Devlet hastanesi nasıl paralı olur ya ??

3 sene önceki muayene bile olsa alıyorlar..
Ben 1 ay önce Alie hekimine muayene oldum . İlaç için eczaneye 47 lira ödedim. İyilesmedim bir hafta sonra tekrar aile hekimine gittim bir hafta rapor alıp istirahat etmek için. Bir tane de ilaç yazdı. Ayni eczaneye gittim 39 lira çıkarmış. Babam itiraz edip ne parası çıktı ver demiş. 5 sene önceki muayene ücreti yansıyor.
Şimdi bir hafta önce neden almadı. 5 yıl önceki hala nasıl duruyor. . İlaç için kaç kez eczaneye gidip muayene ücreti de ödedim. Artık eczanelerin kafalarına göre para aldıklarını düşünüyorum.

İzmirdeyim ben direk kaç sefer gittim hiç ücret ödemiyoruz biz en son kasımda gitmiştim galiba o aralar yani
bilemedim her yerde farklı uygulama olması saçma... benim dediğim ilçenin normal devlet hastanesi. iş arkadaşlarım 2-3 ay önce gittiler en son diyetisyene. dahiliye sevk etmeyince ücret ödeniyormuş dediler. 20-30 gibi bişeydi. tek seferlikse tamam denir yine de her ay kontrolu var hatta başlarda 15 günde bir. o zamanda ödeniyorsa fazla..gerçi başka bir arkadaşım da özel diyetisyene gitti tanıdık olmasına rağmen 200 vermiş her defasında. devletinkine gidenlerin kilo hiç oynamadı 200 veren arkadaş 4 ayda 15 kilo verdi iş ciddiye alınsın diye mi böyle bişey yaptılar ki acaba

bu arada toplum sağlığı merkezlerinde de diyetisyen oluyor. küçük ilçelerde yok ama biraz büyükçe bir yerse oralardaki ücretsiz bilginiz olsun

İlginç d.hastanelerinde para verilmesi beni şaşırtıyor zaten muayene katkı payı ödüyoruz 8 10tl bu diyetisyen işini anlamadım

İyi misin kuzum!

Ben ne demişim, sen neler yazmışsın. Sosyal güvenlik sistemi budur yahu, primlerden emekli maaşları ve sağlık giderleri karşılanır, o yüzden özellikle genç nüfus yanı prim ödeyen nüfus fazla, yaşlı nüfus az istenir. Vergilerin hesabını özelleştirmeler, ve özelleştirilen sağlık sistemini destekleyenlerden soracaksanız, benden değil,zira ben sosyal devlet yanlısıyım, sağlık ve egıtım hızmetlerının parasız sağlanması gerektıgını düşünüyorum. Hastanelerde uygulanan sistem yüzünden doktor yok, ek katkı payı veriyorsun, ama günlerce sıra bekliyorsun Ee sonuç ne oluyor " buraya gşdeceğime özele giderim " diyorsun, özellerde kimin olabilir sizce, sevgili iktidar sahiplerinin bu alanda rant sağladığı insanların, üstelik devlet anlaşmaları gereği oralara giderseniz hastaneye para veriyor, yani vergilerimizden birileri zengin oluyor.

Ee şimdi sen bana niye kızdın:) bana aynı şeyleri söylüyoruz gibi geld, sana nasıl geldi ki:)) sorunu cevaplayayım her zaman öyle dar düşünmüyorum:)) arkadaş dertlenmişti, primlerin sadece sağlık gıderlerı ıcın degıl, emekli maaşları ödemeleri içinde kullanıldığını eklemek istemiştim :))

Son düzenleme:
Eczaneden muayne ucreti alınıyor o normalde diyetisyene para ödenmesi ne onu bilmiyorum.

Geçen çocuğum hastalandı eczaneye ilaçlarla 52 tl ödedik...
Anlamadığım biz özele gidip muayne ücreti veriyoruz onlarada mi eczane aliyor.

o ne öyle, bi ateş düşürücüye 30 tl ne demek yaaa,böle oldum şu an ilaçlarımı aile hekimine yazdırıyorum, hiç öyle muayene parası falan çıkmıyor

bugün kadın doğum benim diyetisyene yönlendirdi ve ben giriş alırken para ödemem gerektiği söylendi ısrarla böyle birşey olamaz desemde ödedim bu nasıl mümkün olabiliyor bilen var mı ?
devlet hastanelerinde muayene başına alınan ücretten de haberiniz yok mu?
kişi başı 6,5 tl tutarında bir rakam alınıyor.

