- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #23.941
Betül bence de sen birden ek gıdalara ağırlık verip gündüz emzirmemezlik yapma sakın,ek gıda verince emzirmememk diye bişey var mı??Ben ayçayı her yemek sonrası sanki kahve çay niyetine gibi emziriyorum zaten tıka basa yemiyorlarki,uykuya dakmadan mutlaka emer ayça gece gündüz farketmez yani.Canım madem alışsın istiyordun keşke biraz daha erken alıştıra alıştıra gitseydin birden kesme.
Betülcüm gündüz hiç emzirme diye dr.unuz mu önerdi yani hazır sütün varken emzirsen daha iyi değil mi ? anne sütünün muhteviyatı her ay bebişlerin ihtiyacına göre değişiyor ya bu aylarda sütümüz iyice yağlandığı için azıcık emip bırakıyor zaten çoğunlukla...
bir de bebişlerin yedikleri ile bizimkiler hemen hemen aynı olduğundan bizden enzimleri alıp daha rahat hazmediyorlar bebişkolar...mesela mamalardan sonra, emdikten de sonra mutlaka kaka yapıyo rahatlıyo yavrucak
ek gıdaların porsiyonunu azaltıp anne sütü ile takviye edebilirsin sen de...
pütürlü çiğneme olayını bu ayda öğreniyorlarmış artık yavaş yavaş...
bu ay rondo kullunma çatalla ezip ver dedi bana dr. kaydirigubbakcemile5
betülcüm sen aslanına en değerli şeyi vermiyorsun.madem sütün var gündüzleri de arada veriver canım..diğerlerinin miktarını azlt dengelensin.diğerlerini biraz pütürlü yap.alışsın.senin süt vermemle alakalı değildir ki..sonuçta su içiyormuş gibi düşün.içinde gelişimi için çok önemli olan proteinler var.zaten çok hareketlendiler..hem bol bol yesin, hemide emsin yavrucak..
ben gündüzleri 2-3 kez emziriyorum öle aralarda...geceleri de 2-3 kez emziriyom.ortalam 5 falan oluyor işte..sabahları kahvaltısına kendi sütümü koyarak hazırlıyorum.betül mesala gündüzleri gögüslerini emzirmezsen sağıp kahvaltıda verebilirsin..cokacimcoook
betülcüm bencede emzir ,nasıl olsa eninde sonunda yemek yiycekler emzirmek çok önemli
bak ben artık günde 2 kere emzirebiliyorum 1 kere de kahvaltıda benim sütümü alıyor
ama 5,5 ay hiç hasta olmayan çocuk ben işe başlayalı yani süt alımı azalalı 2 kere hasta oldu . ne kadar çok emzirilse o kadar iyi bence
Arkadaslar oncelıkle ılgınıze tesekkur eder cevabımı sunarım.. kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Gunduz emzırmemem puturluye alısması acısından degıl ogunlerı yoksa ayarlayamaıyorum cok sasıyor bı emmesı bı maması karısıyor yanı acmı tokmu anlayamıyorum..
He ama porsıyonları kucult ustune emzır dersenız oyle olabılıyor ama ben netten arastırdıgıma gore bır ogunle dıgerı yada bır ogunle emzırme arası en az 1,5-2 saat olmalıdır dıyor..
Yanı hazım acısından normal ogunle anne sutunu karıstırmamak adına..
Doktorumuzun verdıgı lıstede gunduz sadece kahvaltının ustune emzırmek var hem su nıyetııne..
Dıgerlerı sadece ek gıda ve aksam ogunu var bırde ya muhallebı yada anne sutu dıye..
Ha soyle bır seyde var tabı robot degılız harfıyen uyucaz ama ek gıda ıle anne sutu arasında en az 2 saat olmalıdır dıye bıldıgım ıcın gunduz emzırmem gerekırse ya bır ogun yerıne tercıh edıp emzırıyorum yada emzırmıyorum...
Canan puturle anne sutunn bır alakası yok yanı o mana da yazmadım yanlıs anlamıssın canım :)
Ayrıca bız tam olarak ek gıdaya 6,5 aylıkken gectık ama zaten ben 5 aydan sonra aklıma estıkce yogurt yada meyve püresı verıyordum her gun olmasa da az az...
problem orda degıl yanı..
Suan guzel bır duzen oturrttuk masallah dıyım.. ılk basladıgımızda 2 saatte bır verıyordum ama sımdı 3 e cıkardım daha uzun tok duruyor 2 saatte bır ek gıda yok yanı ıs degıl.. :roflol:
Canım zaten hergun verdıgımız bırsey degıl ben evde vardı tazeydı bı kere vereyım dedım... yerimsenibenkızlar ya cilek veriyoruz demişsiniz çilek çok alerjik değil mi ?
ben mi yanlış biliyorum acaba ?
Zaten soyle bırsey de var her yıyecek her bebege aynı etkıyı vermıyor..