Doğum yapmış olan anneler buraya....

bu arada dr milupanın rezene çayını verdi kızıma gaz için daha önce verdiği şurup yeterli gelmedi sanırım

Hıcran doktor sutunun az geldıgını neye ıstınaden soyledı.. sen az oldugunu anlıyormuydun kendın ?..
mama ları gecemı verıceksın gunduz mu ? sutun az ıse kılo alımı nasıl dı bebegının artıs yokmuydu ?

mervecım banada bır burun damlası verdı adam ıcınde 10 tane var 15 ytl:1shok:
bırde her bırı tek kullanımlık..cok pahalı geldı onun ıcın sordum.esımın annesıde soylemıstı bız serum fızyolojık kullanıyorduk dıye.bende ondan alayım barı..

bu arada bende gaz ıcın henuz hıc bırsey kullanmadım allaha sukur
gazı tabıkı oluyor ama elımızden geldıgı kadar kendımız halletmeye calısıyoruz.ama evde bulunması ıcın alıcam bır tane.ne olur ne olmaz.bırde ates dusurucu surup ...

o tuhaf seslerı benımde bebegım cıkarıyor gecelerı ya hıc anlam veremıyorum gecıyorum karsına ızlıyorum:uhm:bırde sekılden sekıle gırıyor herhalde gazdan dolayı yapıyor.sonra duruyor yıne baslıyor.

Kızlar yarım saattir yazdıklarınızı okuyorum.Sorunlarımız hep aynı gerçekten.Uykusuzluk,gaz,kusma,ıkınma,uykuda tuhaf sesler çıkarma hepsi benim bebişte de var.Ben burada yazılanları okuyunca rahatlıyorum biraz doğrusunu isterseniz.Yoksa bu sorunları yalnızca ben yaşıyorum sanıp moralimi iyice bozucam.Kız kardeşim de bugün aynı şeyi söyledi.Ne güzel hep beraber büyütüyosunuz bebişleri dedi.Gerçekten de öyle.Hepinize teşekkür ediyor bebişlerinizi de çok öpüyorum.

hicrancım bende merak ettim nasıl ölçtü dr un sütünü
sağdınızmı anlamadım benim oğlum emmiyo gündüzleri süt sağıp veriyorum gece de mmama ama normalde ne kadar içer(100 ml sağıyorum daha doğrusu o kadar anca cıkıyo ) bi bebek bilmiyorumki doyuyomu tam olarak anlamıyorum dr da bişey demedi sen sağ ver diyo bu arada kızın kac kl benim oğlum 4400 gr doğdu cok mama veripte midesini genişletmekte istemiyorum daha doğrusu etraftakiler öyle söylüyo ,bi taraftan aç kalrsa zayıflarsa diyorum ne biliyim ya bebeğin emmemesi o kadar zorki
bence mamaya alıştırıpta sütün azalmasın cnm cünkü hep ne kadar emzirirsen okadar gelir diyolar bu arada emzirmeyi ne kadar isterdim bilemezsiniz arkadaslar içimde ukde kaldı

betülcüm ben zaten bir haftadır bebeğimin yutkunmasından anlıyordum az biraz bir tuhaflık olduğunu birde ağlamaları memeyi ağzına alıp alıp diliyle iteleyip bağırarak ağlamaı başlayıpta gecede 4 gündür sabahlayınca kızımı birşekilde sallatıp kucaklayıp yalancı emziği o attı ben verdim ağzına 3 saat emzirmedim benimki saat başı ammek istiyordu çünki ve sütümü evde sağdım 60 cc çıkıyordu sağdıktan sonra elimle göğüs ucumu sıkınca süt gelmiyordu dr söledim o da hastanede sağdı sabah 8 de emzirmiştim kızımı 11:30 da hastanede sağınca 70 cc ancak çıktı sütüm dr kızını iştahlı ve artık 90cc gerekiyor ondan ağlıyor aç kalıyor doymuyor tam dedi ve gazıda çok olduğu için birde o gaz sancısına milupa rezene yazdı huysuzluk edince yada geceleri ver dedi bende geceleri mama vericem bakalım nolcek bundan sonra
kilo alımı iyi dedi şimdiye kadar 590 gr almış oldu kızım

Bu yazı bana ait. yanlışlıkla kızkardeşimin niki ile yazmışımkaydirigubbakcemile3

bu arada dr milupanın rezene çayını verdi kızıma gaz için daha önce verdiği şurup yeterli gelmedi sanırım

Bende bebeğime milupanın rezene çayını verdim ama benim oğluma dokundu sanırım hiç kusmayan çocuk kusmaya başladı bide gazına pek fayda etmedi her gece sabaha karşı mutlaka sancı krizine giriyo yavrum umarım senin kızına faydası olur hicrancım,bu arada sütünü nasıl ölçtü nasıl anladı az olduğunufisfisfis

canım hastanede dr emzirme odasında büyük bir süt sağma makinası var o daha vakumu falan güzel onda sağdı benim şikayetlerim üzerine ve 3 haftalık olan bebek 90 cc ister dedi benim kız 3 haftayı doldurdu birde bebeklerin iştahlarına göre değişebilirmiş ve benim kız iştahlı senin sütün 90 ise eğer seninkide 120 civarı yemeli sende çok mama verme en azından geceleri ver rahat uyusun çocuk sende rahat edersin senin sütünde az gibi ama benden iyisin maşallahhh benim kız 3280 doğmuştu ama 3.gün hastaneden çıkarken 3,020 kg olmuştu vermişti tabii suyu ödemi ve 10.günlük kontrolde 3,230 dedi dr ve bugün 21.gün 3620 dedi

