Doğum yapmış olan anneler buraya....

41 kere maşallah Ozanımaaa yesinde büyüsün kuzu:)
Aslıcım biz 20 gün oldu tam ek gıdaya geçeli bu zaman zarfında daha yeni kıymaya başladık iki kez bir tatlı kaşığı kadar yedi...
150 GRAM kadar aldım 4 5 e böldüm onu attı buzluğa minik minik her seferinde atıyorum çorbaya..Bugün yine koyucam inşallah..
Önümüzdeki ayda balık ve tavuk dedi doktor aniden herhalde hepsine başlamayalım diye..
Bugün tarhana yapıcam içinede kıyma koyucam bir tanede küçük havuç bakalım tarhana beğencekmicokacimcoook

Bu arada kızlar ben tavuklu sehrıye corbası yaptım ıkı gun verdım.. bır kac parcada tavuk vardı ıcınde rondodan gecırdım...
Yedırdıkten sonra aklıma geldı bu ayda tavuk verılıyormuydu dıye :roflol: lama kıyma verıldıgıne gore tavuk daha hafıf verılır dımı.. CADIARZU

deniz bayılıyo tarhanayaaa
bende içine bazen tavuk suyu ,bazen kuzu eti koyuyorum bazen de tavuk eti
bizim doktor da herşeyi verin dedi ... veriyoz herşeyi ... hatta biz sofraya otururken onu da hep mama sandalyesiyle oturtturuyoruz yanımıza alışsın diye hep kendi yediklerimizden atıyorum ağzına minik minik çok hoşuna gidiyo

duygu teyzesi çok tşk ederiz Egemizede yarasın herşey. siz yeni başlamış sayılırsınız canım ek gıdaya bencede yavaş yavaş vermek gerekiyor herşeyi.
gözdecim bizde sizin gibi yapıyoruz gerçi bizim mama sandalyemiz yok minnoşu yürütecine koyuyorum biz ne yiyorsak onada veriyorum. bende bazen tavuk suyu çorbası yapıyorum yada çorba yaparken dediginiz gibi içine kıyma tavuk ne varsa atıyorum. bebişlerimize yarasınn.

canım ya niye öyle ki oralar ya başka da nasıl çare bulunur ki o sinekleree

valla benim eşimde hep inek sütüyle büyümüş kardeşleri de maşallah turp gibiler ama yine de bende vermeyi düşünmüyorum inek sütü bir yaşına kadar garantiye alalım nolur nolmaz

bide şapur şupur yapmazlar mı ağızlarını valla biz yerken istersek ona vermeyelim kuduruyo resmen biz yerken ona da yedirmemize bayılıyo...

geçmiş olsun ipoşaaaa
bebişler hiç hasta olmasınnnnnnnn ya
ben dayanamıyorum

İpoşa gecmıs olsun serap cım ben gormemısım alıtnıdan gordum sımdı kıyamam kuzuya sımdı ıyıdır ıns.. :teselli:

günaydın 64 geçmiş olsun duygucum
bende hergun koyuyorum yumurta verıyorum canım alerjı falan olmadı çok sukur

ipoşuma geçmiş olsunnn....aslıcım gülü aradığın için sağol aklımız kalmaz şimdi en azından...

ipoş köftesine geçmiş olsun
güleç yüzlü kuzu öp annesi benim için

saolun canlarım
ipoşum şimdi iyi maşallah

inek sütü olayını ben mama firmalarının satışlarını arttırma çabası olarak görüyorum
evet bazı bebişlerin inek sütüne alerjisi olabiliyor ama bu da 100 bebişte 3 4 anca
diğerleri niye kullanmasınki
mamalarıda zaten inek sütünü işleyip yapmıyorlarmı
ama yinede sen veriyomusun dersen direk inek sütü vermiyom
pınarın bebek sütünü kullanıyorum
durumu müsatit olan mama kullansında olmayan inek sütünü kullanabilir
diye düşünüyorum
zaten hiç bir yerde bizdeki kadar mama reklamı olmuyormuş
bizde doktor bile tavsiye ediyor hemen

Canım yatağına cibinlik yada sinek koruyucuları için tüller satılıyor,yataken kapatırsın..

Kızlar yumurtayı hergun verıyoruz demıssınız ya sarısının tumunu mu verıyorsunuz pekıı ??

Yokmu sorumu gören kızlar yaaa yumurta soruma cevap verin çabuk yaa klava:

Ben hergün vermiyorum bir gün arayla veriyorumm...

Geçmiş olsun canım biz geçirdik,Gülün kızıda geçirmişti...
İlacı yok maalesef zaten tehlikeyi atlatmışsınız kızarıklıklarda 1-2 güne kadar geçer...

a.s.a.s.a.s. Teşekkür ederim arkadaşlar....
Aslı canım bende çok sık düşünüyorum kendim yetebileceğimden ziyade çevre korkusu var...Büyüyünce okul vs.. olacağından sürekli yanında olamayacağız ve kötülüklerden koruyamayacağız...aklımda sürekli bunlar oluyor..

