Doğum yapmış olan anneler buraya....

O ememiyince sütünde azalıyordur, bence sağ sütünü benim ememediği için sütüm kaçmıştı ilk hafta zor toparladım valla...pompa olmasaydı napardım kimbilir devamlı mama vermek durumunda kaldım ben ilk hafta...

sedacım senın bebesınde kılo alımı kotu degılkı masallah zaten doktorların ıstedıgıde 900 gr.sadece 100 gr eksık.zaten kılolu bebek olması degıl saglıklı olması onemlı.sonra omur boyu duygu teyzesı gıbı rejımmı yapcak demı ama:roflol:

gulsahcım hıc uzulme canım gosterdıgın caba sayesınde en kısa zamanda sende emzırceksın allahın ıznıyle..ama olmasada bunu yasayan tek sen degılsın canım benım anne sutu emmeyınce saglıksız olcak demek degıl..tamam olsa daha ıyı olur ama olmuyorsada kendını yıpratma cunku bebısının senın gulen yuzune ıhtıyacı var arkadasım:1hug:
ne guzel kıloda vermısın hersey yoluna gıercek.hepımızın ufak tefek sorunları var alla aşılmıcak dert vermesin hiçbirimize:Saruboceq:

merhaba fıstıklarrr
ben bir süredir giremiyordum,benim kızımın gaz sancıları gece ve gündüz devam ediyor,şimdi bayıldı yavrum uyuyor bende size bir bakayım dedim ama çok kalamayacağım,benimde uyumam lazım
resmen çöktüm ben kızlarrr
gözlerimin altı mosmor oldu yorgunluktan uykusuzluktan
sizler nasılsınız?

Canım ben esıme aldırdım bır marka soylemedım wee nın kını almıs ılk onu kullandım ıse yaradı baya.. baska marka hakkında bılgım yok.. oğlum ıkı göğsümüde cok guzel kapıyordu ılk gunden berı ama bır yerden sonra ne olduysa sol göğsümü zor alıyor aldıgında bır sure sonra agzından kacıyor tekrar tuttruyorum cok konustuk bız cookk cahıllık ettık herkese herseyı guzel dedık (
göğsümdeki yaralar baya ıyılesmıs cok sukur 2-3 gundur cıplak verebılıyorum lansınoh cok guzel bır kremmıs gercekten..

canım hepımız aynıyız uykusuzluk yorgunluk hala duzene gırme yolundayız bır yere koadar boyle olucak Allah guc kuvvet versın yeterkı saglık versın..
bu arada takvımıne göre ne cabuk buyutmusun bebegını yaa benı bıle gecmıs yası..kaydirigubbakcemile3
38 ı etmısın.. kaydirigubbakcemile3 yanlıs olmus sanırım canım :)

valla nasıl olmuş anlamadım:))
uyardığın için sağol canım,benim kız benden bile yaşlı olmuş :))

haklısın canım sağlıkla kavuştuk ya.. bebişlerimiz de sağlıklı çok şükür..daha ne istenir Allah olmayanlara da nasip etsin bu güzel mucizeyi..
Rabbim tüm bebişleri korusun...
evet canım benim genel anestezi oldu..belden aşağıyı uyuşturma yöntemi bu aşamadan sonra sana etki etmez dedi dr.um.. iyiki de öyle demiş..psikolojim kaldırmazmış gerçekten de..
benimki de estetik dikiş oldu canım ipli değil..sositososito

kızlar bebegınız ıcın evde ne tarz ılaclar bulunduruyorsunuz?benım d vıtamınını ve burun damlasından baska hıc bırsey yok.evde anı bırseye karsı ates dusurucu,gaz cıkarmak ıcın ılac tarzı seyler bulunması lazım demı?
yarın saglık ocagına gıdıcem yazdırcam ınsallah.
gaz ıcın en ıyısı hangısı kızlar?

duygucum bizde ateş düşürücü fitil var..dr. nedensiz huzursuzlandığı zamanlar , ateşi ağrısı varsa iyi gelir yarım fitil verirsin dedi..
gaz için zinco yazdı bize..o iyi geldi çok şükür..her zaman vermiyorum ama.. gaz sancısı çektiği zamanlar 4 damla veriyorum rahatlayıp uyuyor..
burun için damlamız var bizim de.. o kadar canım...

mervecım bız bır burun damlası aldık ama ssk karsılamıyor onu.sıze hangı damlayı yazdı canım?

bızdede sadece burun damlası var.. bırde vıtamın yazdı doktor onu alıcaz bugun.. onun dısında hıcbırsey yok.. kızlar gaz ıcın ne kadar huzursuzlanıyor bebıslerınızde de o zaman verıyorsunuz merak edıyorum ?
çok mu aglıyorlar ?

duygu bizdeki; serum fizyolojik, göz ve burun damlası ''Fizyodose '' adı..
bunu doğum yaptığım hastanedeki çocuk dr.u yazmıştı..o zaman almıştık..ama sigorta karşıladı mı bilmiyorum ben hastanede yatarken eşim gidip almıştı..

betül benim bebeğim gaz için çok ağlamıyor ama garip garip sesler çıkartıyor uykusunda bile..bu gece sesler çıkartarak başladı yine..sonra ağlamaya başladı feryat figan..ben de hemen damlayı verdim...bir saat falan geçti rahatladı mışıl mışıl uyudu..
zinco bize iyi geldi ama onu da karşılamıyor sigorta..bitkisel olduğu içinmiş sanırım..bayağı da pahalı...
13 ytl küçücük şişe...

kızlar benim oğlan da her emme sonrası ıkınmaya başlıyor.sizde de oluyor mu bu durum?bir de geceleri kakasını çok zor yapıyor.5te bi başlıyor ıkınmaya 9 da anca yapabiliyor ama gündüzleri rahat bi şekilde kakasını yapıyor.sizlerde durum nasıl?

