Doğum yapmış olan anneler buraya....

Haklısın ayten de, bana moral vereceğine acaip acaaip konuşuyor. Yok hiç bişey yapamamışız, yok hep gidiyomuş para... Napalım ya, harbiden de hep bişeyler çıkıyor. Ben işten çıktım araba aldık Allahtan da bi yere gittiği belli oldu. Sonra çatı yapıldı ayda 250 ona ödedik, yeni bitecek şimdi de mantolama yapılacakmış.
Bizim bu taraflarda istediğim gibi iş yok gerçekten de , işyeri bikaç işi yaptırsın da eleman az alsın ve az versin diye bakıyo hep.
BEnde hiç alakam olmayan bi işe başladım. Ama para olayına gelince 1000in altında olmaz dediler ama şimdi biz öyle demedik diyolar. Akşam 8lere kadar kaldım , 3 kişi izne çıktı idare ettim.
Cumartesi 1e kadar dediler ben 4.30da çıkabildim. Süt izninede öğlen 12den 2ye kadar çık dediler.İzne çıkanlarda olunca çıkamadım, sağamadım bile iyice gitti.Ama bugünden itibaren ne yapacağım tam olarak belli olacak.İ<indekiler döndü.Bende 800e olmayuacağını biraz belli ettim.SAnıyorum bidaki aya değişecek ama fazla bi artma olmazyacak yine...Yazın iyide kışın nasıl yapacağım bu yoğunluk da onu düşünüyom.Anneme iş fazla yaptıramıyom.Heralde temizlikçi çağıracam.Yapıyorum ama çok yoruluyorum.

günaydın kızlar...moralim bozuk ...dün tunahan düştü fakat öyle gereksiz düştüki sinir tepeme çıktı...dün dıları çıkmıştık dönüşte kayınvalideme uğradık kayınpeder tunahan a taytay yaptırıyo çocuğu salonun ortasında bıraktı kendi oturuyo ya biz de ayakta durduruyoz da etrafında duruyoruz düşerse yakalayalım diye bu sanki çok uzun duabiliyomuş tunahan gibi oturuyo onu ayakta durduruyo küüütt çocuğum bi düştü parkeye alnı şişti anında nasıl ağlıyo aldı kucağına ver baba diyorum sakinleşsin vermiyo salak yaa bırak bişi olmadı diyo ya alnı kızardı diyom yok vermiyo kaynana aldı sonra o da atlıyo ayrı tabii bende onun kucağından aldım hemen bana verin dedim yaa Allahım yaa size noluyoo gıcık oldum yaa eşime de dedim çok lüzumsuz yere düştü tunahan dedim fazla sinirlenmeden yoksa kavga çıkacak biliyom...kızlar bıktım ya valla bıktım yaa...

deryacım canım ya çok geçmiş olsun
yazından anlaiışıyo zaten ne kadar sinirli olduğun bide böle durumlarda hemen kucagına almazlarmı sinir olurum bırakın annesi sakinleştirir ya sanki onlarda olsa sakınlesecek çocuk canım benım çok geçmiş olsun şimdi nasıl tunahan
kıyamam ben bu kuzulara ya buyudukçe daha sık düşüyolar ,
hastalıkları artıyo
sorumluluklarıda buyuyo kım bilir daha neler görücez.....

deryacım çok geçmiş olsun kızmakta çok hakılısın bazen aynısı bizde de olur ben sakinleştirmeye çalışırken bi de ver benim oğlumu falan derler işte öyle deyince çok sinir oluyorum bende sanki kendileri doğurdu

Ah Deryacim ya cok sinir bir durum belkide suclu hissettigi icin kendi sakinlestirmeye calisti.. Ama ver deyince vermemekte sacma ve gicik..

* Omega-3 yağ asitlerinin, beyin gelişimi ve sinir hücrelerinin yenilenmesinde rol oynadığı sonucuna ulaşılmıştır. Yapılar araştırmalar, düzenli Omega-3 kullanımının IQ seviyesini 4 puan artırdığını ve problem çözme yeteniğini geliştirdiğini göstermektedir.
* Öğrenme bozukluğu, sakarlık ve zayıf koordinasyon problemlerinde düzelmeler gözlemlenmiştir
* Omega-3 alımı, bebeğin görme duyusunu daha çabuk geliştirir.
* Alerjik hastalıklarla-astımdan korunmada ve tedavisinde önemli rol oynar.
* Bebeğin uykusunu düzenler ve daha iyi uyumasını sağlar.

* Omega-3 yağ asitlerinin, beyin gelişimi ve sinir hücrelerinin yenilenmesinde rol oynadığı sonucuna ulaşılmıştır
* Omega-3 kullanımı, öğrenmeyi kolaylaştırır
* Omega-3 yağ asitleri, insanların hafızasını ve konsantrasyonunu geliştirebilir.
* Omega-3 yağ asitleri, depresyon tedavisine destek verebilmektedir
* Omega-3 tüketimi tüketiminin artması, Alzheimer hastalığı riskini azaltmaktadır.
* Omega-3 yağ asitlerinin, saldırganlık üzerine sakinleştirici etkisi olduğu belirlenmiştir.
* Omega-3 takviyesi, şizofreni hastalarında görülen birtakım belirtilerin azalmasını destekler.

