bizimkiler ondan anlamyor.. dırdır susmazlar ben onların konusması uzasa da kendm kısa ve net cvplar verip susmak istiyorum. eger sonnda anlamazlar ise allahın kanunu devletımızın kanunu var diyeceğim. hakkımı alıyorum dıye de kötu oluyorsam da olurum ne yapayım..En kısa ve net cevap şu kendi mülküm üzerindeki söz hakkı benimdir kimseye açıklama yapmak zorunda değilim nokta
ben yapıyorum abiliği... bir de demezler mi abinn babalar gününü kutlamadın diye.. ben hiç kutlamadım bu zamana kdr gecen yılda hiç ama bu yıl batmış.."Yetim hakkı yiyen karnını ateşten başka bir şeyle doldurmaz" diyor Rabbim. Ben erkek olsam hakkını da almam kardesiminkini de. Abilik babalık yapmayı gerektirir. Hak yemeyi değil.
İşte mesele bu anlamalarına gerek yok ben bunu yapacağım bitti de geç hiç cevap bile verme devam ederlerse ben diyeceğimi dedim de geç kaale alma elbet susacakbizimkiler ondan anlamyor.. dırdır susmazlar ben onların konusması uzasa da kendm kısa ve net cvplar verip susmak istiyorum. eger sonnda anlamazlar ise allahın kanunu devletımızın kanunu var diyeceğim. hakkımı alıyorum dıye de kötu oluyorsam da olurum ne yapayım..
o onu düşünmez aklı sıra zorlayacak işte.Herkes kendi evinde otursun madem deyin.
Kendi hakkını sırf erkek diye abinize vermeden düşünseymiş.
benim bi avukata gidip sormam gerekecek.. kat ittifak tapumu guya muteahhit yengeme vermiş yengemden istedim kaybetmiş. çıkartmam gerek tekrrdan tapu müd. müteahite de hbr vermem gerek mülkiyet tapusu çıkınca bana versin evdekiler bana tapumu vermiyor diyeceğim. kat irtifak tapusunu da benden istesin..İşte mesele bu anlamalarına gerek yok ben bunu yapacağım bitti de geç hiç cevap bile verme devam ederlerse ben diyeceğimi dedim de geç kaale alma elbet susacak
abimin yengemn doldurusuna geliyo.. abimn aklı fikri yok para tatlı gelıyo.. bir de yengemn babasına laf söyler kızını everdi elini ayagını çekti konusmuyorum diye kendi yaptıgı ne acaba? yengemde gelmiş bana akıl veriyo bnm erkek kardesmden ben bşy istemıyorum butun hepsi onun olsunmuş o senn sorunun dedim aile sorunn aile hayatın beni ilgilendimz. ."Yetim hakkı yiyen karnını ateşten başka bir şeyle doldurmaz" diyor Rabbim. Ben erkek olsam hakkını da almam kardesiminkini de. Abilik babalık yapmayı gerektirir. Hak yemeyi değil.
Harika bir cevap vermişsin. " ben almadım sen de alma" demeye getiriyor. avucunu yalasin.abimin yengemn doldurusuna geliyo.. abimn aklı fikri yok para tatlı gelıyo.. bir de yengemn babasına laf söyler kızını everdi elini ayagını çekti konusmuyorum diye kendi yaptıgı ne acaba? yengemde gelmiş bana akıl veriyo bnm erkek kardesmden ben bşy istemıyorum butun hepsi onun olsunmuş o senn sorunun dedim aile sorunn aile hayatın beni ilgilendimz. .
klasık turk işte. erkeksen butun mal varlıgı ona. 1 tane dedemden daire kalmış herseyleri almışlar doymuyorlr. cidden artık aram bozulmasın diyodum ama yeter artık sustum sustum fena patlıycm .. arada konu açılırsa guzellkle konusayım diyorum kırmayayım snra bazı seyler aklıma geliyo ya kızım diyorum ne guzelliği fln. söyle içindekileri isteyen konussun isteyen konusmasın diyorum. cidden çıldırıcam o olacak..Neden bu kadar adaletsiz bir paylaşım yapıldı? Siz isteyerek mi verdiniz ? Yani bazı yerlerde her şey erkek çocuğuna verilmek isteniyor , öyle bir şey mi?
aynen onu demeye getırıyor. bak biz almadık diye şimdi yabancı el dısı olsa o senn geri.... derdim benden bekleme derdim ama işte öyle diyemıyorsun da böyle diyorsun..Harika bir cevap vermişsin. " ben almadım sen de alma" demeye getiriyor. avucunu yalasin.
hayır 2 daire dusunun birinde annem halam ben diğerinde abim karısıyla. .Nasıl yani siz evlenince sizinlemi oturacakmış halanız, şimdi beraber mi yaşıyorsunuz maile.. bu kadar erkekçi olup mal kaçırmaya çalışıyorlarsa satarım evimi deyin..satmasanızda tedirgin olsunlar biraz en azından:))
Sana bir şey diyeyim mi? O hem abinin hakkını hem halanın hakkını hem senin hakkını alıp hem de babasından hakkını alacak. Görürsün. Yalan yani.aynen onu demeye getırıyor. bak biz almadık hem dediye şimdi yabancı el dısı olsa o senn geri.... derdim benden bekleme derdim ama işte öyle diyemıyorsun da böyle diyorsun..
anlamadım ne demek istediğini. . yalan yani derken. .Sana bir şey diyeyim mi? O hem abinin hakkını hem halanın hakkını hem senin hakkını alıp hem de babasından hakkını alacak. Görürsün. Yalan yani.
Madem annen senin arkanda madem halan hakkını abine veriyor, annen de desin ki ben de hakkımı kızıma veriyorum. Söyle bir tutuşsunlar. Babandan kalmadı mı sonuçta? Babana kalan evde annenin de hakkı vardır.hayır 2 daire dusunun birinde annem halam ben diğerinde abim karısıyla. .
olmasa da öyle yapacagım halam direk hakkımı helal etmıyorum moduna girer.. iyice konusmaz eder. . sıkıntı yok. .
yok olay öyle değil . 1 daire benim net. Annemde hakkını abime verdi o zamanlr. Annem arkamda evet suanlık hakkımı savunuyor. dededen kaldı halalardan para karsılığı alındı evdeki bekar hala annem hakkını abime verdi ben itiraz ettim 1 daireyi ben aldımMadem annen senin arkanda madem halan hakkını abine veriyor, annen de desin ki ben de hakkımı kızıma veriyorum. Söyle bir tutuşsunlar. Babandan kalmadı mı sonuçta? Babana kalan evde annenin de hakkı vardır.
Tüh keşke vermeseymiş.yok olay öyle değil . 1 daire benim net. Annemde hakkını abime verdi o zamanlr. Annem arkamda evet suanlık hakkımı savunuyor. dededen kaldı halalardan para karsılığı alındı evdeki bekar hala annem hakkını abime verdi ben itiraz ettim 1 daireyi ben aldım
yoo eger satısa cıkarıcam dedıgımde abim bana ver derse olabilir parayı ver komple hesabıma yatır hepsini vereyim derim.. parayı almadan tapuyu vermem..Bu tarz mal paylaşımı durumlarında satışa çıkarmak en iyisi.kimin gücü yetiyor ise o alsin. Çünkü birileri mutlaka mağdur oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?