Doğum yapmış olan anneler buraya....

gözde bizm asıl günlerimiz ilerde.erkek çocukları genelde masaların koltukların tepesinde oluyorlar ne hikmetse..başlarlar haepside spiderman oynayamaya..artık kırmadık yerleri kalmaz herhalde..

ya bende acıkcası pek ınanmıyorum ınek sutu zararlı muhabbetıne ama ıste..
pınarın bebek sutunden verıyorum bende oda ınek sutunden ayrıca nasıl oluyo bu iş..

Valla ya bende cok beyaz et yıyorum ozellıkle tavukk... napim sevıyorum yav...
kaydirigubbakcemile

ooh afıyet olsun bende bı kek yaptım mutfagı topladım bulasıkları halletım rahatladım... alkisalkisalkis

Nerelere kayboldunuz yaa..Hain planlar üzerindemisiniz yoksam:jeyyar:
Ütüye başlayacağım birazdan... yazlıkları çıkarmıştım.........toplasann 50 parça eder....B]

Aney mutfaktan geldım sıncık makıne doldur bosalt ortalıgı topla.. ya bu makıne hergun doluyo calıstırılıyor bızdemı bı tuhaflık var anlamadım yaa... delikafadulden

gözde bizm asıl günlerimiz ilerde.erkek çocukları genelde masaların koltukların tepesinde oluyorlar ne hikmetse..başlarlar haepside spiderman oynayamaya..artık kırmadık yerleri kalmaz herhalde..

Kız sen her bı gordugumde daha gözellişiyon napiyon bakım kendınee burcdaşım ... :jeyyar: bu arada saclarını toplayınca daha hos olmus salık halıne gore.. sengözlerimebaksanab
şşt ıkı ıltıfat ettık dıye hemen havalanma tamam mı ortmeenn... :mymeka: (popoya) :roflol:

Kız sen her bı gordugumde daha gözellişiyon napiyon bakım kendınee burcdaşım ... :jeyyar: bu arada saclarını toplayınca daha hos olmus salık halıne gore.. sengözlerimebaksanab
şşt ıkı ıltıfat ettık dıye hemen havalanma tamam mı ortmeenn... :mymeka: (popoya) :roflol:
[/QUOTE]
.................... aynısını gönderdim.2 kere olmuş

Son düzenleme:
[/QUOTE]
thank you canuumm..ben de kısa saçlı halimi pek beğenmiyom..azucuk uzuyverdi saçlarım hemencecik toplayıverdim..popomo vura vura popom zayıflayacak be..neyse enseye tokattan çok daha iyidir..güzelleşmeme gelince ben bişey yapmıyom..allh vergisi-tatlicadiarzu-naniknanik..şarap gibiyim işte napiimm yaşlandıkca güzelleşiyom dermiişim..delikafadulden..kısslar bana kıl oldunuz mu?
olmayın kıssssssss ..takılıyom öle..betüül kıss ayy uçtum ne havalanması..yere inememiyom napcaz şimdi..Şeniz

Hee tum kızlar saa kıl olduk tobe yaa... :roflol: ben ı bılmem de ayten kıl oldu heralde... :jeyyar: demi ayten... kötükedihüso :roflol::roflol:

hacıı bağa anlatsana şu tarhana çorbasını tarifini..hadi hacı be..salça falan koymuyoz dimi kııısss..hadi be hacıı..nasıl yaptın şöle güzelce anlatıver.kıyma kaç kere çekilmiş..nerden aldın.kasaptan mı marketten mi..bizim dr. 4 kere çekilmiş kıyma dedi..:1hug:

Selam kızlar bayadır giremiyom,koşturmaca işte,bir de kociş b.sayarı iş yerine götürdü bi kaç gün ondan sebep.Bi olay neyim var mı hemen söyleyin,geçmiş baya birikmiş okuyamam şimdik.
Baya da merak etmişiniz yokluğumu farketmişiniz haa,lan soran eden olmadı mı hiiç.....:mymeka:

Canan söyle önemli bişey varsa hemen bak ben de sana tarhana tarifi verim,hadi be hacı bedelikafadulden

Canan ben şimdi normal bildiğin tarhana çorbası varya onu daha yoğun yapıyorum içine bildiğin kıymayla hazırlanmış köfte, veya tavuk eti olabilirbiraz da dövülmüş sarmısak atıyorum,misss gibi oluyor,istersen az da süt koyup pişirebilirsin veya tavuk suyuna yapabilirsin daha besleyici olur.
ben küçük kğçük Ayçaya göre top top köfte hazırlayıp buzluğa koymuştum önceden onlardan 2-3 tane atıyom içine
cokacimcoook

Anaa Aslana çilekli yogurt hazırladım kasık yetıstıremedım yaa nasıl sevdı... daha olsa yıcek valla... masallahh... :icecream:

Gül hoşgeldım bacım.... özledık sorduk tabımmm...

