Doğum yapmış olan anneler buraya....

sagol canım eksik olma..bebişim şimdi iyi çok şükür..:Saruboceq: :ecrin_bebek:
ben doğuma moralim yüksek psikolojik olarak kendimi hazırlayıp girmiştim..
suni sancı yavaş dozda başlatılacaktı doğum ve güzelce ilerleyecekti..belli bi aşamadan sonra epidural takılacaktı..
ama böyle güzel ilerlemeyip, saatler geçmesine rağmen açılmam 2-3 cm den ileriye gitmeyince ben psikolojik olarak iyice yıkıldım..sinirlerim bozuldu..
sancıdan ve psikolojik olarak iyice bitap düşmüştüm o yüzden yarı baygın gibiydim canım..
bu arada açılmam ilerlemiyordu ama bebişimin suyu kanama ile birlikte tamamen boşaldı..
bebeğim iyice risk altına giriyordu...sancı çekildi ve o hızla ameliyata hazırlandım..
o yüzden hayal meyal hatırlıyorum olanları fisfisfis
anestezist adın ne ve yaşın kaç dedi en son onları hatırlıyorum sonra pat bayılmışım..10 sn. sürmüştür bayılmam ..
tabii ki canım normal olanı en güzeli ama denedik ve olmadı, elden birşey gelmedi..demek ki bu da kader kısmetmiş canım..
beni ameliyattan 12 saat sonra kaldırdılar ayağa...zaten akşam 21.00 de girmiştim...yani o gece yatarak geçti.ertesi gün ayaktaydım çok şükür..
dr.umdan çok memnunum ağrım sızım fazla olmadı..ikinci gün de bandajımı da söküp duşa girmeme izin verdi dr.um...duşumu da alınca çok çok rahatladım..
bunu da böyle atlatmış olduk canım..sağlıkla kavuştuk ya miniklerimize Allaha çok şükür..
Rabbim bebişlerimize sağlık versin de acılaımızı unuttuk bile çok şükür a.s.

I]Hicrancım geçmiş olsun anneciğine..
Rabbim acil şifalar versin..sen kendini çok üzme, bebişinin sana ihtiyacı var..
Allah en kısa zamanda sağlık versin annene inşAllah..[/I]

ayşecım tebrık ederım canım allah analı babalı buyutsun bebısını.maşallah melegıne:)
hıcrancım annene cok gecmıs olsun.allah sıfa versın en kısa zamanda ınsallah.
kızlar bız dun aksam esımle bebegımızı cocuk hastanesı goturduk acılden.su kusmayla ılgılı kan ıdrar baktıralım bırde dıye...gıttıgıme bın pısman oldum o kadar cocuk ve bebegı aglarken gorunce orda ınsanın ıcı dısına cıkıyor
bırde sonra oglumun elının ustunden kan aldılar.o an bayılcaktım zatenallahım benım elımden alsalardı bu kadar canım yanmazdısonra bırde ıdrar ve karın rontgenı ıstedıler.tabıkı kıyamet koptu.
saat 12 ye kadarda hastanedeydık.hazır gelmısken topuktan kan aldılar.sarılıga bakıldı.bebegım mahfoldu aksam anlıyacagınız.tabı bende telef oldum...
neysekı en sevındırıcı olan şükürler olsunkı kan ve ıdrar gayet normal cıktı:)
allahıma bınlerce kez sukurler olsun yarabbım.
allah hepımızın bebeklerıne saglık sıhat versın ve bızlere bagıslasın...

duygucum çok şükür tahlilleri de güzel çıkmış bebişinin..
demek ki fazla emiyor ve çıkartıyor o zaman canım..benim oburcuğum da çekmesem 1 saat emecek sonra gurk geri çıkartacak... :)
bir de sen saçını boyattığını söylemiştin o gün ve ertesi günü ne yaptın sütünü boyama öncesinden sağıp mı verdin ?
benim de beyazlar doğumdan sonra iyice arttı boyatmam lazım ama emzirme işi beni düşündürüyor..

