Doğum yapmış olan anneler buraya....

Gaz problemi bebek yerde kendi kendine dönmeye başlayınca biter. Kızımda Sub simplex iyi gelmişti bize. Gerçi sıra ona gelene kadar kızımda büyümüştü belkide ondan düzeldi. Gaz probleminden benim kadar çeken var mıdır bilmem kolik vardı kızımda. Nurse harvey gaz gidermez. Gaz sancısını hafifletir.
Oğlumda gündüz emiyor ama gece emdiği halde doymuyor. Bende iki kez 60ml mama veriyorum. Süt yetmediğinden mi emmek istediğinden mi bilmem gece çok ağlıyor. mama verince susuyor. Bzen ancak 30ml mama içiyor bende tam anlamadım aç mı değil mi

humanayı bende kullanıyorum ama günde 2 bardak ancak içiyorum onun dışında meyve suyu 3 litre su komposto 1 bardak ıhlamurr 1 fincan rezene vss birsürü sıvı alıyorum ama sanırım benim sütüm normalde fazla olmuyor demekki üzümde çok yapıyor yediğim zaman farkediyorum ama e oda bir yere kadar yapıyor yanii helva da yiyorumm hurma falan yani akşama kadar ağzım durmuyor ama nafile inşallah çoğalır valla ben doğumdan beri kızım göğsüme yapışık nerdeyse ama çok emzirmek sütü çoğaltır dedikleri doğru değil yada bana uymadı benim kadar emziren birinin sütü gelmediyse ne diyeyim bilmem yanii

haklısın aslında cok sıvı tüketemiyorum acıkcsı sudan midem bulanıyo artık valla hamillekte cok içnce üzüm kurumu olcak bu arada büyük kızında nasıldı sütün

ne kadar yanlıs bır davranıs olmus yaa.. benımde ılk gun sut gelmedı belkı cok cok az mıktarda geldı bılmıyorum ama sıkınca sadece seffaf sıvı cıkıyordu 1 damla...
ama bebegım sureklı emdı 1 gune geldı sutum sonrasında.. emmezse tabıkı gelmez.. nasıl hemsırelermıs anlamadım yahu hemen mamayı dayamıslar hemde buyuk uclu bıberonla..
anne sutu o kadar onemlı bırseykı bunun onemını oncelıkle onarın bılmesı gerek degıl mı sen mama verelım desen sana kızmaları lazım ken.. ben anlamıyorum dogrusu...

ay o zaman sevındım bende dıyorum neden sagamıyorum 30 cc yaptım ama gogsum parcalandı sankı..elektrıklıler cok ıyı ama benımkı emıyor nasıl olsa gerek yok allaha sukur.ben buzluga atmak ıcın aldım manuel ama cok zormus onunla gercekten

evt betül ama cahillik var bi seyde diyemiyosun ki kan sekeri düserse daha tehlikeli dedi ler annem basından beri kaşıkla verelim memeyi vermede zorlanıurız dedi ama dinleyen olmadı
sonra dr hanım özel muayene götürünce keske kasıkla verseydiniz hemşirelerin kolayına geliyo biberon tabi diyo be salak nkadın bize söylesene önceden

Gaz problemi bebek yerde kendi kendine dönmeye başlayınca biter. Kızımda Sub simplex iyi gelmişti bize. Gerçi sıra ona gelene kadar kızımda büyümüştü belkide ondan düzeldi. Gaz probleminden benim kadar çeken var mıdır bilmem kolik vardı kızımda. Nurse harvey gaz gidermez. Gaz sancısını hafifletir.
Oğlumda gündüz emiyor ama gece emdiği halde doymuyor. Bende iki kez 60ml mama veriyorum. Süt yetmediğinden mi emmek istediğinden mi bilmem gece çok ağlıyor. mama verince susuyor. Bzen ancak 30ml mama içiyor bende tam anlamadım aç mı değil mi

Ah Ah su cahıllık yok mu ne bela bırsey..
şimdi nasıl pekı selıın göğsünü hiç mi emmiyor hep sagıp mı verıyorsun ? sutun guzel gelıyor mu pekı ?
benım doğum yaptıgım hastanenın hemsırelerı cok ıyıydı Allahtan göğsüm cok yaraydı kanıyordu sagarken bebekte emdıkten sonra bır mıktar kanlı kusuyordu sutu.. ona ragmen bıraktırmadılar emmeyı anne sutu bızım ıcın cok onemlı dedıler.. hıc olmadı kendınız elınızle sıkarak kasıkla verebılırsınız dedıler ama asla bıberon kullanma dedıler.. cok sukur onada gerek kalmadı.. fototerapi gordugu zaman bır gece hastanede kaldıgındada onlarda sagdımgımız sutu bardakla vermısler kucuk kadeh gıbı bardak.. bıberon kullanmıyorlar.. hemsırede doktorda buyuklerde cok onemlı ınsaların yanlsı yapmasına cok sebep oluyrolar..tabı onların umrunda degıl bugun varsın yarın yoksun.. cok kızıyorum cok..

göğsümü hiç emmiyo hep sağıyorum geceleri ise mama veryom iki kez --aynen öyle betül büyükler düşünmüyo sevinçten ya da endişeden yanlış yapmamıza neden oluyolar bişeyde denmiyo kucaga almalar evde gezdirmeler ayakta sallamalar falan şimdi poposuna vura vura uyuyo bizimki yatırınca kendi uyumuyo alıştırmaya bağlı zaten ilk zamnlar öyle davranıyoduki büyükler ben kendmi sadece sütçü gibii hissediyodum emmediği için geceleri yanlarına alıp bile uyudular sinir oldum ama napıyım nasılsa gecici dedim

selincim aynı sıkıntıları bızde yasıyoruz malesef.bızımkılerde geldıklerınde bebek uyuyor oluyor sırf sevmek ıcın kaldırıyorlarkötükedihüso
deliriyorum o zaman cunku benım bebegım uyanır uyanmaz susturmanın tek yolu meme..
baslıyor aglamaya ben alıyorum tabı kucagıma emzırmeye gıdıyorum.
kayınvalıdem yanına almak ıstedı asla ızın vermedım..sezeryandan cıktıgım gun dıkıslerımın acısıyla bıle aglıya aglıya kalktım
sakın ızın verme canım almalarına.bu konuda tavız verme benım fıkrıma.s.

