Doğum sonrası lohusayken kaynanam gelecek

Kaynanayla oncesinden sorunu olmayip dogumla birlikte sorun yasamaya baslayan cok insan var. Zira kaynanalar bebek dogunca sanki kendileri dogurmus gibi davranmayi cok seviyorlar. Mesela benim lohusaligim da hayatimin en berbat donemidir ki anlatip da hamile biri okuyup ya basima gelirse demesin diye yazmayacagim. Sadece su cumle yeter sanirim: onceden toplasan uc kap etmeyecek yemek yapip simdi bebek dogunca gozumuz yemek gormez dedi bana. Sanki bebegi o doguracak o bakacak. Sonrasinda zaten bir suru uzuntu. Bir de burda daha cocuk dogurmadan anne bebek aile bagi hakkinda sallayan biri var. Ben de bekarken cocuk bakimi hakkinda atip tutuyordum. Bekara koca bosamak degil de cocuk sahibi olmak kolay. Uzgunum ama bir bebegin sorumlulugunu sevgisini herseyini bilfiil herseyiyle ustlenmemis kimsenin anne cocuk bagi ve ebeveyn olmak hakkinda fikir sahibi olabilecegini dusunmuyorum. Kaynana torun sevecekse gelir nadiren uyanik oldugu bir anda gorur agu gusunu yapar gider. Yeni dogmus bebegin opulup koklanmasi zaten saglikli degil. Kizin annesi de geliyorsa yedi gun yirmi dort saat torunu kucaklamaya gelmiyor zira bebek ilk uc ay 20 saat memede kaliyor daha dogdugunu anlamamis bebegin nesini sevecek kaynana? Insan annesine bunu dese annesi gonul koymaz ama kaynana bes sene bunun tribini yapar. Arada daglar kadar fark var. Kaynanasiyla arasi iyi olan da tedbirli davranmali bence. Ayrica adaletin turleri var, adalet mutlaka iki ekmegin varsa birer birer dagit demek degildir. Teknik kavramlarla burda baskalarina yargi dagitmak isteyen once kavramin icini dolduracak kadar okuma yapsin.

Hamile bir anne adayı olarak söylüyorum, kesinlikle ilk dönem kayınvalıdenin gelmesi ama kalmaması taraftarıyım, hele de normal doğum olursa, hiç kalınsın istemem. Kendi annemi de katarak söylüyorum. Ha ama oldu ki sezeryanlıyım gerçekten yardıma ihtiyacım var, en azından kendimi toparlayana kadar yine kendi annemi tercih ederim. Çünkü her nr olursa olsun, daha rahat eder insan. Kayınpedere gelecek olursak tabii gelsin onun da hakkı gelip torununu görmek ki bizimki iki tarafında ilk torunu mümkün değil gelmemeleri ama kalma işi ı-ıh . Üzgünüm.

Lohusalık çok farklı bi dönem. Normalde takılmayacağın bir şey o zaman dünyanı zehir edebiliyor.

Mesela size lohusalığım döneminde yaşadığım bir olayı anlatayım. Kötü ya da travmatik olmamasına rağmen içimde yer etmişti. Ne kadar iyi biri olursa olsun kv ve anne farkını görün diye yazıyorum.

Ben salata çok severim bunu herkes de bilir. O dönem yeşil soğan bende gaz yapmıştı. Annem de kv de yemeğimi evimin işini yapıp destek oldular ayrı ayrı geldiklerinde. Ama annem bana ayrı soğansız salata yapar verirdi kv ise aman kızım salata soğanlı yeme gaz yapmasın derdi. Baktığında ikisi de iyiliğimi düşünürdü. Ama annemin aklına bana ayrı salata yapmak gelirdi kv nin gelmezdi.

