Doğum yapmış olan anneler buraya....

duygucum gelmişsin...geçmiş olsun...sen naılsın?egem nasıl??ölçek yoksa canım evden kaşıkla ver ...ben hiçbirilacı ölçekel kullanmıyorum...onu yıkayacağıma kendi kaşığımı yıkıyorum :))

sü sağacağım dudu uyuyor acaba uyanırmıki...akşama yemeğe arkadaşa gideceğiz...emziremem belki ....deyeyim en iyisi ben bakalım...herkese iyi tatailler....öpüldünüz...

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bence hiç bir zararı yoktur bende parol içtim bir kaç kere canım...

kızlar ben şimdi gidip patates havuç semizotu falan aldımda çorba vercem ya bir heves bir hevesdelikafaduldenneyse şimdi ilk olarak ne kadardan yapayım zaten önce patates ve havuçlu pirinçli yapıcam sonra yavaş yavaş sebze

haklısın canım sağol ama işte bir ölçek ne kadara denk gelir bilemedimde ben ondanbenneyaptımki

parol en hafif ağrı kesicilerden biri...
hamileyken kullanabilirsin demişti bana doktor...
ama minoset kullanma... o yasakmış canım...

canım minoset neden yasakmış bende onu alıyorum başım ağrırsa ayrıca bildiğim kadarıyla dr ların ilk yazacağı ilaç minosettir.

Son düzenleme:

canım bi küçük patates. yarım havuç diğer yarısı anneler için:)ilk zamanlarda çok oluyo bi tatlı kaşığıda pirinç koy düdüklüde 15 dk pişmesi yeterli hadi bakalım inşallah iştahı açık olur sebzeyle başlaman en iyisi kolay gelsin...

buda alpberk in son halii
[...............=img2506d.jpg]ImageShack - Image Hosting :: img2506d.jpg[/url]

Canım maşallahh...

Eda o kremı babamda soylemıstı canım evet ıyı gelıyormus.. olmazsa alalım az surerım ya.. tesekkurler canım benım..
Bu arada babasını gormedım ama gercekten sana benzettım ben :)

İnşallah faydasını görürsün,zaten çok az bir bölgeye kullanacaksın zararı omaz diye düşünüyorum...
Ya babasını görsenn ikiz gibiler,sanki eşimin suratını alıp bebek yüzü yapmışlar..

Canım o diş patlayana kadar devam edecek gibi gözüküyor,,çünkü senin yazdıklarına bakıyorum da hepsini biz yaşadık hemde inan çok fazlasıyla..
inşallah bir an önce patlatırda kurtulur...
Bazı bebekler hiç bir şikayet yaşamadan bir bakmışsınki diş çıkartmışlar
bazılarıda bizimkiler gibi en yüksek seviye yaşıyorlar...Ya keşke ataraxı sorsaydın çünkü o azgın dakikalarda o kadar yıpranıyorlar ki...ben dediğim gibi sadece bir çay kaşığı vermiştim o da bir kere...

Ay çok hoşsun ya...bari eşine söylemeyi unutmada pot kırmasın..

Sağol betülcüm.Sanada tekrar geçmiş olsun. Sağlık ocağında yazdırdım, belki dikkate almadılar dedim o zaman. Eczacı da öyle deyince eşimde dokunacağını düşünerek almamış. Alsaydı bende az bişey sürecektim zaten.
Benim babam da aslında güzel bi Vicks lesen bişeyin kalmaz diyo delikafadulden

Duygucum; ilk olarak sebzeye başlayacaksan, doktor bize bi dosya vermişti.İlk olarak havuç,patates kaynadığında süzüp suyuna bi kaşık irmik atıp kaynatıp veriyorduk. Sonra süzgeçte ezdirip vermeye başlamıştık.

