Doğum yapmış olan anneler buraya....

zencefil çayı aktardan mı alınıyor ve rezenenin yapımı nasıl?

zencefl aktardan da marketlerde de paketli satılıyor ağaç kökü şeklinde sanki beyaz ama 1 parçayı böl 2 ye 1 su bardağı suda kaynat kaynadıktan sonra 2 dk bekle kapat ocağın altını 5 dk demlensin 1 kahve fincanı iç hergün 1 su bardağı kayb-nattığın bitene kadar iç sonra yeniden yap fincanın içine bal ve limon da koyuyorum ben şekerle tatlandırabilirsinde dene mutlaka ben birkaç yıldır zencefil sayesinde kışları hiç grip olmuyordum doğuma yakın başlıyacaktım ama unuttm telaştan ve evde de kalmadığından bizim burdaki marketlerde de bulamayınca bu zamana dek içemedim ve eşimde grip olunca bana bulaştı işt ama 2 gündür içiyorum zencefili şuan daha iyiceyim düzelmeye başladım sanırım kızımda düzeldi dün daha kötüydü yavru kuşum yawww

zencefil çayı aktardan mı alınıyor ve rezenenin yapımı nasıl?

rezeneyi aktardan almış eşim tohum şeklinde onu 2 tatlı kaşığı blendırda çevirdim biraz nette havanda dövün diyor uğraşmak istemedim ben havanla sonra bir su bardağı kaynar su döküp üzerine 10 dk demlendirip içeceksinn canım bebeklerde gaz sancısına birebir biliyorsun sen içince allahın izni ile onada fayda eder inşallah ben içtim bu gün bir bardak

kızlar hangi ıslak mendili kullanıyrsunuz bebişinizew ben hemen hepsini denedim nerdeyse ve normalde aldığım mendili kendi boynumun altına sürüp deniyorum yakıyor çoğu altı pişmiş bebişimi nasıl yakar diye düşünmeden edemiyorum ben o yüzden artık pamukla su ile siliyorum kızımın altını ben zor elmezse böle devam edicem napiim en son unibaby nin yeni doğanını almıştım ama oda yakıyor yawww kızımda pişik yok şuan ama bu tarz mendillerde kimyasal sonuçta kızlardeşim bu mendillerin fabrikasında kimyager olarak çalşıyordu abla kullanma dedi bana o yüzden bende iyice soğudum sebamed almayı düşünüyorum ama bakiim o nasıll

hanımlar ben bide kızıma bir tutam kimyon,bir tutam rezene,bir tutam kekik biraz şeker bide eğir kökü kaynatırdım tazece ama bir tatlı kaşığı içirirdim gaz ve sanc için..ben çok yararını gördüm şekerler bi deneyin hele eğir kökü sancısına çok iyi gelirdi...inşallah yararı olur..ben çok rahatladım..zaten bi 7 kilo olursa gaz falan puroblemi kalmaz benim yle oldı..herkese kolay gelsin....

bizimde gaz sancılarımız başladı.. dün gece ortalığı birbirine kattı BORA... Bu akşam kendime papatya çayı kaynatmıştım...son kalan bir çay kaşığı çayı oğluma verdim..Bu saat oldu meme de emdi ve gayet sakin uyuyor maşallahh... İnşallahh ii gelmiştir...

canım gittigim doktorda daha cok küçük ilaç kullanmayalım dedi ve dedigin burun spreyini verdi cok degilde burnu tıkandıgı zamanlar kullanıyorum.dedigin gibi ev tsımak cok zor bebekle daha da zor olacak.saol canım geçde olsa msj cevap verdigin için bebini öp benim için.

cansu papatya içinde antibiyotik var bebegine zararı olabilir.doktoruna danış istersen

Arkadaslar bıtkısel de olsa bunların sakıncası yokmudur ozellıkle dırek bebegın agzına vermekle..
ayrıca bızler ıcın bıle hazım ıcın bu tıp seylerı kullanmak bunyeyı tembellestırıyor doktorlar sureklı kullanımına karsı cunku bagısıklık kazanıyor bagırsaklar vs ve onları tuketmeden kendı kendıne işlevini yapmıyor.. bırde dunyaya yenı gelmıs bebekler ıcın daha da sakıncalı olsa gerek.. onların bunyelerı kendı kendıne gaz cıkarmaya hazım yapmaya alısmalı sımdıden tembellestırmemelıyız bence..
cok sıkıntı cekılen ıstısna durumlar harıc.. cunku bır muddet bır cay kasıgı verdıgınız bıtkısel caylardan yarın 1 cay kasıgıda yetmeyecek bagısıklık kazanacak bunye tembellesecek.. bılmıyorum bu benım dusuncem arastırdıgıma ve okuduklarıma göre..