sagol mervecıma.s.
evet bızımkıde cok obur sanırım emerken bogulcak nerdeyse goren zanneder cocuk 24 saattır ac:roflol:bırde erkek cocukları kız cocuklara gore 5 kat daha fazla kusuyormus.sabırdan baska carem yok sanırım...
canım ben sacımı boyatmaya gıtmeden once emzırdım cıktım sonra 3 saat sonra geldım tekrar emzırdım.sakıncası oldugunu dusunmuyorum canım o kadar ınce dusunme bence.dusun hamıleyken bıle cogu kısı boyatıyor.emzırırken sutten gecme ıhtımalını hıc duymadım:1no2:ama cok kafana takılıyorsa sutunu sagabılırsın.

doktordan geldik kızlar...bebişim iyi çok şükür.Asyam doğumda 3,130 gr dı..27 gün oldu bugün doğalı ve 4,300 gr olmuş boyuda 2 cm uzamış..doktor çok iyi kilosu boyu dedi..sütüm baya yarıyomuş.çok sevindim :))))

aynen duygucum bi çekişi var ve o çekişte çıkan ses :) duyanlar , yavaş kızım süt kaçmıyor diyo bebişime :)
boya konusunda haklısın.. zaten boyatma süresi ve eve geri dönme derken belli bir süre geçer..hamileyken boyatmaya asla cesaret edemezdim ben..

newlife maşaAllah Asya mıza.. Rabbim nazarlardan korusun..hep sağlıklı oldukları haberlerini verelim birbirimize inşAllah..

Duygu çok kızıyorum sana,aşkolsun canım yaa,kusuyor diye doktora götürüp bir de kan tahlili mi verdin,zaten ne kadarcık kanı var yavrucukların valla ben hasta olacak da doktora götürecem diye ödüm kopuyor ,hele ıvır zıvır herşeye kan tahlili istemiyorlar mı uyuz oluyorum...Canım bak bişey çıkmamış ne güzel ama bence abarttın sen şu kusma işini,kızım bebek bunlar yaa rahat ol biraz kusabilir,gaz sancısı çekebilir çook normal bunlar,hasta gibi ne diye doktorlara taşındın güzelim,bak için de kaldırmamış kan alınırken,Allah sana ne deyim ben...:mymeka:Benim kız da kusuyor ama hiç takmıyorum,geçici bir süreçtir normale biner,kilo alması ve kaka yapması normal kızımın...

Slm.herkese umarım hepiniz ve bebişler iyisinizdir,ben fazla takılamıyorum artık fazlaca sorunlarımız var,maşallah hepinize çok özeniyorum emzirmek çok güzel bi duygu olmalı ben emziremiyorum bebeğim tutamıyor çünkü o kadar istiyorki oda kavramayı ama çocuk ne yapsın uçları zaten minicikti iyice kayboldu,silikon uçlada alamdı bakalım sürekli marka deniyoruz bakalım inşallah bi tanesi işe yarar lütfen benim ve bebeğim içinde dua edin gerçekten emzirmeyi çok ama çok istiyorum,Allah hepimizin yardımcısı olsun..Şuan uyuduğu için bi bakayım dedim sizlerede,ay beni bi görseniz kızlar acaip perişan görünüyorum acil bakıma ihtiyacım var ama bebişin işlerinin biraz düzene girmesi lazım kendimi toplamak için,bu arada 12 kilo verdim umarım en kısa zamanda eski kilomada kavuşurum..
Bu arada aranızda silikon uç kullanan varsa bana marka tavsiye edebilirmi?Bebedor ve wee ninkini denedim almadı başka hangisini kullanayım bilginiz varsa söyleyin kızlar hemen deneyelim..

Gülşah maşallah canım 12 kilon gitmiş bileee
darısı başıma,canım Betül slikon uç kullanıyordu sanırım,ben hiç bilemniyorum allaha şükür ihtiyacımız olmadı,şiyle biraz mıncıklasan göğüs uçlarını canım,çıkartamaya çalışsan denedin mi hiç??
İnşallah emzirirsin canım,emzirdikçe sütün geliyormuş çünkü.Yavrucak süt var ama içemiyor hı,çok üzücüdür eminim,umarım uygun bir silikon bulunur canım...

offf ne bıleyım ben kız allah korusun bu kadar kusunca bırsey var sandım:çok üzgünüm:
fıskırarak kusan kımseden duymadım burda panık oldum yaaa kızmaaa
ama en azından ıcım rahatladı gul.acaba mıdesınde bır sorunmu var dıyordum.gunde 10 kere tulum degıstırde gor o zaman bakalım:jeyyar:
benımkıde allaha sukur 26 gunde 3100 den 4440 gr olmus
doktor dedı bırde kusmasa demek 5 kg olcaktı:roflol:
allaha sukurler olsun

mervecım bencede boyat saclarını canım hıcbırsey olmaz artık.benımkıde emerken babası oglum hepsı senın korkma dıyor:roflol:

