sifirdanhayatcokmuzor
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 8 Mayıs 2023
- 613
- 1.676
- 33
- 32
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Dogum yaptım sezeryan yeni. Hastaneden çıktım.oturup kalkarken bile içim acıyor.bebekle de cok ilgilenemiyorum.annem saolsun.bnce uygun bi dille şöyle kv geç gelsin..çünkü kanamanın oluyor,sezeryan ise ağrın oluyor.bide o halde onları çekemezsin...Doğumuma yaklaşık 1 ay kaldı eşimin ailesi başka şehirde, ilk hamile olduğumu öğrendiğim zamanlar geleceğini söylemişti.
Ben de şimdi tekrar böyle bi konuşma geçerse en azından ilk bir hafta 10 gün annemin geleceğini söylemek istiyorum kaynanama sonra gelin diyeceğim ki kayınbabamla gelebilir beraber. Dediğimde ne der onu da bilmiyorum.
Şimdi normal olan zaten torunlarını görmeleri biliyorum da ben normal zamanda bile daralıyorum evde rahat hareket edemiyorum kaynanam varken. 2 hafta gibi de bir süre kalırlar zorlanır mıyım acaba evde onlar varken içim daralıyor elimde değil
Çok merak ettim aile kültürünüzü kayinbabanizin yanında emzirebiliyor musunuz beveginizi ? Ya da mesela hani ilk günler kanamaniz olacak falan görmesinde bir sakınca yok herhalde? Ne kafası bu ya ne kayınbabasi ?Herkes kv gelmesin demis ama ben farkli dusunuyorum.
Bizim annelerimizin nasil gelip torun gormeye haklari varsa, eslerimizin annelerininde gelip gormeye o dogumda ilk aninda yaninda olmaya haklari var. Ama kp bir iki gun sonra hemen geri donebilir. Torunlarini gormek onlarinda hakki. Adaletli olan neyse onu yapmak laizm.
Arayın söyle diyin anne ilk 10 gün annem sonraki 10 gün de siz gelin, ben dikişlerim olacağı için mahrem olarak annemle rahat ederim , siz gelene kadar toparlanmış olurum dersiniz...Doğumuma yaklaşık 1 ay kaldı eşimin ailesi başka şehirde, ilk hamile olduğumu öğrendiğim zamanlar geleceğini söylemişti.
Ben de şimdi tekrar böyle bi konuşma geçerse en azından ilk bir hafta 10 gün annemin geleceğini söylemek istiyorum kaynanama sonra gelin diyeceğim ki kayınbabamla gelebilir beraber. Dediğimde ne der onu da bilmiyorum.
Şimdi normal olan zaten torunlarını görmeleri biliyorum da ben normal zamanda bile daralıyorum evde rahat hareket edemiyorum kaynanam varken. 2 hafta gibi de bir süre kalırlar zorlanır mıyım acaba evde onlar varken içim daralıyor elimde değil
şu kelimelerle kendini ifade edebilen biriyle fazla bile iletiştim bence. evrensel insan hakları hakkında cart curt diye konuşmak istesem mahalle kahvesine bir uğrarım yakın zamanda. tartışmak, laf dalaşı etmek değil, argümanlarla karşı tarafa cevap vermektir. insan hakları denen dünya kazanımını bu konunun dışında tut, çünkü buna verecek cevabım yok o yüzden gülme emojisiyle günü kurtarayım seviyesindeki bu sohbete siz devam edin kendi içinizde.Kisiye özel evrensel hak cart curtkonu ; bn ne alaka
Aile olmak bu değildir arada sorun yoksa kaynana da uygun zaman aralıgında torunu ile vakit gecirmeli. Bu lohusalıktan sonra olur önce olur onlara o 2 kisi marar verir. Sırf biriyle ortak cocuk yaptın diye kendi annenin gördügü gibi cocuk yaptıgın adamın annesininde torunu ile vakit gecirmeye hakkı var( arada sorun yoksa)
Aksi takdirde gidip sperm bankasında döllenip doğurabilirsiniz ztn
Ben ortaya adil olan neyse onu soyledim. Ben kp kalsin mi dedim bir ya da iki gun kalabilir dedim. Onu konusup ayarlarlar bir sekilde. Diger yandan iki tarafin ailesi icinde cocuk ilk dogdugunda gormek istemesi haklari. Bizler nasil annelerimizi cagiriyorsak... Ben sadece bunu soyluyorum.Çok merak ettim aile kültürünüzü kayinbabanizin yanında emzirebiliyor musunuz beveginizi ? Ya da mesela hani ilk günler kanamaniz olacak falan görmesinde bir sakınca yok herhalde? Ne kafası bu ya ne kayınbabasi ?
Sinir krizi geçirir herkesi evden kovardım işe yaramayan bana sofra toplayan kocayı da kovardım hatta hatasını anlamaz benim yanımda durmaz ise boşardım, asla böyle şeylere gelemiyorum, eşimle şimdiden konuştum, baban bebeği hastahanede görsün evine geçsin , annen dışında kimse kalmasın, annen de yemek ve temizlik için kalacaksa kalsın bebeğe ben bakacağım dedim , eğer iş yapmayıp sadece bebekle ilgilenmeye kalkarsa boşuna gelmesin dedim , eşim benim cinli olduğumu çok iyi biliyor bu konularda, büyük kavga çıkar, siz çok fazla tahammül etmişsiniz asla izin vermemeliydiniz tüm bunlara...Ozaman boyle cata pata degıldım saftım .
