Diplomalı İşsizler...

Surre

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
2.179
4
681
Mezun olalı henüz 1.5 ay oldu ama ben çıldırmak üzereyim..tüm iş arama sitelerinde binlerce eleman ilanı var ama aradıkları ilk şey DENEYİM ve ANA DİL GİBİ İNGİLİZCE...staj harici deneyimim yok bütün yeni mezunlar gibi,İngilizcemde okulda öğrendiğim kadar...sürekli iş görüşmelerine gidiyorum ama bir şey çıkmıyor..daha eve yeni geldim sabahtan beri sokaklardayım 2 tane görüşmem vardı bugün bir tanesi Türkiye'nin en büyük 3 Gsm firmasından biri için Çağrı Merkezi Elemanıydı..Şartları çok ağır geldi bana 620 tl maaş+ssk+yol+günlük 6,5 tl yemek parası,haftada 1 gün izin günlük çalışma saati 11 saat..1 saat mola 10 saat sürekli çağrı karşılama sürekli telefonun başından ayrılmama ve vardiyalı sistem...ama satış odaklı bir iş değildi..

İkinci görüşmem yine önemli bankalardan biri için çağrı merkezi elemanı içindi..o da vardiyalı ama satış odaklıydı..toplu görüşme şeklinde oldu ilk başta..herkes kendini tanıtırken resmen şok oldum...kızın biri biyoloji mezunu,diğeri jeoloji mühendisliği mezunu filan...ne olcak böyle bilmiyorum çok moralim bozuk kızlar ya...benim gibi yıllarca okullarda dirsek çürütüp mezun olup sonrada iş bulcam diye kapı kapı gezen gençlerin durumu ne olucak bilmiyorum...

Bir yandanda düşünüyorum acaba benmi iş beğenmiyorum diye,ama ailemde istemiyor o kadar saat çalışıp yorulup bu kadar az maaşı ve şartları...

İşte böyle bu sıcakta kafama güneş geçip o kadar çaresiz insanı görünce burda içimi dökmek istedim kızlar...:gitme: :gitme:

henuz yenı mezunsun cnm benım ben bıtırelı 3 yıl oldu kpss denen ılletle cebellesıyorum halen... bıraz sabret,bu kadar cabuk streslenme cnm bırazda nasıp işi...

henuz yenı mezunsun cnm benım ben bıtırelı 3 yıl oldu kpss denen ılletle cebellesıyorum halen... bıraz sabret,bu kadar cabuk streslenme cnm bırazda nasıp işi...

bende hazırlanıyorum kpssye ama puanlar çok yüksek benim bölümden en az 83 yapmak lazım yerleşebilmek için teşekkür yorumun için...

bende hazırlanıyorum kpssye ama puanlar çok yüksek benim bölümden en az 83 yapmak lazım yerleşebilmek için teşekkür yorumun için...

ozebus _41 inşaallah yerleşirsin bu sefer...

evet puanlar yukseldı baya baya... ınsallah cnm saolasın herkes senelerce dirsek çürütüyor sıralarda ve bunun ödülünü almak ıster haliyle ama ıste yapcak bırsey yok maalesef... arkadasım odtü mühendıslık mezunu ama iş bulamadı ve kpss ıle tapu kadastroya atandı düşün yani,haksızlık ıste emegının karsılıgı deıl bu ama ekmek aslanın agzında hesabı...

evet kpss başvuru kuyruğunu görmeliydin okulda o kadar uzundu ki...herkes bir umut diye giriyor işte zaten sınavlara gire gire bir hal olduk ya akannehir bu arada ekmek çoktan aslanın midesine indi galiba ozebus_41 :bbo:

ben mezun olalı 4 yıl oluyor eyvahedigeldismile
İlk yıl senin gibi kötü iş deneyimlerim oldu sonra pes ettim.
Sen pes etme,aramaya devam et,ne mezunusun bu arada..?

ben mezun olalı 4 yıl oluyor eyvahedigeldismile
İlk yıl senin gibi kötü iş deneyimlerim oldu sonra pes ettim.
Sen pes etme,aramaya devam et,ne mezunusun bu arada..?

