• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert yanmak istiyorum! Nedir lan bu torpil?

Bundan 15 yıl önce edebiyatı ben okumadım,istihdamı sıkıntılı diye. Gittim istediğim bölümü okudum kpssye çalıştım atandım,hem de 11 yıllık mezunum hiç işsiz kalmadım. Evet üniversite çok evet mezun çok evet saçma sapan bi ülkede yaşıyoruz ama ülkenin gerçeği bu,buna göre tercihler yapmalıyız. Eşim de mühendis hiç işsiz kalmadı şimdi ülkemiz gerçeklerini göze alarak arkeoloji okusaydı sonra da torpil morpil bik bik deseydi valla çok anlamsız olurdu. Şu şartlarda eğer bir Türk genci edebiyatı seçiyorsa yüzde 70 işsizliği göze alıyordur bence. Hoş hiç mütevazi olamıycam ben edebiyat okusam da formasyon alır atanırdım çünkü ders çalışmaktan gocunmam orda burda şikayet etmem ,ülkemin gerçeklerinin fatkındayımdır oturur kpss kasar öğretmen olurdum,böyle forum köşelerinde ağlanmazdım.

Herkese merhabalar, bildiğiniz dert yanmak için açtım konuyu, tavsiye falan istemiyorum. Bazı şeyleri paylaşmak istedim anlayacağız. Bayram bayram ne alaka diyenler gerisini okumasın.

Türkiyede iki çeşit insan kesimi olduğunu anladım, işleri yolundan giden insanlar ve bizler. Bu bizler kim? Hangi kapıyı çalsak torpilli olmadığımızdan ya da başka bir sebeple yüzüne kapılar kapanan insanlar. Faturaları nasıl ödeyeceğiz diye düşünüp yıllarca işsiz gezen insanlar, düşünce kalkamayan kadınlar.

Eee ne oldu da birden bu konuyu açtım derseniz turizm mezunu bir arkadaşım var, garsonluk yapıyor. Yıllardır bu alanda çalıştı, o da sizi bizim gibi üniversite mezunu, su gibi ingilizce bilir. İş bulamıyor, iş arıyordu yaz başından beri, kadın o da ve halen bir yere giremedi. Gittiği restoranın birinde buradan kimi tanıyorsun diye sormuşlar. Yanı bildiğin torpilin var mı demeye getirdiler, garsonluk için.

Tecrübe var, üniversite mezunu, yabancı dil var. Olmayan şey torpil. Ben eğitim sektöründe iş arıyorum aynı zamanda yayıncılık alanında.
Geçen gittiğim iş görüşmesinde devrelerimi yakacak bir hadise ile karşılaştım. Önce işe alınmama rağmen sonra arayıp fikir değiştirdiler nedenini dolaylı yoldan öğrendim. Komşuları olan bir kadını aldı işe, daha düşük maaşla, yani torpili, tanıdığı olduğu için.

Bunu da geçtim, gittiğim bir görüşmede şartlar arasında yazmamasına rağmen Almanca istediler, yazsalar başvurmazdım ve farklı bir şehirden gittim görüşmeye, yayınevinin adını vermeyeyim, gerekirse yazarım çekincem yok, üç aday var dediler, adaylar arasında diğer iki kişinin ne iş yaptığını söylediler bana. Biri ekonomi prof. bir yazar, tanıyorlarmış yayınevi sahibi öyle dedi. diğeri beni gibi dışarıdan gelen docentliğini yapmış bir avukat, bir de ben. otuz yaş sınırı var arkadaşlar, öğrendim ki prof. almışlar. Hayırlı olsun da bu adam/kadın otuz yaşını doldurmadan nasıl prof. olmuş? Bir de tanıdığı alacaksan beni niye çağırdın?

Ne demeye yazdım bunları, dert yanmak için. Eğitimden yayıncılığa hatta garsonluk, kasiyerlik gibi işlere kadar her işimiz torpille yürüyor bu ülkede.

Not: Eminim hakkıyla giren de vardır bir yerlere, her ne kadar ben görmediysem de, girenler yok öyle değil diye yazacaktır belki. Yine de siz tripli mesajları başka konuları saklayın, çekemem.

Herkese iyi bayramlar, bu ülkede ne kadar iyi bir bayram geçirilirse artık.

Yukarıda yazdım değil mi işi gücü yolunda olan var, gelip ahkam kesmesin burada. Tabi ki gelip kestiler! Yok şöyle girdim yok böyle çalıştım, ne yapayım, biz de çabalıyoruz. Demek ki sizin kadar şanslı olamadık. Dürüst insanlara denk gelemedik.
Bize böylesi denk geliyor demek ki, keyfimizden mi yazdık. Hiç çekilmiyor bilesiniz.

