Biz de duyunca şok olduk ama yakınımında bu konuda yapabileceği bir şey yok. Herşey olabiliyor şikayet etseler belki kaymakamla okul arasında kötü şeyler olur. Bazen şikayet et demek kolay kalıyor. Ben o zaman şöyle diyim hizmetli konusunda eksik bilgi vermiş oldum. Kalabalık şehirlerdeki okullardaki kadrolu hizmetli sayısı yetersiz ise okullar yeni gelen hizmetlinin ücretini karşılamak zorunda diyim. Bu da İstanbul gibi bir şehirin kalabalık ilçelerinin kalabalık okullarında çok görülen bir durum diyim.
bu hafta öğretmen okul konuları favori k.k da geçen ki konu amma atraksiyonluydu konu sahibi bile dayanamadı konuyu sildi gitti öğretmenlerden sıfır destek görünceEvet şimdi daha doğru oldu :) Valla her mesajınıza daha da şaşırıyorum ben. Küçük bir ilçe mi dicektim İstanbul demişsiniz.
E kimi kime şikayet etceksin işte ne diyim..
İngilizce siniflari kalkmadı devam ediyor Ama bakanlığın kalkması gibi bir düşüncesi varmışİngilizce sınıfları için para isteyebiliyorlar.
Yalnız gecen sene ingilizce sınıflaŕı kaldırıldı diye biliyorum. İlden ile farklılık da olabilir..
Diğer sınıflar için ne kadar destek olmak isterseniz o kadar verebilirsiniz.Çok belli edilmese de okullar verilen desteklerle çarkı döndürüyor. İmkaniniz varsa destek olmanız güzel bir şey ..
O vergilerin ilgili bakanlıklara dağıtımda sıkıntı var zatenBen ogretmen degilim konuya da cok uzagim ve gelecegin velisi olarak yaziyorum. Ben her ay tonlarca vergi oduyorum, herkes oduyor. Zoe durumdaki cocuklar okusun diye. Bu nedir?
Hocam siz benden daha kıdemli idarecisinizdir mutlaka ama idarecilik yaptığım dönemde hizmetli parası hatta beraberinde günlük sigortasının da okulca ödendiğini biliyorum Ama bir sene boyunca degilÇok haklı olduğunuz yerler var ama bana yanlış gelen seyler de var. Okul hizmetli parası ödemez. En fazla nasıl öder çay vs islerine baksın diye kendi bünyelerinde birini bulmuşlardır onu öderler. Böyle birinin de kaymakamlığa extra gönderilmesi mümkün değil. Orda bir yanlışlık var. Hizmetli yeterli değilse işkur bünyesinde sağlamaya çalışıyorlar ama tabiki sıkıntılı yerler vardır. Her yer aynı değil sonuçta.
Ama diğer durumlarda haklısınız. İnsanlar kağıt kalem fotokopi ne varsa karşıladığını düşünüyorlar. Aslında elektrik, su, internet, telefon, temizlik malzemeleri. Okadar.
tebrik ediyorum sizi bu açıdan, bence butun veliler okullara katkıda bulunmalı gonullu olarak.
özel okulları ve devlet okullarının fiziksel ortam farkını tvlerde göruyoruz, bence millet olarak çabamız butun çocukların eşite yakın ortamlarda eğitim almasını sağlamak olmalı.
zor şartlarda okuyan çocuklarımızın da çok iyi eğitim alması sağlanmalı. keşke eğitim için de bir aksiyon alınsa bağış için, çocuklarımızın hepsi 15-20 kişilik sınıflarda, tam donanımlı kutuphane,laboratuar, muzik odası gibi imkanlara sahip olsa. ufukları açılsa.
en önemli iş eğitim. keşke herkes bağış yapsa.
