Devlet okulana kayıt parası veren var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet şimdi daha doğru oldu :) Valla her mesajınıza daha da şaşırıyorum ben. Küçük bir ilçe mi dicektim İstanbul demişsiniz.
E kimi kime şikayet etceksin işte ne diyim..

Evet şimdi daha doğru oldu :) Valla her mesajınıza daha da şaşırıyorum ben. Küçük bir ilçe mi dicektim İstanbul demişsiniz.
bu hafta öğretmen okul konuları favori k.k da geçen ki konu amma atraksiyonluydu konu sahibi bile dayanamadı konuyu sildi gitti öğretmenlerden sıfır destek görünce

İngilizce siniflari kalkmadı devam ediyor Ama bakanlığın kalkması gibi bir düşüncesi varmış

Ben ogretmen degilim konuya da cok uzagim ve gelecegin velisi olarak yaziyorum. Ben her ay tonlarca vergi oduyorum, herkes oduyor. Zoe durumdaki cocuklar okusun diye. Bu nedir?
O vergilerin ilgili bakanlıklara dağıtımda sıkıntı var zaten

Hocam siz benden daha kıdemli idarecisinizdir mutlaka ama idarecilik yaptığım dönemde hizmetli parası hatta beraberinde günlük sigortasının da okulca ödendiğini biliyorum Ama bir sene boyunca degil

Aslında biz ödediğimiz çok yüklü vergilerle bunlar için elimizden geleni yapıyoruz ama o vergilerin kullanılmasında da sıkıntı var Şimdi başka yere çekmek istemiyorum konuyu ama x bakanlığın butcesi her sene milli eğitimi katlıyor

Bahsettiginiz kirtasiye parasi ogretmenin sahsi kullanimi icin. Ogrencilerinin ihtiyaclarini karsilasin diye degil. Devlet ogretmene al sana kalem,al sana kagit,al sana defter diye ugrasamayacagi icin kendisi alsin diye parasini veriyor. Bir seyi ogreniyorsunuz bari dogrusunu ogrenin.

Bu insanlar da ne yapsın? Okulların ihtiyaçları bu yolla karşılanıyor. Ayrıcalık dediğimiz sinif kayıtlarından sağlanan para okuldaki tüm çocuklar için kullanılıyor.

Siz nasıl Öğretmensiniz, nasıl böyle yazıyorsunuz?
Kırtasiye parası diye alınan üç kuruşlarla zaten fotokopi kağıdı ile kartuş alınıyor..
Ve hiçbir Öğretmen İdaresinin bilgisi dışinda velilerden para talep etmez.
İdarenin mutlaka haberi olur.

Bunun yanında Öğretmen, velilerinin katkısı ile sınıfına ne aldıysa o Okuldan gittiği zaman Bilgisayar, yazıcı vs.. Okulunda bırakır öyle gider .
Kimse sınıf temsilcisi ve idaresinin bilgisi dışında para toplamaz yok öyle bir şey..

Lütfen Öğretmenseniz eğer Önce siz Meslektaşlarınızı karalamayın,sahip çıkın.

İşte ne tutturabilirlerse. Bana ayrıcalıklı sınıf yapmaları çok garip geldi madem bıraksınlar kamuyu özel okul işletsinler. Ben bu zihniyetteki bir okula çocuğumu göndermezdim.
Zaten problem burada öğretmenler idareciler bu para işlerinden memnun mu sanıyorsunuz? Okulun ihtiyaçları için hepsi malesef bir ışletmeci veya muhasebeci olmak zorunda kalıyor. Okulun hizmetli parasını ödeyemediği için uyuyamayan idareciler var.
Buradaki herkese tavsiyem okul idarecilerine para göz damgasını vurmadan biraz araştırın. Gerçekten (her meslekte olan çürük elmalar burada da olabilir ama nadirdir) okullardaki bu para mevzuları düşündüğünüz gibi değil
Hizmetli (genelde 1 veya 2 kişiyi devlet calistirir. Geri kalanları okul)
Tamirat (büyük onarımları sadece devlet yapar)
Araç gereç (kâğıt toner fotokopi dosya vs hiçbirini devlet karşılamaz)
Okulda yapılacak hiç bir yenilik örneğin bir pano veya bir köşe karşılanmaz.
Bu örnekler çoğaltılabilir böylece...

