- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #28.961
geçmiş olsun deryacım...bizimkidehiçamahiç durmuyorrrr
çok geçmiş olsun canım inş geçer
ben yarın türkıyeye gelıyorum daha valızlerı kapatamadım işim çok ama çok sıcak bıde eşim tek kalcak 1 hafta ona üzülüyom
senağlamasenağlama
duygucum çok değil bence tadına bakıyorum ben koyuluğu hiç olmuyor zaten su gibide yaptım içmedi 120cc sini kesin içiyor gerisi kalıyor ben bayadır öyle yaptım kilo aldıracağını sanmıyorum azıcık suyla 1 kere verilcek mamayı biz sulandırıp kaç gece veriyorum onun besleyiciliği kalmamıştır diye düşündüm
betül nere gidiyorsun kız ben yeni öğrendim bak taşınıyosun hadi hayırlısı artık ben kurtuldum sende hayırlısıyla atlat duyguya anlattın ama ben anlamadım nere gidiyosun:))))))))))))))
iyiyiz canım biz de...duru çok hareketlendi...çok zor oluyor artık..evde kaybediyoruz sürekli :) koltuk arkası altı dolap gözü girebildiği her yere giriyor...
el bileğinde birşye çıktı ona üzüldük işte...gangliyon kisti varmış bileğinde...çok hareketten sanırım :) inşallah geçer...siz nele ryapıyorsunuz?
sdağol canım..sana da kolay gelsin...sen niye üzülüyorsun...eşinden ayrılacaksın diye mi? yoksa eşim yalnız ne yapar diye mi? yoksa kıskançlıktan mı :)))1 hafta mı kalcaksın?[/QUOTE
yok canım benım kı kıskançlıklıktan değil ..
türkiyede ne kadar kalacagım bellı değil..
eşim burda ne yapar dışarda yemek yıycek doğru duzgun bir yer yok ofisdekı aşçı kız arap yemeklerı yapıyo garıbım ben olmayınca perişan oluyo
hem türkıyeye gelıp 15 gun kalıp geri gelıcek buraya bende geleyım senınle gerı dıyorum yok sen kal annenlerle vakıt geçirdedi...
beni ayrı kalmak üzüyo bende herkesgibi çok seviyorum eşimi çok..
umut, ayten, arzu saolun mucuklarr hepınıze de :))
arzucum esımın askerlıgı var ya( o yuzden bu oturdugumuz ev kıra oldugundan burayı bosaltıyok canım baska yere gececeekk...
( esım askerdeyken bende annemlerın yanına gıdıcem amasyayaa )
kızlar konularda dolaşırken aşağıdaki testi buldum.
megilara isimli üyenin mesajından alıntı......
bebek zeka testi
Bebek Gelişim Testi
1- Bebeğiniz... a. Yemek yemek istemediği zaman başını başka tarafa çeviriyor mu? b. Kucak istediği zaman başını/kollarını yukarı kaldırıyor mu? c. Ellerini çırpıp bay bay yapıyor mu?
2- Bebeğiniz... a. Uzattığınız oyuncağı elinizden kapabiliyor mu? b. Kasıtlı olarak oyuncağı yere atıyor mu? c. İki fincan ya da iki bloğu üst üste koyabiliyor mu?
3- Bebeğiniz... a. Kapı ya da açılır kapanır kanatları açmakta zorlanıyor mu? b. Kapı ya da kanadı açmak için parmağıyla itiyor mu? c. Kapı ya da kanadı rahatlıkla açıp kapıyabiliyor mu?
4- Bebeğinizi yemeğini yerken... a. Sizin yedirmeniz mi gerekiyor? b. Bezelye gibi küçük besin parçalarını eliyle almaya çalışıyor mu? c. Baş parmak ve diğer parmaklarını kullanarak bezelye gibi küçük besin parçalarını alabiliyor mu?
