- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #35.441
bende özelçapada doğum yaptım:)altay kartaldı drum..orasının labarutarı gayet güzel.ama çocuk dru az..eskıden yakup bey vardı o fena deildi..şimdi kim var bılmıyorum..orda gözükapalı yaptırabilirsin bencede..polen alerjımız yok sanırım..yada ben farkında deilim..bizim ensemiz felan herdaim yara oluyo kaşımaktan..makatımızdada haftada bikaç yanık gibi kızarıklıklar..aylarca zyrtec kullandım..kansızlık bızdede var ama ferruma cok yüklenmedim floradix diye bitkısel bı kan şurubu vermeye çalıştım mevye sularına katarak..9ayda yaptırdım testi..keşke erken yaptırsıydamda etten sütten muzdan mahrum kaldık 10ncu ayımıza kadar..bide beniö eşim bana çok baskı yaptı..anne sütüm yeterli kilo aldırmadığı ve dr mamaya başlıyalım artık dediği halde verdirmedi..kaynanam kılıklı..ve mamaya başladıgımız gün benim sütüm kesildi biliyomusun...psikolojık sanırım..emzikte verdirmemişti eşim..ve aylarca emmediği halde odalarda saatlerce memem ağzında geçirdik.afedersin tualete zor giderdim ama bılırdımki emmıyo oynuyo yınede bişi yapamazdım..gecelerce saatlerce oyle yaşadım..ilk tecrübe cehalet işte..yani biranönce yaptır derim.o alınan kanda kan sayımıda yaptır hazır alınmışken..
hay dilini eşşek arısı soksunn emiiii ben dioomm niee sen dioonn nieeelaelaelaelaelae:roflol::roflolyoyyyy
yenilik miii hiç bii anlamı yoksa ne işi var orda cay bardağının kiii ben anamıyomm bölee yeniliklerii rep puanlarımızıda sildiler niee acepplmaz: öncelerii bi teşekkürmüz vrdı oda yook ee nolcek bölee hiç puan yok kineekaydirigubbakcemile3 neyle satın alakk fakir kaldıkk işteeem:dilcikar:
ipeği sana daha çok benzettim serapçım..sende fikriyenin dediği gibi bi göçmen havası hemde bulgar muhaciri havası var:)20 yaş çocuk hakketen..
altay beyden bende çok memnun kaldım..şimdiki çocuk drum kasımpaşada özel dr..buranın yerlileri felan hep ona götürür..cerrahpaşa menşeyli yaşlı bi dr..kontrole ona götürüm..ekstra bişi oldumu araştırıp götürüyorum..
ismet yeni uyudu..alt yan dişimiz uç vermiş..sanırım aşıyla eklenince ikigündür imanımız ondan gevriliyo..
benim bi biram daha var buzlukta:)serfoş olamadım mafeles pek..onuda içip zıbarim bari:)
canım bizde iyiyiz siz hasta olmuşsunuz sanırım çok çok geçmiş olsun.Gunaydınlar...opuyorumnanaktan
Donurum, duygu, merve tesekkur ederız teyzelerı, amıın..:Saruboceq:
Aslı pek bakamıyorum canım bu sıra, ıyıyım sen nasılsın canım ?
Aslan da dayısından kaptı sanırım sıfayı burnu akıyor bırazda oksurugu var ara ara ama keyfı yerınde cok sukur bıseyı yok...
Bende aynı sekılde oldum sımdı burnum tıkandı :) bogazım yanıyo... ah dayısı ılle eve bırısı ılk mevsım hastalıgı getırıyor kalablık ev olunca... o da ızne gelmıstı donucek ıstanbula..
1 yas kontrolune gıtmedım, bugun yarın gıtmeyı dusunuyorum, asılarımızıda olmadık tabı...CADIARZU
Gözdecim canım daha önce sormuştum ama hiçbir arkadaşım cevap vermedi kimsecikler yazdıklarımızı görmüyor sorduklarımızıı sen yazmışsın anladıgım kadarıyla kahvaltısını herşeyini karıştırarak veriyorsun galiba. ben tek tek veriyorumda acaba tekrar karıştırarak versemmi diye düşünüyorum.canım ben meyveleri ayrı ayrı çekmiyorum tüm kahvaltısını atıyorum sütü yumurtası peyniri falan hepsini çekiyorum o zaman hiç pütürük bile kalmıyo incecik çekiyo , tek başına çekilmezler ama diğerleriyle harmanlanınca toz gibi oluyolar yarın bide öyle dene
canım geçmiş olsun sizede bence çikolata alerji yapmış olabilir gibi geliyor.selam kızlarbuyrunnnnnnnnn
doğum günü gecen aslan emrenin yaş günü kutlu olsunhihoyyyt mevlam acılarını göstermesin hep sağlıklı uzun ömür versin allah.....