Kv gelmeseydi ben perişan olurdum sanırım ha sinir oldum kızdım belki öylr zamanlarımız da oldu ama ikizlerim oldu benim heralde bir yudum su içmeye vaktim olmazmış yani eşim bir hafta sonra işe başladı çünkü beni dinlendirdi uyuttu ikisine aynı anda baktı bu biraz kayınvalidenizin ne kadar size yardım yapacağıyla ilgili bi durum gelip gelmemesi

Doğum yapmamış herhangi bir fikri olmayan herkesin orası burası kanıyor diyen arkadaş . Aile olmak evet önemli o yüzden insan kendi kurduğu ailesine düzenine alışması lazım . Durup durup oğlunuz olursa görürsünüz yazmışsın oğlum olursa gelinime yardıma ihtiyacın var mı diye sorarım istemezse bir ay gitmem farklı şehirdeysem torunu görmedim diye ölecegimi sanmıyorum anne bebek iyi olup gelinim iyi bir annelik yapiyorsa benden mutlusu da olamaz. Torunummmmmm benim çocuğum değil çocukları ömür boyunca bize bağımlı yaşasınlar diye yapmıyoruz .

Adalet , adillik falan laflarina da sana doğum anlatır dünyanı sarsardim ama doğum yapacak bir kadın var. Psikolojisi iyi olmuyor insanın diyorsun kadın ama o da anneeggg .

Kocanız görsün diye tehdit ettiğini sanman ayrı komik görsün niye korkalim sende birlikte uyudugumuz erkekler düşüncelerimizi bilmiyor mu ikinci defa doğum yaparsam pek sanmıyorum kayınvalidem gelebilsin . Allah düşürmesin gene de. Bu kadar kadın düşmanı olmak için ne yaşadun merak ettim . Acaba içten içe benim fikrim önemli değil nisanlima adil olmadığımi ispat edemezsem ayrılır diye mi korkuyorsun

Dogum yaptım sezeryan yeni. Hastaneden çıktım.oturup kalkarken bile içim acıyor.bebekle de cok ilgilenemiyorum.annem saolsun.bnce uygun bi dille şöyle kv geç gelsin..çünkü kanamanın oluyor,sezeryan ise ağrın oluyor.bide o halde onları çekemezsin...

Herkes kv gelmesin demis ama ben farkli dusunuyorum.
Bizim annelerimizin nasil gelip torun gormeye haklari varsa, eslerimizin annelerininde gelip gormeye o dogumda ilk aninda yaninda olmaya haklari var. Ama kp bir iki gun sonra hemen geri donebilir. Torunlarini gormek onlarinda hakki. Adaletli olan neyse onu yapmak laizm.

Çok merak ettim aile kültürünüzü kayinbabanizin yanında emzirebiliyor musunuz beveginizi ? Ya da mesela hani ilk günler kanamaniz olacak falan görmesinde bir sakınca yok herhalde? Ne kafası bu ya ne kayınbabasi ?

Arayın söyle diyin anne ilk 10 gün annem sonraki 10 gün de siz gelin, ben dikişlerim olacağı için mahrem olarak annemle rahat ederim , siz gelene kadar toparlanmış olurum dersiniz...

şu kelimelerle kendini ifade edebilen biriyle fazla bile iletiştim bence. evrensel insan hakları hakkında cart curt diye konuşmak istesem mahalle kahvesine bir uğrarım yakın zamanda. tartışmak, laf dalaşı etmek değil, argümanlarla karşı tarafa cevap vermektir. insan hakları denen dünya kazanımını bu konunun dışında tut, çünkü buna verecek cevabım yok o yüzden gülme emojisiyle günü kurtarayım seviyesindeki bu sohbete siz devam edin kendi içinizde.

Çok merak ettim aile kültürünüzü kayinbabanizin yanında emzirebiliyor musunuz beveginizi ? Ya da mesela hani ilk günler kanamaniz olacak falan görmesinde bir sakınca yok herhalde? Ne kafası bu ya ne kayınbabasi ?
Ben ortaya adil olan neyse onu soyledim. Ben kp kalsin mi dedim bir ya da iki gun kalabilir dedim. Onu konusup ayarlarlar bir sekilde. Diger yandan iki tarafin ailesi icinde cocuk ilk dogdugunda gormek istemesi haklari. Bizler nasil annelerimizi cagiriyorsak... Ben sadece bunu soyluyorum.
Diger taraftan bebek emzirme olayina gelirsek, bebek 10-15 gun sonra emmeyi birkacak mi? Katilir ya da katilmazsiniz.

