Doğum yapmış olan anneler buraya....

betül bi sen mi varsın burda herkes bebekle uğraşıo artık sanırım valla bende kafamı kaldıramıym ki şimdi uyuttum bızdığımı uyanmazsa tabii bebişinde pek şeker görünüo yesin onu teyzesi.......senden ne haber nasıl bebişin sağlığı falan..düzene girdi dimi sarılığı düzeldimi?

şuan bı ıkımız varız sanırım canım.. arada göz atıyorum işte.. mesela şuan bebişim bir yandan emıyor bır yandan yazıyorum.. kaydirigubbakcemile3
ıyılık canım cok sukur sarılıgını atlatmakla mesguluz.. henuz tamamıyle gecmedı hala kontrollerı devam edıyor salı yıne gıdecegız cılt rengı kontrolu yapılıyor sureklı.. bır an evvel atlatalımda baska bırsey ıstemıyorum.. sen nasılsın canım senınkıde cok seker masallah bebek bunlar ya kuzu tatlı olmayanı varmıdır hepsi bır lokmalık tatlı.. Şeniz

valla güzelim al bendede okadar bende hem yazıym hem emziriom :ecrin_bebek:şimdi uyandı küçük bey benim bebişdede vardı az bişi sarılık zamanla ten rengi açıldı beyazlaştı ayy
iyiki anne olmuşum:Saruboceq: öle güsel öle güzel tarifi yok yaa bende işte artık yeni yeni iyice düzeldim. önceleri yataktan eşim kaldırıodu...ve bezini eşim bağlıyrdu... şimdi şükür rabbime.....iyiyim...emzirirken ağrın oluyomu senin benim ilk başlarda kanıodu o ağlıodu ben ağlıyrdumsenağlama şükür şimdi ilk verirken biraz ağrıyo sonra alışıom... senin gece falan uyanıyomu emmek için ben gecede 2 3 kez kalkıyorum.....:ecrin_bebek:

Betülcüm nasıl emzik verdin,yani ne marka??
Ben chicco damaksız,silikon olanından verdim midesi bulanıyor almıyor
acaba damaklıyı mı denesem,onu da yeni doğanlara önermiyorlar.

evet canım annelık cok guzel gercekten Allah ısteyen herkese bagıslasın bu duyguyu..
emzırırken cok agrım oluyordu hastaneden yaralarım gecene kadar bakım yapmamı lansınoh surmemı ve sılkıon göğüs ucu kullanmamıs soyledıler.. bır muddet oyle yaptım agrım hafıf azaldı sonra çıplak vermeye basladım tekrar ama tekrar acım cok arttı bende sımdı sılıkon ıle emzırıyorum tamamen göğsümün acısını gecene kadar bunu kullanıcam..
ben gunduzlerı 1,5 saatte bır gecelerı ıse 2,5 saatte bır emzırıyorum canım.. malum sarılıgımızı da bır an once atmak ıcın bol emzırmem ve kaka yaptırmam gerekıyor :)..

canım ben nuk damaklı silikon emzık verdım ılk verısımde kaptı masallah..
damaklılar gercege daha yakın oldugu ıcın onları daha cok sevıyorlar dye bılıyorum.. ıstersen bırde onu dene.. sılıkon sevmezse damaklı kaucuk emzık deneyebılırsın..

damaksız olanını benimki de almadı ben de denemek amaçlı weenin damaklısını aldım onu az da olsa alıyo avutabiliyorum onunla.bi de şekerli suya batırıverdim birkaç kere.

gülcüm ben de nuk un damaklı emziğini verdim ama ilk günler vermek gerekiyormuş, ben de ilk zamanlar vermemiştim 3 haftalık olduktan sonra vermek istedim almadı çok tiksiniyordu öğürüyordu ama ben yılmadım arada bir hep vermeyi denedim en sonunda 1 haftadır falan almaya başladı yine de fazla emmiyor ama bu kadarı bile yetiyor şimdilik...
damaksız emziği hiç almadı zaten..
bir de ben şekerli birşey sürmedim hiç emziğe zararlı olduğunu okumuştum boş boş veriyorum ben çok şükür emmeye başladı

Bir de damaklı olanlardan alacaz yani,deneyim bakalım bir
emziksiz olmaz ya,hep memede hep memede nereye kadar
bir de fazla emipte kusması yokmu,çıldırıyorum..

kızlar benım bebegım 40 dakıkada bır emmeye baslıyor bazen doymuyormu dıye cok taktım kafayaboyle bırsey yasayan varmı?sutunuz artsın dıye neler yıyorsunuz?bırde goguslerım slıkon takılmıs gıbı sıs gezıyordum sımdı ıkısıde ındı.ıyıce korkmaya basladım acaba sutum azalmayamı basladı dıye?onerılerınızı beklıyorum..

