Doğum yapmış olan anneler buraya....

anama geldim..biramı açtım:)biram ve ben bahtiyarım:))..
şu inek sütü ve mama polemiğinden bunaldım..yok efem kadir tuğcu dıe bi ultra daktır vamış mamalara servet vermeyın inek sütü verin dıyo..alllah allaah..ben çook meraklıyım servet harcamaya..hele yarısı mideye de deil çöpe giden servete..yada hava atıyom ben..yok milupa yok zilupa içiyo benım velet yaa demeye..ben bılmıyorum sankı cevızler ballar yedirmeyi..yedirmıyorum ben..farklı bişi yedikten sonra bebeğinizin bi taraflarının devamlı kızarması nedemek biliyomu acaba..bi sinek ısırığında kendimizi suçlayan biz anneler tüm yüzünü kızarık kabarcıklar kapladıgında her seferınde nasıl bi ruhıyata giriyoruz..uçsuz bucaksız bi mevzu hakkında hemde..alerji..immulin sistemin yarattığı,tıbbın bile şu kadarı genetik lu kadarı şundan olabilir diyebildiği bişi..ben istemezmıyım sarıkızın memesınden sağdırıp kaynatıp içirmeyi en taze sütleri..seda arkadaşımızdan anımsayalım..tesadüfen çıkmadımı sütü yetmediği için inek menşeyli mamadan bikaç yudum içirince nazoya ineksütü alerjisi oldugu..sedacık nezamandır aramızda yok..neden acaba..o dandik bi anne..iyi bakamıyo oyuzden bebeği geri kalmıştır ve katılmıyo aramıza mıı ..alakası yok..seda çoğumuzdan fazla özveriyle büyütüyo yavrusunu..alerjık bı yavrunun nedemek oldugunu bılıyo..gelişimi uzun bi süre geri kalıcağından naapsın ana yüreği kaldıramıyo artık burda bizlerle olmayı..onu hiç yadırgamıyorum..zaten bu alerjıklerın bi tarafıda yeme sorunlu cogu..bigün normal bazen yada çoğukez tepkili ve sorunlu yiyolar..bebek demek büyümek demek..anne demek iyi büyütebilmek demek..ve alerjı tüm bunlara set çekıyo..hadi ben yarın inek sütü içirim..babamın çiftliği var benim şaka gibi..susurlukta ve yörsana süt satıyo..ama ya kızarmaya başlarsa..bedeli ne olucak..yani neblim arkadaşlar..herşeye yok ticari yok bilmemne dıyen zıhnıyetı kınıyorum.su bile ticari artık..ticari olmayan ne var..tuhaf bi sosyalist zihniyetle kapitalist sistem sunumu gibi her teknolojıyı,üretimi reddeden kör zihniyetide kınıyorum..mamalar inek sütünden iyidir diyemem ama içeriği değiştirildiği ve alerjen denen kazeinleri azaltıgı için hem obezite hemde alerji konusunda belki ineksütünden daha iyi bi alternatif olabilirler diyebilirim...bunu ummak zorundayım..

fikriyecim sonuç doktorunun öngördüğü sayıda değerlere göre değişiyo..biz muz,yumurta,süt ve ete baktırdık.tam bir haftada sonuç verdi..ben kasımpaşada ikamet ediyorum..ekseri tahlilleri özel çapada fatihte yaptırırım ama bu konuda yeditepe hastanesinde reha bey var önceden sana yazmıştım ona götürdüm arkadaşımın tavsıyesıyle..ve yok efem kanda cıkmaz alerjı ıddalarının aksıne benden önce muayneye gelmiş 4 aylık ikizlerin et ve süt alerjılerının kantesti sonucunda kesın ispatlanmış olduguna tanık oldum..emeklı sandıgı ssk geçıyo orda ama cüzzi oranda..280 gibi bişi ödemiştik ama bizim testimiz çoktu muzdu etdi hepsine ayrı ayrı bakıldıgından...

canim seni cok iyi anliyorum,benimki de durmadan biseyden alerji oluyor ben de anlamis degilim.ayrica kansizligi var ben de hep mamadan yogurt yaptim inek sutu dr onermiyor diye ama cevremdekiler hep hava atiyormusum gibi algiyorlar.ama umrumda degil benim bebegimin sagligi daha onemli.Bu benim bebgim ve bana gore en dogurusu bu.

hay dilini eşşek arısı soksunn emiiii ben dioomm niee sen dioonn nieeelaelaelaelaelae:roflol::roflolyoyyyy

yenilik miii hiç bii anlamı yoksa ne işi var orda cay bardağının kiii ben anamıyomm bölee yeniliklerii rep puanlarımızıda sildiler niee acepplmaz: öncelerii bi teşekkürmüz vrdı oda yook ee nolcek bölee hiç puan yok kineekaydirigubbakcemile3 neyle satın alakk fakir kaldıkk işteeem:dilcikar:

bunlarda babamızla fotolarımız
özledim keretayı çoookkkk
canımmm küçücüktü aldığımda 21 yaşındaydı
baktım büyüttüm eskere gönderdim -tatlicadiarzu-

ozel capada dogum yaptim orda mi gotursem?para onemli degil canim yeterki ogreniyem artik.surekli denemekteyim belki bundan belki ondan.ay sut ve et yemiyors ane yiyecek bu cocuk.Bize zate domates,seftali,kayisi,bogurtlen,yasakti simdi benim fark etigim yumurtanin beyazindan da oldu.polen alerjimiz de var.
Canim polen alerjiniz var sizde de sizinki nasil beli oluyor.bizimki eleri ve ayaklari kirmizi ve sanki yanyanda minicik siviljeler cikiyor.biraz gecince cilt cok kuru oluyor.

bende özelçapada doğum yaptım:)altay kartaldı drum..orasının labarutarı gayet güzel.ama çocuk dru az..eskıden yakup bey vardı o fena deildi..şimdi kim var bılmıyorum..orda gözükapalı yaptırabilirsin bencede..polen alerjımız yok sanırım..yada ben farkında deilim..bizim ensemiz felan herdaim yara oluyo kaşımaktan..makatımızdada haftada bikaç yanık gibi kızarıklıklar..aylarca zyrtec kullandım..kansızlık bızdede var ama ferruma cok yüklenmedim floradix diye bitkısel bı kan şurubu vermeye çalıştım mevye sularına katarak..9ayda yaptırdım testi..keşke erken yaptırsıydamda etten sütten muzdan mahrum kaldık 10ncu ayımıza kadar..bide beniö eşim bana çok baskı yaptı..anne sütüm yeterli kilo aldırmadığı ve dr mamaya başlıyalım artık dediği halde verdirmedi..kaynanam kılıklı..ve mamaya başladıgımız gün benim sütüm kesildi biliyomusun...psikolojık sanırım..emzikte verdirmemişti eşim..ve aylarca emmediği halde odalarda saatlerce memem ağzında geçirdik.afedersin tualete zor giderdim ama bılırdımki emmıyo oynuyo yınede bişi yapamazdım..gecelerce saatlerce oyle yaşadım..ilk tecrübe cehalet işte..yani biranönce yaptır derim.o alınan kanda kan sayımıda yaptır hazır alınmışken..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…