Müfredatta ki İngilizce eğitimi çocuklar için yeterli olmuyor. Bu yüzden bazı okullar özel İngilizce setler ve İngilizce hocası ile daha kapsamlı dil eğitimi veriyorlar. Bu hakkı her öğrenci alsa keşke ama devlet karşılamıyor, okul aileden talep etse kimi aileler “ devlet okulu neden para ödüyoruz” diye tepki veriyorlar. Bazı okullar da bu tarz sınıflar açıyor ki, en azından bir kısmı alabilsin bu eğitimi diye.
Oğlumda biz direkt set aldık ve bütün sınıflara uygulandı. İnanın çok artısını gördük. Müfredatta ki bilgiler çıtır çerez geliyor ona göre. Lgs de dile çok çalışmadan full çıkardı. Özel liseye yazdırdım ve özelden gelip kapsamlı dil eğitimi alan çocuklarla aynı seviyede çıktı. Ben tecrübe eden biri olarak tavsiye ederim.
Aidat konusuna gelince de, meb yeterli sayıda temizlik görevlisinin ve güvenliğin ücretini ödemiyor okullara. Okul yönetimi de aidatlarla bu açığı kapatmaya çalışıyor. O yüzden her sene öderim, hiç lafınıda etmem.

Okulların kayıt esnasında aldığı paralar içinde şöyle yorum yapabilirim. Ben oğlumun okuduğu okula kayıt parası ödemedim. Sadece ağırlıklı İngilizce eğitimi için set aldık. Okulda alamayan öğrenciler tespit edildi, gönüllü veliler 5-10 TL fazla ödeyerek sınıflarının açığını kapattı. Onun dışında aidat ödedik sadece.
Sınıf velileri olarak aramızda para toplayıp projeksiyon ve dolap yaptırdık. Çocuklar neredeyse kendi ağırlıklarını geçen çantalarını taşımak yerine, kitaplarını dolaplara bırakırdı. Ödevi olan kadarını alır gelirdi. Bunlar yönetimin talebi değil, biz velilerin çocuklarımızın standartlarını kolaylaştırmak için yaptığımız şeylerdi.

Bir arkadaşım bölgenin başarılarıyla isim yapmış bir ortaokuluna göndermek istediği için kayıt esnasında para ödedi. Okulun temizlik vs anlamında velilerin içini rahat ettirecek düzeyde olduğunu biliyorum. Ayrıca güvenlik için kartlı geçiş sistemleri yaptırmış okul. Her çocuk kart basıp gidiyor okula. Meb in temizlik ücretlerini bile çok az ödediği bir sistemin içinde, güvenlik adına yapılan bu özelliğin bir devlet okulunda olması yönetimin başarısı bence.

İçi boşaltılmış müfredat kitaplarının çocuk için yeterli olmadığını gören öğretmen kaynak kitap ister. Bunu kendisi için değil çocuğun sırf maddi olanakları devlet okulunda okumasını gerektirdiği için, özel okullarda yada kurslarda eğitim alan çocuklardan daha azına sahip olmasın diye ister. Bunu bile isteyen alsın diye önerir ama en az şekliye her gün bir paket sigara alan veli tarafından meb e şikayet edilir. Biraz muhakeme yapabilen bir insan, o kitabın mesleğini eline almış öğretmene hiç bir fayda sağlamayacağını bilmeli.

Ezberlenmiş şekilde devlet okuluna para verilmez kanısı çoğunlukta var malesef. Ama sistemi bilen, biraz araştırıp muhakeme yapan insanlar şikayet etmezler. Çünkü okulların mecbur bırakıldıklarını bilir. Okulun tüm maddi gelir ve giderlerini okul aile birliği yapar, öğretmen yada müdürün eline para geçmez.

Bireysel hesabına para isteyen müdürlerinde varlığını forumda okuduk. Ama her meslekte iyi yada kötü var. İstisnalar kaideyi bozmamalı. Keşke bu şahsı şikayet etseydiniz, fazlasıyla haketmiş bence.

Son düzenleme:
Evet Birde çalıştığım okuldaki öğrencilerin yarısı yabancı öğrencilerdi, suriyeli, ıraklı gibi... Geri kalanlar ise karadenizli ve doğulu çocuklardı ve bir çoğunun aile fertlerinden biri hapiste veya yasal olmayan işler yapan kişiler. Aidat istemekten çok durumu kötü olan ailelere nasıl yardım edebiliriz diye de düşünüyorduk. Kermes, okula 5D sinema getirilmesi, gezi gibi etkinlikleri çok yaparlardı ki para gelsin de hem öğrenci yardımlarını yapalım hem de okulun giderlerini karşılayalım diye. Yakınımın okulunda ise tam tersi idare verilen bağışlar sayesinde okulu bir halkımızın kafasındaki özel okulların imkanlarının fazlası bulunuyor. Hatta okuldaki bazı öğrencilerle yurtdışındaki kardeş okullara velilerin cebinden para çıkmadan seyahat düzenliyorlar. Özel okuldan çocuklarını alıp oraya son senesinde çocuğunu yazdıran veliler de çok. İki devlet okulu ikisi de İstanbul'da ama aradaki fark dağlardan da büyük.