ve doğum günügecip kutlayan arkadaşlarınn kutlu olsun rabbim nice yaşlarını göstersin bizee..........:Saruboceq:
gecmişbayramınızda gecoldu ama kutlu olsun........
bende bakıp okuyup cıkıyorum anca bi kasvet çöküyo üşeniyorum yazmayaa..:bbo:
bizimkinede yediği bişey alerjı yapmış sanırım fındık...mamasına katmıştımbide bayramda çikolata yedi
iyce arttı bir kabardı kii nasııl nasıl anlatamam bi yandan da kaşınıyo yawrum gece uyuyamadı kaşınmaktan dr. götürdüm şurup verdi allerset die...ne zaman gececek bilmiom şurup gecirmedi henüz...1 haftadr böle...off bi gecseydiii..........mafoldumben
hepinizi öptüm annişlerrropuyorumnanaktan
Serapcım ben saglık ocagına sordum geçen ay gittigimde su çiçeginin özel aşı oldugunu biliyordum dediler alıp gelin reçeteyle birlikte yaparız dediler. bu arada resimler süperr ana kız müthişsiniz. ama bence ıpoş aynı anne. opuyorumnanaktankızlar özel aşılar hastanedemi yapılıyor
acaba? sağlık ocağında oluyormu biliyonuzmu
nasıl alıyorsunuz çay falann:))bende aldım çay falan öle duruyo
ohh afiyet olsun şekerimm sefann olsunn.yeni dişiniz hayırlı olsun canımcım. opuyorumnanaktanipeği sana daha çok benzettim serapçım..sende fikriyenin dediği gibi bi göçmen havası hemde bulgar muhaciri havası var:)20 yaş çocuk hakketen..
altay beyden bende çok memnun kaldım..şimdiki çocuk drum kasımpaşada özel dr..buranın yerlileri felan hep ona götürür..cerrahpaşa menşeyli yaşlı bi dr..kontrole ona götürüm..ekstra bişi oldumu araştırıp götürüyorum..
ismet yeni uyudu..alt yan dişimiz uç vermiş..sanırım aşıyla eklenince ikigündür imanımız ondan gevriliyo..
benim bi biram daha var buzlukta:)serfoş olamadım mafeles pek..onuda içip zıbarim bari:)
Öğlen verdim valla bir küçük tatlı kasesi kadar birazda ekmek koydum suyuna..4 5 kaşıkta yoğurt verdim şimdilik birşey yok bakalım görcez...Bunlarda çok faydalı anacım vermek lazım kuru fasülye nohut mercimek haftada bir vermek lazım aslında inşallah sorun olmaz:Saruboceq:
Ayten kız eski nickin daha iyidi yaa ne oluyor böyle herkes teker teker nickini yabancı isimler yapıyor yaaalmaz:
İnşallah çıkmaz canım verdim zaten artıkın opuyorumnanaktan
Geçmiş olsun Salihacım fındık alerjikmiş diye duymuştum ama çikolatada yapmış olabilir inşallah en kısa zamanda geçer canımopuyorumnanaktan
Canım sizede geçmiş olsun bizde bugün yaptırdık bir kol bir bacak yaptı bize umarım sorun çıkmaz
ohh Allah içinize sindirsin canım bizim içinde döktürün emikaydirigubbakcemile5
Hadi yaa ne yapalım artık alışcak mecbur mercimek fasülye çok önemli yaa yavaş yavaş bünye alışsın yerimseniben
Hamarat şey seni valla nasıl vakit buluyorsun yaa ben tek çocukla yemek bile yapmıyorum çoğu zaman temizlik desen elektrik süpürgesi toz yer silme o kadar:a015:
haklısın bacım..ama aslında yok cavdarlı mısırlı 7 tahıllı falan sadece tahıl işte..onlardan bişi olmucağını sanmam..pekmezi üzüm ve keçiboynuzu zaten verıyodum..ama hep bi tatlı kaşıgı kadar kattım..yumurta sarısını ben yenı vermeye başladım sayılır..alerjı testınden sonra..bide hicracım bede ıstemezmıyım bi mercımek çorbası içsin sade mısal..ama bu çocuk 3 5 kaşık yiyo..ben onun içine etti ekmekti az yeşillikti nasıl katmiim..öyle cevızler bademler tahınler vermedım korkarım verememde..yumurtanın beyazınıda vermedım..zaten bı tabak hazırladıgım öğünün anca yarsını yıyo....bu öğlen kemıklı etsuyuna az kırmızı taze biberli karalahana ve az patatesle pişirdim..inan 3 kaşık anca yedi...saçımı yolacam zaten kalmadı pek..o ruşeymli ekmeğinde süper bacım saol bişi dha öğrendim sayende bulamadım bugun bakacam yarında..