Bu köfte dıyonuz da onu sonra ne yapıyonuz rondodan mı gecırıyonuz ?? CADIARZU

Allah allah nedenki acaba ay banada sanki bu ay hiç kilo almıyormuş gibi geliyor bizede yaramıcakmı yoksa:bbo:Olsun canım bizikilerin aldıkları kilolar 3 5 ay daha yeter üzülme senkaydirigubbakcemile3 maşallah kuzuya sağlıklı olsun yeter

Ne hacısı karıştırma hacı hoca işini tarhanaya:roflol:
Kız ben bildiğin tarhanayi alıyorum marketlerdede satılıyor organik mesela..1.5 bardak kadar suya 2 çorba kaşığı tarhana koy 1 tatlı kaşığı kadarda kıyma..Kaynat işte iyice karıştıra karıştıra..Kıymayı tansaştan yağsız danada 3 kere çektirdim 100 gramcık:)
Onu 4 5 parçaya böl işte at buzluğa..Mercimeğe tarhanaya atarsın bu kadarkaydirigubbakcemile5
Birde pişince 1 dilim bebek ekmeği bir kaşıkta yoğurt koydum hepsini gözünün içine baktım yemezse ben yiyim diye ama yok anam hepsini bitirdi:roflol:

SELAMLAR :smiley-cool:

SERAPcım geçmiş olsun İpeğe...

ipekciğede geçmişler olsunn annesiia.s.

saolun canlarım

canım ben cezveye göz kararı suyu koyuyorum
1 2 tatlıkaşığı tarhanayı (uşak tarhanası ev yapımı) katıyorum kaynayana kadar karıştır.
istersen içine 1 2 tatlı kaşığı kıyma veya tavuk katılabilir
tarhana çok lezzetli oluyo gerçekten çokda besleyici
ben köyümüzden hazırlanışını biliyorum tarhananın içinde yok yok valla
bizim uşakta kahvaltıda bile yenir tarhana

kıymayıda kasaptan 250 gr yağsız dana etini 3 kere çektirdim
bebek yiyecek deyince biliyolar zaten 3 4 kere çekiyolar
onlarıda küçük küçük paketleyip dondurucuya koydum
tavuğuda banvitin bebektava diye bi ürünü var tavuğun gögüs etinden küçük küçük parçalar ayırmışlar ondan aldım parça parça dondurucuda saklıyom

kızlar ben şimdilik dondurucuya koymuyorum kıymayı zaten hemen hemen hergun alpberk i dısarı çıkarıyorum dönerkende 100gr 150 gr alıyorum. dr dondurma demişti şimdilik ama nedenını unuttum yaaa....fransızca konuşuyozya dr la bazı dedıklerını anlamıyorum eşimeve gelınce anlatıyo ama etkılı olmuyo bazen.....

aa su tavuga bakayım hıc gormmıstım... CADIARZU tarhanayı daha hıc vermedım bakayım sevecekmı... :ecrin_bebek: cok tsk canım ıyı oldu.. Şeniz

betul afiyet olsun aslana bende 2 gundur çilek verıyorum bızımkının tek yedığı meyve çilek dıgerlerını yemıyo...
hadi birazdan mısafirler gelır ben kaçtım görüşürüzzzz......

betul afiyet olsun aslana bende 2 gundur çilek verıyorum bızımkının tek yedığı meyve çilek dıgerlerını yemıyo...
hadi birazdan mısafirler gelır ben kaçtım görüşürüzzzz......

Saol canım mınık tırtıla da yarasın.. :) valla boyle sevecegını tahmın etmıyordum bende sasırdım ondan..
Kolay gelsın sana canım..

Ben kıymayı soğanla baharatla faln küçük küçük köfte yapıyorum buzluğa atıyorum.
Sonra çorbayı çekiyorum rondoyla.Duru olmuşsa içine ekmek içi koyuyorum.

Benimki de ev tarhanası kaynanam yaptı,içinde nohut,pirinç un,domates biber ne ararsan var.

ben zaten 3 ayı geçti hersabah el yüz yıkıyorum hatta gün içinde de yapıyorum el yüz yıkama işini bizimki biraz narin çıktı çünkii herşeyden nem kapıyor zilliikaydirigubbakcemile3

deprem çantası vs yapmadım bven o an aklıma bile gelmez herhalde ve ilk yapacağım şey kızlarımı tehlikeden uzak tutacak bir yere yerleştirmek olur sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…