- 1 Ekim 2007
- 7.619
- 185
- 698
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #23.801
serapcım bende görmemişim tatlım İpegimize geçmiş olsun acil şifalar.
betül tekrar tşk ederim takvim için. yumurtanın sadece sarısını veriyorum dr bir yaşına kadar yumurta beyazı,süt ve sakatat yasak demişti. onun dışında sen ne yiyorsan herşeyi verebilirsin demişti.
rica ederim güzelim ben aramıştım açmadı demiştim ya sonra tam arayayım diyordumki o aradı Ayçayı dışarıya gezmeye çıkarmış iyilermiş.
duygucum bizim dr 6 aya girerken herşey ver demişti tavuk balık kıyma hatta blendırdan geçirip mi vereyim demiştim yok hayır çatalla ezip ver demişti. ben veriyorum çok şükür şimdiye kadar hiçbirşey olmadı gerçi been ne yersek veriyorum artık pilav, her türlü çorba, yaptıgım salatanın suyundan, taze fasulye verdim ezerek,ıspanak yogurtla karıştırıp veriyorum bayılıyor.
41 kere maşallah Ozanımaaa yesinde büyüsün kuzu:)
Aslıcım biz 20 gün oldu tam ek gıdaya geçeli bu zaman zarfında daha yeni kıymaya başladık iki kez bir tatlı kaşığı kadar yedi...
150 GRAM kadar aldım 4 5 e böldüm onu attı buzluğa minik minik her seferinde atıyorum çorbaya..Bugün yine koyucam inşallah..
Önümüzdeki ayda balık ve tavuk dedi doktor aniden herhalde hepsine başlamayalım diye..
Bugün tarhana yapıcam içinede kıyma koyucam bir tanede küçük havuç bakalım tarhana beğencekmicokacimcoook
duygu teyzesi çok tşk ederiz Egemizede yarasın herşey. siz yeni başlamış sayılırsınız canım ek gıdaya bencede yavaş yavaş vermek gerekiyor herşeyi.41 kere maşallah Ozanımaaa yesinde büyüsün kuzu:)
Aslıcım biz 20 gün oldu tam ek gıdaya geçeli bu zaman zarfında daha yeni kıymaya başladık iki kez bir tatlı kaşığı kadar yedi...
150 GRAM kadar aldım 4 5 e böldüm onu attı buzluğa minik minik her seferinde atıyorum çorbaya..Bugün yine koyucam inşallah..
Önümüzdeki ayda balık ve tavuk dedi doktor aniden herhalde hepsine başlamayalım diye..
Bugün tarhana yapıcam içinede kıyma koyucam bir tanede küçük havuç bakalım tarhana beğencekmicokacimcoook
gözdecim bizde sizin gibi yapıyoruz gerçi bizim mama sandalyemiz yok minnoşu yürütecine koyuyorum biz ne yiyorsak onada veriyorum. bende bazen tavuk suyu çorbası yapıyorum yada çorba yaparken dediginiz gibi içine kıyma tavuk ne varsa atıyorum. bebişlerimize yarasınn.deniz bayılıyo tarhanayaaa
bende içine bazen tavuk suyu ,bazen kuzu eti koyuyorum bazen de tavuk eti
bizim doktor da herşeyi verin dedi ... veriyoz herşeyi ... hatta biz sofraya otururken onu da hep mama sandalyesiyle oturtturuyoruz yanımıza alışsın diye hep kendi yediklerimizden atıyorum ağzına minik minik çok hoşuna gidiyo
canım ya niye öyle ki oralar ya başka da nasıl çare bulunur ki o sineklereekızlar burda çok sıvrı sınek var alp uyurken yatagının tulunu hıç acmıyorum ama salonda diğer odalarda da var... camlarda panjur var acmıyorum sınek gırmesın diye ama genede grıyo evde her yere pirıze takılan sinek ölduruculerden taktım bu gun sıvı olanlardan şimdide alp berk e zarar verır dıye gerı cıkardım ne yapsamkııı....
