Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Sabah çok çok salatalık domates, 1 çay bardağı kadar kakaolu süt ( ne yapalım sade içemiyorum)
4-5 tane köfte, köfteyi alabilecek kadar ekmekketçap mayonezz..1 bardak meyvasuyu. Enerjisi %75 azaltılmış
ikindi, yani şimdi bir büyük tost kaşarlı sucuklu. yine meyve suyu
akşamda 6 sebzeli çorba içicem bir kaseee

Bu gün bu kadarımm

Bende hemen sayayım

Sabah; 1 dilim ekmek, 1 haşlanmış yumurta, biraz peynir ,söğüş
Öğlen; Müsli yedim :)
İkindi; 2 kase çok az çorba, ve yarım kase yoğurt
Akşam; yeşil fasulye yemeyi planlıyorum

Kızlar müthiş bir şekilde iştahsızlık hissediyorum. Ama tatlı isteğim çok dürtüyor beni Ama o dürtüye uymayacağım.

Son düzenleme:
haziranın 10'unda uçuyorum, o güne kadar en az bi 6 kilo gitmesi gerek :26:
Şimdi mutfağa koşup yeşil çay içeyim bari

sevacım izninle DR.Ayça Kaya'nın web sitesinde okuduğum diyette doğru bilinen yanlışları paylaşmak istedim çünki şu sıralar herkes birşeyleri değiştirmeye çalışıyor ekmek fazla (her öğünde 1 dlm ekmek neresi fazla),pilav makarna asla tüketme gibi yanlışlar anlatılıyor okuyalım aydınlanalım kızlar buyrun;

DİYETTE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.

umarım hepimiz yanlışlarımızı okumuşuzdur kızlar

merhaba kizlar,

dun kilo bildirmi yapmadim cunku ondan oncede yazdigim gibi kilo almistim. tekrar diyete donmem biraz vakit aldi tabi bende bu arada kilo aldim fakat bugun fena gitmedi.

sabah: 1 (125 gr) activia yogurt

iki dilim ekmek, peynir, zeytin, salam, bal, tere, nane

oglen: iki kofte, 1 dilim ekmek

aksam: brokoli, yogurt, karpuz

herkese mrb.ben de kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum.eskiden ekmek çok fazla yerdim fakat şu an sadece sabahları 2 dilim tam buğday ekmeği yiyorum onun dışında ekmek yemiyorum.pilav ve makarnayı çok azalttım.börek çörek yemiyorum.abur cuburu tamamen kestim.akşamları salata veya zeytinyağlı sebze yemekleri yada sebze haşlaması yiyorum.elimden geldiğince hergün koşu bandında tempolu yürüyorum.1 ayda 3 kilo verdim fakat yaklaşık 1 haftadır filan kilo vermem durakladı.acaba değişik bişeyler mi yapmam gerek?

Sensiz olmaz pariscim,bende bir ara motivasyonumu düşürüp yazmak bile istememiştim ama olmuyor,anca beraber kanca beraber arkadaşım

bugün yediklerim
sabah
1 bardak su
2dilim k.ekmegi beyaz peynir ve sebze ve 1 bardak süt
ara 1 elma
öglen
brokoli, salata ve 2 tavuk kanadi yaninda yogurt
eve gec geldigim icin aksama
1 tane meyveli yogurt yedim

simdide dizi izliyorumm canim cok fena cerez cektii ama yemicemm yesilcay yapip onu iciyim bari
hepinize iyi aksamlarr

kızlar benim kafam iyice karıştı:44::44:

daha önce gitiiğim bir diyetisyenin verdiği listeye göre

1 kase çorba= 1 dilim ekmek= 6 yemek kaşığı (susuz) sebze yemeği

ve hepsini aynı öğünde yersen diğer öğünlerini ona göre ayarlamalısın

mesela bana yaşım kilom ve günlük ihtiyacım olan kalori miktarına göre

sabah 3 dilim kepek ekm 1 peynir domates salatalık en fazla 3 zeytin yumurta varsa günlük et ihtiyacın karşılanıyor dedi

ara meyve

öğle 1 kase çorba 6 yemek kaşığı sebze yemeği yoğurt salata

ara meyve

akşam çorba salata yoğurt ya da sebze yemeği yoğurt 1 dilim ekmek

ara meyve

12 bardak su

ve verdiği listede her şey var ama sürekli değişim yaparak yenilecek dedi ben bunu 1 ay uyguladım ama sadece 400 gr kilo verebildiğim için bıraktım motivasyonum

tamamen yok oldu

sonuçta bana o listeyi veren bir uzman mutlaka benim yaptığım bazı yanlışlardan olmuştur ama bıraktım sonuç olarak

