Doğum yapmış olan anneler buraya....

günaydın annişlerrr henüz kimseler uğramamış buraya tbiii akşam herkes bebişlerle uğraşıyor ben kalktım aman sankim uyudum da kalktım diyom bide neyse suyumu içiyorum az su içersek süt olmazmış ya sıvıyı fazla almak gerek valla ben şaşırdım olayı zaten ıhlamur anne çayı zencefil ayran meyve suyu suuuuuuuuuuuuuu rezene normal siyah çayyyy derken içim dışım sıvı oldu aslında ama ıvır zıvır içmekten normal suya pek ağırlık veremedik galiba onu dikkat etmeye çalışıyorum bide sabah sabah helva yiyorum şimdiii herşey bebeğim içinnn bu arada şekerli şeyleri tüketirken dikkat etmeye çalışıyorum çünkiii şekerim henüz normale dönmediiii

Bıngıldak neki :uhm:

Bıngıldak neki :uhm:

Canım bıngıldak bebklerimizin alınlarının üzerinde bulunan baklava şeklindeki kısım, zaten renk farkı var eğer dikkat edersen, oraya dokunmamak gerekiyor beynin büyüyebilmesi için orada kafatası kemiği henüz yok...Arkadada varmış bir tane ama ben onu göremedim kızlar yaa??:ecrin_bebek:

beko dan bebektartısı aldık..dogumkılosunu yakalayamamıştı ılk hafta..kontrolleri bekleyıp meraktan kurdeşen döküceime oyle yaptık ıyıde etmişim..hergun tartıyoruz..bu hafta mısal 160 gram almış..yeni yeni bızımkı almaya başladı..bide 3 4 saatde bır emzırmek bıraz gec oluyo seda..bende ılk hafta uykusuna bırakmıştım..ama hem kılo almadı hemde sutumazaldı...haklısın uyudumu uyandrdıkmıda keyıfsız oluyo ama eşim saolsun bıkmadı usanmadı uğraştı..şimdi 1.5 saatde bır kalkıyo normalıde bu imiş...hem yavaş yavaş sütümde gelmeye başladıa.s.

canım zaten kesınlıkle pudra tavsıye edılmıyo..unıbaby ile chicko arasında ne fark var bılemem ama ben unıbaby kullanıyorum..arada ama ıslak pamuklada temızlıyorum..kızarıklıklar olabılıyo cok hassaslar..ben sebamed kullanıyorum pişik için yağını sürüyorum..ama bitince bepanten alıcama.s.

anam keşke benimkide 1,5 saatte bir yese 3-4 saat sonra zorla yiyor.bu arada bekonun tartısı iyi fikir ne kadara aldın, heryerde bulunur mu bu?

slm kızlar hıcrancım d vıtamını doktor hastaneden cıkarken bıze soylemıstı 10 gunlukken alıcaksınız gunde 3 damla dedı.cunku anne sutunden yeterlı alınamıyormus bu d vıtamını.kemıklerın gelısımı ıcın yanı raşitizm olmaması ıcın sartmıs bu allah korusun..
sezeryan yerım benım hıc kasınmadı ama hala hafıf sıslık var dıkıs yerımın ustunde.odem gıbı.yanı dumduz olmadı daha.bakalım onumuzdekı hafta kontrole gıdıcez doktora ne dıcek..

hıcrancım sen bebegede verıyormusun rezene cayı?bırde ben papatya cayını duydum hem gaz ıcın hem de uyku ıcın bırebırmıs bebeklere verıyorlarmıs.almayı dusunuyorum ama kullanan varmı merak ettım?