valla benim eşimde hep inek sütüyle büyümüş kardeşleri de maşallah turp gibiler ama yine de bende vermeyi düşünmüyorum inek sütü bir yaşına kadar garantiye alalım nolur nolmazya benim kafama takılan birşey var doktorlar kesinlikle bir yaşına kadar bebeklere inek sütü vermeyin diyorlar ama bakıyorum bircok kişi veriyor ve bebeklerinin de hiçbir sorunu yok. hatta kaynanam eşim için sütüm yoktu inek sütü verdim diyor eşiminde hiçbir sağlık sorunu yok hatta kolay kolay hasta bile olmaz
deniz bayılıyo tarhanayaaa
bizim doktor da herşeyi verin dedi ... veriyoz herşeyi ... hatta biz sofraya otururken onu da hep mama sandalyesiyle oturtturuyoruz yanımıza alışsın diye hep kendi yediklerimizden atıyorum ağzına minik minik çok hoşuna gidiyo
geçmiş olsun ipoşaaaa
bebişler hiç hasta olmasınnnnnnnn ya
ben dayanamıyorum
İpoşa gecmıs olsun serap cım ben gormemısım alıtnıdan gordum sımdı kıyamam kuzuya sımdı ıyıdır ıns.. :teselli:
günaydın 64 geçmiş olsun duygucum
bende hergun koyuyorum yumurta verıyorum canım alerjı falan olmadı çok sukur
ipoşuma geçmiş olsunnn....aslıcım gülü aradığın için sağol aklımız kalmaz şimdi en azından...
ipoş köftesine geçmiş olsun
güleç yüzlü kuzu öp annesi benim için
teşekkür ederim arkadaşlar bende hergün veriyorum peynirde hergün veriyorum yaza kadar böyle devam edelim dedi doktor bakalım artık 10 mayısta kontrolüöüz var tavuk balık geçcez :sm_cool:
ipoşumada geçmiş olsun serapcım kıyamam kuzuya ben
serapcım bende görmemişim tatlım İpegimize geçmiş olsun acil şifalar.
betül tekrar tşk ederim takvim için. yumurtanın sadece sarısını veriyorum dr bir yaşına kadar yumurta beyazı,süt ve sakatat yasak demişti. onun dışında sen ne yiyorsan herşeyi verebilirsin demişti.
rica ederim güzelim ben aramıştım açmadı demiştim ya sonra tam arayayım diyordumki o aradı Ayçayı dışarıya gezmeye çıkarmış iyilermiş.
duygucum bizim dr 6 aya girerken herşey ver demişti tavuk balık kıyma hatta blendırdan geçirip mi vereyim demiştim yok hayır çatalla ezip ver demişti. ben veriyorum çok şükür şimdiye kadar hiçbirşey olmadı gerçi been ne yersek veriyorum artık pilav, her türlü çorba, yaptıgım salatanın suyundan, taze fasulye verdim ezerek,ıspanak yogurtla karıştırıp veriyorum bayılıyor.
ya benim kafama takılan birşey var doktorlar kesinlikle bir yaşına kadar bebeklere inek sütü vermeyin diyorlar ama bakıyorum bircok kişi veriyor ve bebeklerinin de hiçbir sorunu yok. hatta kaynanam eşim için sütüm yoktu inek sütü verdim diyor eşiminde hiçbir sağlık sorunu yok hatta kolay kolay hasta bile olmaz
kızlar burda çok sıvrı sınek var alp uyurken yatagının tulunu hıç acmıyorum ama salonda diğer odalarda da var... camlarda panjur var acmıyorum sınek gırmesın diye ama genede grıyo evde her yere pirıze takılan sinek ölduruculerden taktım bu gun sıvı olanlardan şimdide alp berk e zarar verır dıye gerı cıkardım ne yapsamkııı....
Kızlar yumurtayı hergun verıyoruz demıssınız ya sarısının tumunu mu verıyorsunuz pekıı ??
Yokmu sorumu gören kızlar yaaa yumurta soruma cevap verin çabuk yaaklava:
özlemcim saol canım iyiyiz
kızlar ipoşum geçen gün ateşlenmişti ya 6.hastalık olmuışuz
2 gün sadece ateş oldu başka bi sorunumuz olmadı sonrada ateş bittikten sonra kızarıklıklar çıktı
doktor zaten demişti 6. hastalıktır diye
ilaç filan kullanmadık
6. hastaslık olup ilaç kullanan varmı
gelelim edanın sorularına :)
ben alcam o yazlık tulumdan daha almadım şuanda kışlık kullanıyorum .
sabahları değil ama yemeklerden sonra elini yüzünü yıkıyoruz biz çünkü bezlerle silince yüzü tahriş oluyor kızarıyor beyimiz pek hassastırda
deprem çantası hazırlamadık , hazırlamak iyi olur , 1 yaşından sonra verilen sütden de bişey olmaz millet inek sütü veriyor.
