- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #20.761
buda alpberk in son halii
Betülcüm benimde sağ omzum 7 seneden beri çok ağrıyor ve ağrıdan yanıyor adeta. Kireçlenme diyolar ama gitmiyoz işte. Takii duruya kadar , duru ile uğraşmaktan da daha kötü oldu sanki iyice boynuma çıktı daha çok. Bazen altını temizlerken ayaklarını havaya kaldırıp tutamıyorum fazla.Kollarıma ve omzuma yanmalı bi ağrı giriyor. Şu anda bile öyle yazarken... Artık çıkacam bende bi doktora .
ama bi ay önceden sağlık ocağına krem yazdırayım diye gittim.Emzirdiğimi söyledim ve voltaren yazmıştı bana. Sevindim bende , iyi ilaç verdiler diye.
Fakat eşim eczanaya almaya gittiğinde emzirdiğimi söylemiş ve bu olmaz veremeyiz o zaman demişler. almadan gelmişti kremi.
O yüzden , iyice sorun doktora kullanmadan.
Ben verirlerse fizik tedavi istiyorum , anca o şekilde geçer geçerse. Bu arada bu ağrım için hangi bölüme gitmek lazım kızlar????
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kızlar ben şimdi gidip patates havuç semizotu falan aldımda çorba vercem ya bir heves bir hevesdelikafaduldenneyse şimdi ilk olarak ne kadardan yapayım zaten önce patates ve havuçlu pirinçli yapıcam sonra yavaş yavaş sebze
kızlaaaaarrrrr onurumun dişi çıktıı hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
minicik bir incinin ucu göründü bugün ilk anneannesi farketti ay çok sevindim 8 aylık olduk daha dişimiz yok diy endişeleniyordum çok şükür kavuşturana kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
minicik bir incinin ucu göründü bugün ilk anneannesi farketti ay çok sevindim 8 aylık olduk daha dişimiz yok diy endişeleniyordum çok şükür kavuşturana kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile2
canım bi küçük patates. yarım havuç diğer yarısı anneler için:)ilk zamanlarda çok oluyo bi tatlı kaşığıda pirinç koy düdüklüde 15 dk pişmesi yeterli hadi bakalım inşallah iştahı açık olur sebzeyle başlaman en iyisi kolay gelsin...
Canım o kadarcık şey düdüklüde pişer mi yaa,benim baya büyük bir çelik cezvem var,onda yapıyorum çorbaları.Duygu hiç korkma canım,Ege maşallah iştahlı bir bebk ne versen yer.Ben ilk brokoli patatesle başlamıştım.İçine de pirinç koymuştum...Çok zevkli bu çorbaları azırlamak,hele bir de tavuk sulu,et sulu falan olunca ohhh insan kendi doymuş gibi oluyor valla.
Hayırlı olsuuuunnn,darısı başımıza...:lepi::hooray:
Evet arkadaslar parol de mınosette hamılelıkte kullanılabılıyor doktorum soylemıstı bunu ve baska yerlerden de duydum ayrıca..
Ben hıc kullanmadım hamılelıkte ama emzırırkn kullandım bı ıkı defa..
