- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
- Konu Sahibi krankenschwester
-
Coook tesekkur ediyorum samimi dileginizden dolayi , herkese nasip olsun insallahrabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah.
O zaman kv.deniz siz bebekle rahat zaman geçirin alışın diye otelde kalmıyor. Koltukta yatmamak kendi rahat etmek için orada kalıyor. Ama ilk yazınızda kv bile anlayışla karşılıyor diyince onu bile eve istemediğinizi düşündük. Ama sonrada bu yazınız farklı bir algı oluşturuyor.Yo hayir ben degil k.validem teklif etti evim 1+1 ve k.validem rahatina duskun bir bayan bel kemiginden ameliyatli ve koltukta hayatta uyumaz :) ki kaldi ki kendisi 70 yasinda dunyalar tatlisi... oturma odamda bebegin alt degistirme dolabi kiyafetleri duruyor .. yakinda kendi evimize cikicaz zaten suan kendi istegi ...ben yine özel yatak aliriz koyariz dedim fakat kendisinin istegi bu...
Abarttigim bir konu oldugu sanmiyorum gayet misafirperver oldugumu dusunuyorum ama bu herlezi evime davet edebilicegim anlamina gelmez.. ki hoslanmadigim insanlar bunlar... benim arkadaslarim da gelicekler saglikli olduklari surece..
Birşey söylemene gerek yok. Doğumdan önce kapının zilini söküp at, kapıya da “bebek uyuyor, kapıyı çalmayın” yaz. Yine de çalan olursa açma. Bu kadar basit
Ben baştan böyle yapmadım. Sonra millet akın akın gelince açmadım valla kapıyı. Allah affetsin
Yaşanmışlıklar yorumları da etkiliyor diye düşünüyorum.Bana genelde insanlar "müsait olduğunda haber verirsen bebeği görmek isterim" şeklinde gelmedi mesela....bebek henüz 3 günlükken ...10:30 da telefon edip yarım saat sonra gelmek istiyorum şeklindeydi..bu yüzden reddedip müsait olduğumda haber vereceğimi söyledim genelde.Kizimin sınıfından anneler birkaç anne olarak bebeği görmeye gelmek istediklerini söylediler ikinci hafta...ben birkaç hafta sonra kabul ettim böylece 1 aylık olmuş oldu bebek.Kizimin sinifinda cocugu olan tüm anneler ve minik çocukları geldi bebek görmeye.Hatta ogleden sonra gelip diger cocuklarinin da bebegi görmesini istemişlerdi,ben bu durumda cok zorlanacagimi soyledim.Sagolsunlar bebek hediyesini bana verdiler ve sonra herkes bir yere dağıldı...bebeğim,dogumum hakkında sohbet bile geçmedi.Ogretmenler günü için yemek planlayıp parasını topladilar ...1 gun oncesi,o gun ,sonrasının temizliği 3 gun bebegimin yuzune sadece alt değiştirmek ve emzirmek icin bakabildim.Başka zaman olsa neyse ama ozellikle 40 gun bebeğin anneyle /annenin bebeğiyle vakit geçirmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.hay allah razı olsun valla diğer üyeler de onaylayınca sorun bende diyordum. benim evime misafir gelmese ben üzülürüm ya, bir mutluluk var ortada.
Yani onu da pek umursamıyorlar. Zili söküyorsun kapıyı yumrukluyorlar. Yenidoğan bebek birşey duymaz nasılsa diyorlar...Bizim komşu yaptı aynısını, zilde kocaman BEBEK UYUYOR yazıyordu :)
Konuyu ne kadar yanlış yerlere çekiyorsunuz yahu.
