Doğum yapmış olan anneler buraya....

selam kızlar.
duygucum sütümüz sıvı olduğu için mi kusuyormuş bebişler ?
benim bebiş soğuk algınlığı oldu, ondan sonra daha sık kusmaya başladı .. burnundan bile geri çıkıyor emdiği süt ama çok sık değil Allahtan..günde bir iki kez en fazla..
ben de yoğurt peynir çok tüketirim...ama sütüm yine de sıvı .. ee zaten sütün %90 ı su değil miydi ?
ay zaten kayınvalidem de senin sütün sıvı bebek doymuyor diye diye çıldırtmıştı beni :) aklıma geldi yine..
bebişim kilo da almış oysa ki.....:))

Benn de sütüm olsun diye özel bişey yapmıyorum ama şekerli şeylere zaten bayılırım hep tatlı bişiyler ister canım ondan galiba sütüm de bol maşallah,bir de yapış yapış şiralı bir süt sizinki nasıl?Bebebğimin boynuna yanağına falan deyince yapış yapış yapıyor...
Biz de yarım saatte bir bazen 10dk da bir emiyoruz ama 1-2 dakika emiyor oymadan bırakıyor 10dk sonra tekrar yalanıyor yaramaz.Ancak gece uykusunun arasında 15dkyı buluyor emme süresi onun haricinde 3-5dk emiyor.Emdikçe ağzından fazla sütü akıtıyor ben ağzının süt dolduğunu biliyorum.Zaten günde en az 2 kere akak yapıyorsa besleniyor demektir Duygu paranoya yapma kız gene...:mymeka:Tavsiyen için de sağol şekerim deneyelim bakalım,ayran ve sütü...

milupa rezene yi ben de denedim ..kendim içiyorum..gaz için çok faydalı oldu gerçekten..hem benim hem bebişimin gazına iyi geliyor..
bebeğe de verebileceğimi söyledi dr..verdim ama tadını hiç beğenmedi bizim küçük hanım ağzını burktu. :)) bir daha vermedim o yüzden..

hoşgeldin canım ben de seni merak ediyordum...
benden bir gün önce suni sancı ile doğumun başlatılacaktı.. nasıl oldu doğumun normal mi ? benim suni sancı verildi akşama kadar ama ilerleme olmadı o arada da zaten azalan bebişimin suyu da boşalınca acil sezeryana girdik..
neyse sağlıkla kurtulduk ya önemli olan o...
hepimiizin bebişlerine gazsız mutlu bol sütlü günler olsun inşAllah :))

Merve kızın çok güzel canım yaa melek gibi uyumuş ağzı burnu hokka gibi maşallahhhhhh

teşekkür ederim Gül senin kızın da çok güzel çok tatlı maşaAllah ..
bütün bebişlerimize maşaAllah..

mervecim genelde dr.lar bebeker rezene vb. bitki çaylarını 2.3.aydan sonra verin diyorlar.bebeklerin iyiy uymasını sağlarmış.rahatlatırmış.şimdi daha erken vermek için .onun yerine sütümüzü içsinler.midelerini gereksiz doldurmasınlar..

Ay kızlar ben çıldırıcam, bebeğim için ne desem tersine dönüyor, nazar değiyor kızıma, ne zaman misafir gelse kızım gittiklerinde çok ağlıyor, yemiyor, uyumuyor.

Uyuyan bir bebek dedim demez olaydım 3 gündür uyku yok bebeğimde, yiyor iştahı açıldı dedim bugün içtiği süt dünkünün anca yarısı kadar, sütüm bol geliyor artıkbanne sütü içiriyorum dedim 100 cc olan sütüm 50 ye düştü,mamaya başladım yine, benim kızım gürültüde de uyuyor, top atsan uyanmaz tv falan hep açık evde dedim demez olaydım en ufak bir sese uyanıyor bugün.Yeter artık yaa nazar değmesin kızıma.Misafir kabul etmicem artık o kadar yani!!!!!!

Zaten sütüm 4. gün acayip boldu, şapır şapır damlıyordu kayınvaldem o halini gördü süt müt kes,ldi, sütüm yok diyorum o günkü sütü yerleremi döktün naaptın dedi.Birde ne biçim memeymiş o afrikadaki kadınların bile sütü var dedi.Allahım sen cehaletten koru yarabbim...