Gülşah maşallah canım 12 kilon gitmiş bileee
darısı başıma,canım Betül slikon uç kullanıyordu sanırım,ben hiç bilemniyorum allaha şükür ihtiyacımız olmadı,şiyle biraz mıncıklasan göğüs uçlarını canım,çıkartamaya çalışsan denedin mi hiç??
İnşallah emzirirsin canım,emzirdikçe sütün geliyormuş çünkü.Yavrucak süt var ama içemiyor hı,çok üzücüdür eminim,umarım uygun bir silikon bulunur canım...:1hug:

Duygu benim kız da kusuyor canım biz de günde 3 kere üst baş değişiyoruz ama bak bu 4-5 gündür iyiyiz maşallah
düzene girersiniz merak etme,bir daha eften püften şeyler için de doktora taşınıp kanını verdirme oğluşumun,sağlam çocuğu hasta edecen allah korusun bak ha....

Duygu benim kız da kusuyor dyorum sana canım biz de günde 3 kere üst baş değişiyoruz ama bak bu 4-5 gündür iyiyiz maşallah
düzene girersiniz merak etme,bir daha eften püften şeyler için de doktora taşınıp kanını verdirme oğluşumun,sağlam çocuğu hasta edecen allah korusun bak ha....

haklısın canım ama benımkı 3 kere kussa yemın ederım takmıcam..ınan her beslenmeden sonra kusuyor mınımum gunde 10 dıyorum ya dusun..dun oglen saat 13.30 a kadar 7 tane kıyafet gıydırdım artık aglamaya basladımsenağlama
hergun butun kıyafetlerı tukenıyor gun asırı hepsı yıkanıyor kurumasına vakıt bıle kalmıyor ipten toplayıp gıydırıyorum artık
ınsan uzuluyor ya
ınsallah en kısa zmanda gecer ne dıyım...

hımmm anladıma.s bende tabiiki çok şaşkındım herşey normal gidiodu ama aksilik işte dediğin gibi kısmet böyleymiş... demek bünyeden bünyeye değişio ben çok zor atlattım...bende öyle 12 saat sonra kalktım ayağa ve 4. günü banyomu yaptım..ama yataktan kalkmakta zorlandım...eşim kucaklaıp kaldıyrdu..Çok üzgünüm çoook.geçirdim ogünleri ama bide bana sor kimisinin kolay geçio kimininde ağır işte amannn atlattık işte... şükür ki...işte dediğim gibi 10gün içinde ağrı kesicilerle toplandım... ama bebeğime kavuştum onun sağlığı iyi ya daha neisterim tek ona gelen bana gelsin ama minik yavruma rabbim dert vermesin...şutarafagitti tüm herkesin bebeğinide korusun tabi mevlammm:1hug:
mervecim seni onlarmı bayılttı?? yoksa sen mi bayıldın kendiliğinden... ben baygın değildim..olan bitenden hep haberim oldu.. ama tabi önüne bi perde geriolar...
cnm senin dikişlerin estetik dikiş mi yoksa iplimiydi.. benim estetikti...kaydirigubbakcemile2

gülşahcım ben aventinkini aldım birde chicconunkini, chicconunkini çok kullandım, ama emzirirken çocuğun yanağına yapışıyor :)))
Sinir etti beni ben en sonunda lastikle sırtıma bağlayacaktım.
Bu arada hepinizin bebeği ne güzel kilo almış, benimkinin kontrolu yarın, inşallah benimkide almıştır.Ama sizinki gibi 1 kilo falan aldığını hiç zanentmiyorum çünkü 4 saatte bir anca yiyor.Haftada 200 gr alıyormuş benim bebek, yani ayda 800 gr, şimdi anca 3500 gr olmuştur...:1no2:

hicran anneciğin inşallah iyileşir, allah annelerimizi korusun başımızdan eksik etmesin.
Gelişmeleri yaz oldu mu merak ederiz.

ve gülşahcım ben artık göğüs ucu kullanmıyorum, sağıp biberonla veriyorum.Napiyim çocuk aç mı kalsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…