Ilk yazısında öyle demiş ama sonra kv koltukta yatmak istemiyor 70 yaşında Rahat etmek için otelde kalmak istiyor demiş. Yani rahatsız etmeyim diye degil rahat etmek icin. Yoksa doğurup ne emeklerle büyüttüğün evladının evinde de kalamicaksan daha neler. Bir çocuk ne emeklerle buyutuluyor. Aileye yeni bir fert gelip onu bağrına basarken diğer seni doğuran emek veren ferdini kapı dışında bırakma olacak is degil...çok özür dilerim ama burda en tuhafıma giden kaynana siz rahatsız olmayın diye otelde kalmasımaşaallah bizimkiler olsa düşünemiyorum rabbim analı babalı büyütsün
Yaşanmışlıklar yorumları da etkiliyor diye düşünüyorum.Bana genelde insanlar "müsait olduğunda haber verirsen bebeği görmek isterim" şeklinde gelmedi mesela....bebek henüz 3 günlükken ...10:30 da telefon edip yarım saat sonra gelmek istiyorum şeklindeydi..bu yüzden reddedip müsait olduğumda haber vereceğimi söyledim genelde.Kizimin sınıfından anneler birkaç anne olarak bebeği görmeye gelmek istediklerini söylediler ikinci hafta...ben birkaç hafta sonra kabul ettim böylece 1 aylık olmuş oldu bebek.Kizimin sinifinda cocugu olan tüm anneler ve minik çocukları geldi bebek görmeye.Hatta ogleden sonra gelip diger cocuklarinin da bebegi görmesini istemişlerdi,ben bu durumda cok zorlanacagimi soyledim.Sagolsunlar bebek hediyesini bana verdiler ve sonra herkes bir yere dağıldı...bebeğim,dogumum hakkında sohbet bile geçmedi.Ogretmenler günü için yemek planlayıp parasını topladilar ...1 gun oncesi,o gun ,sonrasının temizliği 3 gun bebegimin yuzune sadece alt değiştirmek ve emzirmek icin bakabildim.Başka zaman olsa neyse ama ozellikle 40 gun bebeğin anneyle /annenin bebeğiyle vakit geçirmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Ben de milletin dedikodusunu yaptim bakin.bakın ne güzel açıklamışsınız yorgunluktur o dur bu dur.. ben konu sahibinin dedikodu yapıyorlar demesine takılıyorum. kim yapmıyor ki dedikodu?
Kesinlikle katiliyorum cok guzel ifade ettiniz , bende oyönden k.validem gibiyim zaten yogun bir is hayatim derslerim derken aksam bekar arkadaslarimin davet ettiklerinde evimde olmak isterdim yanlis anlasilirdi ... komsularimla pek git gel yasamam cunku beraber bi araya gelsek konu yok konusulucak uymuyoruz hic yok sekilde ..Benim de kv niz gibi bir yapım var, kimseye de rahatsızlık vermek istemem, kendi özelimi de düşünürüm tabi, gün içinde yoğun çalışan bir insanım insanlarla içiçe, akşamları mutlaka yalnız bir zaman dilimi geçirmem gerekiyor kendime gelebilmek için yoksa deşarj olamıyorum, benim kv ye göre de soğuğum ama umrumda değil, çünkü gün içinde görüştüğüm herkes beni sever olumlu dönüş alırım güler yüzlüyümdür ama kimse robot değil, tükenirim akşama ve kendime gelmek için yalnızlığa ihtiyacım vardır.