duygucum uzak şehirlerdeyiz geçici bi durum diye bişey diyemedim hoş olmasada bişey diemem ben allah var cok yardımları dokundu ama oğluşumu paylaşmak istemedim sanırım kimseyle[/QUOTE]

anladım canım tabı senın bılcegın bırsey..benım kayınvalıdemde sagolsun 10 gun bende kaldı yemekten temızlıge kadar yaptı..gecede sen uyu dıkıslerın var ben bakayım dedı ama ben kesınlıkle vermedım..gunduz neysede gece vermem bebegımıkötükedihüso

ahh kızlar kucağa alıştırma konusunu açmışsınız yaramı deştiniz..
benim de k.validem sağ olsun her hıklamasında aldı kucağına bi de salladı..
bi keresinde de ayağımda sallayayım dedi, izin vermedim alışmasın dedim ... biraz üzüldüm sonra terslemiş gibi oldum diye ama..
ne yapayım sonra ben çekicem acısını...şimdi emzirdikten sonra hemen yatırırsam uyanıp ağlıyo, bazen nedensiz ağlıyo kucağa alıp gezdirince susuyo...fena alıştırdılar

haklısın aslında cok sıvı tüketemiyorum acıkcsı sudan midem bulanıyo artık valla hamillekte cok içnce üzüm kurumu olcak bu arada büyük kızında nasıldı sütün

büyük kızımda çok stüm vardı başlarda ancak doğumda sorunlar yaşadım ben onda iltihaplanma olmuştu baya penisilin iğne yedim 20 gün 5 günde ilacın vücuttan atılması süresi etti 25 gün mama verdikk çocuğa biberonla ve tabii biberonu alınca benim emmedi küçük hanım geceleri uyku sersemi falan yedi biraz toplasan 3 ay ancak ya eder ya etme z emzirebildim ama vardı yanii

kızlar valla benim yine göğüslerimde fazla süt kalmadı sağdım akşam üstü yine bakiim ne gelcek diye 55 cc ancak geldi onu verdim kızıma 1 saat sonra yine ağladı 30 cc mama hazırlayıp verdim yavrum hiç uyanmadan 1,5 saattir uyuyor açmış kızım aaaaaaaaaaaaaççççççççççççççççççç bu akşam emziricem ağlamazsa mama vermicem ozamana kadar sütümde birikir azcık nede olsa gece uyumazsa veririm 30 cc daha

ben kaçtım herkese iyi gecelerrrr kendinize ve bebişlere iyi bakın allah herkese kolaylık versin bebişlere bol uyku versin rabbimmm sağlı sıhhat versin inşallahhh

Kızlar size bebeklerinizin ne kadar yemesi gerektiğini gösteren bir hesaplama öğreteyim...

Bebeğinizin kilosu başına 150 cc koyun, yan, 3 kiloluk bir bebek ise 3 x 150 = 450 cc eder yani bu bebek 24 saatte 450 cc almalı demektir.450 yi de günde kaç defa besliyorsan o kadar saate böleceksin.Yani 450 yi 8 e böleceksin; 56 cc ediyor...

4 kiloluk bir bebek ise 4 x 150 cc = 600cc (günde) 600 ü de 8 e bölersek; 75 cc aması gerekir...

Ben bugun doktora gittim, bebeğim aşı oldu ( hepatit b) bu gece ve yarın gece ateşi çıkabilirmiş.Doktor fitil verdi 37,5 i geçerse makattan fitil vericem.İnşallah çıkmaz bebeğimin ateşi.

Uykuda boğazını sıkıyormuş gibi sesler çıkartıyor benim bebeğim, onu sordum tükürüğü genzine kaçıyordur nefes alamıyordur, ondandır dedi (
Genelde sabaha karşı çıkartıyor o sesleri.Ödümü patlatıyor.

2 aylık olduğunda aynı gün 3 aşı birden olacakmış beeklerimiz.Şimdiden onun sıkıntısı bastı bana, bugün iğne olurken çok ağladı bebeğim

merhaba kizlar bende eylül annesiyim,kizim ela su 1 aylik.eylülün 6 sinda dünyaya geldi,2 hafta erken oldu. herkeze sevgiler. a.s.

Benim göğüs uçlarımda ilk günler hiç yoktu.. Ben avent in silikon uçlarını kullandım.. Bir de avent in pompası ile sütümü sağıp verdim bebeğime.. Pompa bir süre sonra göğüs uçlarımı büyüttü.. şimdi Allaha şükür göğsümü emiyor..

aynı problem benim bebişimde de var - bu gün tekrar doktorumuza sorduk - 6 ayina kadar devam edebilir,burunda bir hırıltı gibi birşey var,genelde sabaha karşı oluyor,TONİMER 4x2şer damla damlatmamızı söyledi,temizlenmesine yardımcı oluyormuş.

2 aylık olduğunda aynı gün 3 aşı birden olacakmış beeklerimiz.Şimdiden onun sıkıntısı bastı bana, bugün iğne olurken çok ağladı bebeğim

üçüncü aşı hangisi acaba?biz bu gün yaptırdık,ama sadece ikitane - verem aşısı ve pantoksim(5'li karma)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…