- 8 Ağustos 2007
- 4.782
- 865
- 688
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #23.901
çok güzellermiş pembiş pembiş
güzel günlerde giysin annesi :CüvCüv:
Tavuğu ben görmemiştim önümüzdeki ay başlayınca bende alayım bari sağol canıma.s.
Çilek haziranda çıkıyor esas canım dikkat et hormonlu olabilira.s.
Birşey değil canım yesin büyüsün kuzular bendede ev tarhanası var teyzem yaptı ama sende yoksa organik alabilirsin tansaş migors satıyor dedim ama sendede varmış iyi baricokacimcoook
oyyy maşallah Büşraya eski toparlak haline döndü desene kuzum:1hug:
Bizimkide son hızla emmeye devam ediyor canım aynı zamandada ek gıdalarıda pek sevdi tam obur yani anlıcağın bir kase yumurtalı peynırlı kahvaltıdan 1 saat sonrada en geç emiyorkaydirigubbakcemile3
İnşallah çok kilo almaz dombili gerçi şimdi hareketlendi döne döne gidiyor geliyor birşeyler yapıyor yakıyor herhalde çok kilo almış gibi gelmiyor bana bakalım:icecream:
Kız Hicran bu resmi alıntı yapabiliriz demi:roflol:
çok güzelmiş valla pembelerde pek yakışır Ceyline güle güle giysin prenses:1hug:
Arkadaşlar bebişler ve sizler için işinize yarar diye düşünüyorum...
Günümüzde tarım ve teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde hemen her mevsimde bütün sebze ve meyvelere ulaşma imkanımız var. Ancak bu sağlıklı bir beslenme şekli mi. Yüzlerce yıl önce İbn-i Sina: sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin, şeklinde bir öneride bulunmuş. Bunun önemi, ürünlerin doğallığının değeri günümüzde yeni/yeniden keşfedilir. Peki... sebzelerin doğal olarak yetiştiği aylar ve hangi mevsimde ne yemeliyiz ?
SEBZELER
BAMYA: Haziran - Temmuz - Ağustos
BARBUNYA: Nisan - Mayıs - Haziran
BEYAZ LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
BEZELYE: Nisan Mayıs - Haziran
BROKOLİ: Ocak - Şubat - Mart
CARLİSTON BİBER ve DOLMALIK BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül
DEREOTU: yılın her mevsimi
DOMATES: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - ekim - Kasım
HAVUC: Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
İÇ BAKLA: Nisan - Mayıs - Haziran
ISPANAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
KARNABAHAR: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
KEREVİZ: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
KIRMIZI LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
KIRMIZI SALÇALIK BİBER: Ağustos - Eylül - Ekim
KURU SOGAN: Yılın her mevsimi
MADIMAK: Mayıs
MANTAR: Eylül - Ekim
MAYDANOZ: yılın her mevsimi
MARUL: Nisan - Mayıs - Haziran
PATATES: yılın her mevsimi
PATLICAN: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım
PIRASA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
SALATALIK: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
SEMİZOTU: Nisan - Mayıs - Haziran
SİVRİ BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
TAZE FASULYE: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül
TAZE YEŞİL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
TURP: Ocak - Şubat - Mart
MEYVELER: Ağaçta büyüyen meyveler için yukarıdaki durum söz konusu değil ama bunların da depolanma suresi boyunca kullanılan ilaçların zararını en aza indirmek için yıkama işleminde titiz davranmak gerektiği belirtiliyor. Çilek üretimi farklı olduğu için belirtmek gerekir:
ÇİLEK: Mayıs - Haziran
Aylara Göre Beslenme Şekli
OCAK: Sebze ve et suyu ile hazırlanmış çorbaları sofranızdan eksik etmeyin. Hareketsiz gecen soğuk kış günlerinde çorbalar bağırsak sistemini düzenler. Soğuk havalarda vücuda direnç veren balık ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.
ŞUBAT: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.
MART: Mart, yaza hazırlık ayıdır. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, ayni zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.