Bahsettiginiz kirtasiye parasi ogretmenin sahsi kullanimi icin. Ogrencilerinin ihtiyaclarini karsilasin diye degil. Devlet ogretmene al sana kalem,al sana kagit,al sana defter diye ugrasamayacagi icin kendisi alsin diye parasini veriyor. Bir seyi ogreniyorsunuz bari dogrusunu ogrenin.A4 istemeleri bile çok saçma . Öğretmenler her sene Kırtasiye parası alıyor . 4-5 top kağıt alamıyorlar mı o paraları nasıl yediklerinin hesabını nasıl verecekler acaba ? Gerçekten sınıfının ihtiyaçlarına harcayan öğretmenleri tenzih ediyorum ben de öğretmenim o paralarla gayet de sınıfın bir yıllık bütün kağıt Kırtasiye ihtiyacı karşılanır .
Siz nasıl Öğretmensiniz, nasıl böyle yazıyorsunuz?A4 istemeleri bile çok saçma . Öğretmenler her sene Kırtasiye parası alıyor . 4-5 top kağıt alamıyorlar mı o paraları nasıl yediklerinin hesabını nasıl verecekler acaba ? Gerçekten sınıfının ihtiyaçlarına harcayan öğretmenleri tenzih ediyorum ben de öğretmenim o paralarla gayet de sınıfın bir yıllık bütün kağıt Kırtasiye ihtiyacı karşılanır .
Zaten problem burada öğretmenler idareciler bu para işlerinden memnun mu sanıyorsunuz? Okulun ihtiyaçları için hepsi malesef bir ışletmeci veya muhasebeci olmak zorunda kalıyor. Okulun hizmetli parasını ödeyemediği için uyuyamayan idareciler var.İşte ne tutturabilirlerse. Bana ayrıcalıklı sınıf yapmaları çok garip geldi madem bıraksınlar kamuyu özel okul işletsinler. Ben bu zihniyetteki bir okula çocuğumu göndermezdim.
Hayır oğlumun mezun olduğu okul haftada 15 saatle başladı, hala aynı devam ediyor. Her okulda aynı değil sanırım.o ayrıcaklı dedikleri sınıf sadece 5.sınıf yani 5 den sonra ingilizce saatleri normale dönüyor.
EvetEvet şimdi daha doğru oldu :) Valla her mesajınıza daha da şaşırıyorum ben. Küçük bir ilçe mi dicektim İstanbul demişsiniz.
E kimi kime şikayet etceksin işte ne diyim..
Kırtasiye parası şahsi değildir doğrusu budur ister beğenin ister beğenmeyin .Bahsettiginiz kirtasiye parasi ogretmenin sahsi kullanimi icin. Ogrencilerinin ihtiyaclarini karsilasin diye degil. Devlet ogretmene al sana kalem,al sana kagit,al sana defter diye ugrasamayacagi icin kendisi alsin diye parasini veriyor. Bir seyi ogreniyorsunuz bari dogrusunu ogrenin.
Evet öğretmenim düşüncelerimi yazıyorum sahip çalışması gereken her yerde sahip çıkıyorum ama bunlar doğrular maalesefSiz nasıl Öğretmensiniz, nasıl böyle yazıyorsunuz?
Kırtasiye parası diye alınan üç kuruşlarla zaten fotokopi kağıdı ile kartuş alınıyor..
Ve hiçbir Öğretmen İdaresinin bilgisi dışinda velilerden para talep etmez.
İdarenin mutlaka haberi olur.
Bunun yanında Öğretmen, velilerinin katkısı ile sınıfına ne aldıysa o Okuldan gittiği zaman Bilgisayar, yazıcı vs.. Okulunda bırakır öyle gider .
Kimse sınıf temsilcisi ve idaresinin bilgisi dışında para toplamaz yok öyle bir şey..
Lütfen Öğretmenseniz eğer Önce siz Meslektaşlarınızı karalamayın,sahip çıkın.
