Öyle kendini beğenmiş filan değil kesinlikle çok saygılı herkese karşı ama kendinin bir hedefi olmuyor kızım bak birşey hedeflemezsen mutlu olmak çabalamak için isteğin olmaz diyorumÇevremde bütün istedikleri yapılan çocuklar var ama o kadar doyumsuz ve mutsuzlar ki, acayip iticiler.
Çok çok çokkk doğru 2 sene sonra üniversiteli olacak spor lisesinde şuandaEn sevmedigim insan tipi gerçekten de .
Hadi şimdi ergen, ailesinden isteyecek tabii ki. Ama dört sene sonra üniversiteli olacak. O yaşlarda da durup durup pahalı şeyler istemesi , bunu kendine hak görmesi sizi de rahatsiz edecek. Benim sayıca o kadar fazla arkadaşım var ki, doyumsuz, eli ekmek tutsa kendi maaşı olsa bile babasından/kocasından devamlı pahalı şeyler isteyen, daha üst model bir şey almazsa utanıp triplere giren...
Müdahale etmezseniz buraya doğru gidecek bence kızınız. Sizi zora sokması hiç önemli değil çünkü o bir piremses...
Ben yerinde olsam hazır yaz tatili , bir yere verirdim çalışsınyok mu avukat yakınınız, Ağustos ayında yanında ise başlasın, getir götür zimbala falan. Arkadaşınız temsili bir şey verir,üstüne bir o kadar - hatta daha fazlası siz eklersiniz çaktırmadan, maaş gibi kazanir. O yaslar büroda çalışmak için gayet normal yaşlar, ben de çalışmıştım:) (ama bana hakkım olan parayı vermemislerdi uyuz olmuştum).
Ya da avukat olmaz başka ofis işi olur. Sonuçta fotokopi çekmek,bir şeyleri dosyalamak falan hep iştir. O da olmaz kuaför yani olurbenim sizin çocuk icin vereceğim tek tavsiye bu. Paranın nasıl kazanıldığını öğrenmesi lazim
İphone mi istiyor?Çok çok çokkk doğru 2 sene sonra üniversiteli olacak spor lisesinde şuanda
Spor salonuna yazıl diyorum sertifalarını filan al diyorum herşeyi söylüyorum ama yok yerinden de kalkmaz çok üşengeç
Her istedikleri tabiki yapılmaz. Çocukların beklemeyi sabretmeyi , emek vermeyi öğrenmesi gerekir. Oğlum şuan 3 yaşında ilkokul cagi gelince her hafta çok kısa süreli de olsa guvensigimiz birinin yanına verip çalışmayı emeği ve karşılığında kazanmayı öğreteceğim. İstediği şeyleri kendi para biriktirerek biz de destek olarak alabiliriz. Sizin kızınız da gayey böyle bir şey yapabilirsiniz. Biz oğlumuz için parasını da kendimiz vericez. Haz ertelemesini bilmeyen çocuklar hayatta maalesef ki doyumsuz ve mutsuz oluyorlar bu bilimsel bir arastirmadirİyi akşamlar kızlar konu açsam mı diye uzunca düşündüm ama bir türlü doğru yolun ne olduğuna karar veremedim
Uzatmadan konuya geleyim
2 kızım var biri 16 yaşında diğeri 4
Büyük olan kızın isteklerine yetişemiyorum öyle sürekli dışarı filan çıkan kız da değil ama
Mesela bir ayakkabıya 1400 tl vermemizi istiyor babası tamam diyor bana göre çok yüksek bir miktar bu devirde
İPhone 12 pro max i var şimdi 13 çıkınca onu almasını istiyor babasından
Günün konusuna gelirsek eşim şehir dışında çalışıyor 2 aya bir yanımıza geliyor hafta içi konuştuk biz yanına gidecektik ama planda olmayan işler çıktı başka bir şehire geçmesi lazım eşimin
Eşimde dediki madem yanıma gelemiyorsunuz kızları da al tatile gidin 1 hafta Marmaris tarafına Kayınbabam orda çalışıyor hesapladığımızda yol parası dahil rahat 20 000 civarı para gidiyor