[B]duygu canım ben söle yapıyorum sanada belkı yardımcı olur
sabah 10-11 kadar alp uyuduyu için uyansa bile emziriyorum ama genelde
10 da kahvaltı peynir pekmez biskuvi yumurta sarısı
12 .30 -13 çorba püre artık ne vereceksem
16-16:30 arası yogurt veriyorum
19 da muhallebi yada kasık maması verıyorum
9 da emzirip uyutuyorum gecede hep emziriyorum bazen doymuyo heralde ağlıyo ozamanda mamaverıyorumçok az
arada enziriyorum gun içinde tabi
sende bu sekılde bi liste yaparsın kendıne
bazen öğlen püre verıyorum aksam çorba yada muhallebi veriyorum. sadece yeri değişiyo ama genelde ben öğlen verıyorum çorbayıı....[/B]
Canım çok teşekkür ederim çok işime yarıcak bu liste ama püre derken mesela meyve püresimi yani cam rendeden geçen?canım bu arada ben alp in çorbalarını kapalı suyla paıyorum hazır suyla yanii
oy maşallah kuzuya
bizim tembel tenekede tık yok kaydirigubbakcemile2
oyy maşallah Onura sıra sıra bembeyaz incileri olur inşallahkızlaaaaarrrrr onurumun dişi çıktıı hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
İnşallah canım bayıldığı söylenemez ama yedi sonuçta bakalım:ecrin_bebek:ohhh ohh yarasın kuzuya severek içsin inşallah
Gülcüm zaten bende clipso var 10 kişilik düdüklükaydirigubbakcemile3Onda yapmam pek mümkün görünmüyor şimdilik..Minik bir çelik tencerem var onda yapıyorum..Canım o kadarcık şey düdüklüde pişer mi yaa,benim baya büyük bir çelik cezvem var,onda yapıyorum çorbaları.Duygu hiç korkma canım,Ege maşallah iştahlı bir bebk ne versen yer.Ben ilk brokoli patatesle başlamıştım.İçine de pirinç koymuştum...Çok zevkli bu çorbaları azırlamak,hele bir de tavuk sulu,et sulu falan olunca ohhh insan kendi doymuş gibi oluyor valla.
Hayırlı olsuuuunnn,darısı başımıza...:lepi::hooray:
serapcımmbir de benimkini dene bayılacaksın ..ama sonra nasıl ayılırsın bilemem.-tatlicadiarzu-:sm_cool:bugün misafirim vardı
maalesef bol kalorili birsürü şey hazırladım
ucundan acık yedim tabi:tomato:
betüşşş canım senin kek tarifini yaptım neskafeli
çok güzel oldu gerçekten herkezde pek beğendi
cananın kek tarifinide yazdıydım birde onu deniycem bakalım oda çok güzele benziyodu bol malzemeli
selam.bütün doğum yapmış annelere bir sorum olcak. 3 aylık korunma iğnlerini (depo provera ) kullanan varmı yada bunlar hakkında fikri olan varmı?
[
İnşallah canım bayıldığı söylenemez ama yedi sonuçta bakalım:ecrin_bebek:
duygucum bizimki bir dönem 1 hafta falan aynı ege gibi ayptı.allhım geceleri kafayı yiyecek gibi oluyordum..ilk gece 10 dk.da bir kalkıyor.mememe alıyorum uyuyor.tam yatağa yatıyorum..5. dk. sonra çığlık çığlığa ağlıyor.ama nasıl ağlıyor dedim kesin bir yersi ağrıyor başka bir şekilde bu kadar ağlayamaz dedi.neyse gece kalktık 1.30 da acile gittik. dr. bütün kontrollerini yaptı..hiç bir enfeksiyon falan çıkmadı..sonra bir kaç gün sonra kendi dr.umuza durumu anlattım.sordu.memede uyuyormu dedi.evet dedim.o zamn dedi doymuyordur dedi.biliyorsun sütüm de boldu o ara.ama işte artık bebeklerin midesinin doyurucu şeylere ihtiyacı var.biz sütr içince doyuyozmu? öle işte..neyse gece tahıllarına başladım.üstünde yazan tarifin yarısı kadar falan verdim.ya da yatmadan doyurucu muz vedrim. işte o zamndır kıvanç güzel uyumaya başladı.yani eskisi gibi 2-4 kere kalkmaya..
tamam seni anlıyorum..dr. önermiyor ama en azından geceleri yatırmadan önce doyurucu birşeyler dene bakalım..uyuyacakmı kerata..işn. hastalıktan falan değildir..inş. garibimin bir yeri ağrımıyordur..öp mis yanaklarından..