Valla canım cok ıyı dusunmussun.. Bende hazırlayacagım bır canta.. ıyı yapmıssın aptamılı de..
Allah korusun ne olur ne olmaz.. hatta ıcıne bır ıkı konservede atmalımı bılmemkı abartımı olur aslında olmaz ama ne bılım seslı dusunuyorum bu arada.. CADIARZU
Sabahlarını elını yuzunu bazen yıkıyorum bazen yıkamıyorum ama bu soru aynen benım kafam da da var.. CADIARZU
Bebeshop u bılmıım ben bısı almadım ordan garii..
canım ben 2-3 aydır sabahları yüzünü ellerini yıkıyorum çok hoşuna gidiyor.
Geçen gün deprem oldugunda benimde aklımdan geçmedi degil kendim için degil ama Allah korusun dedim olurda olursa ogluşumla ilgili herşey geçti aklımdan hazırlasak çok iyi olur gibi geliyor.
Meltemcim alıntı yapmak için alıntı yapın yanında bir buton daha var onu kullanıyorsun en son yapacagın alıntıyıda alıntı yap diyip hepsini bir alıyor.
Deryacım şimdi Gül ile konuştum iyiymişler 2 gündür interneti yokmuş yogunmuş pc başına geçememiş.
1. ben almadım tulum :)
2. sabah değilde yemek yedirdikten sonra yıkıyorum aslında sabahları alışkanlık edinmek iyi olur
3.deprem çantası bende hazırlayacam henüz hazırlamadım. 1 yaş sonrası sütünde zararı olacağını düşünmem kullanım ömrü uzun olan yiyeceklerden alıp koymak lazım.
saolun canlarım
ipoşum şimdi iyi maşallah
inek sütü olayını ben mama firmalarının satışlarını arttırma çabası olarak görüyorum
evet bazı bebişlerin inek sütüne alerjisi olabiliyor ama bu da 100 bebişte 3 4 anca
diğerleri niye kullanmasınki
mamalarıda zaten inek sütünü işleyip yapmıyorlarmı
ama yinede sen veriyomusun dersen direk inek sütü vermiyom
pınarın bebek sütünü kullanıyorum
durumu müsatit olan mama kullansında olmayan inek sütünü kullanabilir
diye düşünüyorum
zaten hiç bir yerde bizdeki kadar mama reklamı olmuyormuş
bizde doktor bile tavsiye ediyor hemen
deniz bayılıyo tarhanayaaa
duygu teyzesi çok tşk ederiz Egemizede yarasın herşey. siz yeni başlamış sayılırsınız canım ek gıdaya bencede yavaş yavaş vermek gerekiyor herşeyi.
gözdecim bizde sizin gibi yapıyoruz gerçi bizim mama sandalyemiz yok minnoşu yürütecine koyuyorum biz ne yiyorsak onada veriyorum. bende bazen tavuk suyu çorbası yapıyorum yada çorba yaparken dediginiz gibi içine kıyma tavuk ne varsa atıyorum. bebişlerimize yarasınn.
SELAMLAR :smiley-cool:
sorulara cevaplardan başlıyorum kaydirigubbakcemile3
EDAcım ; deprem çantası hazırlamak istiyorum..kavanoz mamaları da son kullanma tarihleri bayağı oluyor...3-4 kavanoz atabilirm çantaya....bebeshop taki yazlık tulumu ben de almayı düşünüyorum..diğer sorunu unuttum :hooray:
DUYGUcum ; ben de bu kontrolümüzde sordum aynı sizin dr. gibi yaza kadar her gün yiyebilir bir mahsuru yok dedi....yalnız bir yumurtanın sarısı + peyniri zaten bitiremez ki :sm_confused: ben çeyrekten biraz büyük yumurta ve bir iki tatlı kaşığı peyniri eziyorum ancak yiyor :CüvCüv: tavuk ve eti de çorbaya başladıktan birkaç gün sonra katmaya başladım ben...hatta sütlü tavuk çorbası yapıyorum sebzeyi pek yemediği için ona bayılıyor..
MEVLÜDE canım o sinek kovucuları bebişin olduğu odaya takma sakın...baş ağrısı yapıyor bana bile...artı şu kanserle ilgili tv.de konuşan dr. bulunduğumuz odaya takmanın çok zararlı olduğunu söylemişti ...
SERAPcım geçmiş olsun İpeğe...
ÖZLEM ve ASLI hoşgeldiniz :içelim:
Yokmu sorumu gören kızlar yaaa yumurta soruma cevap verin çabuk yaaklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?