5 8211 Bebeğiniz... a. Ritmik bebek şarkılarını söylediğinizde hoşuna gidiyor mu? b. Parmaklarını bir bir saydığınızda elini ya da ayağını hazır hale getiriyor mu? c. El çırpma eşliğinde bir şarkıyı duyunca ellerini çırpıyor mu?
6- Bebeğiniz... a. Düşürdüğü oyuncağına kayıtsız kalıyor mu? b. Düşürdüğü oyuncağını arıyor mu? c. Oyuncağını kasıtlı olarak düşürüp nereye gittiğine bakıyor mu?
7- Bebeğiniz... a. Çıkardığı manasız sesler ile sizinle bir tür sohbet yapabiliyor mu? b. Sizin baktığınız tarafa bakıyor mu? c. Oyuncak bardaktan içmek gibi bir hareketi taklit edebiliyor mu?
8- Bebeğiniz... a. Oyuncak telefonu ile oynadığınızda bu oyuncağa da diğer oyuncaklara olduğu gibi mi davranıyor? b. Oyuncak telefonun neler yapabileceğini görmeye ilgi gösteriyor mu? c. Tuşlara basıp kulağına götürmek gibi bekleneni mi yapıyor?
9- Bebeğiniz... a. Oyuncağını bir örtünün altına sakladığınızda başka bir tarafa mı bakıyor? b. Bir parçası görünen oyuncağını bulmak için örtünün altına bakıyor mu? c. Örtüyü kaldırıp saklanan oyuncağını buluyor mu?
10- Bebeğiniz... a. Adıyla çağrılmasına kayıtsız mı kalıyor? b. Adını çağırdığınızda size doğru dönüyor mu? c. Adını tanıyıp Hani anne, hani baba? diye sorulduğunda anne ya da babayı tanıyor mu?
Yanıtlar ne anlama geliyor?
Yukarıdaki her bir soru için yanıtlardan birini seçin. Bebeğinizin gelişme oranını bulabilmek için her A yanıtına bir puan, her B yanıtına iki puan ve her C yanıtına üç puan verin.
Ayanıtları ortalama bir bebeğin altı-sekiz aylıkken yapabileceği şeyleri, B yanıtları dokuz aylıkken yapabileceklerini, C yanıtları ise 12-14 aylıkken yapabileceklerini gösteriyor.
Ortalama bir bebek altı aylıkken listedeki her şeyi yapamayabilir, ama soruların çoğundan A alması gerekir. Gereken skor sekiz ya da dokuz olmalıdır.
Dokuz aylık bebeklerin A yanıtlarının çoğunu ve birkaç da B yanıtı alması gerekir. Gereken skor 13-15.
12 aylıklarda ortalama bir bebek B yanıtlarının yanısıra birkaç da C almalıdır. Gereken skor 24-30.
Günaydın arkadaşlar herkes iyidir umarım güzel bir gün geçirmeniz dileğiyleopuyorumnanaktan
Canım 150 cc çok değilmi ben 2 kaşıktan 75 cc yapıyorum..Kilo almaması için az vermeye çalışıyorum ben mamalarını...
Ben hiç kullanmadım Ayşecim çünkü hiçbirine inancım yok dün Türkiyenin tanınmış estetisyenlerinden biri şöyle diyordu:doğum sonrası çatlakların estetik dışında hiçbirşekilde tedavisi yoktur mümkün değildir...sarkmalarda sporla ve rejimle belli bir yere kadar tedavi edilir ama eski sıkılık sağlanamaz...
Aynen böyle canım bence paranı boşuna harcama..Yine sen bilirsin...