Bu arada nezaketimi son iş görüşmesinde bıraktım, takınmaya hiç niyetim yok!!!!!!!!!!!!
Her kelimenize sonuna kadar katılıyorum .Ahkam kesenlerin çoğunun da torpili olmuş oluyor ,ben artık onları duymuyorum bu hayatta .

ferdaw ferdaw siz yine de umut etmekten, gayret etmekten vazgeçmeyin. Tam vazgeçtiğiniz anda güzel bir fırsatı kaçırabilirsiniz.

Bundan 15 yıl önce edebiyatı ben okumadım,istihdamı sıkıntılı diye. Gittim istediğim bölümü okudum kpssye çalıştım atandım,hem de 11 yıllık mezunum hiç işsiz kalmadım. Evet üniversite çok evet mezun çok evet saçma sapan bi ülkede yaşıyoruz ama ülkenin gerçeği bu,buna göre tercihler yapmalıyız. Eşim de mühendis hiç işsiz kalmadı şimdi ülkemiz gerçeklerini göze alarak arkeoloji okusaydı sonra da torpil morpil bik bik deseydi valla çok anlamsız olurdu. Şu şartlarda eğer bir Türk genci edebiyatı seçiyorsa yüzde 70 işsizliği göze alıyordur bence. Hoş hiç mütevazi olamıycam ben edebiyat okusam da formasyon alır atanırdım çünkü ders çalışmaktan gocunmam orda burda şikayet etmem ,ülkemin gerçeklerinin fatkındayımdır oturur kpss kasar öğretmen olurdum,böyle forum köşelerinde ağlanmazdım.
Çok acımasızca bir yorum sizin emeğinizin karşılığınızı almış olmanız herkesin alacağı anlamına gelmiyor.... Meslek sahibi olmuşsunuz ancak başkalarının ayakkabılarını giyip onun geçtiği yollardan geçmeden onu eleştirme hakkınızın olmadığını idrak edecek bilinç seviyesine erişememişsiniz.

Çok acımasızca bir yorum sizin emeğinizin karşılığınızı almış olmanız herkesin alacağı anlamına gelmiyor.... Meslek sahibi olmuşsunuz ancak başkalarının ayakkabılarını giyip onun geçtiği yollardan geçmeden onu eleştirme hakkınızın olmadığını idrak edecek bilinç seviyesine erişememişsiniz.
Niye uğraşıyorsunuz ki? Bunlardan çok var. İşi gücü yolunda olan yazıp rahatsız etmesin diyoruz yok egolarını tatmın etmek için illa yazacaklar.

Son düzenleme:
Haklısın sonuna kadar. Bir de torpille girdikleri işle hava atarlar bitarafımla gülüyorum. Utanç kaynağı. Bu konuda özeleştirimizi yapmak zorundayız. Türkiye olarak torpilin iltimasın anavatanı olduk. Üniversitelerin akademik kadrolarına girip bakıyorum ki aynı soyadla kaç kişi hangi bölümlerde çalışıyor. Rezillik dizboyu. Yüksek lisansa başvurmadım bile biliyorum torpili olan girecek. Böyle oldukça devlet düzen bozulur. İşte bozulma dönemine bizim nesil denk geldi.
Akademik kadrolarda sadece bir iki çalışan insan gördüm onlarda senelerdir aynı pozisyonda çalışan öğretim görevlileri idi
Gerisinin hepsi yüzde 200 ego yüzde 0,1 bilgiydi
İnsanların ne bildiğinden önce hangi torpili olduğu sorulduğu müddetçe bu çürüme bütün alanlarına yansıtmaya devam edecek

Çözüm üretmekten anladığı kişisel gelişim kitabı okumak😅😅 sen önce ergenlikten çık ondan sonrası kolay. Bu kadar saldırgan kaba birinden zaten hiçbir halt olmaz. Açtığın başlıktan ne olduğun belli. Işsizsin işsiz kalmaya da devam edeceksin bu kafayla. Okuya okuya iş varmış gibi edebiyat okumuş muhtemelen açıktan sonra da işsizim torpil bilmem ne. Bir de yalan söylüyor 5 yıl öncesini bana mı anlatıyorsun. Bile bile girmişsin şikayet de etme. Torpilmiş. Herkes torpilli zaten.
Okuya okuyan edebiyat mi okudun derken? Ne kadar çirkin bir ifade. Ankara hukuk mezunuyum.
Asgari ücretin biraz üstüne ancak is bulan arkadaşlarım var.

