Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim çalıştığım yerdeki kaymakam karşı böyle şeylere. Asla izin vermiyor. Keşke her yerde böyle olsa.
Her kaymakam öyle değil bazı kaymakamlar bu okulların hizmetlilerini kendi çaycısı olarak kullanıyor ama hizmetlinin parasını okul kendi cebinden veriyor. Düşünün yani rezilliği...

Allahiiim icimi okumussunuz resmenoglum ana sinifini bitirdiginde kina yakacaktim neredeyse kurtuldum diye. Sinif annesi sacmaligini kim niye cikarir kim pirim verir anlamiyorum. Birde grupta sürekli canimlar sekerimler havada uçuşur. Ki bunlarda daha yeni tanismistir oysa. Bende uyuz olmustum tartismistim sinif annesiyle.

Son düzenleme:

Çok haklı olduğunuz yerler var ama bana yanlış gelen seyler de var. Okul hizmetli parası ödemez. En fazla nasıl öder çay vs islerine baksın diye kendi bünyelerinde birini bulmuşlardır onu öderler. Böyle birinin de kaymakamlığa extra gönderilmesi mümkün değil. Orda bir yanlışlık var. Hizmetli yeterli değilse işkur bünyesinde sağlamaya çalışıyorlar ama tabiki sıkıntılı yerler vardır. Her yer aynı değil sonuçta.
Ama diğer durumlarda haklısınız. İnsanlar kağıt kalem fotokopi ne varsa karşıladığını düşünüyorlar. Aslında elektrik, su, internet, telefon, temizlik malzemeleri. Okadar.

Okul hizmetli parası öder. Bazıları kadroya girmiştir ama yeterli gelmiyorsa hizmetli okul hizmetli alır bunun parasını da okul verir. Görev yaptığım okuldan ve yakınımın idarecilik yaptığı okuldan biliyorum. Kesinlikle yanlışlık yok. Okulda hizmetli olarak gözüken birini kaymakamın çaycı olarak kullanması kaymakamın yanlışı. Okulda bunu koz olarak kullanıyor sen kaymakam olarak benim parasını verdiğim hizmetliyi kullanırsan bende okul olarak bağış isteme hakkına sahibim diye. Kaymakamlığa ekstra gönderilmiyor zaten o kişi okulda hiçbir şekilde yok ama parasını okul karşılıyor. Durum bu. Ekstra kaymakamlığa göndermiyorlar yani.

"Kesinlikle yanlışlık yok" peki. İdareciyim ben. Yanlış biliyorsam..

"Kesinlikle yanlışlık yok" peki. İdareciyim ben. Yanlış biliyorsam..
Ee o zaman o okulda mı idarecilik yapıyorsunuz diyeyim??? İdarecilik yapan kişi benim çok yakınım o zaman o yakınım yalan söylüyor siz doğrusunuz peki? Neden böyle birşey için yalan yanlış bilgi vereyim.

selam.bir idareci olarak sınıf annesi saçmalığı hakkında ki görüşleriniz nedir hocam.öğretmenlerimiz aciz mi bir sınıfı yönetmeye .
Ben öğrencilik hayatımdan beri bu sınıf annesinin işlevinin ne olduğunu hala anlayamadım? Ne işe yarıyor bu sınıf annesi? İlkokulda da çok sinir olurdum. Dersin ortasında gelir dersi bölerdi, öğretmenimizde erkekti saatlerce sohbet ederlerdi öğretmenimizle, dersimiz bölünüyorsu, en sonunda şikayet ettim kadını, birde öğretmene altın hediye almak için velilerden para topluyordu Öğretmenle sohbet etmek, öğretmenin işini bölmek, karışmak, dersi bölmek dışında görevleri yok galiba.

öğretmen kızı eski bir öğretmenlik yapan kadın olarak eğitimden soğudum okuldan soğudum bunlar yüzünden.yeminle virüs ün tek sevindiğim tarafı okula bu sene gitmeyecek olması kızımın o derece yani ha ha ha.sabrettim olmadı duymamazlıktan geldim olmadı konuştum olmadı kavga ettim olmadı illa şikayet edip tüm mercileri ayağa mı kaldırmam gerekiyor ama gerekiyormuş sanırım

Ben 1.sinif kayit icin 60 tl verdim.siz çokmu lüks semttesiniz acaba.şok oldum cok fazla degilmi bu rakamlar
Luks semt desem de degil yani zengini de oturuyordur illaki ama orta olcekli bir aile, istanbulda umraniye ve uskudar 4-5 bin istediler. yine bu cevrelerde kayit yaptiranlardan duydugumuz fiyatlar.

