Doğum yapmış olan anneler buraya....

evet duygucum toparladı yine maşaAllah ama boyu da olduğu için öyle çok tombul durmuyo :CüvCüv: evet dediğin gibi iyice hareketlendikleri için artık azar azar alırlar kiloyu..zaten hep bu hızla giderse 1 yıl sonra bizi geçer kiloları kaydirigubbakcemile3 aman Allah korusun..

Betülcüm gündüz hiç emzirme diye dr.unuz mu önerdi yani hazır sütün varken emzirsen daha iyi değil mi ? anne sütünün muhteviyatı her ay bebişlerin ihtiyacına göre değişiyor ya bu aylarda sütümüz iyice yağlandığı için azıcık emip bırakıyor zaten çoğunlukla...
bir de bebişlerin yedikleri ile bizimkiler hemen hemen aynı olduğundan bizden enzimleri alıp daha rahat hazmediyorlar bebişkolar...mesela mamalardan sonra, emdikten de sonra mutlaka kaka yapıyo rahatlıyo yavrucak
ek gıdaların porsiyonunu azaltıp anne sütü ile takviye edebilirsin sen de...
pütürlü çiğneme olayını bu ayda öğreniyorlarmış artık yavaş yavaş...
bu ay rondo kullunma çatalla ezip ver dedi bana dr. kaydirigubbakcemile5

Amannn Allah korusun kız:roflol:Tövbeee yarabbim boyları var yoksa yanmıştık Mervecim tostoparlak olurlardı..Ben bugün mesela 4 kere emzirdim gecede 1 kere emzirsem yada 2.Ama genelde gündüz 3 kere gece 2 kere emziriyoru öyle denk geliyor 5 kere oluyor..Bir tabloda bu ay için 4 5 kere emzirebilirsiniz demişti..Yeterlidir herhalde..

Ben kahvaltıyı rondodan çekmiyorumda yumurtayı falan ezerek yiyor ama çorbayı hiç denemedim çorbayıdamı ezerek yapçaz?

Arkadaşlar bebişler ve sizler için işinize yarar diye düşünüyorum...

Günümüzde tarım ve teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde hemen her mevsimde bütün sebze ve meyvelere ulaşma imkanımız var. Ancak bu sağlıklı bir beslenme şekli mi. Yüzlerce yıl önce ıbn-i Sina: sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin, şeklinde bir öneride bulunmuş. Bunun önemi, ürünlerin doğallığının değeri günümüzde yeni/yeniden keşfedilir. Peki... sebzelerin doğal olarak yetiştiği aylar ve hangi mevsimde ne yemeliyiz ?
SEBZELER

BAMYA: Haziran - Temmuz - Ağustos

BARBUNYA: Nisan - Mayıs - Haziran

BEYAZ LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat

BEZELYE: Nisan Mayıs - Haziran

BROKOLı: Ocak - Şubat - Mart

CARLıSTON BıBER ve DOLMALIK BıBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül

DEREOTU: yılın her mevsimi

DOMATES: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - ekim - Kasım

HAVUC: Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

ıÇ BAKLA: Nisan - Mayıs - Haziran

ISPANAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

KARNABAHAR: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

KEREVıZ: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat

KIRMIZI LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat

KIRMIZI SALÇALIK BıBER: Ağustos - Eylül - Ekim

KURU SOGAN: Yılın her mevsimi

MADIMAK: Mayıs

MANTAR: Eylül - Ekim

MAYDANOZ: yılın her mevsimi

MARUL: Nisan - Mayıs - Haziran

PATATES: yılın her mevsimi

PATLICAN: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım

PIRASA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

SALATALIK: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim

SEMıZOTU: Nisan - Mayıs - Haziran

SıVRı BıBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim

TAZE FASULYE: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül

TAZE YEŞıL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart

TURP: Ocak - Şubat - Mart

MEYVELER: Ağaçta büyüyen meyveler için yukarıdaki durum söz konusu değil ama bunların da depolanma suresi boyunca kullanılan ilaçların zararını en aza indirmek için yıkama işleminde titiz davranmak gerektiği belirtiliyor. Çilek üretimi farklı olduğu için belirtmek gerekir:

ÇıLEK: Mayıs - Haziran

Aylara Göre Beslenme Şekli

OCAK: Sebze ve et suyu ile hazırlanmış çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz gecen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sistemini düzenler. Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.

ŞUBAT: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.

MART: Mart, yaza hazırlık ayıdır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, ayni zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.

NıSAN: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini tercih edin. Sutlu hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak sut için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

MAYIS: Çilek kısa omurlu bir meyve. içeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçiş mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.

HAZıRAN: Kısa omurlu dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.

TEMMUZ: Semizotu, balıktan sonra en çok omega - 3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega - 3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karsı etkili.

AĞUSTOS: Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun yanı sıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.

EYLÜL: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir. Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı hergün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.