Çok merak ediyorum
Değerli bölüm değersiz bölüm nasıl oluyor?
Neye göre değerli neye göre değersiz?
Madem bu bölümün mezunları toptan işsiz kalacak kapansın o bölümler o zaman
Ama devlet açık tutmaya hatta yeni üniversiteler eklemeye devam ediyor

Ayrıca hukuk tıp diş hekimliği mühendislik bölümlerinin bir 5 yıl sonra patlama yapacağı söyleniyor
O zaman çocuklarınıza hangi değerli bölümleri okutmayı düşünüyorsunuz acaba?
Dönüp çocuğunuz işsiz kalırsa oğlum - kızım sen başarısız bir insansın yeterince çabalamadın diyebilecek misiniz

İş beğenmiyorlar bahanesinin modası geçti artık
Belediyelerin 10 kişilik çöpçü kadrosuna 2000 kişi başvuru yapıyor içinde nice üniversite mezunları var
Hangi iş veren çıkan işçisinin yerine işçi ararken zorlanmış

Bu ülkede insanlara ekonomi kötü deyince avm dolu
İşsizlik var deyince iş beğenmiyorlar cevabına beynine kodlamış
Değiştirmek mümkün değil

Son düzenleme:
İş beğenmiyorlar bahanesinin modası geçti artık
Belediyelerin 10 kişilik çöpçü kadrosuna 2000 kişi başvuru yapıyor içinde nice üniversite mezunları var
Hangi iş veren çıkan işsizin yerine işçi ararken zorlanmış

Bu ülkede insanlara ekonomi kötü deyince avm dolu
İşsizlik var deyince iş beğenmiyorlar cevabına beynine kodlamış
Değiştirmek mümkün değil
Bunlarla uğraşılmaz boş verin. Elinden iş gelse ne yazar?

Çoğu ego tatmın etmek için yazıyor. Hiç torpil yok, garsonlar bile torpilsin işe giremezken işi yolunda olan adam küçümsemek dışında bir şey yapmaz. Buyur örnekleri yukarıda.

Şuraya bir ekleyeyim ekonomi mezunu kasiyer tanıyorum ben. (Pardon sonra güvenlik görevlisi olmuştu o. )

Son düzenleme:
Çok merak ediyorum
Değerli bölüm değersiz bölüm nasıl oluyor?
Neye göre değerli neye göre değersiz?
Madem bu bölümün mezunları toptan işsiz kalacak kapansın o bölümler o zaman
Ama devlet açık tutmaya hatta yeni üniversiteler eklemeye devam ediyor

Ayrıca hukuk tıp diş hekimliği mühendislik bölümlerinin bir 5 yıl sonra patlama yapacağı söyleniyor
O zaman çocuklarınıza hangi değerli bölümleri okutmayı düşünüyorsunuz acaba?
Dönüp çocuğunuz işsiz kalırsa oğlum - kızım sen başarısız bir insansın yeterince çabalamadın diyebilecek misiniz
Hukuk ve mühendislik patladı bile. Yukarıda bir bayan eşim mühendis hiç işssiz kalmadı yazmıs. Sorsun bakalım şimdi eşine eşi piyasayla ilgili ne diyor. Şuan şu dakka mezun olsa hemen bir işe girebilirmiymiş çok merak ettim . 6 sene önce 40 bin sıralamayla girdiğim yer şuan 100 küsür binle alıyor. Eğitim sistemi tamamen çöp . Ortalık işssiz dolu. Başvurduğum şirketlere özgeçmişimi görüntületemiyorum bile . Neden? Çünkü binlerce mezun, binlerce işssiz var. Zaten çoğu ilanda göstermelik .

Hukuk ve mühendislik patladı bile. Yukarıda bir bayan eşim mühendis hiç işssiz kalmadı yazmıs. Sorsun bakalım şimdi eşine eşi piyasayla ilgili ne diyor. Şuan şu dakka mezun olsa hemen bir işe girebilirmiymiş çok merak ettim . 6 sene önce 40 bin sıralamayla girdiğim yer şuan 100 küsür binle alıyor. Eğitim sistemi tamamen çöp . Ortalık işssiz dolu. Başvurduğum şirketlere özgeçmişimi görüntületemiyorum bile . Neden? Çünkü binlerce mezun, binlerce işssiz var. Zaten çoğu ilanda göstermelik .

Bunlara takılmaya gerek yok, her yer güllük gülistanlık, biz yanlış seçim yaptık.
Benim eski sevgilim mühendisti. İnşaat- asğari ücretin çok az üstünde çalışıyordu Türkiyede. Sonra işsiz kaldı 8 aydan fazla. Ardından arkdaşı aracılığı ile Irak'a gitti. İşsizlikten öyle karışık bir yere çalışmaya gidiyor.
Herkes mutlu, iş var, biz beğenmiyoruz?