şimdi de bu yazılanlardan sonra kafam karma karışık oldu:26::26:

ama eskiden beri bildiğimiz bir şey var insan yiyerek değil az yiyerek ve hareket ederek kilo verebilir zaten günlük aktivitelerimiz ne kadar yoğun olursa olsun stres içinde

olduğumuz için kilo vermemiz hormonlardan dolayı yavaşlıyor en doğrusu bence yediklerimize ilaveten spor spor spor hem kilo vermek hem de şekillenmek için

kızlar bu benim ilk haftam şimdi tartıya çıktım ama sonuç hüsran sadece 800 gr vermisim üstelik hergün 30 dk yürüyorum 40 dk plates 15 dk kondisyon bisiklete biniyorum ama sadece bu kadar gerçi diyetimi tam yapamadım ama 800 gr çok az üstelik ilk haftada bugünde sezen diyetinize baslıcam bide bunu deneyim siz spor yapıyormusunuz diyetinizin yanında

BUGÜN itibariyle 59.500 görmüş bulunmaktayım allahıma şükür dünden bu yana 600gr.vermişim hemen yediklerimi yazıyorum
dün sabah:şekersiz çay-domates-salatalık aparça peynir-çeyrek sucuklu omlet 1 dilim ekmek

ara:1 bardak yeşil çay-1 lokma bitter çikolata

öğlen:bol salata-1 parça tavuk ızgara pirzola-yarım dilim ekmek

ara: 1 bardak yeşil çay-1 kuru erik-bir kaç fındık

akşam: 1 kaseden az yoğurt-4 kaşık kabak yemeği-ince 1 dilim ekmek

ara: 4 -5 çilek

2lt.su-40 dk.spor-2 saat ütü.toplam da 600gr.süper değilmi

kilo vermenin sırrı mutlaka bir öğün protein et tavuk bir öğün sebze ben size söyleyim hiç aç kalmadan aralarda sağlıklı atıştırma başka bir şey yemeyin 3 ara 3 ana öğün bol su biraz da spor tamamdır.65.600 dum 1 ay önce şu anda 59.500 .geriye kaldı 5 kilo daha 54-55 oldumu tamamdır bu iş.
salatamın içine çörek otu koydum diyetisyen mutlaka her güün 1tatlı kaşığı tüketmelisiniz dedi

Son düzenleme:
kizlar gunaydinn nasilsnzzz
dun annemdeydim ben giremedim hic annemde tartildim dun 64 kiloyum yani bi kilo gitmis
annemn tartsyla baslmdtm ona gore hareket ediyorum
insallah once 60 a sonrada58 e duserim
oglumu dra goturduk kizlar
sabh bi uyandik yuruyemiyo basamiyo bi ayagna kan verdik yarn gtcez sonuclar icin
film cekmefiler sinir oldum yarn isticem film

Geçmiş olsun ceydacım,umarım birşey çıkmaz acil şifalar diliyorum

Tebrik ederim ceydaa ... oğluşunada acil şifalar çok geçmiş olsun

Çok az yemekte bir işe yaramıyor bence,az kalorili ve sık sık yiyince birde spor süper oluyor o zaman.aslında haftada 1 tartılın diyor uzmanlar ama ben dayanamıyorum her sabah tartılıyorum biraz fazla çıkıncada canım çok sıkılıyor.ben çok güzel sıkılaştım mesela ama olmuyor tartıdada iyice hafiflemem lazım.
Canını sıkma canım,sıksık düşük kalarili şeyler yemeye çalış gör o zaman kilolar hopppppp uçup gidecekkkkkkk

Arkadaşım yazdıkların o kadar tanıdık geldi ki,ben de diyetisyenlere spor salonlarına gidip yarı aç gezdiğim halde en iyi ihtimalla aynı kiloda sayıyordum.Biraz gevşetsem korkunç bir hızla kilo alıyordum.Arkasından herşeyi bıraktım,canım hiçbir şey yapmak istemiyordu.
İşe gitmekte,işe gittiğimde kendimi işe vermekte zorlanıyordum.Aptal gibi bir şey olmuştum.Sonra bir arkadaşım tiroitlerine baktır dedi.Doktora gittim ve haşimoto diye bir hastalık çıktı.Tiroit bezim tamamen yokolmuş.O yüzden kilo veremiyormuşum.Şimdi hergün ilaç kullanıyorum.Hala kilo sorunumu çözemedim.Ama en azından nedenini biliyorum.Ve daha fazla kilo almıyorum.Bence eğer gitmediysen hemen iyi bir endokrin uzmanına görün.Çünkü tiroit bozuklukları bizim ülkemizde çok yaygın.Bir de insülin,gizli şeker hepsine bakılması gerek,bunlar da kilo vermeye engel oluyor.İnşallah nedeni bulur ve sorunu çözersin,kolaylıklar

geçmis olsun allahım acil şifalar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…