Gözünüzü daha korkutmak istemem yoksa ister miyim bilmiyorum ama, daha o ilaç kutuları küçülecek, fiyatları artacak, daha az ılac daha fazla paraya alınacak, bazı hastalıkların ödemesi yapılmayacak kisımdıden başladı sanırım ödeme yapılmayaya.

o ne öyle, bi ateş düşürücüye 30 tl ne demek yaaa,böle oldum şu an ilaçlarımı aile hekimine yazdırıyorum, hiç öyle muayene parası falan çıkmıyor
Sen gidip ilaçlari alıyorsan o ara kesiliyor..

Mesela ben yazin oğlumda hafif ates vardi aile hekimine gittim direk antibiyotik yazdi , grip ilaci yazdi bende almadım... sonuçta sorduğum sorulara net cevap vermedi. Bikac defa böyle oldu bu en son gidişimizde 52 tl verdik o zaman gerçekten hastaydı

O parayi biriktirmek çok daha güzel bir emeklilik geçiririm heralde öyle düşünüyorum. Maaş bordromu bi görseniz aldigim maaş kadar da emekli Sandığı kesintisi var

Biliyorum acayip oranlar, dolaylı vergide fazla, gıdadan bile çok yüksek oranda vergı alınıyor. Acaba diyorum bazen, önce brüt maaş alsak, sonra vergıyı kendımız ödesek, acaba vergi takibi yapmak, ve politikacıların yaptıkları yolsuzlukların hesabını sormak, ve çalınan paraların bızım cebımızden çıktığını anlamak daha mı kolay olurdu,

Artık sanırım antibiyotik türü ilaçları da kendimiz parayla eczanelerden alamıyoruz.
Doktorun yazması gerekiyor diye duydum.
Bu doğru mu ?

Artık sanırım antibiyotik türü ilaçları da kendimiz parayla eczanelerden alamıyoruz.
Doktorun yazması gerekiyor diye duydum.
Bu doğru mu ?
Nerdeyse hiç bir ilacı alamıyoruz artık maalesef he ben bir arkadaşa yazdırma dedim ama eczane vermiyor ki
Vay arkadaş herşeyi kılıfına uydurmuşlar

Tehdit etmedim yanlış anlasilmasin ben normal bi vatandasim sadece insanlarin derdini paylastigi bir platformda daha durun basimiza neler gelicek bunlar baslangic gibi yazilar yazilmasini anlamiyorum. Icerigi ve yorumlari okudugum icin boyle bir yazi yazdim elbet ki oy veriyorum diye herseyi gormezden gelmiyorum egitim konusunda bende sikayetciyim ama şu saglik konusunda yapmayin annem beni dogurdugunda sabaha kadar uyuyamis agzima burnuma bocek kacar diye simdi hastanelerimiz tertemiz ozel hastanelerin kapisindan gecilmezdi artij oralara rahat gidiyoruz yapmayin yani bazi seyleri de gorup takdir edin .. Iyide olsa sirf hukumet yuzunden muhalefet oluyorsunuz yapmayin

Ne demek alsınlar , "SOSYAL DEVLET " nerede kalır o zaman onu da açıklar mısınız ?????ben ne için vergi veriyorum ????? Gittikçe alım gücüm düşsün , gittikçe fakirleşeyim diye mi ????
Yok o anlamda söylemedim.yani bı açıklaması varsa alsın demek istedim.muayen
Bende aile hekimine yazdırdım hep ama öncesinde böyle çok bı tutar ödememiştim.bi arkadaş muayene ücretidir dedi öyleyse hadi alsınlar yani ne için verdiğimi bilirim en azından ama bide o 30 TL ye 30 TL daha katıp özel hastaneye gitmek sıra beklememek daha özel ilgi almak da vardı
Sonuçta benim aldığım ilacın fiyatı 4bucuk TL
Her yenilikte olan vatandaşa oluyor

Nerdeyse hiç bir ilacı alamıyoruz artık maalesef he ben bir arkadaşa yazdırma dedim ama eczane vermiyor ki
Vay arkadaş herşeyi kılıfına uydurmuşlar

Alamıyoruz artık ama maalesef değil bence, çok şükür ki alamıyoruz. Bilinçsiz gereksiz ilaç kullanımını engellemek için, kılıfına uyacak elbette.

Yoksa bonibon alır gibi, ilaç alıyor(du) insanlar.

Beni dahiliye sevk ettigi icin diyetisyene ucret cikmadi demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…