- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #23.841
özlemcim saol canım iyiyiz
kızlar ipoşum geçen gün ateşlenmişti ya 6.hastalık olmuışuz
2 gün sadece ateş oldu başka bi sorunumuz olmadı sonrada ateş bittikten sonra kızarıklıklar çıktı
doktor zaten demişti 6. hastalıktır diye
ilaç filan kullanmadık
6. hastaslık olup ilaç kullanan varmı
biz hergün kahvaltıda süt + peynir + yumurta ...
yarasın oğluma proteinler :)))))
selam millet ben geldimmm dışardaydık bugün yeni geldikk eve babamız gezdirdi bizi birz hava da güzel diye keyif yaptık accıkkk
kızlar burda çok sıvrı sınek var alp uyurken yatagının tulunu hıç acmıyorum ama salonda diğer odalarda da var... camlarda panjur var acmıyorum sınek gırmesın diye ama genede grıyo evde her yere pirıze takılan sinek ölduruculerden taktım bu gun sıvı olanlardan şimdide alp berk e zarar verır dıye gerı cıkardım ne yapsamkııı....
Bu arada kızlar ben tavuklu sehrıye corbası yaptım ıkı gun verdım.. bır kac parcada tavuk vardı ıcınde rondodan gecırdım...
Yedırdıkten sonra aklıma geldı bu ayda tavuk verılıyormuydu dıye :roflol: lama kıyma verıldıgıne gore tavuk daha hafıf verılır dımı.. CADIARZU
.th.jpg[/IMG
oğlum tahsilini bitirdi pilot oldu bile kızlar..ne çabuk zamn geçti dimii..ayy o günler gelsin isterim ama ben yaşlanmış olurum..
://img523.imageshack.us/img523/9374/grnt137.th.jpg[/IMG][/URL]
aytencim bak benim oğlan enseye tokata başladı bile.hemide spiderman e.korkusuzca..
bu resimdede ben ve ikizim..hiç benzememişiz..çünkü ben makinaya yakın olduğum için yüzüm yahni gibi büyük çıkmış..:roflol:
veriliyor canım biz 6.aya girerken dr köfte ve tavuk ver demişti hatta köfte biraz zor oluyor yedirmek diye çporbaya katıyorum arada ama köftede alışsın katılara diye veriyom arada ama 3 defa çekilmi ve teflonda arkalı önlü kızartıp accık sonra sıcak su katıp haslıyom onu öle yumuşacık oluyor hem
Selam kızlar bayadır giremiyom,koşturmaca işte,bir de kociş b.sayarı iş yerine götürdü bi kaç gün ondan sebep.Bi olay neyim var mı hemen söyleyin,geçmiş baya birikmiş okuyamam şimdik.
Baya da merak etmişiniz yokluğumu farketmişiniz haa,lan soran eden olmadı mı hiiç.....:mymeka:
Canan söyle önemli bişey varsa hemen bak ben de sana tarhana tarifi verim,hadi be hacı bedelikafadulden
Mervecimm tulumu çok beğendimm ama terleten cinsse boşu boşuna almış olacağız..acaba görmeden almasak mı?
kararsız kaldım..
Bizde tarhanamızı yaptık kıymalı yoğrtlu afiyetle yedik bayıldı Egede GözdecimEgede bayadır hep mama sandalyesinde oturuyor bizim yemeklerden dedğilde o da kendi yemeğini yada meyvesini falan yiyor ortalığa döke saça artık:bbo:
Mervecim Ege maşallah hepsini yiyor tam yumurtayıda peyniridekaydirigubbakcemile5
gülcüm şuan için önemli olan hafta sonu edada buluşma var.yani şidilk merve gidecek.belki hicran.ben galiba gidemiyom.bu arada tarifler ve bilgiler için gülcüm duygucum serapcım teşekkür edrim..iyi oldu.değişik bir çorba içmiş olur oğlu.hep mercimek pataes havuç falan sıkılmıştır garibim.benim evdede var tarhana.annem getirmişti.ev yapımı..onla deneyeyim bakalım...inş. sever kerata.yarın deneyeyeyi. bakalım.bir de şu banvitin tavuğuna bakayım barii..cokacimcoook
gülcüm şuan için önemli olan hafta sonu edada buluşma var.yani şidilk merve gidecek.belki hicran.ben galiba gidemiyom.bu arada tarifler ve bilgiler için gülcüm duygucum serapcım teşekkür edrim..iyi oldu.değişik bir çorba içmiş olur oğlu.hep mercimek pataes havuç falan sıkılmıştır garibim.benim evdede var tarhana.annem getirmişti.ev yapımı..onla deneyeyim bakalım...inş. sever kerata.yarın deneyeyeyi. bakalım.bir de şu banvitin tavuğuna bakayım barii..cokacimcoook
allah allah o ne yaa valla sizlerden duyuyorum şu hastalığı allah acil şifa versin canım nemenem bişi bu 6.hastalık pekiii nerden anladın ne dedi drrr belirtiler tam olarak ne ne ilaç veriliyorr ne kadar srede geçiyor neyden kaynaklanıyorr vsssss vssssss vsssssssskaydirigubbakcemile3 çok oldu sorularım galibaa
Masallah busraya mervecım..