Doktorum münkünse pamukla yada gazlı bezle ılık suyla temzileyin dedi ama ne yalan söliim ıslak mendil daha pratik geldiği için pek yapamıyorum..dalin kullanıyorum ben.yakmıyo hiç.ama pişik kremi olarak doktorum illaki bepanten kullan başka bişey sakın sürme dedi.onu uyguluyorum.hem bepanten karneye de yazılıyo.zaten çok ucuz.daha hiç pişik olmadı kuzum maşşallah

hicrancıgım öncelikle bebişinle allah sana uzun ömürler versin analı babalı büyütsün.
ben bebegim için mirayın alkolsüz gül kokulu ıslak mendilini kulanıyorum hem fiyatı diger mendillere göre daha ekonomik bu zamana kadar cok şükür pişik filan olmadı bebegim.gecenlerde göz makyajımıda bu mendille temizledim yanma filan da olmadı tavsiye ederim

kızlar ben günde 2 bardak sütümü içmeye devam ediyordum bayram ziyretine gittigim bi arkadasım sütün de gaz yapacagını söyledi ve 2 gündür içmiyorum cok şükür bebegimde gaz sorunu azaldı 2 gecedir bizi cok üzmüyor

Arkadaslar doktor banada kaynatılmıs ılıtılmıs suyla ıslatılmıs pamukla altını sılmemı soylemıstı..
6-7 gun altını boyle degıstırmıstık.. ben altını acarken esım peceteyı ıslatıp getırıyordu.. malum bızımkı altını actıgında çişini attırmayı cok eglencelı buluyor sanırım 3 acmadan 1 ınde yapıyor bunu alıskanlık halıne getırdı.. :bbo:
o yuzden altını acarken o kadar tedırgın acıyorum kı hızlı hızlı sılıp temızleyıp kapatmaya calısıyorum.. kaydirigubbakcemile
pamuk ıslat getır ac degıstır zor oluyor.. daha onceden chicco nun yenı dogan ıslak mendılını almıstım ben..
onu kullanıyorum 3 gundur.. daha pratık oluyor ne yapayım.. fisfisfis

Selam arkadaşlar....
Kaç gündür çok kötü bi şekilde hastaydım oldukça dikkat etmeme rağmen soğuk algınlığım malesef bebeğimede geçti ne yapacağımı şaşırmış bi haldeyim....Yavrum akşamdan beri hırıl hırıl nefes alıyor bitkisel çaylarla falan zorlada olsa ben atlattım ama ona ne vereyim bilemiyorum....Pazartesi kontrolümüz var o zamana kadar ateşi falan çıkıpta hastalığı ilerlemesin diye dua ediyorum....Bildiğiniz bişey varsa paylaşırsanız sevinirim.....Allahım sen koru meleklerimizi tüm hastalıklardan ve belalardan.....

Merhaba anneler
Oğlum bugün 15 günlük oldu. ACD3 vitamin takviyesine bugün başlamamız gerekiyor. Günde 10 damla vermemiz gerekiyormuş. 10 unuda tek seferde mi damlatıcaz? Emzirdikten önce mi sonra mı damlatıyosunuz? Doktoru arayıp sormak istemedim, sizlere bi danışayım dedim. Şimdiden teşekkürler..
Bu arada bebeğimin altını temizlemek için kaynamış suyla ıslatılmış pamuk kullanıyorum. Pamuğu ıslattıktan sonra, uydurduğum kapaklı kavanoz gibi bir kabın içine koparıp koparıp koyuyorum, pratik oluyor. Bittikçe ekliyorum.

Günde 10 damlamıı??? hayır güzelim yalnışın var bana doktor d vitaminini 3 damla ver dedi...Acd3 ne ki acaba benimkisi sadece devit...

Bu arada ıslak pamukla bende denedim çok zahmetli bir iş, üstelik hijenik değil, her seferinde o kabı yıka kaynat illallah geldi bana, ben sadece pişik olunca ıslak pamuk kullanıcam.Şimdi uni baby yeni doğan kullanıyorum, hastanemde çok titiz bir hastaneydi ve oda bunu kullanıyordu.Bez olarak prima yeni doğan kullanıyordum ama can bebe bana daha ekonomik ve kullanışlı geldi, bantları cırtcırtlı, prima gibi orasına burasına yapışmıyor altını temizlerken, ve oda oldukca emici...Ben memnun kaldım valla...
Pşik önleyicim ise mustela, ondan da çok memenunum...

kızlar bende ilk zaman ıslak mendil kullandım ama çok pişman oldum bebeğim pişik oldu öyle çok acı çekti ki ufacık pişik bile bebeği çok rahatsız ediyor o zamandan beri de altını açarken hep ağlıyor herhalde unutmadı hep acıyacak sanıyor
şu anda pamuğu ıslatıp kullanıyorum çok memnunum..kaynamış suyu bir kaba koyup pamuktan gerektikçe koparıp o suda ıslatıyorum altını değiştirirken, sonra suyun ağzını kapatıp koyuyorum odanın içinde duruyor su ılık oluyor böylece... bez olarak da önceden molfixti pişikten sonra primaya başladık Allaha şükür o günden sonra pişikten eser yok..

kızlar bende unı baby yenı dogan kullanıyorum cokta memnunum suana kadar hıc bır sıkayetımız olmadı maşallah..bez olarakta ultra prıma 2 numaraya gectık pısık onleyıcımız sebamed.allaha sukur bır sıkayetımız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…