Aman Allahım ne kadar sınır bozucu bırsey.. amınn, cahille güreşme estitirsin diye bır laf var.. kafamçokkarıştı
seda bu nazar konusu bızdede malesef oldu.. neyı dedıysem tersıne dondu artık sorduklarında korkarak cevap verıyorum uyuyormu uslumu dedıklerınde.. gecıstırıyorum ıyı demeye korkar oldum.. ne dedıysek tersıne dondu esımle.. bol bol oku canım felak nas ve ayetel kursı oku aklına geldıkce.. baska yolu yok bunun ancak bu sekılde kurtulabılırız.. :1no2:

Okuyorum betülcüm, hatta artık maşallahını da hiç çıkartmıcam.
Kızlar sizde bebeğiniz ile ilgili bişey sorduklarında çok iyi, süper emiyor sütüm bol gibi şeyler demeyin.Elalem de olsa aileden de olsa yemin ederimki göz değiyor.Yok böyle br olay...

kızlar emerken benımkınınde agzından sutler akıyor yada memeyı cekınce agzı sut dolu oluyor masallah.ama ıste dedım ya goguslerım ınınce ben ne oluyor dedım:uhm:

mervecım benım bebegım cok kusuyordu bılıyorsun doktor kusan bebeklere anne sutu olmasa ıcınde pırınc unu ve kecı boynuzu ıceren mamalar verıyorlarmıs.onlar koyu oldugu ıcın mıdede katılasıyormus ve yedıklerı gerı gelmıyormus.anne sutundede bunu saglayan proteın agırlıklı beslenmeymıs.bırde bana dumduz kesınlıkle yatırmamam gerektıgını soyledı.dunden berı ana kucagında yatırıyorum daha az kusuyor sımdılık masallah.

gulcum benımkıde bazen ıste 40 dakıkada bır yarım saatte bır emınce bende doymuyor dıye dusundum doktorda cok ıstahlı bır bebek dedı.kılo alımı gayet ıyı aslında endıselenmeme gerek yok ama ne bıleyım ıste:a015:kaka yapmaya gelınce gunde 4 5 ten asagı dusmuyor allaha sukur...

sedacım hepımızın derdı nazar..benımde goguslerımı gorenler amma sısmıs ne kadar cok sutun var dedıler ıste 2 gundur goguslerım pöf diye sondusenağlama
en guzelı kımseye ıyıyım hosum dememek...bebegım cok ıyı dedım.ıste doktorda basıma gelenı lınk actım okumusunuzdur.allah hepımızın meleklerını korusun nazarlardan kem gozlerden ınsallah

kızlar bebeklerınız ne kadar zamanda ne kadar kılo aldı?doktor bana ayda 900 gram alması gereken dedı ama sızlerınkı ne dedı?=

Aynen oyle kendı aılenızde olsa kımseye ıyı hos demeyın.. ıyı gozlede baksa nazar degıyor kotu gozlede baksa.. belkı kendı nazarımız bıle degıyor ben anlamadım valla.. benneyaptımki esım oğlumuza bakıp bakıp ne kadar guzel deyıp duruyor ya cok korkuyorum hasta fılan olmasak barı.. uff ne zor seymıs su nazar.. (

saol cnm malum bilirsin işte bebişten zaman bulup yazamadımm...
cnm benimde senin hesap cuma günü yattım ve sancı verildi..önce kısık dozla ama bende
tık yok... ağrım 3 dk. bi geliodu açılmam 3 cm di ve geceye kadar suni sancı
aldım.. tozu artıdılar ağım şiddetli ama kısa sürüodu belimden kasıklarıma vurdukça ben yerimde duramıodum.. sürekli belimi ovdum...kafamçokkarıştıyine baktılar saatle sonra yine açılmam olmadı... beni o gece dinlenmeye aldılar serumu çıkardılar...cumartesi akşam tekrar yüklediler sancı... ben kıvanıom ama açılmam ancak 4. cm olmştu sonra
pazar sabahıydı akşamıydı derken dahada benden tık yoktu... zaten bebişiminde suyu azdı pazar akşam 8 de artık suni sancıyı çıkadılar... :1no2:beklemenin anlamı yok açılman olmuo deyip beni sezeyana aldılar... ve bebişim 14 eylül 22.30 da dünyaya geldi :ecrin_bebek:mervecim...bilirsin ki sende 10 güne kadar toparlanıp kalkamadım eşimin desteğiyle kalktım iki büklüm kalkıodum.. sona yavaş yavaş yürüyüş yaptıkça evde.. düzeldim işte... bide göğüslerim ağrımasa daha iyi olcak ama herşey zamanla geçio işte annelik unutturuo her bişeyi
seninde bebişine maşallah nazrlardan korusun mevlam pek bi şeker görünüo kıs kaydirigubbakcemile5oğluma alıyım bariiiikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

aaaaaaaahhhhh ahhh şu süt meselesi beni de baydı valla benim de göğüsler pöffff mdiye söndü valla galiba yetmiyor benimkide kızım çok ağlamaya başşladı emerken bırakıp bırakıp ağlıyorr 5 dk kadar emmişti uyuya kaldı kızım bende pompa ile bakayım ne kadar dedim 40 cc olmuştu ancak