Bakın aşagıda yazdım
Kısın ev cok buyuk dogalgaz olsada heryer ısınmıyor
Emzırmek ocın dınlenmek ocın odaya gecıyosun . Gelın yok derler
Yanlarına gelıp en kose arkaya oturuyorum kapatıp emzırıyorum
Kayınbaba odada kımse yok gıbı arkasına donup bana bıseyler anlatıyor beynımden sınır fıskırıyordu.
Yemek yok .
Ikı benle yasıt gorumce elınde telefon kalkan yok .
Yemek yapsa.
Busefer emzırmek ıcın sofraya gec kalıyorum
herkes yemıs gıtmıs 5 benle 6 kısılık masa bana kalıyor .
Su içinde kalıyorum lohusa atesı basıyor bulasık yıkıyorum
En son ekmek arası alıp odada yıyıp mutfaga cıkmamaya basladım
Ac kaldım yıne cıkmak ıstemedım
10 gunu gectı agladım ben annemde yatıyordum yatardım dıye .
Kaynanada gelın bızı ıstemıyo gıdelım dıye agladı .
Ya tanıyamamısım işte cok odun 15 sene oldu yenı duzeldı ama ben 10 kusur senedır yogun panık atak hastasıyım
sımdı duzeldı ama benım genclıgım acillerde gecti .
Şimdiki aklımla ozamanda olmak ısterdım. Gercı ozaman evlenmezdımde
Uzun oldu kusura bakmayın
Ağırlarım evet ben covid
Oldugumda kapılarda ağladı o insanlar.
Adam olana adam gibi muamele yapılır.
Kayınpederiminde kayınvalideminde basımın üstünde ueri var torunlarıdır görecekler zaman grcirecekler. Bizim önceliğimiz cocukları mutlu ve kalabalık ailede yetistirmek.
Eğer birisini sınırı gecerse o sınırlar korunur konusulur.
Ztn yorumumun en basında ne uazdım “ eğer arada bariz bi sorun yoksa”
Ama evr sığamıyorım gibi bi bahane ömrümde duymadım.
.
Hanımefendi adil nedir? Tek derdiniz sidik yarışı sizin . O ilk gördü o da hemen görsün sizin gözünüzde adillik . Bu adil olan değil sadece eşit olan .Ben ortaya adil olan neyse onu soyledim. Ben kp kalsin mi dedim bir ya da iki gun kalabilir dedim. Onu konusup ayarlarlar bir sekilde. Diger yandan iki tarafin ailesi icinde cocuk ilk dogdugunda gormek istemesi haklari. Bizler nasil annelerimizi cagiriyorsak... Ben sadece bunu soyluyorum.
Diger taraftan bebek emzirme olayina gelirsek, bebek 10-15 gun sonra emmeyi birkacak mi? Katilir ya da katilmazsiniz.
Ya biz buralarda kaç defa okuduk. Kadın lohusayım diye geldi ben ona hizmet ettim diye. Benim anam gelse amacı çocuğu görmek değil bana destek olmak oluyor zaten. Hem gelip işin bir ucundan tutmayacak hem de yılan gibi diliyle sokup duracak... Derdime ne ayol ?Ha ayrıca doğumda ilk gün damlayan kayinvalidenin amacı genelde çevreye hava atmak oluyor . Ben geldim kaldım gövde gösterisi sonrasında sinsilik yapıp zayıf anında gelinin burnundan getirme sonra gelinin cildirmasi sonra çocuğun yüzüne pek bakmıyorlar zaten uzak duruyorlar çok meraklı oldukları torunlarını pek gozleri görmüyor arayıp sormuyorlar
Ben o salakligi yaptım . Benim annem aman kızım onunda torunu gelsin görsün bilmem ne kadın geldi yok bardak dolusu sütü olurmuş onun benimki azmis su içersem sütüm kaliteli olmazmış yok yanlız kalmak istemisim bilmem ne bende normalde sessiz sakin biri degilim korktugumdan da değil tüm yaptıklarına sesiz kaldim ağladım falan psikolojim normal değildi . Eşim tepki gösterdi annesine ama ne fayda burnumdan getirdi yani . Hala hatirlayinca kendime kızıyorum niye evden yollamamisim diyeYa biz buralarda kaç defa okuduk. Kadın lohusayım diye geldi ben ona hizmet ettim diye. Benim anam gelse amacı çocuğu görmek değil bana destek olmak oluyor zaten. Hem gelip işin bir ucundan tutmayacak hem de yılan gibi diliyle sokup duracak... Derdime ne ayol ?
Sana ve bebeğine kocaman sarılıyorum arkadaşım benim.Ben o salakligi yaptım . Benim annem aman kızım onunda torunu gelsin görsün bilmem ne kadın geldi yok bardak dolusu sütü olurmuş onun benimki azmis su içersem sütüm kaliteli olmazmış yok yanlız kalmak istemisim bilmem ne bende normalde sessiz sakin biri degilim korktugumdan da değil tüm yaptıklarına sesiz kaldim ağladım falan psikolojim normal değildi . Eşim tepki gösterdi annesine ama ne fayda burnumdan getirdi yani . Hala hatirlayinca kendime kızıyorum niye evden yollamamisim diye
Teşekkür ederim hala aile terörüne ara sıra maruz kalsakta kendi halimizde büyütüyorum kimseden yardım almadan on aylık oldu o kadar mutluyum ki çok zor birşey yanlız bebek bakmak ama bunlarla uğraşmaktansa kendi kendimize mutluyuzSana ve bebeğine kocaman sarılıyorum arkadaşım benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?