emzirdim bilmiom ama ben direk verdim hiç bişide kullanmadım valla.. ne pompa..
ne gögüs ucu... sadece lanasıl nomast krem ve garmatan krem kullandım bide benim süt ateşim oldu bebeğimi 10 dk. bi emzirdim ve ıslak bez koydum göğsüme...masaj
yaptım ılık suyla yıkadım.. çok şişti göğüslerim mahvolmştum.. allahımmm çok zordu ya insanın beyni uyuşuyoo.. koltuk altım ağıyodu emzirmekten boynum omuzlrım kopmuştu.. ama hepsi zamanla hafiflio çok dua etmiştim allahım geçsin bu günler feraha erelim die şükür rabbime unutturdu.. bebeğime bakınca sıkıntılarım çektiklerim hepsi hafiflio amaaannnn yeteki bebişim sağlıklı olsunda... gerisi boşş katlanıo insan her bişiye

Bu aralar benim bebeğim de çok sık emdiği için artık eskisi kadar şiş değil göğüslerim.Bazen iki saat emmediğinde yine dolu oluyo.Artık büyüdükleri için daha çok emmek istiyor ve boşaltıyorlar sütü bence sıkma canını ne kadar çok emerlerse sütümüz artar.Ben sütümü artırıcı özel bişey yemiyorum ama çok su içmeye çalışıyorum.Malum havalar soğudu artık çok susamıyor insan.

aslında öyle ki zaten 30 dk da. bi emmessi bazen benim ki bi 15 dk. emiyo yarım saat sonra yine başlıo aranmaya emmek istio veriyorum susuyo bazende 2.3 saat uyuyo uyandııp zorla veriyorum... yada uyanması için altını açıyrm..:uhm:
ben çok taze beyaz üzüm yedim feci artırıyo sütü ve kuru incir.. ve bol yeşillik ve su.... sıvı şeyler mesala ben difirize bolbol vişne poşetleyip koydum ve onlaı kaynattım her öğün içtim... ve onları yeyip içmektencokacimcoook göğüslerim bomba gibi oldukaydirigubbakcemile3 zor taşıdım valla çok gerginleşti...ama bebeğim emince biraz sızısı azalıyorr duygucum :ecrin_bebek:

zaten duygu emerken yoruluyolar kısa süreli emiyolar 10 15 dk anca sürüyor ve 30 40 dk. sonra yine istio şöyle 30.40 dk emse 2 saat sonra verirsin ama emerken işte çok çabuk yoruluyo kuzucuklar oda bence zamanla düzene girer

ne bılıyım benımde goguslerım hep dolgunken anıden eskı halıne donunce panık oldumyanı bebegım acaba doymuyor dıyemı 30 40 dakıkada bır emıyor dedım.cunku bende sut arttırmak ıcın hıc bırsey yapmadım extradan.sadece su ıctım bırde meyve suyu.mesela bulgur,tahın helvası falan dıyorlar onları ozellıkle yemedım.dun gıttıgım cocuk doktoru sutun koyulasması ıcın bol proteın alırsam hem bebegımın kusmayacagını hemde daha faydalı olcagını soyledı.bol ayran yogurt ve peynır onerdı..
gulcum bunu okursan sanada faydası olur belkı ayran ıcmenın..

duygucum benim de öle oldu göğüslerim indi.ama sütüm var sanırım.bebeğimi sürekli çiş, kaka yapıyor.zaten 2-3.aydan sonra göğüsler gergin şiş oluyormuş.çünkü bebek daha kuvvetli emdiği için süt bezleri daha da gelişyormuş.etrafımdaki tecrübeli insanlar ilk 2-3 ay öyle gögüsler çok gergin olmaz diyorlar.bana milupanın süt artırıcı çayı, üzüm kayısı kompostası çok ii geliyor.bol bol da meyve yemeye çalışyorm.özellikle üzüm.bir de süt içmak artırıyormuş.ılık şekerli süt gaz pek yapmazmış.ben de zamn zamn acaba sütüm azalıyormu diye düşünüyorum.ama var galiba.bebek doymazsa zaten ağlarmış.
bide bebek hani memenizi çekiyor ya bir de gurk gurk boğazından ses çıkarması gerekmiş.süt varsa yuttuğunun göstergesi.
bol su için.

bi de tv.de dr.günde 4-5 bardak rezene çayı içsin emziren anneler dedi.sütün kalitesini ve miktarını artırırmış.bebekte de fazla gaz yapmazmış.

mesala duygu benim bebiş emerken ağzının kenarlarından sütüm taşıyo bayağı gelio...bazende göğüslerim inio dediğin gibi gıdalarımı düzenli alınca yine şişiyo... ve bence o doyuyodr bebeğin sürekli emmeyi istemesi bi refleks sürekli tokken bile ya elini. yada battaniye kenalarına götürüo ağzını eğer sütünün az geldğini düşünüosan bol su ve yeşilliklerden süt ürünlerinden al ve haşlanmş yumurta ye sabahları ama şiddetle üzümü tavsiye ederim bunu şu dr. ibrahim saraçoğlu demişti süt artırıcı die ben denedim faydası oldu.. bide rezene çayı diolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…