Hazırlanışı: Patates özenle yıkanarak kabuğu soyulmadan az miktarda suda haşlanır. Suyu süzülür ve bu suya 1-2 çay kaşığı irmik ilave edilerek irmikler pişene dek kaynatılır. İlk gün bu şekilde verilir. Daha sonraki günlerde her gün ayrı bir sebze ilavesi ile zenginleştirilerek hazırlanır. İrmiğe pirinç ve şehriye de eklenebilir. 2-3 hafta içinde haşladığınız sebzelerin sadece suyunu değil, süzgeçten geçirerek püre halinde de verebilirsiniz.

canım kabuğuyla mı yediriyosun anlamadım...:sm_confused:

Sağol canımcım aynen yaptım ama normal tencerede düdüklüm doluydu:1rolleyes:
Yalnız onların çokmu kaynaması gerekiyor acaba çatalla çok büyük parçalar oluyor sanki onun için ezilmedi yaa..Baya uğraştım sonra mecburen bir kere blendır tuttum tabağın içine..Yine baya parçalı kaldı..
Neyse gelelim sadede;Çok iştahla yendiği söylenemez...İlk günden çok baskı yapmak istemedim tiksinmesin diye ama yediği slikon kaşığıyla işte 5 6 kaşıktır..Sonra ağzını kitledi:bbo:Ama ver meyve suyu tatlı bayıla bayıla yer uyanık köftekaydirigubbakcemile3
İşte ilk sebze çorbası maceramız bu şekildeydi yarın yine denicem bakalım...
Bu arada çorbayı memba suyuyla yapıyoruz demi ben öyle yaptım:uhm:

Hiç aklıma gelmedi sormak canım ya ne yalan söyliyim unuttum..Ama sorarım olmazsa telefonla...Çok entersan olan gündüz çok sakin olup gece canavar bebek olması...Anlamıyorum hemde hiççsenağlama
çorbaya patatesi ve havucu az koy,çünkü alışkın olmadıkları için kabız olabiliyorlar..bide o sıkıntıyı yaşamasın..

1 Küçük patates ve havuç koymuştum ama çokmu olmuş zaten 5 6 kaşık kadar yedi:uhm:
Birde zeytinyağını piştikten sonra koydum ama sızma oldugu ıcın çok koktu yaa acaba rivieramı alsak???

Canım bize irmikten hiç bahsetmedi şimdilik ama sadece pirinç dedi..

oy kızlar canım sıkılıyo ya bende türkıyede olmak ıstıyorumm:çok üzgünüm:

Canım yaa gurbet ne zor demi:çok üzgünüm:Allah gönlüne gçre versin inşallah bir an önce kavuştursun seni memleketine:teselli:

Arkadaşlar yaa çok soruyorum biliyorum ama daha yeni başlıyorum ya hiç birşey bilmiyorum şimdi ben mesela çorba vercem aradan kaç saat sonra meyve yada yoğurt neyse ıvır zıvır vercemCADIARZU

[B]duygu canım ben söle yapıyorum sanada belkı yardımcı olur
sabah 10-11 kadar alp uyuduyu için uyansa bile emziriyorum ama genelde
10 da kahvaltı peynir pekmez biskuvi yumurta sarısı
12 .30 -13 çorba püre artık ne vereceksem
16-16:30 arası yogurt veriyorum
19 da muhallebi yada kasık maması verıyorum

9 da emzirip uyutuyorum gecede hep emziriyorum bazen doymuyo heralde ağlıyo ozamanda mamaverıyorumçok az

arada enziriyorum gun içinde tabi
sende bu sekılde bi liste yaparsın kendıne
bazen öğlen püre verıyorum aksam çorba yada muhallebi veriyorum. sadece yeri değişiyo ama genelde ben öğlen verıyorum çorbayıı....
[/B]

oy maşallah kuzuya
bizim tembel tenekede tık yok kaydirigubbakcemile2

ay canım ya kendini harap etme ya şeker
düzelir inşallah boncuk bebişim

kızlaaaaarrrrr onurumun dişi çıktıı hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
minicik bir incinin ucu göründü bugün ilk anneannesi farketti ay çok sevindim 8 aylık olduk daha dişimiz yok diy endişeleniyordum çok şükür kavuşturana kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…