NİSAN: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini tercih edin. Sutlu hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak sut için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
MAYIS: Çilek kısa omurlu bir meyve. içeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçiş mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.
HAZİRAN: Kısa omurlu dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.
TEMMUZ: Semizotu, balıktan sonra en çok omega - 3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega - 3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karsı etkili.
AĞUSTOS: Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun yanı sıra balık, zeytinyağlı sebze, hafif soslu makarnaları günlük öğünlerinize paylaştırın.
EYLÜL: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir. Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm erik ve fındığı hergün belli bir miktar tüketmeye özen gösterin.
EKİM: Ekim ayı omega - 3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.
KASIM: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz . Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. içerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.
ARALIK: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yoğurt, muz,elma ve kuruyemişleri bol tüketin
kızlar ya cilek veriyoruz demişsiniz çilek çok alerjik değil mi ?
ben mi yanlış biliyorum acaba ?
Ya Serapcım nasıl takmıyım kendime 5 dakika zaman ayıramıyorum yaa bildiğin gibi değil yaa bak saat kaç benle oturuyor..Banyo yaptı bu çocuk karnı tok altı temiz ne istiyor oturup tv izlemeksenağlamaTv olmasın o da sorun değil o zaman bizi izler...
Deliksiz uyuması değil benim derdim normal bir çocuk gıbı erken yatsın ona razıyım..Dün gece 12 yattı bugün 1 den önce yatmaz..o kadar yorgunumki artık dağıldım yanii..Her gören nasıl zayıflıyorsun yeter artık diyor yaaa nasıl zayıflamayım bu tempoya canmı dayanır yaa
canım gece uyumasının gündüz uyuyup uyumamasıyla alakası yokmuş
aksine uykusu geldiği halde gündüz uyutmazsan daha kötü olur bence huysuzlanır.
uyuku uykunun mayasıdır derler , uyutmamazlık yapma gündüzleri sen gene . merak etme canım ya düzene girecektir vardır bi sıkıntısı kuzunun...
deniz mesela gündüz 2 kere uyur 1-2 saatlik 2 uyku
akşam da 9 - 9:30 yatar ... ayıptır söylemesi sabah 5-6 ya kadar uyur :)
benimkide aynı canım yalnız değilsinnnkaydirigubbakcemile5 bizde oturuyoz hele bu ara kakıp kalkıp yatıyor 10-15 dk ara ile hemde düşün artıkkk deli oluyommm ne o rahat ediyor ne ben ama bugün artık çok yorgun düştü herhalde uyudu 2 saat hemde hiç uyanmadan maşallah ama bu defada acep halsizmi kaldı diye düşündüm ben ulen her bi halta kafa takmakta bi yere kadar ben en iyisi kendimeklava: klava: patlatayım iki denede kendime geleyim demiii siz demedennn:roflol:
Akşam Ayça sofrada benim parmaklarımla pinçiklediğim tavuk ekmek içini salata suyuna batırıp batırıp verdim baya karnı doyasıya yedi.Çok hoşuma gitti yaa,bi tane bile dişi yok ama ağzında geveleye geveleye yutabiliyor.Siz de deneyin ekmek içi ve salata suyunu çok seviyor benimki hem yumuşak.
Bu arada ben de çilek veriyorum,günde 4 tane yiyor belki,alerji belirtisi falan yok allaha şükür.
Bir de biz artık çorba kasemizi alıp aşağıya iniyoruz hani bastonlu 3 tekerlekli bisikletler varya ona biniyor kızım önünde de bir selesi var kaseyi oraya koyuyoruz geze geze yiyoruz çıkıyoz yukarı.
a.s.Hicrancıım rep veriyon bana bacı sağol ama ben sana iade edemiyom başka zaman ver diyo
Öptüm seni.a.s.
Sen zahmet etme bacıııı,ellerin yorulmasıın:mymeka:
:roflol:
Behlül kaçarnaniknanik
ben yatıyorum,hepimize deliksiz uykular..
Hicran git yatttt Ceylin uymuşken,gezme buralarda de hadiiii
bak benim bi tarafım Darendeli ona göreee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?