Diplomalı İşsizler...

bende mezun olalı 4 sene oldu..çalışmıyorum..
ilk mezun oldugum zaman bir heves girdim ise..eğer bu ülkede yeni mezusan;kolesin..
grafikerlik dısında herseyi yaptırdılar..4 katlı bir binaydı is yeri ve getir götür ısı yapmaktan resmen anam ağladı..grafik namına zerre bir şey yapmadım..zaten diğer grafiker iki bayanda beni aralarına almamak için çabaladılar,sürekli üstünlük taşlama cabasindaydilar..ve ne sigortam vardı ne yemeğim ne de yol param..somurduler resmen..3 ay dayandım..ha bir de bu arada güya tanıdık!!!
sonra başka bir yere girdim..çok güzel bir ofis..ortam çok güzel..ve kendi bilgisayarımın olduğu bir masa!grafikerlik yapmaya başladım..iki ortakliydi,biri benden 3 yas digeride 4 yas büyük iki erkek patron..ikiside babadan zengin..ve aksam üstü öldüğünda arkadaşlarını ofise çağırıp icmeye başlıyorlardı..kendi ayrı odaları yoktu,hepimiz aynı odada olduumuzdan bu durum beni fazlasıyla rahatsız etti!orda sadece sigortam yoktu..
orasida olmayınca pes ettim..ve bir daha da is aramadım..evde oturdukcada oturasim geldi..
Halimden memnunmuyum?bilmiyorum..bazen kendimi sorguluyorum..bazende memnunum diyorum..inan bunun cevabını net olarak veremiyorum..
pes etmemelimiydim..bilmiyorum..
ama eğer illaki calisicam çalısmam lazım diyorsan..maalesef bu kölelik olayına katlanmak zorundasin..
hakkında hayırlısı olur inşallah ve bunları yasamazsın..

Ben biraz kendimden bahsetmek istiyorum Matematik ögretmenliği okuyorum son sınıf oldum. Ailemden ayrı bi şehirde okuyorum ve yurtta kalıyorum, eve cıkmak benim için imkansız oldugu için özel dersler dısında bi türlü iş düzeni kuramadım, ama artık kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Şu an 3 gün yaz okulundayım 3 gün marketlerde stand hostesliği yapıyorum. Yoruldum sanki ilk zamanlardaki gibi hevesli değilim , helede özel dersle 1 saatte aldıgım parayı orda 8 9 saatte alınca dahada sıkıcı oluyor..Ama boş durunca onuda vermeyecekler diyorum, tecrübe diyorum, kafam dagılıyor diyorum kendi kendimi rahatlatmaya calışıyorum. Mezun olsam, atanamasam, bos dururmuyum? Bunu yasamadan ögrenemem ama sanki durmam gibi geliyor.. Helede ülke sartlarını düşününce, birde maddi sıkıntı yasayınca .. Yaşım 22 bu yaslarda yorulmayacagımda ne yapacağım.. Şimdi böyle söylüyorum ya, belki yarın herseyden vazgeçip bırakacagım, kendimede cok güvenmiyorum, kapasitemin tamamını kullandıgımı düşünmüyorum.. Ailesinden 1 kurus almadan okuyan, çalışan, 3 4 yabancı dil ögrenen, sacma sapan sorunlara takılmadan - çok çalışınca düşünecek vakit kalmıyorki =))- mutlu mesut yasayan arkadaslarıma imreniyorum..

canım birazda kısmet işi bak ben üni.mezunu değilim ama işim çok iyi çok şükür şansım benden yana oldu.. sende bekle bakalım araştır binlerce kişi işsiz tek sen değilsin ama şartlara takılma sen hemen hemen her yerde şartlar öyle çalışmak kolay değil cnm

teşekkür ederim..ya aslında maaş değilde benim takıldığım çalışma şartları...çok ağır çok...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki zhebani...
Zaten şu merkezleri kendilerine resmen prezentabl,iyi konuşan köle arıyorlar...
Benide bir sürü çağrı merkezinden aradılar mutlaka birinde sınırları zorlayan bir şey oluyor...2 yıllık sözleşmeyle 2 yıl gece çalışmak gibi..