Bende o kadar yolu çekemem zaten geçen hafta deniz şehrinde yaşayan ablama gittik 1 hafta çocuklar denizlerine girdiler burda da havuza giderler.boşver gitmeyelim dedim
Ona vereceğimiz paraya klima alalım kızların odasına dedim bir de ehliyete yazılacaktım tamam dedi eşim sen bilirsin konu kapandı
Fakat büyük kızımda bir tipler bir tripler niye tatile gitmiyormuşuz falan filan
Ki her sene mutlaka 2 kere tatil yaparız bir eşimle bir de sadece kızlarla ben gideriz
Yani bilemiyorum nasıl davranacağımı sizler çocuklarınızın her dediğini yapıyor musınuz
Mesela ben yerine göre yapıyorum ama eşim kesinlikle kısıtlama çocukları diyor ben öyle doyumsuz oluyorlar diyorum
Sizin çocuklarınıza karşı tutumumlarınız nasıl
İyi akşamlar kızlar konu açsam mı diye uzunca düşündüm ama bir türlü doğru yolun ne olduğuna karar veremedim
Uzatmadan konuya geleyim
Büyük olan kızın isteklerine yetişemiyorum öyle sürekli dışarı filan çıkan kız da değil ama
Mesela bir ayakkabıya 1400 tl vermemizi istiyor babası tamam diyor bana göre çok yüksek bir miktar bu devirde
Günün konusuna gelirsek eşim şehir dışında çalışıyor 2 aya bir yanımıza geliyor hafta içi konuştuk biz yanına gidecektik ama planda olmayan işler çıktı başka bir şehire geçmesi lazım eşimin
Eşimde dediki madem yanıma gelemiyorsunuz kızları da al tatile gidin 1 hafta Marmaris tarafına Kayınbabam orda çalışıyor hesapladığımızda yol parası dahil rahat 20 000 civarı para gidiyor
Bende o kadar yolu çekemem zaten geçen hafta deniz şehrinde yaşayan ablama gittik 1 hafta çocuklar denizlerine girdiler burda da havuza giderler.boşver gitmeyelim dedim
Ona vereceğimiz paraya klima alalım kızların odasına dedim bir de ehliyete yazılacaktım tamam dedi eşim sen bilirsin konu kapandı
Fakat büyük kızımda bir tipler bir tripler niye tatile gitmiyormuşuz falan filan
Ki her sene mutlaka 2 kere tatil yaparız bir eşimle bir de sadece kızlarla ben gideriz
Yani bilemiyorum nasıl davranacağımı sizler çocuklarınızın her dediğini yapıyor musınuz
Mesela ben yerine göre yapıyorum ama eşim kesinlikle kısıtlama çocukları diyor ben öyle doyumsuz oluyorlar diyorum
kesinlikle para kazanmayı öğrenmesi lazım babam sabun imaalatçısı ayy sabun paketledim sabun tozu çıkartırdık mesela ben hapşuruk krizi eşliğindeEn sevmedigim insan tipi gerçekten de .
Hadi şimdi ergen, ailesinden isteyecek tabii ki. Ama iki sene sonra üniversiteli olacak. O yaşlarda da durup durup pahalı şeyler istemesi , bunu kendine hak görmesi sizi de rahatsiz edecek. Benim sayıca o kadar fazla arkadaşım var ki, doyumsuz, eli ekmek tutsa kendi maaşı olsa bile babasından/kocasından devamlı pahalı şeyler isteyen, daha üst model bir şey almazsa utanıp triplere giren...
Müdahale etmezseniz buraya doğru gidecek bence kızınız. Sizi zora sokması hiç önemli değil çünkü o bir piremses...
Ben yerinde olsam hazır yaz tatili , bir yere verirdim çalışsınyok mu avukat yakınınız, Ağustos ayında yanında ise başlasın, getir götür zimbala falan (gerçi adlı tatil) Arkadaşınız temsili bir şey verir,üstüne bir o kadar - hatta daha fazlası siz eklersiniz çaktırmadan, maaş gibi kazanir. O yaslar büroda çalışmak için gayet normal yaşlar, ben de çalışmıştım:) (ama bana hakkım olan parayı vermemislerdi uyuz olmuştum).