Size cevabımı yukarıda yazdım..Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaya gerek yok ne de olsa siz " düşüncelerim! " diye yazarak işin içinden çıkıyorsunuz.Evet öğretmenim düşüncelerimi yazıyorum sahip çalışması gereken her yerde sahip çıkıyorum ama bunlar doğrular maalesef
O iş bildiğiniz gibi değil. Sene başı verilen ücret öğretmeninin kendini yeni eğitim öğretim yılına hazırlaması için verilir . Çok eskiden öğretmenlere bu iki takım elbise ,önlük, kırtasiye ile verilmiş. Sonra sümerbank ile anlaşılıp takım elbise kumaşı ve kırtasiye olarak devam etmiş. En son paraya çevrilmiş. Her kurumda benzer ödenekler var. Ama öğretmenlerinki herkesin dilinde .A4 istemeleri bile çok saçma . Öğretmenler her sene Kırtasiye parası alıyor . 4-5 top kağıt alamıyorlar mı o paraları nasıl yediklerinin hesabını nasıl verecekler acaba ? Gerçekten sınıfının ihtiyaçlarına harcayan öğretmenleri tenzih ediyorum ben de öğretmenim o paralarla gayet de sınıfın bir yıllık bütün kağıt Kırtasiye ihtiyacı karşılanır .
Nasıl öğretmenler ve öğrenciler ile çalıştınız. Genellediginiz tüm öğretmenler komisyoncu,çıkarcı . Ben de ek kaynak alırıyorum. (Kaynak kitap yasaklayanlar, çocuklarına kaynak kitabı alıyor ama. )Kirtasiye ucuza getiriyor ama mesela önceden okul bir kitasiyeyle anlasirdi kirtasiye piyasa fiyatının altında getiriyordu. Enistem kirtasiyeci oradan biliyorum. Aslında artik buna gerek kalmadı. İnternetten sipariş edilmeli. Ama genede kirtasiyeyle anlasmalar devam ediyor. Tek fark artık öğretnenler toplamak yerine öğrencilere aldiriyor almayana psikolojik baski yapiyorlar.
Sizce deers kitapları yeterli mi?Hocam şöyle ki kırtasiyeci öğretmenle anlaşıyor ben şu kitabı tavsiye edeceğim sen de indirim yap öğrencileri senin kırtasiyeye yönlendireyim diye . Bunun üzerinden komisyon alan var bedava kitap alan var . Almayana da çıkıntı gözüyle bakıyorlar . Ben asla öğrencilerime kitap önermedim önermem Almak isterlerse alırlar soruları varsa getirirler çözerim . Niye o topa girip kendimi riske atayım ?
Şikayet edin.. Yasal olup olmadıgını onlar da anlasınlar. Bu arada ben de ögretmenim, ve her cocugun eşit haklara sahip oldugunu savunurum, eski okulumda özel sınıf durumu vardı, hem veliler hem de ogretmenler olarak hepımız bu durumdan şikayetcıydık.Merhabalar, bu konu hakkında gercekten tam bir bilgim yok. Her yer de böyle mi? Yasal mi? Şikayet etsek çözüm olur mu? Sorularima cevap ariyorum.
Yeğenim bu sene ortaokula başlayacak. Okul puanı yüksek, yabancı dil konusunda başarılı bir çocuk. Ortaokulda yabanci dil ağırlıklı sınıfa gitmesini istiyor ablamlar. Ilkokul okuduğu okula yeni kayit icin gittiklerinde 4 bin tl istemisler, normal sinif kaydi icinde 2 bin tl gibi bir rakam söylemişler. Kendi okuduğu okulda basarili olmasina rağmen para vermeden kayit yapmiyorlar. Baska okullar araştırdık ve 7 bin tl ye kadar paralar istendiğini öğrendik. Geçenlerde baska bir arkadasimiz kızını 5 bin tl vererek kayit ettirdi. Böyle bir durum yaşayanlar var mi? Tüm illerde devlet okullari para mi istiyor? Ben ablama sikayet edelim diyorum para alamazlar ama ablamda korkuyor yeğenimin ismini ogrenirlerse okulda falan kötü davranırlar diye.. Kayıtlarda bitmek üzere ne yapacağımızı şaşırdık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?