Her şey böyle güzelse sorarım size bir kamu yönetimi mezunu niye benim çalışacağım alana başvuruyor?
Ya da avukatın editörlükle ne işi var?
Ekonomi mezunu niye güvenlik görevlisi oluyor?
Koskoca prof. küçük bir yayınevine niye başvuruyor?

Cevap yazıp kötü bölüm okudun diyenler bunları soracak kapasiteye sahip bile değil.

Şu altı ayda başıma gelmeyen kalmadı. Yazmayın adamı sınır etmeyin diyoruz, yok illa egosunu tatmin edecek.

Uzmanlığımı almak üzere olan bir psikoloğum. Burslu okudum ve 2015 yılında Okulumu 2.lik ile bitirdim. Anadilim gibi İngilizcem var.

Özel bir üniversiteden mezunum. Sınıfımda iki kelimeyi bir araya ciddi anlamda getiremeyen insanlar KPSS’ye girmeden devlet hastanesine atandı:) (EVET GİRMEDEN) ben tam 3 sene kapı kapı iş aradım. Üzüntüden yataklara düştüm, hastalandım.

Allah biliyor ya şu mesleğe ne emekler verdim. Şuan ve bayadır cefa çekmekteyim. Ama sevgili torpilli insanlar; ne ekersen onu biçersin gerçeği şaşmayacak... Allahın ve dünyanın düzeni bu. Şaşmayacak.

Şimdi ders çalısırken kpss ye hazırlanıyorum benim de aklıma lise edebiyat hocam geldi. Hiç ders anlatmazdı. Sınavda da soruları verirdi. Hep goy goy yapardı. O aklıma geldi. Onun sayesinde edebiyat nasıl bir ders anlamadan liseyi bitirdik. Ünide okuyunca anladım ne menem bir dersmiş. Şimdi ben bu adama okulda ders anlatmayıp yata yata para kazanmasına mı söveyim. Benim yanlış yönlenmemde etkili olmasına mı yanayım. Sinirlerim bozuldu sizin konuyu görünce. Çok haklısonız. Herşey torpil hak hukuk hak getire.

Her yerde bir dayın olacak dedikleri olay bu işte bu zamanda böyle maalesef :(

Bende özel okulda ögretmenlik yaptım adam yapmadığını bırakmadı aşagıladı hakaret duydum sözde öğretmenm. Aldığım maas o zaman askeri ücretti. Arkadaslarımdan ilkokul mezunu olup devlet memuru olan var belediyede. Bir tanıdım lise mezunu kpsssiz hastaneye danışmaya atandı torpille. Bende yıllardır kpss çalışıyorum yok çalış yok kazan demeyin bir çok arkadasım benim gibi atanamadı hepside kpss çalışıyor bizim alan soruları ters köşe nerden ne çıkacagı belli değil aşırı zor. Hukuk fakültesini bitirdi amcamın kızı 2 sene işsiz gezdi. Avukatlık yapmak istiyordu türkiye 158. siydi hakim oldu. İş bulamadığı için.

ne desen bastan sona haklisin. tabiri caizse surundum ben organize sanayide calistim. erkeklerin bile donup ben birda ne calisicam.dedigi fabrikada satis temsilciligi yaptim. firmada etek ceket topuklu ayakkabi giyerdim. disari cikarken (ki toplu tasima icin bikac km yurumem gerekiyordu) ustumu degistirirdim taciz yemeyim diye. pazar gun dahil calistigim zamanlar oldu, mesaileri saymiyorum. zamanla iyi bir firmaya gecis yaptim orada da mobing yasadim, baska iyi bir firmada ustum taciz etti. ( gelir gider sana masaj yapayim der, omuzlarimi ovardi) daraldim istifa ettim. 2 sene kopek gibi kpss kastim. 87 aldim yemin ederim 1 gr torpilsiz atandim. atandim dedgisti mi degismedi. torpille ise girenler kalam kipirdatmazken ben 8 aylik hamile halimle merdivenlere tirmanip doaya indiriyor, mudurun odasindan kendi odama satiri 0,5 cm asagida yaptim kosturmak zorunda kaliyordum. torpille girenlwrden biri 1.5 aylik hamileyken dusuk riski nedeniyle rapor almis ve kadin cocuklari 18 aylik olunca ise dondu, surekli heyet raporu aldi. ben dogum yaptim. dogum sonrasi dvt gecirdim rapaor aldim, mudurum arayip rapor alma dedi. 3 ay sonra istifa ettim. bildigin devlet memurlugundan istifa ettim. simdi evimde 2 cocugumu buyutuyorum. ylisans mezunuyum.biri cok iyi biri fena olmayan.duzeyde 2 dil biliyorum. msexcel kullaniminda uzerime tanimam ama torpilim yok.
torpil sadece ise girmede degil is suresince de seni eziyor canim. cok doluyim ben de...

Back
X