Ya da avukat olmaz başka ofis işi olur. Sonuçta fotokopi çekmek,bir şeyleri dosyalamak falan hep iştir. O da olmaz kuaför yani olurbenim sizin çocuk icin vereceğim tek tavsiye bu. Paranın nasıl kazanıldığını öğrenmesi lazim
Bana göre de çok fazla fiyatlar ama bunu kızıma söylediğimde okuldaki bütün arkadaşlarının hep aynı telefonları olduğu veya marka ayakkabı giydikleri filan
Eminim bir ton da faydasını görmüşsündür.kesinlikle para kazanmayı öğrenmesi lazım babam sabun imaalatçısı ayy sabun paketledim sabun tozu çıkartırdık mesela ben hapşuruk krizi eşliğindekazan dairesinin içine girdim temizledim kulaklarımın içinden bile is çıktı babamın ofisini temizledim işçilerle çalıştım vallahi ...
annemde estetisyendi çay demler ofisini temizler servis yapar günlük kayıt tutar getir götür işini yapardım sekreteriydim ofis kızıydım resmen karın tokluğuna çalıştırdılar beni
Eşiniz bebelerle kendi ugrasmadigi ve ugrasmayacagi için çocuk yetiştirmekten anlamıyor simart Allah simartİyi akşamlar kızlar konu açsam mı diye uzunca düşündüm ama bir türlü doğru yolun ne olduğuna karar veremedim
Uzatmadan konuya geleyim
telefon konusunda bence gereksiz ama ayakkabi vs yani belliki çocuğun icinde bulunduğu ortam bunu kaldiriyor ve aşsağısınada alışık degil diye tahmin ediyorum, yani simdiye kadar bu cocuk bunu görmüş ergenlikde var.Bana göre de çok fazla fiyatlar ama bunu kızıma söylediğimde okuldaki bütün arkadaşlarının hep aynı telefonları olduğu veya marka ayakkabı giydikleri filan
Ya şimdi eskiyide örnek veremiyoruz ki biz de harçlıksız büyüdük ne aldilarsa giydik şunu bunu istiyoruz diyemedik ama simdiki cocuklar ve maalesef aileler hep birşeyler yarıstırıyor bide çocukta görüyor herkes almış benim ailem niye almıyor diye düşünüyorcanım merhaba
ergen annesine kolaylıklık dileyeyim öncelikle
babamın fabrikası vardı yine de ben birşeylere sahip olmak için beklerdiim babama anneme bana şunu alın bunu istiyoırum diyemezdim, eğer deseydim ne istiyorsan harçlığını biriktir al derlerdidüzenli haftalık verilirdi o haftalıkla idare etmeyi öğrenirdim ...
senede 2 kere kıyafet alışverişi olurdu yazlık ve kışlık olarak bütçe şu onun dışına çıkmadan istediğini al derlerdi mesela ince bir mont mu beğendim ergenken havai olunur ya,
babam bak bunla üşürsün yine de al dersen alıcam sonra üşüdüm deme derdi yani doğruyu gösterir tercihlerinin kararlarının sonucunu sen yaşayacaksın derdi it gibi soğuktan titresemde tükürdüğünü yalamazdı babambende öyle alışveriş yapmayı öyle para idaresini öğrendim...
benim ulaşabileceğim ve beni arayabilecekleri telefonum vardı daha lüksünü alabilirlerdi ama almazlardı oku para kazan git kendin al durumu vardı bizde lazım olan zaruri olan herşeye sahiptim ama asla lüks birşeyim yoktu
örnek veriyorum liseden başarıyla mezun olduğumda babam araba aldı ama ne ? biskampumbağalar varya ondan sırf öğreneyim diye en en ucuzunu yani ...çalışıyor iş görüyor işte
ve yaz aylarında mutlaka çalıştırdı beni ya da o yaz mutlaka bir sorumluluk edindirdi gönüllü sosyal projelerde çalışmak gibi hayatın tam ortasına soktu yani beni .
bende işe yaradı , çocuğuma aynısını yaparım ki o yoldayız ahsen gerçekten para biriktiriyor birşey istediği zaman babasına kumbarasından para veriyoro sorumluluk duygusunu aşılamak gerek yoksa bol keseden gelen parayı yemek en tatlısıdır ve buna hep alışır çalışmak zor gelir... emeği sabrı öğretmek gerek ama ceza gibi değil teşvik ederek katılımını sağlamak gerek
ne çok konuştum ya
Eşim de aynı mantıktaHer dediğini yapmıyoruz da,yerine göre davranıyorum. 1400 liraya ayakkabı bana çok gelmedi,700 liraya havuz terliği, 1800 liraya da mevsimlik spor ayakkabı aldım çok beğendiği için. Gerçekten de çok iyiydi beğendikleri. Ama her istediğini de almıyorum,4 tane topu var bugün bir tane daha beğendi hayır dedim. Akıllı saat istedi olmaz dedim. Akıllı bileklik alabilirim doğum gününde dedim. İkna oldu ya da olmak zorunda kaldı bilemiyorum.