EKıM: Ekim ayı omega - 3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz . Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. içerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin

bizim de öyle oluyor canım mamalardan sonra emzirdiğim için; 3-4 öğün mama yese üzerine de emiyor işte :ecrin_bebek: gece uyuturken ve gece de 2 kere emiyor aynen tombiş ege gibi kaydirigubbakcemile3 yaa ne zaman uyanmayacak bu çocuklar yaa 8. aya geldiler hala gece besleniyorlar.. :çok üzgünüm: ne zaman deliksiz uyuyacağız biz mirmirmirmir

Ben kahvaltıyı rondodan çekmiyorumda yumurtayı falan ezerek yiyor ama çorbayı hiç denemedim çorbayıdamı ezerek yapçaz?

bizim dr. öyle dedi duygucum ama büşra zaten sebzeyi sevmediği için öğürüyor onu.... meyvayı, peyniri, yumurtayı öğürmüyor mesela :CüvCüv:

Ahhh ahhh yarama bastın Mervecim bunlar meme delisi uzunnn zaman deliksiz uyucaklarını zannetmiyorum ben..Ben 3 4 saat gece deliksiz uyuduğu zaman bile şükrediyorum canım yaa eskiden ne güzeldi offf

Ahhh ahhh yarama bastın Mervecim bunlar meme delisi uzunnn zaman deliksiz uyucaklarını zannetmiyorum ben..Ben 3 4 saat gece deliksiz uyuduğu zaman bile şükrediyorum canım yaa eskiden ne güzeldi offf

neyse 1 yaşa ne kaldı azıcık daha sabredelim mirmirmirmir
o zaman yürümeye ve tüm gün yorulup bütün gece uyumaya başlarlar... inşAllah :Saruboceq:

yok canım o sütten almadım ben hiç .
ya gün içinde işyerinde sağdığım sütten yada keçi sütünden koyuyoruz kahvaltısına

duygucum liste içiin teşekkürler çok ii olmuş hangi sebzeyi ne zaman verceğimizi daha ii biliriz çok teşekkürler a.s.

betülcüm sen aslanına en değerli şeyi vermiyorsun.madem sütün var gündüzleri de arada veriver canım..diğerlerinin miktarını azlt dengelensin.diğerlerini biraz pütürlü yap.alışsın.senin süt vermemle alakalı değildir ki..sonuçta su içiyormuş gibi düşün.içinde gelişimi için çok önemli olan proteinler var.zaten çok hareketlendiler..hem bol bol yesin, hemide emsin yavrucak..
ben gündüzleri 2-3 kez emziriyorum öle aralarda...geceleri de 2-3 kez emziriyom.ortalam 5 falan oluyor işte..sabahları kahvaltısına kendi sütümü koyarak hazırlıyorum.betül mesala gündüzleri gögüslerini emzirmezsen sağıp kahvaltıda verebilirsin..cokacimcoook

Kızlar şuanda bebeği oturan varmı?Bizimki her gece oturmaya başladı yine saat 8 de uyuyor yada 9 da yarım saat sonra kalkıyor ve bır daha yatırmak ıstersen katılarak ağlıyor çok yoruldum:çok üzgünüm:

bi ara bizimde öyleyid duygu bugün saat 10 da uyudu az önce ağlayarak uyandı ama zar zor tekrar uyuttum

betülcüm bencede emzir ,nasıl olsa eninde sonunda yemek yiycekler emzirmek çok önemli
bak ben artık günde 2 kere emzirebiliyorum 1 kere de kahvaltıda benim sütümü alıyor
ama 5,5 ay hiç hasta olmayan çocuk ben işe başlayalı yani süt alımı azalalı 2 kere hasta oldu . ne kadar çok emzirilse o kadar iyi bence

ne güzel uyurdu duygucum ege yaa ,niye böyle oldu
dişler nasıl huzursuz ediyo
bi ilaç yazmıştım canım okuyabilmişmiydin bilmiyorum osanit ,bitkisel bişeymiş minik topçuklar hergün dilinin üstüne 7-8 tane koyuyormuşsun çok rahatlatıyormuş hem dişlerin çıkmasını kolaylaştırıp hemde ağrısını huzursuzluğunu alıyormuş istersen netten bi araştır ,doktoruna sor..kafana yatarsa kullanırsın

Bu arada gündüzde en son 4.5 ta yatmıştı düşünün artık yaa

canım benim ya
duygucum çok takıyorsun sen bunu kafana ya
kız hasta olcan valla
her bebiş farklı lütfen bu kadar sıkıntı stres yapma kendine ya
anlıyorum çok yoruluyorsun ama baksana ne yapsan olmuyo
kendi haline bırak bari canım
boncuk iyi olsun sağlıklı olsunda varsın deliksiz uyumasın
keşke yanında bi yardım edenin olsa geceleri biraz bakıverse iyi olurdu

Ya Serapcım nasıl takmıyım kendime 5 dakika zaman ayıramıyorum yaa bildiğin gibi değil yaa bak saat kaç benle oturuyor..Banyo yaptı bu çocuk karnı tok altı temiz ne istiyor oturup tv izlemeksenağlamaTv olmasın o da sorun değil o zaman bizi izler...
Deliksiz uyuması değil benim derdim normal bir çocuk gıbı erken yatsın ona razıyım..Dün gece 12 yattı bugün 1 den önce yatmaz..o kadar yorgunumki artık dağıldım yanii..Her gören nasıl zayıflıyorsun yeter artık diyor yaaa nasıl zayıflamayım bu tempoya canmı dayanır yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…