Sorma ya bu seneki ygs kılavuzuna baktım en az 5 tane yeni yüksekokul açılmış seneye hepsi vakıf üniversitesi olucak..bende halk bankın sınavına girmiştim bankaların sınavlarını sadece para kapısı olarak görüyorum...teşekkür ederim inşaallah çalışıyorum kpssye...

Çok büyük geçmiş olsun çok üzüldüm...:1hug:
İşte çaresizlikten insan iş olsun diye düşünüyor...benneyaptımki
Tavsiyelerine kulak vericem...a.s
Zaten aöfden de tamamlamayı düşünüyorum...

Evet torpil torpil torpil....
Okulda çok sevdiğim kütüphaneci ablam mezun olurken Surre babanın tanıdığı varsa işe yerleştirsin seni dedi...yoksa çok zor iş bulmak dedi...

Çok çekmişsiniz ya...
sigortasız çalıştırmak suç bi de klava:
evde oturmayı hiç istemiyorum...üniversite hazırlık döneminde çok evde oturdum çünkü köle de olmak istemiyorum teşekkür ederim inşallah yaşamam

Hayatın adaletsizlikleri işte...
ben vakıf üniversitesini %100 burslu bitirdim..orda baba parasıyla aylaklık yapan,makyajdan,erkek arkadaştan başka derdi olmayan ama adına okul okuyorum diyen öğrencileri(!) görmenizi isterdim...bir yandanda azimle çalışan okumaya çalışan genç insanlar..çok zor çok..

Ne güzel şans sizden yanaymış...
evet hiç kolay değil hemde...

sevgili Surre...
aynı bölüm mezunuyuz ama ben Ticaret meslek Lisesi çıkışlı olduğum için kendimi muhasebe konusunuda geliştirdim..bunun yanında çeşitli özel kursların verdiği derslere katıldım..mesela İSO 9001 gibi Bilgisayarlı muhasebe gibi...iş bulana kadar bu tarz kurslara git canım geliştir kendini CV ndeki bölümleri genişlet.Eleman tercihi yapılırken ön sıralarda sen olacaksın emin ol...ayrıca biraz deneyim olana kadar az maaş çalışma saati deme hala stajyersin sen unutma...ben 3 yıl oldu şimdi şimdi kendimi muhasebede pişmeye başlıyorum diyorum....sabır canım...
guclubacismile

teşekkür ederim tavsiyelerin için canım...
ama benim bilgisayar işletmenliği ve bilgisayarlı muhasebe sertifakam var...:1rolleyes:
başka ne gibi kursa gitsem acaba...:uhm:

bölümü kötülemek istemiyorum ama keşke bu bölümü seçmeseydim üniversitede...pişmanım açıkçası emeklerime yazık...ama neyse oldu bitti...
senin yakın birinin yanında staj yapman gerekli canım.tanıdığın varsa rica et bi süre ücret alma yanında iş öğren fedakarlık yap sonra ilerlersin zaten..

malesef tanıdık yok canım...
aslında 2 yerden aradılar asistanlık için biri yeni açılacak avm diğeri dershaneydi...ikisinede gidicektim sırf deneyim olsun diye...avm yardımcı asistan arıyordu görüşmemde güzel geçmişti..ikisinede geri dönüş yapmadı ya...

biraz da şans meselesi...sabırlı ol daha ne olmuş 1,5 ay ne ki benim arkadaşım 9 ay iş bulamadı..o arada ev mefruşatı kursuna mı gitmedi ingilizecemi muhasebe kursu mu hepsini halletti ev mefruşatına birlikte gittik çeyiz yaptık iş ararken de :içelim:

benimde ingilizceyi halletmem lazım...
şu kpss çıksın aradan hemen kursa yazılıcam...kaydirigubbakcemile2
boş durursam kafayı sıyırmaktan korkuyorum...sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…