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı mezunuyum pes etmiyorumda yinede morali bozuluyor insanın derinss

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı mezunuyum pes etmiyorumda yinede morali bozuluyor insanın derinss

Tek yol Kpss gibi görünüyor.
Sınava başvurdunuz sanıyorum hiç vakit kaybetmeyin her anınızı değerlendirin.
Çalışmaya başlayın.Şimdi yerleşmesenizde herhangi bir alımda yerleşirsiniz..?
Yapacak birşey yok ülkenin şartları böyle,çok acı ama böyle..

Evet başvurdum,çalışıyorum da ama yinede endişe ediyorum işte...inşaallah yerleşirim gerçekten çok acı hadi ben 2 yıllık mezunum ya lisans mezunları ne yapsın bunları düşününce daha kötü oluyorum yakında işe girebilmek için sadece üniversite diplomasıda yetmicek galiba..

Lisans mezunuyum,şu an başka bir lisans programında daha okuyorum.
4 yıl önce mezun oldum hala işsizim böyle gairp bir hayat işte akannehir

İlk işe başlandığında bence maaşa çok takılmamak lazım.
Ben de ilk başladığımda bu ücretlerle başlamıştım, çok kısa sürede maaşım istediğim sevideydi.
Önemli olanda deneyim kazanmaktı.
Önce birşeyler öğrenmeye bak bence.
İlk başlarda biraz zorluklara katlanmadan birşey olmuyor malesef.
Umarım istediğin gibi bir iş bulursun.
Allah yardımcın olsun.

Ülkemizin acı gerçeği. İnşallah en kısa sürede istediğiniz gibi bir iş bulursunuz.

okul bitiyo bu yıl
1 dersim var
büt eyllülde
bende işsizimboshayallersmile bilmiyorumkismile
bahsettiğin çağrı merkezine beni de çağırdılar
eleman arıyoruz diyeceklerine köle arıyoruz deselerdi daha iyiydi bilmiyorumkismile
o kadar yoğun çalışamam,sorunlarm var benneyaptımki
anne babadan para almıyorm
birikmişim var,ceptende yiyemiyorum
pufff kötü yani :gitme:

valla hala üniversite aciyorlar ne yapacaklarsa o kadar issizi anlamiyorum..
benim sevgilimde 4 yil önce mezun oldu,askerligini yapt kpss icin cabaliyor.. gecenlerde ziraat bankasinin kendi actigi sinava girmis (mis diyorum artik ben üzülüyorum diye söylemiyor)mülakata cagrilmis ama yine olmadi ya torpil heryerdeyken nasil olsun ki,bu sene dersaneye gidecek bakalim insallah olur gercekten bu durum cok zor onca yil oku cabala ama bekle dur..insallah istedigin bir is bulursun daha yeni mezun olmssun kpss de insallah dilegin olur

5 yıl cagrı merkezinde çalışmış biri olarak asla ve asla size çağrı merkezini önermiyorum bende bir gsm operatorunde çalıştım. bende yeni mezundum ve iş bulamadığım için girmiştim.ama inanın çok yıpranıyosunuz ve size hiç bir şey katmıyor hatta tahammülsüz ve sinirli oluyosunuz.insanların size küfür etmesi aşağılamasıda çabası...vardiyalı sistemde beslenmenizden tutunda uyku düzenine kadar herşey mahvoluyor.rahatsızlıgım nedeniyle çıktım işten sonunda panik atak sünüs taşikardi rahatsızlığım başladı malesef...ve şimdi öğreniyorum ki yine iş yerinden bir arkadaşım verem olmuş...sakın ama sakın düşünmeyin derim...çünkü yükselmek imkansız.ben ne mi yaptım ingilizcemi biraz ilerlettim aöf den işletmeye tamamladım .kpss ye girdim...işsizim ama şimdilik mutluyum...çok doluymuşum ya...başka dilde aşk filmini seyrederseniz daha net anlarsınız....

insan okurkan okadr paralar saçıo emek verio sonra da mezun olnca iş bulamıosun heryerde torpl döner dierleri de az paraya ağır işler yaptrr...allah emeklerimizi zayi etmesn ben de okuorm ve endişelym ülkenn durumu ortada üni meznları işsz allah yrdmcn olsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…