Sinir krizi geçirir herkesi evden kovardım işe yaramayan bana sofra toplayan kocayı da kovardım hatta hatasını anlamaz benim yanımda durmaz ise boşardım, asla böyle şeylere gelemiyorum, eşimle şimdiden konuştum, baban bebeği hastahanede görsün evine geçsin , annen dışında kimse kalmasın, annen de yemek ve temizlik için kalacaksa kalsın bebeğe ben bakacağım dedim , eğer iş yapmayıp sadece bebekle ilgilenmeye kalkarsa boşuna gelmesin dedim , eşim benim cinli olduğumu çok iyi biliyor bu konularda, büyük kavga çıkar, siz çok fazla tahammül etmişsiniz asla izin vermemeliydiniz tüm bunlara...

Daha dur daha dur şarkısını size armağan ediyorum

Hanımefendi adil nedir? Tek derdiniz sidik yarışı sizin . O ilk gördü o da hemen görsün sizin gözünüzde adillik . Bu adil olan değil sadece eşit olan .
Adil olan daha yeni doğum yapmış ki herkes doğuruyor diye bu kolay birşey değil . Ağrısı , kanaması var , on beş gün sonra emzirirken göğüs yaraları olmuyor. İnsan olan bakın İNSAN olan diyorum bir kadının bu durumda psikolojisinin nasıl etkilendiğini anlar. Anneler gelince bebek mi seviyor bebek zaten çoğunlukla uyiyor uyanıkken sürekli emzirme telaşı aman altını değiştirdin geri uyuyorlar. Kayınbabanin doğum yapan kadının evinde işi ne ? Kadının düşmanı kadın lafıyla bugüne kadar burda yazıldığı için hep dalga geçerdim . Ama BAZİ kadınlar gerçekten kadınların en büyük düşmanı . Şu cahillik umarım bir an önce biter ülkemizde kadınlar o dönemlerinde psikolojik şiddet yaşamaktan kurtulurlar. Sizin gibi saçma fikirleri olan insanlardan dolayı etkilendim acıdım kadına bende salak gibi gelsin kayınvalidem tabi görsün dedim bin tane olay yaşadım.

Ha ayrıca doğumda ilk gün damlayan kayinvalidenin amacı genelde çevreye hava atmak oluyor . Ben geldim kaldım gövde gösterisi sonrasında sinsilik yapıp zayıf anında gelinin burnundan getirme sonra gelinin cildirmasi sonra çocuğun yüzüne pek bakmıyorlar zaten uzak duruyorlar çok meraklı oldukları torunlarını pek gozleri görmüyor arayıp sormuyorlar

Ya biz buralarda kaç defa okuduk. Kadın lohusayım diye geldi ben ona hizmet ettim diye. Benim anam gelse amacı çocuğu görmek değil bana destek olmak oluyor zaten. Hem gelip işin bir ucundan tutmayacak hem de yılan gibi diliyle sokup duracak... Derdime ne ayol ?

Ben o salakligi yaptım . Benim annem aman kızım onunda torunu gelsin görsün bilmem ne kadın geldi yok bardak dolusu sütü olurmuş onun benimki azmis su içersem sütüm kaliteli olmazmış yok yanlız kalmak istemisim bilmem ne bende normalde sessiz sakin biri degilim korktugumdan da değil tüm yaptıklarına sesiz kaldim ağladım falan psikolojim normal değildi . Eşim tepki gösterdi annesine ama ne fayda burnumdan getirdi yani . Hala hatirlayinca kendime kızıyorum niye evden yollamamisim diye

Sana ve bebeğine kocaman sarılıyorum arkadaşım benim.

Sana ve bebeğine kocaman sarılıyorum arkadaşım benim.
Teşekkür ederim hala aile terörüne ara sıra maruz kalsakta kendi halimizde büyütüyorum kimseden yardım almadan on aylık oldu o kadar mutluyum ki çok zor birşey yanlız bebek bakmak ama bunlarla uğraşmaktansa kendi kendimize mutluyuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…