Belli meslek gruplarında bu oluyor, ben bankacıyım hep konuşuyoruz arkadaşlarla sosyal hayat sıfır diye, ne vakit kalıyor ne takat çünkü. Karşı komşum ev hanımı, iki küçük çocuk, benle arkadaş olmak istedi, biliyorum asla uyuşamayacağız, akşam yorgun argın eve girdiğim an çocuklarını getirecek kendi gelecek asla yapamam, şimdi günaydın bile demiyor bana eşime diyor şaka gibi değil mi:)
Ben cesaret edemezdim böyle birseye.. aslinda iyilik yaptiklarini dusunuyorlar ama annenin dogum sonrasi uykuya dinlenmeye ihtiyaci oldugunu anlayamiyorlar... bir kiz arkadasim dogunu yap atla gel Tr tatil yap dedi bana , ben o an zaten söylicek bir söz bulamadimYaşanmışlıklar yorumları da etkiliyor diye düşünüyorum.Bana genelde insanlar "müsait olduğunda haber verirsen bebeği görmek isterim" şeklinde gelmedi mesela....bebek henüz 3 günlükken ...10:30 da telefon edip yarım saat sonra gelmek istiyorum şeklindeydi..bu yüzden reddedip müsait olduğumda haber vereceğimi söyledim genelde.Kizimin sınıfından anneler birkaç anne olarak bebeği görmeye gelmek istediklerini söylediler ikinci hafta...ben birkaç hafta sonra kabul ettim böylece 1 aylık olmuş oldu bebek.Kizimin sinifinda cocugu olan tüm anneler ve minik çocukları geldi bebek görmeye.Hatta ogleden sonra gelip diger cocuklarinin da bebegi görmesini istemişlerdi,ben bu durumda cok zorlanacagimi soyledim.Sagolsunlar bebek hediyesini bana verdiler ve sonra herkes bir yere dağıldı...bebeğim,dogumum hakkında sohbet bile geçmedi.Ogretmenler günü için yemek planlayıp parasını topladilar ...1 gun oncesi,o gun ,sonrasının temizliği 3 gun bebegimin yuzune sadece alt değiştirmek ve emzirmek icin bakabildim.Başka zaman olsa neyse ama ozellikle 40 gun bebeğin anneyle /annenin bebeğiyle vakit geçirmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
bakın ne güzel açıklamışsınız yorgunluktur o dur bu dur.. ben konu sahibinin dedikodu yapıyorlar demesine takılıyorum. kim yapmıyor ki dedikodu?
Ben de milletin dedikodusunu yaptim bakin.Benim için iyi düşünmediğini hissettigim/evimde istemediğimi bildiğim kişiyi zaten evime kabul etmem.Ama benimle iletişimi tamamen kesmelerini de goguslerim.Yani ayıp olmasın ,kimse bana cephe almasın ama evime ayak da basamasinlar diye bir durum yoktur hayatta
Ben pek selam vermemeye calistim esimi görüp onunla konusmuslar oda sempatik guler yuzlu ordan cesaret aldilar saniyorum tekrar gördügümde farkli bir ifade tonuyla söylerim istemedigimi gerek duymadigimi , net cevap verilmesi gerekiyor sanirimEvet zaten baktınız ki sizin kafa da değiller, iftiralar atıyorlar, sürekli sizi kötülüyorlar e selam vermeyin ne gerek var ?
en azından ben konu sahibinin yerinde olsam sevmiyorsam selam vermezdim ki bana gelmeyi teklif edemesinler..
Tebrik ederim minik bebeginizle saglikli mutlu bir hayat diliyorum size , artik mesafe olmasi gerektigine inandim bazi insanlarla ...Açıkça söyleyin bir daha mevzu oldugunda"kuzura bakmayin sizi kırmak istemem ama ben tek olacağım,misafir ağırlayamayacağım bebek doğunca bu sebeple kabul edemeyeceğim"diye.
Zorla gelecek halleri yok.
Bende 2.5 ay önce doğum yaptım,çok yakınlarım dışında kimseyi kabul etmedim. Zaten kimseyle gidip gelmiyorum komşularımdan ki 8 senedir aynı sitedeyim.
Yani onu da pek umursamıyorlar. Zili söküyorsun kapıyı yumrukluyorlar. Yenidoğan bebek birşey duymaz nasılsa diyorlar...
Ama bilmiyorlar ki bebek uyuduğunda annenin de uyumaya, dinlenmeye, bebeğiyle vakit geçirip anneliğe alışmaya ihtiyacı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?