Ben 1 ay önce Alie hekimine muayene oldum . İlaç için eczaneye 47 lira ödedim. İyilesmedim bir hafta sonra tekrar aile hekimine gittim bir hafta rapor alıp istirahat etmek için. Bir tane de ilaç yazdı. Ayni eczaneye gittim 39 lira çıkarmış. Babam itiraz edip ne parası çıktı ver demiş. 5 sene önceki muayene ücreti yansıyor.3 sene önceki muayene bile olsa alıyorlar..
bilemedim her yerde farklı uygulama olması saçma... benim dediğim ilçenin normal devlet hastanesi. iş arkadaşlarım 2-3 ay önce gittiler en son diyetisyene. dahiliye sevk etmeyince ücret ödeniyormuş dediler. 20-30 gibi bişeydi. tek seferlikse tamam denir yine de her ay kontrolu var hatta başlarda 15 günde bir. o zamanda ödeniyorsa fazla..gerçi başka bir arkadaşım da özel diyetisyene gitti tanıdık olmasına rağmen 200 vermiş her defasında. devletinkine gidenlerin kilo hiç oynamadı 200 veren arkadaş 4 ayda 15 kilo verdiİzmirdeyim ben direk kaç sefer gittim hiç ücret ödemiyoruz biz en son kasımda gitmiştim galiba o aralar yani
İlginç d.hastanelerinde para verilmesi beni şaşırtıyor zaten muayene katkı payı ödüyoruz 8 10tl bu diyetisyen işini anlamadımbilemedim her yerde farklı uygulama olması saçma... benim dediğim ilçenin normal devlet hastanesi. iş arkadaşlarım 2-3 ay önce gittiler en son diyetisyene. dahiliye sevk etmeyince ücret ödeniyormuş dediler. 20-30 gibi bişeydi. tek seferlikse tamam denir yine de her ay kontrolu var hatta başlarda 15 günde bir. o zamanda ödeniyorsa fazla..gerçi başka bir arkadaşım da özel diyetisyene gitti tanıdık olmasına rağmen 200 vermiş her defasında. devletinkine gidenlerin kilo hiç oynamadı 200 veren arkadaş 4 ayda 15 kilo verdiiş ciddiye alınsın diye mi böyle bişey yaptılar ki acaba
bu arada toplum sağlığı merkezlerinde de diyetisyen oluyor. küçük ilçelerde yok ama biraz büyükçe bir yerse oralardaki ücretsiz bilginiz olsun
Nasıl bi mantık bu ?
Çok merak ettim olaylara bakış açınız hep böyle dar mı ?
Emekliler maaş alabilsin diye hepimiz hasta olalım ohalde nedersiniz?
Seneler senelerce sigortalı çalışıp işveren sizin sigortanızı yatırıyo günü gelincede devletten alıyosunuz.
İşveren kendi içinde yatırıyo o da günü gelince alıyo.
1,2 yıl sigortası ödenip ölenler var onlar hiiç alamıyo devlete kalıyo.
Aldığınız ekmekten giydiğiniz atlete kadar vergi verip alıyosunuz korkmayın emeklilere gitmiyo.
Ayrıca dipnot : Eskiden 38-40 yaşında emekli oluyodu insanlar şimdi 56 olması lazım e 16 sene daha bu sigorta payının faizi devlete kalıyo parayı kullanıyolar yani .
Günün doldu yaşın dolmadı fazladan çalıştığın heryıl içinde alacağın emekli maaşı azalıyo. Neyapsın daha bu insanlar?
Bende bu hafta oğluma ateş düşürücü yazdırdım normal fiyatı 4 buçuk TL eczanede 30 TL aldılar
Neden o kadar çok dediğimde de muayene ücreti dediler.
Hiç yazdırmasaydım direkt alsaydım daha iyiydi
Bazı durumlarda özel hastane daha iyi sanki
devlet hastanelerinde muayene başına alınan ücretten de haberiniz yok mu?bugün kadın doğum benim diyetisyene yönlendirdi ve ben giriş alırken para ödemem gerektiği söylendi ısrarla böyle birşey olamaz desemde ödedim bu nasıl mümkün olabiliyor bilen var mı ?
Sen gidip ilaçlari alıyorsan o ara kesiliyor..o ne öyle, bi ateş düşürücüye 30 tl ne demek yaaa,böle oldum şu an ilaçlarımı aile hekimine yazdırıyorum, hiç öyle muayene parası falan çıkmıyor
O parayi biriktirmek çok daha güzel bir emeklilik geçiririm heralde öyle düşünüyorum. Maaş bordromu bi görseniz aldigim maaş kadar da emekli Sandığı kesintisi varCunku sadece saglik hizmetleri masraflari degil, emekli maaslari odeniyor o paralar ile.
O parayi biriktirmek çok daha güzel bir emeklilik geçiririm heralde öyle düşünüyorum. Maaş bordromu bi görseniz aldigim maaş kadar da emekli Sandığı kesintisi var
Kadın ondan bahsetmiyor ki giriş alırken para ödemiş hastanededevlet hastanelerinde muayene başına alınan ücretten de haberiniz yok mu?
kişi başı 6,5 tl tutarında bir rakam alınıyor.
Artık sanırım antibiyotik türü ilaçları da kendimiz parayla eczanelerden alamıyoruz.
Doktorun yazması gerekiyor diye duydum.
Bu doğru mu ?
Nerdeyse hiç bir ilacı alamıyoruz artık maalesef he ben bir arkadaşa yazdırma dedim ama eczane vermiyor kiArtık sanırım antibiyotik türü ilaçları da kendimiz parayla eczanelerden alamıyoruz.
Doktorun yazması gerekiyor diye duydum.
Bu doğru mu ?
Yok o anlamda söylemedim.yani bı açıklaması varsa alsın demek istedim.muayenNe demek alsınlar , "SOSYAL DEVLET " nerede kalır o zaman onu da açıklar mısınız ?????ben ne için vergi veriyorum ????? Gittikçe alım gücüm düşsün , gittikçe fakirleşeyim diye mi ????
Bende aile hekimine yazdırdım hep ama öncesinde böyle çok bı tutar ödememiştim.bi arkadaş muayene ücretidir dedi öyleyse hadi alsınlar yani ne için verdiğimi bilirim en azından ama bide o 30 TL ye 30 TL daha katıp özel hastaneye gitmek sıra beklememek daha özel ilgi almak da vardıo ne öyle, bi ateş düşürücüye 30 tl ne demek yaaa,böle oldum şu an ilaçlarımı aile hekimine yazdırıyorum, hiç öyle muayene parası falan çıkmıyor
Nerdeyse hiç bir ilacı alamıyoruz artık maalesef he ben bir arkadaşa yazdırma dedim ama eczane vermiyor ki
Vay arkadaş herşeyi kılıfına uydurmuşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?