Evt serapcımm bu kadar apartılmasının nedeni mama firmalarının etkiside var
Ama alerjiden çok inek sütünün kansızlık yaptığı için önermiyorlar.
Zaten aneminin en sık görüldüğü ülkelerden biriyiz...
Ben anne sütü alan bebeklerde çok gerekli görmüyorum..1-2 kere muhallebiyi sütle yapılabilir..Yani tercih meselesi tabi...

SELAMLAR :smiley-cool:

sorulara cevaplardan başlıyorum kaydirigubbakcemile3

EDAcım ; deprem çantası hazırlamak istiyorum..kavanoz mamaları da son kullanma tarihleri bayağı oluyor...3-4 kavanoz atabilirm çantaya....bebeshop taki yazlık tulumu ben de almayı düşünüyorum..diğer sorunu unuttum :hooray:
DUYGUcum ; ben de bu kontrolümüzde sordum aynı sizin dr. gibi yaza kadar her gün yiyebilir bir mahsuru yok dedi....yalnız bir yumurtanın sarısı + peyniri zaten bitiremez ki :sm_confused: ben çeyrekten biraz büyük yumurta ve bir iki tatlı kaşığı peyniri eziyorum ancak yiyor :CüvCüv: tavuk ve eti de çorbaya başladıktan birkaç gün sonra katmaya başladım ben...hatta sütlü tavuk çorbası yapıyorum sebzeyi pek yemediği için ona bayılıyor..
MEVLÜDE canım o sinek kovucuları bebişin olduğu odaya takma sakın...baş ağrısı yapıyor bana bile...artı şu kanserle ilgili tv.de konuşan dr. bulunduğumuz odaya takmanın çok zararlı olduğunu söylemişti ...
SERAPcım geçmiş olsun İpeğe...
ÖZLEM ve ASLI hoşgeldiniz :içelim:

Betül canım tavuk suyunu ve göğsündeki eti 1-2 kere verdimm ben..
Tavuğa çok yanaşmıyorum ben...Ne kadar bilindik markalar olsada hormonlu diyorlar...
Zaten ben tek beyazet yediğim için sütten yeteri kadar geçiyordur hormon:roflol:

Nerelere kayboldunuz yaa..Hain planlar üzerindemisiniz yoksam:jeyyar:
Ütüye başlayacağım birazdan... yazlıkları çıkarmıştım.........toplasann 50 parça eder....B]

kızlar alp berk ı uyuttum su an 2 yemegımı yaptım yanınada bi zeytın yağlı yaptım gerıye salata ve pilav kalıyo bırazdan eşim gelcekmiş o alp berk e bakarken bende diğerlerını yaparım artık..

Bizde tarhanamızı yaptık kıymalı yoğrtlu afiyetle yedik bayıldı Egede GözdecimEgede bayadır hep mama sandalyesinde oturuyor bizim yemeklerden dedğilde o da kendi yemeğini yada meyvesini falan yiyor ortalığa döke saça artık:bbo:
Mervecim Ege maşallah hepsini yiyor tam yumurtayıda peyniridekaydirigubbakcemile5

Yokmu sorumu gören kızlar yaaa yumurta soruma cevap verin çabuk yaa klava:

herkesee selamlarrr
duygucum canım ben hafta da 3 yada 4 kez yarısını bazende yarısından fazlasını veririm
bugun aylık kontrole gittik hiç kilo almamış kuzu şaşırdımm:çok üzgünüm: özene bezene okdar çorba hazırladım yoğurt mayaladım tazecik zamanına özen gösterdimm yook kilo almamış fisfisfisher ay mutlak alırdıı ek gıdalar yaramadı mı nee bu 2 gün önce uykuları düzene girmişti maşallah iyi uyuyo derken 2 gecedr de beni mahvettii yine tam düzeldii diyoruum hop yinee bozuluyoo:1no2: la havlee..nedir bu anlamıyom yaa bi oyana dönüyo bu yanaa ama güya uyuyo rahatıda bozulursaa basıyoo yaygarayııı...bugunlerde gecer inş..:Saruboceq:

özlem hoşgeldin cicim kuzunn gittikçee güselleşio esmer bombaa olmuş buuŞeniz
ipekciğede geçmişler olsunn annesiia.s.

oğlum tahsilini bitirdi pilot oldu bile kızlar..ne çabuk zamn geçti dimii..ayy o günler gelsin isterim ama ben yaşlanmış olurum..

aytencim bak benim oğlan enseye tokata başladı bile.hemide spiderman e.korkusuzca..

bu resimdede ben ve ikizim..hiç benzememişiz..çünkü ben makinaya yakın olduğum için yüzüm yahni gibi büyük çıkmış..:roflol:

Son düzenleme:
canan kız bu çok tatlı yawwwww keltoşum benimmm
spider man i de pehh bi sevmişşş :)))) kendine yakın hissetti herhalde seninki de atlayıp zıplamaya başlarsa şaşırma yakında :)

çook tatlı çıkmış canancım maşallah rabbim ogünlrinide göstersin inş. kocaman adam olmuşdaa pilot olmuşş hallerinialkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…