Telefon konusunda haklısınız,ben para biriktirip kendisinin almasını istiyorum oğlumdan. Şu anda 7 yaşında.
20 bin tatil için çok ekonomik olmuş,3 kişisiniz ben olsam oğlum tatil istese böyle de uygun bir fiyat yakalasam mutlaka götürürdüm kırmazdım.
Bu durumlar biraz da gelir düzeyiyle alakalı,gücünüzün yettiğince mantıklı istekleri geri çevirmeyin bence. Geçen günler bir daha geri gelmeyecek
Evet bunu biliyorum ama işte anlayanaYüksek meblağdaki istekleri zamanla sıkıntı çıkaracaktır. İstediği olmasına alışkın olduğu içni yoktan anlamayacak ve bu özel hayatında da sıkıntı yaratabilir
Ayyy ne güzel yazdın canım benim ne çok konuşmasıcanım merhaba
ergen annesine kolaylıklık dileyeyim öncelikle
babamın fabrikası vardı yine de ben birşeylere sahip olmak için beklerdiim babama anneme bana şunu alın bunu istiyoırum diyemezdim, eğer deseydim ne istiyorsan harçlığını biriktir al derlerdidüzenli haftalık verilirdi o haftalıkla idare etmeyi öğrenirdim ...
senede 2 kere kıyafet alışverişi olurdu yazlık ve kışlık olarak bütçe şu onun dışına çıkmadan istediğini al derlerdi mesela ince bir mont mu beğendim ergenken havai olunur ya,
babam bak bunla üşürsün yine de al dersen alıcam sonra üşüdüm deme derdi yani doğruyu gösterir tercihlerinin kararlarının sonucunu sen yaşayacaksın derdi it gibi soğuktan titresemde tükürdüğünü yalamazdı babambende öyle alışveriş yapmayı öyle para idaresini öğrendim...
benim ulaşabileceğim ve beni arayabilecekleri telefonum vardı daha lüksünü alabilirlerdi ama almazlardı oku para kazan git kendin al durumu vardı bizde lazım olan zaruri olan herşeye sahiptim ama asla lüks birşeyim yoktu
örnek veriyorum liseden başarıyla mezun olduğumda babam araba aldı ama ne ? biskampumbağalar varya ondan sırf öğreneyim diye en en ucuzunu yani ...çalışıyor iş görüyor işte
ve yaz aylarında mutlaka çalıştırdı beni ya da o yaz mutlaka bir sorumluluk edindirdi gönüllü sosyal projelerde çalışmak gibi hayatın tam ortasına soktu yani beni .
bende işe yaradı , çocuğuma aynısını yaparım ki o yoldayız ahsen gerçekten para biriktiriyor birşey istediği zaman babasına kumbarasından para veriyoro sorumluluk duygusunu aşılamak gerek yoksa bol keseden gelen parayı yemek en tatlısıdır ve buna hep alışır çalışmak zor gelir... emeği sabrı öğretmek gerek ama ceza gibi değil teşvik ederek katılımını sağlamak gerek
ne çok konuştum ya
benim zamanında da arkadaşlarımın herşeyi vardı canım ya...kolejde okudum birde daha lise son sınıfta okuyan arkadaşlarımın lüks arabaları hazırdı yani ... biraz ailenin tutumuyla alakalı bence ...o zamanlarda birde telefonlar yeni çıkmış bilgisayarlı ev lüks falandı markaların havası atılırdı... ay sanki böyle yazınca dinazorlar çağından kalma fosilmişim gibi hissetttim amaYa şimdi eskiyide örnek veremiyoruz ki biz de harçlıksız büyüdük ne aldilarsa giydik şunu bunu istiyoruz diyemedik ama simdiki cocuklar ve maalesef aileler hep birşeyler yarıstırıyor bide çocukta görüyor herkes almış benim ailem niye almıyor diye düşünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?