İokumadım tüm yazanları ama ayrıcalıklı sınıf derken native denilen anadili ingilizce birini bulmuş olabilirler mi ders için? Çok abuk geldi devlet okulu için bu rakamlar. Göz göre göre yapılamaz alavere böylesine

Evet, tek çözüm şikayet. Hem bu devirde sınıf annesi de nedir ya?

Şöyle bir şey, siz kati bi şekilde okullar hizmetli parasını kendisi veriyor diyince bu yanlış anlaşılıyor. Hizmetli sayısının yetersiz olduğu durumlarda olabileceğini söyledim bunun zaten. Eleştirmeye kalksam çok fazla şey söylerim ama en azından kendi bulunduğum il adına hizmetli sıkıntısı yaşanmıyor.. diğer çalıştığım illerde de görmedim sıkıntı. Benim olayım yiğidi öldür hakkını ver olayı.
Anlattığınız olaya gelince mantıklı değil. Bunun için bahsettiğiniz yerde çalışmama gerek yok. Yalan konuşuyorsunuz demiyorum. Bi eksik olabilir mi diyorum. Mesela okulun kendi hizmetlisi kaymakamlikta görevlendirilmiştir, okul kendisi dışardan birine bu işleri yaptırıp para ödüyordur diye düşündüm. Dediğim gibi mantıklı değil, prosedür vs olarak ama olur mu, olur..

Renkli çıktıyı geçtim dayanıklı olsun diye laminasyon yapıyorum, o laminasyon malzemesi ucuz bir malzeme değil mesela, daha neler neler.. anlamayınca anlamıyor kimse. O ödeneğin 3 katı cebimden çıkıyor yıl içinde. Hele bide veliler şikayet ederim malzeme isteme para isteme bizden deyince sırf işimizi iyi yapmaya çalıştığımız için lanet olsun diyerek kendimiz yapıyoruz. Bizi en iyi biz anlarız valla.

Tesekkurler verdiğiniz cevap için, bunu da değerlendirmeye alacagiz. iyi geceler.

tebrik ediyorum sizi bu açıdan, bence butun veliler okullara katkıda bulunmalı gonullu olarak.
özel okulları ve devlet okullarının fiziksel ortam farkını tvlerde göruyoruz, bence millet olarak çabamız butun çocukların eşite yakın ortamlarda eğitim almasını sağlamak olmalı.
zor şartlarda okuyan çocuklarımızın da çok iyi eğitim alması sağlanmalı. keşke eğitim için de bir aksiyon alınsa bağış için, çocuklarımızın hepsi 15-20 kişilik sınıflarda, tam donanımlı kutuphane,laboratuar, muzik odası gibi imkanlara sahip olsa. ufukları açılsa.
en önemli iş eğitim. keşke herkes bağış yapsa.

Biz de duyunca şok olduk ama yakınımında bu konuda yapabileceği bir şey yok. Herşey olabiliyor şikayet etseler belki kaymakamla okul arasında kötü şeyler olur. Bazen şikayet et demek kolay kalıyor. Ben o zaman şöyle diyim hizmetli konusunda eksik bilgi vermiş oldum. Kalabalık şehirlerdeki okullardaki kadrolu hizmetli sayısı yetersiz ise okullar yeni gelen hizmetlinin ücretini karşılamak zorunda diyim. Bu da İstanbul gibi bir şehirin kalabalık ilçelerinin kalabalık okullarında çok görülen bir durum diyim.

selam.bir idareci olarak sınıf annesi saçmalığı hakkında ki görüşleriniz nedir hocam.öğretmenlerimiz aciz mi bir sınıfı yönetmeye .

Ben bu konuya uzağım açıkçası. Öğretmenken de yaşamadım, şuanki okulumda da yok.
Ne işe yararlar bilmem :)ne yapıyorlarki tam olarak?. Dışardan bakınca saçma geldiğini söyleyebilirim.

Biz de dönemlik 50, yıllık 100 TL istiyoruz. Burda yasak hemen şikayet edin bilmem ne diyenlere bakmayın. Milli eğitim tabi ki bal gibi biliyor aidat istendiğini. Kaldı ki az önce de yazdığım gibi maddi durumu berbat ailelerden para istemeyi bırakın biz aylık yardım bile yapıyoruz. Ama anlatıyorsun şuna şuna harcaniyor okulun gideri çok taşın altına elinizi koyun diyorsun bu kadar küçük miktarı bile vermiyor.
Beni iki sene önce şikayet etmişler bu aidat yüzünden Sınıf öğretmeni aidat istiyor diye Hiçbir şey çıkmadı tabi bana gelip bir şey soran da olmadı. Ama bu şikayet yüzünden geçen sene aidat işine karışmadım topu okul aile birliği baskanina attım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…