Kırtasiye parası şahsi değildir doğrusu budur ister beğenin ister beğenmeyin .

Evet öğretmenim düşüncelerimi yazıyorum sahip çalışması gereken her yerde sahip çıkıyorum ama bunlar doğrular maalesef

Evet öğretmenim düşüncelerimi yazıyorum sahip çalışması gereken her yerde sahip çıkıyorum ama bunlar doğrular maalesef
Size cevabımı yukarıda yazdım..Tekrar tekrar aynı şeyleri yazmaya gerek yok ne de olsa siz " düşüncelerim! " diye yazarak işin içinden çıkıyorsunuz.

sikayet et, yasal degil diyenleri anlayamadim. ben 35 yaşındayım. ben dahi ortaokula kaydolurken, sinavla kazandigim okuldan 1000tl istediler, babam pazarlik etti, mudur tanıdikti, yine de verdik o 1000lirayi! hic de seve seve ya da gonulluluk esasiyla degil. 5yil once de komsum ilkokula kaydettirirken verdi bi para kac para bilmiyorum. yani bu duzen boyle. 25 yilda degisen hic bir sey yok. sikayeti de kimi kime ediyorsun.

O iş bildiğiniz gibi değil. Sene başı verilen ücret öğretmeninin kendini yeni eğitim öğretim yılına hazırlaması için verilir . Çok eskiden öğretmenlere bu iki takım elbise ,önlük, kırtasiye ile verilmiş. Sonra sümerbank ile anlaşılıp takım elbise kumaşı ve kırtasiye olarak devam etmiş. En son paraya çevrilmiş. Her kurumda benzer ödenekler var. Ama öğretmenlerinki herkesin dilinde .
Misal bazı devlet kurumundaki işçi statüsünde olanlara haftalık süt verilirmiş. Hazır Uht süt. O zamanlar hazır süt çok yaygın olmadığından bunlar Amekikanin oyunu, bizi kisirlastimaya çalışıyorlar diyip döken varmış sütleri . Şuan onlar da para olarak alıyor.
Yani bir sene içinde kırtasiye parasından daha çoğu çıkıyor öğretmenden. Sosyal platformlarda bu eleştirilere üzülüyorum doğrusu.
Nasıl öğretmenler ve öğrenciler ile çalıştınız. Genellediginiz tüm öğretmenler komisyoncu,çıkarcı . Ben de ek kaynak alırıyorum. (Kaynak kitap yasaklayanlar, çocuklarına kaynak kitabı alıyor ama. )
Sınıfta çözdüğüm için herkesin de alması gerekiyor. Ders kitapları yeterli değil. Dar gelirli ailelerin bulunduğu bir semtte çalışıyorum yıllardır. Bu tür yaftalarda bulunulmasin diye kitapları kendi paramla alıyorum. Para toplamakla uğraşmak, hem de laf duymamak için. Ama en uygun kitapları alıyorum. Daha iyisi varken ucuz olanı tercih ediyorum. Çünkü bütçem ona yetiyor. Bazen internet sitelerinde bir kaç sene öncesinden belli sayıda kalan kitapları 10,15 e alıyorum. Ama öğrencilerim daha iyisini hak ediyor . Keşke en güzelini alabilseler.
Ama kırtasiye ile anlaşıp, kitap aldıran öğretmenlerden komisyon alanı duymadım. Çoğu getirmeyen öğrencilerin ücretini de öder. Fazlasıyla zararlı çıkar.
Sizce deers kitapları yeterli mi?
Kitap aldirmayip, sonra o kitapların yazarının ve yayın evinin telif hakkını umursamayıp fotokopi halinde çoğaltarak hakka girmek istemiyorum.

Şikayet edin.. Yasal olup olmadıgını onlar da anlasınlar. Bu arada ben de ögretmenim, ve her cocugun eşit haklara sahip oldugunu savunurum, eski okulumda özel sınıf durumu vardı, hem veliler hem de ogretmenler olarak hepımız bu durumdan şikayetcıydık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…