alerjı testını guvenıyosan druna mutlaka yaptır..kanda cıkmaz dıyolar ınanma..ama bence senınde yumurta alerjın var ve yanağını kabartan yıne yumurta bence..ne zaman tetiklediğini biz bilemıyoruz alerjı işlerinde..yumurtayı ogun yemesede etkısı sonradan cıkabılıyomuş..çook karmaşık bi olay..benı bi sinek ısırsın gunlerce uyus gibi kaşınıp kabarıyorum..ve aynısı ismette..herşeyını babasından kan grubunu benden almış bu yatkınlıklarımda ona direk geçmiş sanırım...
anama geldim..biramı açtım:)biram ve ben bahtiyarım:))..
şu inek sütü ve mama polemiğinden bunaldım..yok efem kadir tuğcu dıe bi ultra daktır vamış mamalara servet vermeyın inek sütü verin dıyo..alllah allaah..ben çook meraklıyım servet harcamaya..hele yarısı mideye de deil çöpe giden servete..yada hava atıyom ben..yok milupa yok zilupa içiyo benım velet yaa demeye..ben bılmıyorum sankı cevızler ballar yedirmeyi..yedirmıyorum ben..farklı bişi yedikten sonra bebeğinizin bi taraflarının devamlı kızarması nedemek biliyomu acaba..bi sinek ısırığında kendimizi suçlayan biz anneler tüm yüzünü kızarık kabarcıklar kapladıgında her seferınde nasıl bi ruhıyata giriyoruz..uçsuz bucaksız bi mevzu hakkında hemde..alerji..immulin sistemin yarattığı,tıbbın bile şu kadarı genetik lu kadarı şundan olabilir diyebildiği bişi..ben istemezmıyım sarıkızın memesınden sağdırıp kaynatıp içirmeyi en taze sütleri..seda arkadaşımızdan anımsayalım..tesadüfen çıkmadımı sütü yetmediği için inek menşeyli mamadan bikaç yudum içirince nazoya ineksütü alerjisi oldugu..sedacık nezamandır aramızda yok..neden acaba..o dandik bi anne..iyi bakamıyo oyuzden bebeği geri kalmıştır ve katılmıyo aramıza mıı ..alakası yok..seda çoğumuzdan fazla özveriyle büyütüyo yavrusunu..alerjık bı yavrunun nedemek oldugunu bılıyo..gelişimi uzun bi süre geri kalıcağından naapsın ana yüreği kaldıramıyo artık burda bizlerle olmayı..onu hiç yadırgamıyorum..zaten bu alerjıklerın bi tarafıda yeme sorunlu cogu..bigün normal bazen yada çoğukez tepkili ve sorunlu yiyolar..bebek demek büyümek demek..anne demek iyi büyütebilmek demek..ve alerjı tüm bunlara set çekıyo..hadi ben yarın inek sütü içirim..babamın çiftliği var benim şaka gibi..susurlukta ve yörsana süt satıyo..ama ya kızarmaya başlarsa..bedeli ne olucak..yani neblim arkadaşlar..herşeye yok ticari yok bilmemne dıyen zıhnıyetı kınıyorum.su bile ticari artık..ticari olmayan ne var..tuhaf bi sosyalist zihniyetle kapitalist sistem sunumu gibi her teknolojıyı,üretimi reddeden kör zihniyetide kınıyorum..mamalar inek sütünden iyidir diyemem ama içeriği değiştirildiği ve alerjen denen kazeinleri azaltıgı için hem obezite hemde alerji konusunda belki ineksütünden daha iyi bi alternatif olabilirler diyebilirim...bunu ummak zorundayım..
bunlarda babamızla fotolarımız
özledim keretayı çoookkkk
canımmm küçücüktü aldığımda 21 yaşındaydı
baktım büyüttüm eskere gönderdim -tatlicadiarzu-
/1/w640.png[/IMG
ipeği sana daha çok benzettim serapçım..sende fikriyenin dediği gibi bi göçmen havası hemde bulgar muhaciri havası var:)20 yaş çocuk hakketen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?