Doğum yapmış olan anneler buraya....

duygucum tunahana da dün akşam üzeri kiraz yedirmiştim sabah kirazların hepsinin kabukları bezdeydi ay çok kötüydüüü...hafta sonu da yedirmiştim ama onun kabukları çıkmamıştııı....naimecim maşallah kızınaaaa ayten işini biliyor

boranın rotavirüsünde isyan edip büyükşehire mail atmıştım..şikayet ettim bigüzel..biz bebeğimizi bile yıkayamıcakmıyız bu sularla..zaten içemıyoruz diye..kaale almışlar yav..bugun maili gördüm..bi büyükşehir yetkılısı umut coruhun arkadasının bebeğinde içme suyundan kaynaklanan rotavirüs hastalıgı oldugu ılgılı ıletıde bildirilerek,içme suyu olarak kullanamadıkları şebeke suyuyla 8 aylık bebeğini yıkamasında mahsur olup olmadıgı hususunda bılgı verılmesı talep edılmektedır..en yakın zamanda bilgilendirilecektır..gibisinden bi yazıı...ben bilgi istemedimşikayet ettim halbukii..neyse bunada şükür..enazından ilgilenıyolar..allah razı olsun...

umutçum bende büyükşehire başka konular için yazmıştım bana da ilginiz için teşekkür ederiz yok bunu araştırıcaz yok bu konuyla ilgilenicez gibi mesajlar gelmişti ama ne yazık ki hala herşey aynıııı...

hayır canım hiçde ayıp değil
o senin canın ciğerin tabiki kucaklıycaksın
hemde ilk defa anneliği tattın bazı özendiğin şeyler var
anlayışlı olmalılar bence
ben 1 de evde oluyorum ona rağmen özlüyorum
kucaklıyorum oynuyoruz
bunlar seninde hakkın

gözde
maşallah deniz ne kadar büyüdü nasıl değişti
çok tatlı maşallah
naime
ilk iki fotoyu göremedim canım
sonuncuyu gördüm
maşallah prenses çok tatlı
aytoş işini biliyo

evet öyle tabi de işte gelde anlat.

mesela dün akşam gene kayınvalidedeyim. yemek yiyolar bende egeye çorba içirdim, sonra sıkıldı ege kalktık salona gittik oynuyoduk kafasına oyuncağını çarptı başladı içli içli ağlamaya, kucağıma aldım ağlamasına hiç dayanamıyorum zaten, kayınvalidem koştu geldi kucağımdan alacak yaa ben anneyim o ağlarken nasıl vereyim sana dimi ama yaaaaaaa:1shok: bazı şeyleri içim hiç almıyorrrr bunu kötü niyetli yapmıyolar biliyorum ama biraz ince düşünseler geçen gün nikaha gidiyoruz egenin arabasını o sürüyor yaa bırak işten gelmişim ben süreyimmmm mafoldumben bunalımdayım bugün ben gene.mafoldumben

aytennnn aytennnn aynısını bana da yapıyor kayınvalidem en son anlatmıştım aşıya gimiştik beklerken kucağına alacak ver diyo bana bende vermedim zaten az görüyom dedim anlatmıştım aynen ağladığı zaman da hemen almak istiyo ben vermiyom valla banane yaaa....bu aralar da hep annen geldi bak diyo tunahan bakmıyo bana diyoki babasına böle yapmıyo atlıyo kucağına diyo gerçekten de öle ama durup durup böle sölenir mi hiç?sabah gene aynısını dedi tunahan babasına gitti bana gelmedi bende dedim ki bana kızıyo bırakıp gidiyom diye ondan böle yapıyo dedim ay çatlıyorum sinirime bazen ya

valla çok haklısınız
benim kayınvaldemde yapar bazen
15 20 gün oldu ipoş kucağımda oturuyordu sofrada
gel kızım dedi çağırdı alıcak kucağımdan
böyle iyi anne dedim otursun biraz dedim.
altını değiştirirken filan yanımızda olduğunda
ipoş ağlıyo bazen yatmıycam kalkcam diye
başlıyo vah vah hemen kucaklıycak
kremini filan sürmeden bezini bağlamadan
bazen sanki tek onlar düşünüyo biz hiç düşünmüyomuşuz gibi yapıyorlar sanki

demekki bu yaşadıklarımız normal mi yanii bak herkes aynı buhran içindeeeee , insan deli oluyo dimi acaabaa onlar ne düşünüyor iyşi niyettliler aslında ama ince düşünemiyolar. hiç anne olmadılar sanki dimi.

ben analayamıyorum yaaaiyi niyet mi kıskançlık mı ytoksa bizim bakamadığımızı mı düşünüyorlar ne ben anlamıyorum sanki onun çocuğu ben buna deli oluyorum bu benim çocuğum benim yavrum sen babannesin babanne gibi davran dimi sev yeterrr...offf ooofff

Senı cok ıyı anlıyorum.. aynısını kayınvalıdem de yapıyor.. tabı dedıgın gıbı kotu nıyetlı degıller ama ınce dusuncelı de degıller yanı.. cok sacma bırsey.. kendılerınımı anaları sanıyorlar anlamadım...
bır yere basını vursa yada bısey ıcın aglasa kalkıp gelıyo benım kucagımdan cocugu alacak ??... bende vermıyorum görmemezliğe gelıyorum cocukla ılgılenıyorum gezıyorum fılan.. :)
ne alaka ya onun anası benmıyım senmısın benım kucagımdan alıpta ne yapacaksın kı sen ? işte iş olsun anlam veremedıgım seyler...
ya kayınvalıdem kotu nıyetlı olmadıgı ıcın bunları konusurken de vıcdan azabı hıssedıyorum ama cok sacma gelıyor ya bana bu tıp seyler...
Mesela oldu kı aynı evde yasıyacak olsaydık bu durumları hergun olacaktı dusunsenıze..
Iste o yuzden saygı kalmıyor bırlıkte yasayınca dıdısmeler bu yuzden.. bıraz ınce dusunebılseler... ama eskılerde var bıraz bencıllık...