Merve bızımkıde aynen oyle suan ıcın uykusunda fılan gaz sancısı geldıkce ıkınıyor sesler cıkarıyor bıraz zorlanırsa 1-2 sn aglamaklı oluyor.. sonra gecıyor.. bıraz sonra tekrar.. bazende cok daha zorlyor sanırım o zaman 3 sn lık bı aglama gelıyor.. ama tabı bu uzun surebılıyor sakınlıyor tekrar mırıldanıyor.. bızde esımle kaldırıp ovuyoruz fılan bazen cıkıyor gazı basarılı oluyoruz ama bazende cıkmıyor malesef..
ama cok uzun aglama nobetlerı olmadı henuz cok sukur.. doktorda pek tavsıye etmıyor ben sordum gaz ıcın brısey onerırımısınız dıye.. her zaman vermeyı dusunmedım hanı cok zorlanırsa verırım dıye ama pek tavsıye etmıyoruz dedı.. tembellestırıyormus bunyeyı kendı kendıne cıkarmayı ogrenırmıs mudahale etmezsek.. bakalım eger zamanla gaz problemı kotuye gıderse bızde arada bır mudahale ederız heralde.. tavsıye etmıyoruz ama en dogalı zınco ve nurse harvey dedı.. ama ne kadar dogal olsda tembellestırıyor dedı onun ıcınde dedıgın gıbı cok zorlandıgında vermek gerek her zman vermek yanlıs olur sanıyorum..

bızımkıde nedense sabahları zorlanıyor en cok.. ozellıkle 4 ten 5 ten sonra uyutmuyor genellıkle kendıde uyuyamadıgın ıcın tabı.. zorlanıyor baya ıkınıyor kıpkırmızı yapıyor kendını.. ama cok sukur aglama nobetlerıne gırmedı masallah.. ama onu oyle rahatsız gorunce bızde rahatsız oluyoruz esımle..

bu arada arkadaslar gazlı annenın bebegı gazlı olur derler bu dogrumu acaba ?
bende cok dıkkat edyorum gaz yapıcak seylerden uzak duruyorum usutmuyorum ayagımda corap ama benımde bagırsaklarım bu ara cok bozuk anlamadım ben neden olabılır acaba ?
sızdede oyle oluyor mu ? bırde ben adet oldugum zamanlarda hep bagırsaklarımda bozulurdu sımdı kanamam oldugu ıcın oluyor olabılır mı ? :bbo:
ben bıle bazen gaz sıkıntısı cekıyorum oğlum nasıl cekmez.. :çok üzgünüm:

evet betül aynen bizim dr. da yazıyorum ama çok gerekmediği müddetçe vermeyin dedi..,
aynen dediğiniz gibi kızlar uyku arasında, beslenmeden sonra başlıyor ııh ııhh diye sesler çıkarmaya..kaldırıp ovuyorum çıkartıyor rahatlıyor..ama bazen rahatlayamıyor..iki kere çok ağladı kıpkırmızı oldu ben de o zaman damlaya baş vurdum..
bu garip sesler ilk bir iki hafta yoktu.. şimdi şimdi şiddetleniyor..
cyıldız benim bebiş de geceleri gündüzleri kadar çok kaka yapmıyor..bir kere yapıyor en fazla...
geceleri daha çok ıkınması ondandır belki de dediğin gibi..
3 aylık olsalardı bi Allahın izniyle..o zaman gaz maz kalmıyormuş.....

3 aylık olunca kalmıyormus degıl mı acaba daha uzayan varmıdır (...
haksızlık etmıyeyım cok sukur cok problem yasamıyoruz onlarda bebek olucak o kadar..
ben bıle gaz problemı yasıyorum kac gundur..
ama bebısım ıcın uzuluyorum sadece zorlandıgı ıcın.. prrtt edınce nasıl mutlu oluyorum bılsenız :))

kızlar ben dün gece ilk kez mama verdim bebeğime ama çok üzülerek verdim,,,
gündüz çok güzel sütümle doyuyor ama akşam saat 9 civarında başlıyor ağlamaya ne kadar emse de doymuyor, zaten göğüslerim de akşamları dolu olmuyor yumuşacık oluyor....
mamayı verince de mışıl mışıl uyudu doymayınca uyumuyor bebişler...

selam kızlar ben geldimmm naberlerrr .ben kontrolüm vardı bugün hem benim hem kızımı götürdüm doktora benim bandajlar çıktı sezeryan izi öle fazla değil maşallah dr iyi dedii kızımada dr sütümü ölçtü mama talviyesi verdi günde 2 defa mama vericez sütüm az geliyormuş kızıma gazı da çokmuş yavrum ondan durmuyormuş 3 gecedir sabahlıyoruz gündüzde huysuzluk ediyor bukadarcık uykuyla nasıl duruyor minik kuşum bilmiyorum valla burnu da fırıl fırıl dı dr damla verid 5 gün kullanıcazz d vitaminini sordum 1 aylık olunca 10 gün sonra vericem şimdi değil dedi şuan yatıyor benim hanfendi arabaya binince uyuyor zillii az sonra uyanır o uyanana kadar bakiim size dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…