerkende insanlar oturma düzeni olarak daha rahat ediyorlar.yatak odamdaki bazayı aldığıma pişmanım.altı çok zor siliniyor çubuklar bez sararak yarım yamalakhalılarım açık renk çabuk kirleniyor.american kapı yaptıracaklar beyaz sakın düşünmeyin yıllar geçtikçe çirkinleşiyor,ben ceviz yaptırdım memnunum.çok koyu mobilya tozu çok gösteriyor.kristal avizeleri attım.yerine pervaneli tavan fanlarından koydum.çok kullanışlı hele bu sıcaklarda 24 saat çalışıyor.çokda şık duruyor.
dantelleride kaldırdım.gereksizmiş onu anladım.senelerce kendimizi lüzumsuz işlerle meşgul etmişiz ona yanıyorum.:))görselliğe değil kullanışa ve temizliğinin kolaylığına bakın derim.herşeye doyuluyor.

salonda konsol ve gümüşlükten pişmanım keşke almasaydım ,üstelik atsam atamam satsam satamam çok para verdik ,ingiliz tarzı olduğundan çok pahalı ,birine vermeye filan kalksam kocamın lafından kurtulamam..halılarımdan memnunum ,perdelerimden de ,onun dışında yatak odam venge yatağım bazalı ,çok memnunum ..

valla kıslar aranızda en şanslılardan biri benim herhalde...

tüm mobilyalarım ayakkabı dolabım hariç açık gri - krem üstleri camlı toz falan asla göstermez tavsiye ederim... salon koltuklarım beyaz deri yanları üzeri vişne rengi leke tutmayan kumaştan mikrofiber bezle ve suyla siliyorum misler gibi oluyor... fiskos sehpam ve orta sehpamda cam inanılmaz rahati çizildi, leke oldu derdi yok valla...

perdelerim normal tül sadece salonumda ve oturma odam da fon perdem var onlarda kanat şeklinde, kolayca yıkanıyor ve asılıyor, ütüye bile gerek yok...

beyaz eşyalarım adı üstünde beyaz, iz, leke vs. olmaz cifledinmi pırıl pırıl valla...

yerlerim akçaağaç laminant temizliği çok kolay, saç, kıl göstermiyo....

banyo dolabım bütün ıvır zıvırlarımı topluyo, yatak odamda çift kişilik bazam ve misafir yatak odasında da bekarlığımızdan kalma 2 adet tek kişilik bazalarımız var altları hınca hınç dolu olmasına rağmen yetmiyor bile (amma çok lüzümsuz eşyam varmış ya yazarken farkettim vallakaydirigubbakcemile3)

tek problemim oturma odamdaki koltuk takımının büyük pofuduk yastıkları, yaslanınca şekilleri bozuluyo, onlarıda bu sene mindere çevirteceğim inşallah...

birde sakın ama sakın beyaz veya açık renk halı almayın özellikle oturma odası ve mutfağa (en kısa zamanda değiştireceğim bıktım halı yıkamacıya göndermekten yaaaa.)

birde evin fayansları caramel renginde müteahhitin iğrenç zevkinin ürünü bi ara gözüp kırdırıp yeniden yaptırmayı yerse değiştireceğim onlarııııı....

aslında evımdekı bi çok seyden memnunum ama herkesınde soyledıgı gıbı açık renk halılar mutfak halım bıle beyaz ve kırmızı düşünün yani...evlenırken herseyımı sıyah almak ıstemıstım ıyı kı almamısım basımda bı tv kabını var nefret edıyorum.butun beyaz esyalarım grı ve arçelık çok memnumum özellıkle buzdolabımdan.frıtozum ve çaycım super fırınım yemek bolumu ayrı pasta bolumu ayrı bunları kesınlıkle tavsıye edıyorum...

benide keşke dedirten halılarım
başedemiyorum çoğu açık renk.artık oturma odamdakini daha 1.5 senlik evli olmama rağmen değiştirdim
elimde resmen bezle geziyorum....sakın açık renk almayın bir de dünyanın parasını vermiştimakannehir

benimde yemek odası takımım siyah toz çok olur dediler ama ben evlenmeden önceden beri çok heves ettiğim için siyah aldım mikrofiber toz bezim ve pronto toz savar sayesinde öle bi derdim kalmadı
her yönü denedim....yatak odamda siyah ve krem karışıkkkaydirigubbakcemile2

bende koltuklarıma gıcık oluyorum.daha 1,5 yıllık evliyim ama sanki yıllarca kullanılmış gibi oldular.o kadar da para vermiştik.en kısa zamanda değiştirmek istiyorumklava:

arkadaşlar iyiki aldıklarımız yatak odasındaki ve çocuk odasındaki bazamız..bazanın altının temizlenmesi için de ayak tercihi yapabilirsiniz..10 -15 cm lik metal ayaklar var onlardan taktırtın o zaman altı da kolay siliniyor.
salona koltuk takımı değil de 2 üçlü 2 tekli kanepe tarzı oturma grubu aldım ..iyiki almışım..arkası yastıklı olduğu için klasik kanepe gibi değil..altları sandık ve açınca da kocaman yatak oluyor..her iki aileden de uzağız yatılı ailelerimiz geliyor..çok rahat oluyor..ayrı bir oturmaa odasına gerek kalmıyor..
annem dedi sözünü tuttum iyiki de tutmuşum kızım vitrin gümüşlük mümüşlük alma zaten çalışıyorsun bir de onlarla uğraşma dedi almadım..şimdi rahatım sadece yemek masası aldım..
halıda da yine annemin sözünü tuttum açık renge çok özeniyordum ama pastel renkler aldım çok memnunum..halılarım merinos ve saray tavsiye ederim..ayrıca shagy tavsiye etmiyorum..
çeyiz sandığı aldığıma başta pişmandım ama üzerini oturma odası yada çocuk odası için tv sehpası gibi kullanılıyor..
yatak odasını eskitme inegöl mobilya aldım ceviz renk pişmanım çok klasik ve koyu renk özellikle yatak odasını daha dar gösteriyor..taşınırken bir mobilya atölyesine gönderip akçaağaca boyattıracam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…