* Omega-3 yağ asitleri, hipertansiyon, menopoz problemleri, menopoz sonrası osteoporoz ve göğüs kanserine karşı korunmaya yardımcı olabilmektedir.
* Gebelik ve emzirme döneminde Omega-3 alınması, bebeğin beyin gelişimini destekler.
* Gebelik sırasında Omega-3 takviyesi, prematüre doğum riskini azaltır.
* Gebelik döneminde Omega-3 alımı, bebeğin doğum ağırlığını artırabilmektedir.
* Doğum sonrası depresyondan korunmak için Omega-3 takviyesi önerilmektedir.
* Gebe kalamama problemi yaşayan kadınların, Omega-3 alımına bağlı hamileliğin oluşması kolaylaşabilmektedir.

* Omega-3, ağrı, eklemlerde şişlik, fonksiyon kaybı gibi belirtilere neden olan şiddetli enflamasyonu engellemektedir.
* Günde 3g Omega-3 alımı, 12 hafta sonra eklemde şişlik ve eklem hassasiyetini azaltabilmektedir.
* Günde 3g Omega-3 kullanımı, romatoid artriti olan hastaların sabah katılığında anlamlı azalmalar sağlamaktadır
* Omega-3, kıkırdağı yıkıma uğratan enzimlerin aktivitesini inhibe eder, enflamasyona neden olan vücut içi maddelerin üretimini artıran bazı enzimleri ve enflamasyonu çoğaltan bazı faktörleri engeller.

* Omega-3 yağ asitleri, koroner kalp hastalığı riskini azaltabilir.
* Omega-3 yağ asitleri, kalple ilgili ani ölüme yol açabilen ritm bozukluğu riskini azaltır
* Omega-3 yağ asitleri, ani ölüm riskini &#37;40-50 oranında azaltmaktadır.
* EPA+DHA, trigliserid ve total kolesterol düzeylerini düşürebilir.
* ıyi kolesterol olarak bilinen HDL düzeylerini yükseltebilir.
* Amerikan Kalp Derneği, sağlıklı bireylerin günlük yaklaşık 300mg Omega-3 almasını, koroner kalp hastalarının ise yaklaşık 1 gr (EPA+DHA) almasını önermektedir.

Kızlarr,gülsümle konuştum sesi iyi geliyordu:dance:
bebek küvezdeymiş ama toparlamış kendini,normal odaya alacaklarmış:dance:
biraz ağrıları varmış gülsümün:1no2:
hastanedeymiş kendiside bir müddet daha kalacakmışa.s
kara bi kızımız olmuş

deryacım canım benim işte bu kayınvalide ve kayınpederlerin senden çok sahiplenmesi ve anlayışsız olmalarının dayanılır tarafı yok ama napalım iştee idare edicez torun baldan tatlıdır derler, o yüzden bunlar oluyo. üzme lütfen kendini

kızlar ya ben uzun zamandır giremiyordum siteye bugün kısmet oldu .tabi geçmişi de çok okuyamadım,bişi sorucam sizlere ,bebişlerinizin dişleri çıktımı,çıktıysa diş çıkmaya yakın belirtileri ne oldu sizde ,bizim daha dişimiz çıkmadı ama acayip huzursuz ,hep kucak istiyo..

herkese iyi akşamlar kıslar..kocişin işyerine geldik Yarkın'la.napiim evde zaptedemiyorum artık yürüt beni,bırakma beni,gitme yanımdan,çöz beni salla beni aaaaaaaaa!!kafamçokkarıştı eşimin eve gelmesi de 21.30 oluyo.evimde yakın koyuyorum pusete hoop burdayım.atıyorum babasına.

Duygucum aynen benimkide uyanır uyanmaz 'asker kalk' modunda.deli oluyorum uyku akıyor gözünden ama bizimki esneye esneye ayaga kalkıyo. oyyy oy
kızlar Fisher Price ın aktivite masasını almak istiyorum ogluma 130 dediler burda.çok egitici ve ögretici.içinizde alan var mı,memnun olan?

İyi geceler Kızlar,sizlere 2 kere yazmaya çalıştımm tam göndereceğim sırada bilg. dondu...Hala devam ediyorr İnşallah bu sefer başarabilirim...
Duygucumm karamel rengini bende çok seviyorumm ama şu ana kadar boyatanlara baktımda sanki bir kaç yaş yaşlandırmış gibime geldi...
Gülsümün bebeğide hayırlı olsun sağlıcakla büyüsün yavrum...
Bizlere gelince Serkan Boranın bayağı iştahı azaldı
Bende endoskopi yaptırdım reflü gastrit mide fıtığı çıktı:))) yani yok yoookk gerçi bunada şükürler olsun...

Aytencimm saol canım sözlerin için havalar biraz serinlesin yine tam kadro buluşuruz İnşallah burda..
Derya canım geçmiş olsun bizimkide iki gün önce busetinden nasıl kaydı anlamadım alışveriş merk. düştü..Allah korusun tüm yavrularımızı...
Derya,Ayten Nuray ve diğer arkadaşlarımız Allah size sabır versin ..biz bir kaç saat birilerine bırakınca nasıl gözümüz arkada kalıyor....
Ama onlar sağlıklı olsunlar eksiksiz büyüsünlerde tek sorun bu olsun...
Umut uzun süredir girmemiş galiba...
Görüşmek üzere bb
Allaha emanet olun...kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…