Serapcım ben bu testi anlamadım yaa mesela A B C hepsini yapıyorsa hepsinemi puan vercez nasıl puanlıcazCADIARZU
günaydın kızlarr....bugün sabah hiiiççişe gidesimgelmedi kızkardeşim de bende kafa izni yapıyoruz:)valla uydurdumbişi söledimm....amannnnn okadar olacak dimi ama...geçmişe fazla bakamadım salihacımgeçmiş olsun....
umutçum gerçekten o bayana benz,yorsun hele bu ismet paşa çoookk yakışıklı annesiiii kırkbirkere maşallahhhh....betüşüm kolay gelsin canım gelimyardım edim sana valla...
serapçımtunahan bu şıkların çoğunu yapıyor hatta c lerin bile çoğunu yapıyor maşallah oğluşuma ama hiçyerinde durmuyor başedemiyomvallaa
Allah kavuştursun tez zamanda betülcüm :Saruboceq:kolay gelsin sanada öp aslanıda oda büyümüştür artık annegille hasretlik gidermiş olursun hemde yanlızlık hissetmezsin sayılı gün çabuk geçer tekrar Allah kavuştursun a.s.
maşallah kuzularaçok iyi
a b c hepsini yapabiliyorsa c seçeneğini kabul edip o soru için 3 puan kazanmış olacaksınız kızlar.
sadece a yı yapabiliyorsa 1 puan
b yi veya a ve b yi yapabiliyorsa 2 puan
bizim bebişlerin skor olarak 13 -15 gibi bir puan alması gerekiyor
daha fazlasını alıyorsa çok çok iyi kaydirigubbakcemile2
maşallah
Salonumu komple temizledim geldim valla bittim camları yapmama rağmen toz al yerleri sil derken yoruldum bile eski performansımdan eser yok valla:bbo:
Arzucum benim doktorum o mamaların kilo yaptığını onun için çok tavsiye etmediğini söylemişti gerçektende biz Gümüldürde tatildeyken çorba yapma şansım olmadığı için her gece mama verdim sonuç itibariyle Ege tatilden 400 gram almış olarak döndü...Ben onun için 75 cc den yapıyorum bazen 50 cc den...Tabi herkesin kendi tercihi...
Deryacım hoşgeldin canım kıyamam Duruya neden oluyormuşki harekettenmi dedi doktor?İnşallah tez zamanda geçer canımbenneyaptımki
sdağol canım..sana da kolay gelsin...sen niye üzülüyorsun...eşinden ayrılacaksın diye mi? yoksa eşim yalnız ne yapar diye mi? yoksa kıskançlıktan mı :)))1 hafta mı kalcaksın?[/QUOTE
yok canım benım kı kıskançlıklıktan değil ..
türkiyede ne kadar kalacagım bellı değil..
eşim burda ne yapar dışarda yemek yıycek doğru duzgun bir yer yok ofisdekı aşçı kız arap yemeklerı yapıyo garıbım ben olmayınca perişan oluyo
hem türkıyeye gelıp 15 gun kalıp geri gelıcek buraya bende geleyım senınle gerı dıyorum yok sen kal annenlerle vakıt geçirdedi...
beni ayrı kalmak üzüyo bende herkesgibi çok seviyorum eşimi çok..
canım kahvaltılık al bol bol onları yesin sen yokken....kal sen annenlerle bence iyi gelir sana.....
Duruyada çok geçmiş olsun benim bilgim yok konuyla ama acil şifalar deryacıma.s.
maşallah kuzularaçok iyi
a b c hepsini yapabiliyorsa c seçeneğini kabul edip o soru için 3 puan kazanmış olacaksınız kızlar.
sadece a yı yapabiliyorsa 1 puan
b yi veya a ve b yi yapabiliyorsa 2 puan
bizim bebişlerin skor olarak 13 -15 gibi bir puan alması gerekiyor
daha fazlasını alıyorsa çok çok iyi kaydirigubbakcemile2
maşallah
deryacım bunlarda kahvaltı kültürü yok beyaz peynır yok siyah zeytınnı daha grmedım bıle türkıyeden getirdiğim kahvaltılıklar ver az bişey idare edecek artık yapcak bışey yok türkıyeden dönerken doldururum ben onun cantasını.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?