duygu muhallebi yapabilirsin
ben yoğun koyu yapmıyom muhallebiyi baya sıvı oluyo pirinç ununu az katıyom biberonla içiriyom
dene istersen
önce emzir aradan biraz zaman geçince ver
yada sen ayarlarsın artık onu kendi durumunuza göre
duygu püre sebze püresi de oluyo meyvede sebze püresını bazen patatesi haşlıyorum cam rendede rendeliyorum bazende tum sebzeleri pişirip sıcakken ve kendı suyuyla içinde az bi su oluyo çatalla eziyorum püre şelını alıyo zaten yada meyvelerı cam rendede rendelıyorummeyve püresı yapıyorum onu duruma göre ayarlıyrum
ama bu ara alp meyve püresi yemıyo:çok üzgünüm:
41 kere maşallah hiç bozulmasın inşallah çok zor oluyor..duygucum uyuma saati gelmeden 1 veya 1.5 saat önce sulu veya koyu nasıl istersen muhallebini hazırla onu yedir uyku saati gelince de emzirirsin
gece uyandığında önce emzir baktın hemen yyarım saat veya 1 saat içerisinde kalkıp ağlıyorsa yine ek birşey ver bakalım uyuyacak mı
yani aslında kesin birşey yok her bebek değişik ben onura bunu uyguladım uykularımız düzeldi çok şükür
duygucum ben hep hazır kutu ve kavonoz mamaları kullanıyorum.yani evde çok nadir yapıyorum..gece tahılları diye kutu mamaları satılyor.suyla hazırlanan.ondan veriyorum.üşengeç anneyim ben yaa.ama genelde organik olanlardan veriyorum da içimi rahtlatıyorum..vijdanen en azından zararsız diye düşünüyorum.sebze faln kaynatmak süzgeçten geçirmek falan bana çook zor geliyor.zaten 1 yaşından sonra ben ne yersem o da yemeye başlayacak.sabahları kahvaltı tahıl mmalarından hazırlayorum.içine 1 çay kaşığı pekmez katıyorum..aralarda emziriyorum..çorbaları genelde öğlen vakitleri öneriyor dr.lar..ikindi gibi meyveli yoğur veriyorum.yoğurt evde yoğurt makinesinde yapıyorum.içine muz veya kavonoz mamalarından meyveler koyuyorum..arada emziriyorum.yatmaya yakında gece tahılı işte veriyorum.şuanda seninkinin sebebi kulak ağrısıdır büyük ihtimalle.çünkü memede ağlıyor diyorsun.ancak gece uyanmalrında eminim açıkmasının da etkisi vardır.biliyorsun bizimkiler tombiş..anne sütü yetrsiz geliyor..ben bunları küçük yoğurt kaseler oluyor ya onu yarısı kadar falan veriyorum.ama biraz koyu olduğu için doyurucu oluyor.mesla ben 9.15 de gece tahılı verdim.uykusu gelmişti mızmızlanıyordu..vermeden yatırmayayım dedim..2 çorba kaşığı o hazır toz gece tahıllarından hazırladım.yedi maşşlh..daha versem yiyecekti ama ben vermedim.)bir de o gece tahılları çok güzel..benim bile yiyesim geliyor.verdkçe hamm yapıyor..ben öle yapıyordum.o da öğrendi.))9.30 da uyudu..halen uyanmadı...biz eşimle film seyrettikk ))).ne güzel oluyor bee..eskisi gibi..maşşlh diyeyim.ama çocuk milletine belli olmuyor..ne zamn huy değiştireccekleri belli değil.ama genelde öle huysuz bir bebek değil oğluşum..mşlh
haftaya dr. gidecem bakalım benimki kaç kilo almış, neyi nekadar verirsem obez olmaz falan sorucam.kahvaltıyı falan nasıl hazırlayacağımı falan sorucam..seninle paylaşırım..bence sende gündüzleri sebze meyve püreleri ver.gece yatmadan yarım saat önce falan öle muhallebi veya tahıılardan dene bakalım..sonra gece boyunca kalktığında emzir.etkisi nasıl olacak.
bir de benimkinin park yatağı yukarıdaydı.sallanıyordu o şekilde.kıvanç uyanır gibi olduğunda yani hareket ettiğinde sallanıyordu.meğer o sallantıdan korkuyormuş da uyanıyormuş..bunu kayınvalidemlere gidince anladım.sabit yatakta güzel uyuyordu.sonra ben de yatağını aşagıya indirdim. sallanmasın diye ..şimdi uykusunda harket edince sallanmıyor..ve korkup ağlamıyor..
duygucum bir de antibiyotikler hemen etki etmiyor.3-4 gün geçmesi gerk.etkisini göstermesi için..arada ağrı kesici ver bide..umarım biran önce iiyleşir egecik..gece tahılını yer uzun uzuuun uyur ....öptüm sizi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?