çarşamba günü dr gidicez bakalım ne dicekkk ayol ne yediysem olmuyor sankiii göğüslerim şişmesi falan yokkk kızım gulk gulk ediyor ama 4 emiyor bir yutkunma sesi ancak geliyor bazen boş emiyor hissediyorum yutkunmuyor çünki ve o an ağlıyor iştee ben üzüm hurma helva ne ararsan yedim valla anne çayı falan da içiyorum birde yok o gaz yapar bu gaz yapar diye onu bunu yemiyordum artık vazgeçtim yicem valla annem dedi bugün kızım bu bebek gazı çıkarmıyormu çıkarıyor mercimek çorbası gaz yapar diyoruz süt yaparr bulgur gaz yapar diyorlar sü tyapar biz malatyalıyız bizim oralarda bol bulgur yenir ve genelde kadınların %99 sütü bldur bulgur ve yeşilsoğan tüketince süt bollaşır ayran birde tabii bende yarından itibaren kural falan dinlemiyorum sadece asitli ve baharatlı yiceklerden uzak durucam o kadarrrr bakalım bu defa nolcekkk

selam kızlarr ben bu gece hiiiç uyuyamadım kız durmadı çünkii bi derdi vazrdı yavrumun gene ya doymuyordu yada sancısı vardı şurubunu verdim gazını da çıkardım yedirdikten sonra hep ama sancı işte içerde gaz birikti sanırım gaz yapacak bişii de yememiştim bugün yani yeme içme bahane fasa fiso o yüzden yemeklere o kadar katı düşünmicem artık dediğim gibi

taze üzüm gerçekten fayda ediyor kızlar yiyi bence ben üzüm yiorum hergün onun sayesinde biraz yutkunuyor o zamanlar kızım farkettim bunu şuanda bile üzüm atıştırıyorum içim dışım üzüm oldu böggggkkk

kızlar bebişlerinizin uyuması nasıl? benim genelde gündüzleri uyuyor.geceleri saat başı kalkıyor.bende de doğru dürüst uyuyamıyorm.gündüzleri o uyurken uykum gelmiyor.uyumayınca sütte azalıyor tabi..

bende sımdı bunu soracaktım arkadasım..
vallahı bızımkı ıkı uc gundur sabah 4 ten sonra uyutmuyor.. ama kendıde rahatsız kakasını yaparken gaz cıkarırken baya zorlanıyor.. pırt cırt bırseyler cıkıyor ama hepsi cıkmıyor demekkı rahatlayamıyor.. :1no2:
bebısım ıcınde uzuluyorum ama zaten 4 ten oncede uzun bır uyku uyumuyor 2 saatte bır uyanıyor emıyor, gunduzlerıde 1,5 saatte bır uyusa bıle ben uyandırıp emzırıyorum..
dedıgın gıbı gece uykusuzluktan bölük pörçük uykudan sersemlıyorum gunes dogduktan sonrada bızımkı uyumaya baslıyor bende uyku gıdıyor gunduz uyuyamıyorum.. uyusamda sarhos gıbı oluyorum..:bbo:
Allah razı olsun 4 ten sonra esım devralıyor nobetı gazını cıkarıyor uyutuyor ıkı gundur.. onunda yıllık ıznı bıttı bugun basladı tekrar ıse 14 gundur saat bası beraberdık cok guzeldı.. :çok üzgünüm:
sımdı gıdınce bosladım bıraz.. sabahları onuda uyandırmak ıstemıyorum sonucta ıse gıdıcek ama ne yapayım gözleım kayıyor bır yerden sonra basım ıkı yana dusuyor emzırırken.. benneyaptımki

aynı sorunu bızde yasıyoruz kızlar ıyıce psıkolojım bozulduoglum gunduz bol bol uyuyor gece 12 de nobetı devralan asker gıbı bır uyanıyor bırdaha 3 te uyuyor.ne yaparsan yap emzır gazını cıkar gozler faltası gıbı.3 te uyuyuncada zaten en gec 5 te uyanıyor.yıne 1 saat ayakta kalıyoryanı gece uykusu hıc yok gıbı.gunduz butun uykusunu alıyor.bende gunduz uyuyamıyorum sonucta evdede yapılcak bır suru sey oluyor.suan bıle her yer darmadagınık.butun odalardan bebegın esyalarını topluyorum.o kadar yorgunumkı kendımı bıle toparlıyamıyorum.oturma odasında yerde anakucagı koltukta yok kusuk bezı yok alt acması,bezı ıvırı zıvırı topla topla bıtmıyor..hep kınardım bebegı olupta toparlanamayanları derdım uyurken ne yapıyorlar.cunku ben duzen hastasıyım.sımdı ne dedıysem basıma geldı.o uyuyunca ne yapcagımı sasırıyorum.bırde kusması eklenınce ustune peygamber sabrı gerekıyor bana.allahım sen bana yardım et yaaa((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…