slm kızlar dün alp kafasını vurmuşu arka kısmını aksam üstü dışarı çıkaralım dedik eşim eve yaklaşmış yolda buluşcaktık..
alp berk i arabasına koydum elimdede biberon vardı biberonu çantaya koayayımda arabasına bağlayayım dedim biberonu görünce durmuyo diye ben biberonu koyarken çantaya saniyeler içinde alp berk düştü... bu defa alnı şişti ve burnundan bir damla kan geldi kaptığım gibi hemen aşağıya koştum tamda eşim gelmiş aldı merdivernlerde sakinleştirdi ikimizide sonra dr aradı yerinde yokmuş kliniğe götürün dedi şirketin 2 arabasıda uzaktaymış o anda çok nadir bulunan taksiyide bulamadık ben ağlıyorum artık sinirden alpde sakinleşti gülücükler atıyo ben o sinirle kaptım alpberk i eve geldim şuna bak ya çocuğu dr götürcek araba bulamıyoruz kendi paramızla rezil olduk resmen eşimde bozuldu hadi gel ilerdeki sağlık ocağına götürelim dedi yok dedim aksam olmuş orda ne yapacaklar ve geldim alple ilgilendim akşam uyumadan önce az ateşi vardı yıkadım fitil verdim uyuttum yavrumu allaha emenet bütün gece ağladım hem kendi dikkatsizliğime hemde dr götüremeyişimize eşime söledim artık burda durmak istemiyorum ya şartları iyi biyere taşınalım yada türkiyeye gidiyorum ben dedim bana 1 ay dah sabret şirket satıldı paramı alıyım hemen gidicez bende durmam dedi ama ne fayda olan oldu canım oğlum benim sabahtan beri keyfi yerinde gecede iyi uyudu şimdi bir an ayrılmıyorum yanından ve kendimi çok suçlu hissediyorum......

katılıyorum valla :içelim:
düşüncesizlik işte
ilk zamanlar birde doymuyomu
sütün yetiyomu tantanaları vardı

Ay canım ya... burnundan kan neden geldı kı acaba ben ona takıldım ?
Keske goturseydınız saglık ocagına barı olsa.. gercı ordada doktor olurmu olmaz mı bılınmez..
Çok gecmıs olsun..

Ben bakamayacagımızı dusundugunu hıc sanmıyorum cunku bakılamaasa masallah bu cocuklar bu kadar ıyı gelısmezdı...
Ve bunada emınımkı ne kadar genc olursak tek cocuk annesı olursak olalım bence eskılerımızden cok cok daha guzel bakıyoruz.. daha çok bılgıye sahıbız.. ve sureklı de ogrenmeye acıgız.. çok daha fazla özenıyoruz..
Herseylerıne ayrı kafa yoruyoruz.. eskıden boyle bırsey yoktu kı.. karnını doyurup salarlardı sokaga...

Ya amma dedıkodu yapmıs olacaz ama komıgıme gıden bırsey daha var...
mesela ben kurstan geldıgım gunler eve gelıp cocugu gıydırıp cıkıyoruz kayınvalıdemlere hem onu bırakmaya hem yemek yıyoruz...
Ordayken bıle kucagında tutacak... bendeyken ver ben tutayım dıyor.. tamam hadı ozluyor dıyorum orasına..
Ama mesela kendı kucagındayken bı ısı var ıcerı gıdecek eltımde bende bos oturuyoruz aynı odada bana degılde eltıme verıyor az tut dıye..
Ne dusunceyle yapıyor anlamıyorum.. ama hakkaten ılgınc yanı.. bana gerı verınce tutmak ıstemedı sıkıldı dıyemı dusunurum sanıyo bı daha vermem mı sanıyoo acabaa..
:roflol:

canım benim çok geçmiş olsun nazar mı değdi alpe nedir bu iki gündür peşpeşe çocuk düşüyor allah korusun bişeyi yoktur ama sen yinede göstersen bir doktora

Arkadaşlar kayınvalide veya anne hep aynı sorun var belki daha iyi baktıklarını düşünüyorlar benim kayınvalidem pek rastlaşamadı torunu ile ama annem en iyi ben tutarım diyor mesela zaten sınırlı vakitlerde bende müsade ediyorum bide annesiyle uğraşamıyor insan...
Betülcüm belki sen yoruluyorsun diye eltine veriyordur aslanı ben komşuya gidiyorum mesela sen çok yoruldun ben tutayım diyor hemen...

oyyyy canım benimmm üzme lütfen kendini bende dedğim gibi iki kere düşürüdm egeyi hem de gözümün önünde bu senin suçun değil anlık oluyor bazı şeylerrrr, sen onun anneasisin hiç istermisin kılına zarar gelsinnn. eşini karşı biraz daha sabırlı ol eminim oda seni oralara götürüdğü için pişman olmuştur. 1 ay nedir ki allah korusun sizi canım gece yatmadan bi dua falan oku istersen hem bebeğe hem sana çok faydası olur. hattaa netten nazar duasını bulup okuyabilrisin.:1hug:a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…