duygu ben bir akşam papatya ve rezene çayı karışımı yaptım ve bir iki çay kaşığı verdim..Sanki rahatlar gibi oldu... Ama sitede bir arkadaş bana papatyanın içinde antibiyotik olduğunu dikkatli olmamı söylemişti.. Bu beni çok düşündürüyor şimdi bende o yüzden sadece rezene çayı veriyorum acil durumlarda...
Ama bebek çaylarının hepsinin içeriğinde papatya , rezene , anason gibi çaylar var.. Aklım karıştı valla benimde bu konuda.. Ama gaz sancısı geldiğinde her yolu deniyorum.. Bebeği öyle acı çekerken görmek insanın içini parçalıyor..
:bbo::sm_confused:

arkadaşlar uzun bir aradan sonra yine aranıza geldim ama ugrayıp kaçacagım yine çok uzun yazmışsınız oku oku bitiremedim. öncelikle bayramınız kutlu olsun.biz oglumla hala Aydındayız haftaya evimize dönecegiz nasip olursa.
okuduklarımla ilgili bende paylaşayım. öncelikle ıslak mendil kullanıyorum çok şükür bebegimin hiç pişigi olmadı,bir ara olur gibi oldu o zamanda nivea pişik kremini kullandım ve çok faydasını gördüm. Sinemarin burun damlasını hemen hemen hergün kullanıyorum tamamen dogal oldugu için dr hiçbir zararı yok dedi burnu tıkanmaması için dahada iyi dedi. milupanın rezene çayını günde 100 ml olmak üzere içiriyorum ara ara ama hepsini bir anda vermiyorum 50 ml,50 ml yine bazıları önermiyor kullanmayı. ıhlamurun çok faydalı oldugunu söylediler günde 100 ml veriyorum. Allah'a çok şükür hiçbir problemimiz yok. bende yediklerime çok dikkat ediyorum ama çevremdekilerden duyduklarıma göre yediklerimizle hiç alakası olmadıgıda söyleniliyor ama ben deneme yolu ile gidiyorum şimdilik gaz yapacak birşeyler yiyorum eger ogün Ozanım huzursuz olursa bir daha yememeye dikkat ediyorum.
Betülcüm ve diger erkek bebek anneleri arkadaşlarımız bende altını açtıgımda hemen çişini yapmasından dertliydim ama tecrübelilerden aldıgım bilgiye göre altını açtıgınızda pipisini bir parça tuvalet kagıdı yada peçete ile kapattıgınızda yapsa bile her taraf batmıyor.
hepinizi çok özledim arkadaşlarr aranızı dönecegm günü iple çekiyorumm. hepinizi çok öpüyor bebişleride kokluyorum.hepinize saglıklı,bol sütlü,gazsız,hastalıksız günler diliyorum.

kızlar bebeşinizin başının altına yastık koyuyormusunuz.ben ince bir yastık koyuyordum.ama rahat edemiyor gibi geliyordu. buğün koymadan yatırdım.kardeşime dr. başının altına yastık koyma demiş.siz ne yapıyorsunuz.

canlarım bugun gıttıgım doktor anne sutu ıle beslenen bebeklerde çay tarzı şeylerın bosuna bebegın mıdesını doldurdugunu soyledı.onermıyorum dedı.papatya cayını sordum.gerek yok o tarz seylere dedı..bende onun ıcın sımdılık kullanmayı dusunmuyorum..

Canım yastık 1 yaşına kadar kullanılmıyor, omurilik gelişimi için sakıncalı diye biliyorum, birde yumuşak olduğundan boğulma tehlikesi olabilir, bebeğin yattığı zemin sert , yastıksız ve başı 40 derece meyilli olmalı, ben döşeğinin altına ansiklobedi koydum ama 40 derece açı olmadı tam anca 30 dur :))

evet arkadaslar yastık kullanmayın gelısımıne de etkısı kotu.. onların yastıga ıhtıyacı yok duz ve cok yumusak olmayan bır zemınde yatmaları gerekıyor..

Duygucum ben de duydum onu.ilk aylar bebeklere bitki çayları vermek iyi değilmiş.etkisi de olmuyormuş.sonraları verilebilirmiş ancak.

sedacım betülcüm teşekkür ederim.bilmiyordum yastığın sakıncalı olduğunu.bundan sonra koymayayaım bari.zaten bebeğim yastıkta rahatsız oluyor gibi de geliyordu.şuan yastıksız mışıl mışıl uykuda

kızlar doktor bana kusmaması ıcın kaydırak gıbı egımlı yapın yatagını dedı.nasıl yapabılırımkı oyle?altına ne koyuyorsunuz egımlı yatıranlar??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…