canım hastanede dr emzirme odasında büyük bir süt sağma makinası var o daha vakumu falan güzel onda sağdı benim şikayetlerim üzerine ve 3 haftalık olan bebek 90 cc ister dedi benim kız 3 haftayı doldurdu birde bebeklerin iştahlarına göre değişebilirmiş ve benim kız iştahlı senin sütün 90 ise eğer seninkide 120 civarı yemeli sende çok mama verme en azından geceleri ver rahat uyusun çocuk sende rahat edersin senin sütünde az gibi ama benden iyisin maşallahhh benim kız 3280 doğmuştu ama 3.gün hastaneden çıkarken 3,030 kg olmuştu vermişti tabii suyu ödemi ve 10.günlük kontrolde 3,230 dedi dr ve bugün 21.gün 3620 dedi

Canım merak ettim sen neden emziremiyosun bende emziremiyorum çünkü göğüs ucum yok çok çabaladım alamadı silikon ucuda istemedi bende biberonla veriyorum şuan verdiğim miktar 2 satte 50cc.azmı acaba valla sizce artırmalımıyım

ya nedensen sanırım tum bebekler sabaha karsı gaz yada kaka yapma problemını daha cok yasıyor neden acaba cok merak edıyorum.. bızımkıde butun gece rahat uyusa da 4-5 ten sonra muhakkak baslıyor o seslerı cıkarmaya.. ıhh mıhh dıye.. bu sabah 6,30 dan sonra basladı bıraz rotarlı olarak.. banyo yapınca butun gece daha rahat oluyor..Şeniz

senin şuan 60 cc lerde falan yemesi lazım 50 çıkıyorsa o da normaldir bencee benim kız şuan 90 olması gerektiğine göre ve 3,5 saat beklemiş olduğum halde benim 70 daha doğrusu 65 falanlarda gösteriyordu ben yuvarladım rakamı yanii 70 bile değildi ve akşam sağdım 60 tı ve damla gelmedi göğsümü sıktığımda senağlama

ya kızlar ben manuel sut sagma makınesı ıle maksımum 25-30 cc sagabılıyorum.ondan sonra gogsum cok acıyor.sızın bahsettıgınız rakamlar super ya 60 cc 100 cc falan.bır keredemı sagıyorsunuz bu kadar sutu.benım nıye olmuyor ben anlamıyorum

Sorma betülcüm gece 3 ten 5 e sürüyodu dün gece bizimkide 6 da başladı 7 buçuğa kadar kıvrandı sonrada yorgun düşüp uyudu valla daha uykusuzluğa pek alışamadım çok sersem gibi oluyorum inşallah 40 ından sonra düzene girer ama bazı bebeklerin 3 yada 6 ayda sürebiliyomuş gaz sancıları inşallah bizimkilerin o kadar sürmez

Gaz problemi bebek yerde kendi kendine dönmeye başlayınca biter. Kızımda Sub simplex iyi gelmişti bize. Gerçi sıra ona gelene kadar kızımda büyümüştü belkide ondan düzeldi. Gaz probleminden benim kadar çeken var mıdır bilmem kolik vardı kızımda. Nurse harvey gaz gidermez. Gaz sancısını hafifletir.
Oğlumda gündüz emiyor ama gece emdiği halde doymuyor. Bende iki kez 60ml mama veriyorum. Süt yetmediğinden mi emmek istediğinden mi bilmem gece çok ağlıyor. mama verince susuyor. Bzen ancak 30ml mama içiyor bende tam anlamadım aç mı değil mi

cnm benim minik sıpa ağzına alınca ittiriyo hiç istemiyo ucu vardı ama süt ilk bikac gün azdı ilk gün hiç yoktu hemşireler biberonla mama dayadılar ve maalesef yanluş biberon secimide etkili biberonun meme ucu büyükmüş ondan rahatca içince memeyi hiç istemedi avaz avz bağırıyo acken vermeye kalktım uyurken vermöeye kalkt ım ne yaptıysam olmadı bence sen gec kalmış sayılmazsın cnm pompayla göğüs ucunu cıkarABİLİRSİN

duygucum manuelle cok zor oluyo benim arkads elektrikli pompa verdi cok iyi tabi göğüs acıyo ama napalım dayancaz bu arada ben humana still tee kullanıyorum onun etkisi varmı sütte bilmiyorum ama bi umut devam erdiyorum doğumdan beri bu arada drum önermişti

benim kızda tuhaf sesler çıkarıyor birde bazen sanki arabalar hani gaza basarya iiiiiiiiiuuuuugghhhttt diye bi ses çıkar ondan çıkarıyor nefes alamıyor sanıp panikliyorum çoğu zaman:roflol:sen şükret seninkinin gaz sancısı maşallah sabaha karşı oluyormuş inşallah geçer benimki tüm gece hem ağlyor gaz dan hem aç kalıyormuş şimdiye kadar sanırım ondan da ağlayıp uyutmadı tüm gece bizi

canım elektrikliden al bende medelanınki var idare eder daha iyileride var ama pahalı buda işe yarıyor bende de manuel vardı ancak 40 sağabilmiştim göğsüde acıtıyor dediğin gibi ama elektirikliler hem pratik hem acıtmıyor ben 60 ı 10-15 dk da sağabildim zaten ileriye gidemedim süt gelmiyor artık belki makina yeterince vakumlamıyordur diye çocuğu kucaklayıp emzirmeyi denedim alacakmı diye boş boş emdi yutkunamadı zavallım sonra kızıp asenağlamağlamaya başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…