Nasıl yapıyorsun pekı anlatabılırmısın yanı gunde yıne kahvaltı meyve corba yogurt ve aksam muhallebısını verıyormusun..
Emzırme ısıyle ıkısını nasıl yapıyorsun daha ayrıntılı anlatabılırmısın sana zahmet..
Benım bazen goguslerım cok doluyo artık cok fena sertlesıyo mecbur emzırıyorum meyve yada yogurdun yerıne... emzırmem gerekebılyor yanı.. CADIARZU
nesee ben kaçtummmm gidip kıza bakayım uyudu baya hava alınca şaşırdı garibimin bünyesiii 3 gündür dışarı çıkarmamıştık hava soğuk ve ceylin hırıldıyor diye iyi oldu bee bide babamız dayanamadı bizim burda muyanın fabrikası var ordan kızıma ayakkabı aldı 19 numara büyükte geldi ama artık 3 ay sonra ancak giyer herhaldee
[/URL][/IMG]
saolun canlarım
canım ben cezveye göz kararı suyu koyuyorum
1 2 tatlıkaşığı tarhanayı (uşak tarhanası ev yapımı) katıyorum kaynayana kadar karıştır.
istersen içine 1 2 tatlı kaşığı kıyma veya tavuk katılabilir
tarhana çok lezzetli oluyo gerçekten çokda besleyici
ben köyümüzden hazırlanışını biliyorum tarhananın içinde yok yok valla
bizim uşakta kahvaltıda bile yenir tarhana
kıymayıda kasaptan 250 gr yağsız dana etini 3 kere çektirdim
bebek yiyecek deyince biliyolar zaten 3 4 kere çekiyolar
onlarıda küçük küçük paketleyip dondurucuya koydum
tavuğuda banvitin bebektava diye bi ürünü var tavuğun gögüs etinden küçük küçük parçalar ayırmışlar ondan aldım parça parça dondurucuda saklıyom
betul afiyet olsun aslana bende 2 gundur çilek verıyorum bızımkının tek yedığı meyve çilek dıgerlerını yemıyo...
hadi birazdan mısafirler gelır ben kaçtım görüşürüzzzz......
haklısın canım zaten çok terliyoo bizim kız...alışverişe çıktığımda bakayım bir önce kaydirigubbakcemile5
oyy maşaAllah Ege'yeBüşra eskisi gibi tam gaz emmeye devam ediyo..hazırladığım mamaları da lütfederse çeyreğini yiyo cadı zorlamıyorum ben de boş kalan kısmı alıp emzir demişti dr.umuz...ek gıdaya başlayalı azar azar yemeklerden+ bol anne sütü ile bir ayda 800 gr almış :sm_cool:
nesee ben kaçtummmm gidip kıza bakayım uyudu baya hava alınca şaşırdı garibimin bünyesiii 3 gündür dışarı çıkarmamıştık hava soğuk ve ceylin hırıldıyor diye iyi oldu bee bide babamız dayanamadı bizim burda muyanın fabrikası var ordan kızıma ayakkabı aldı 19 numara büyükte geldi ama artık 3 ay sonra ancak giyer herhaldee
[/URL][/IMG]
sağol canım a.s.
ilk önce dediğim gibi büşra mamalarını az az yediği için, üzerine de emmek istiyo illa ki :ecrin_bebek: o nedenle zamanlama problemi yaşamıyorum.ben..
sabah 6.30 da uyanıyor mirmirmirmir emziriyorum , bir saat sonra demir ilacı ve d vit.. sonra 9 gibi uyuyor..
10 veya 10.30 - kahvaltı: çeyrek yumurta sarısı ve iki tatlı kaşığı kadar peyniri çatalla eziyorum, karıştırmıyorum diğerleriyle..yanında da pınar bebe sütü veya meyva suyu ile üç-dört bebe bisküvisi veya yarım dilim uno büyümix ekmek içi.. bu karışım zaten küçük kasenin yarısı kadar oluyor ancak... bunların da tamamını yemez çoğu zaman..biraz sonra emmek ister...
14.30- 15.00 gibi sebze püresi-çorbası veya sütlü tavuk çorbası cokacimcoook maksimum yediği miktar büyük boy kasenin yarısından biraz fazladır.. sebzesini yemezse ki çoğu zaman yemiyor meyva püresi veriyorum...
19.00 yoğurt bir küçük mama kavanozu...
21.00 anne sütü ile gece uykusuna dalıyor :CüvCüv:
gece muhallebisi çoğunlukla vermiyorum çünkü 20.30- 21.00 gibi uyumak istiyor muhallebiye zaman kalmıyor çoğu akşam..
detaylı anlatabilmişimdir umarım...uzun sürdü yazmam çünkü eşim aradı :asigim: :asigim:
bunların dışında evde yaptığım yoğurttan sonra en severek yediği şeyler : milupa organik sütlaç vee bebelac bisküvili meyva püresi.. bunları daha çok ;dışarıda olduğumuz günler veyaa yoğurt mayalayamadığım günler yiyor...
bayağı detaylı olmuş yaw :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?