Doğum yapmış olan anneler buraya....

selamlar..biz sabahtan babanın okuluna teftişe bi gittk geldik..uyuttum..eh anca girdim..benımde asılmayı bekleyen çamaşırlrım var hazır bahsı geçmiş ve güneş varken asıverem..bende 2 veya 3 gunde 1 siliyorum domestosla yerleri..hergun süpürmeye mecburum eline veriyorum devamlı bişiler kednım edip buluyorum yani..makıneyıde boşaltıp yavruma yemek yapmam lazım..tavugum var hamsım var ne yapsam bılemedım..hamsıyı nasıl yedirecem hiçbilemedim:)

çok sevindirik oldum kızlarrr
beklediğim bi kademe artışı vardı şirkette şimdik yöneticim çağırdı olmuş .
yaptığım işle ilgili bir değişiklik yok sadece maaşım değişti çok sevindim valla ilaç gibi geldi şuanda

slm arkadaşlar ben 1 ay önce dogum yaptım hamileligim çok kötü geçmişti sürekli aglıyordum herşeyi kendime dert ediyordum ama dogumu yapınca herşey geçti çok iim sanki yeniden dogmuş gibi oldum
bebegimde ii sayılır arada aglıyor şimdiden kucaga alıştı kucagımıza aldıgımızda susuyor bıraktıgımızda aglıyor sıkıntısı için dr gittigimde dr um bana tamamen bitkisel bi şurup yazdı hiç zararı olmuyomuş hem uykusunu hem gazını düzenliyomuş ismi om_x günde 4 defa yarım tatlı kaşıgı kullanıyosun herkese ii bebek büyütmeler

arkadaşlar bu konular hk bilgisi olan varmııı

gözdecim tebrikler yaşasın bu habere içilir:)
bendenız bugunkı atmasyon yemeğimi yaptım kodumocağa..yarımkılo hamsı aldım..az zeytınyaglı suda haşlamaya bıraktım..sora çorbasını yapcem..nemelazımdıye bide tavuklu çorba ettim..az soğan kırmızı yeşil biber az tereyaında çevirip az haşlanmış nohut ve azcık kırmızımercimek ve dereotu ve az şehriye ekledim..göğüs tavuk etınıde koydum cok kısık ateşte pişiyo..kalan nohutla kendımıze tereyaglı nohutlu pılav yaptım..hamsi haşlanınca suyunu ayırıp tereyagında az yeşil kırmızı biber soğan ve mısırunu çevirip azmaydonoz eleyıp hamsıler didip eklicem..umarım bişiye benzer..valla tarıf okuyorum ama tarıfe göre yapamıyorum
..

etini diderken bakıcam kılcık olayına valla daha once hamsı hiç vermedim..zaten balığı pek sevmıyo..bılmeıyorum henuz bı fıkrımyok deryacım??

bı son aşıyı ıkı bacaktan oldu dımı sızınkılerde?aklımdahep unuttum soramadım..sağlıkocağı atlamaz ama neblim işte eksık bişi oluyomu anlamıyomda merak ettim..

1. işlem doğru

2. işlemini bilemicem ben devlet hastanesinden aldım ama gerek yoktur bence

3. işlem i yapmadım çünkü ben 32. haftada izin aldım.

4. işlem işyerinden çalışmaya başladığına dair yazını ve karneni ve vizite kağıdını alıp ssk ya başvurosun be paramı 1 haftada almıştım.

alkisalkisalkisalkisalkisalkis tebrik ederim canımcım ee artık bu artışla bir gelir gidersin antalyaya

verdiğin bilgiler için çok tşk ederim. yalnız ek olarak peki 32. haftada rapor aldığını bildirmişsin o rapor için ssk ya gittinmi yoksa doğuma kadar ssk ya gitmeye gerek yokmu.

umutcum bizim aşılrar her iki koldan olmuşşş

yaptığın çorba nasıl öyleee bir ben yokum brovo vallaaaa bütün vitaminler bir andaaaaa alınacak.

bizimde yarın böbrek kontrolümüz var inşallah bişey çıkmaz kızlar yaa dua edin egem için.

verdiğin bilgiler için çok tşk ederim. yalnız ek olarak peki 32. haftada rapor aldığını bildirmişsin o rapor için ssk ya gittinmi yoksa doğuma kadar ssk ya gitmeye gerek yokmu.

canım ben ssk ya sadece doğumdan sonraa 2 ay izin yaptıktan sonra gittim, sadece

doğumdan çıktıktan sonraa hastaneden ayrılırken bir takım evraklar aldım doğum belgesi ve doktorumdan doğum sonrası izin kağıdımı aldım onuda işyerime teslim ettim.

yani ben iki kere izin kağıdı aldım 1. cisini 32. haftamda
2. cisini doğum yaptığımda aldım yani 40. haftamda.

zaten doğrusuda bu 8 er haftalık aralıklarla alıyosun rapor. ve hastaneden aldığın her iki raporu ve belgeleri işyerine teslim ediyosun ssk ya işe başladıktan sonraki gün gidiyosun.

yani özetle doğumdan sonraki 2 aylık izinin bitecek işe başlayacaksın işe başlama kağıdın vizite kağıdın ve karnenle ssk ya gidip başvuru yapacaksın.

anladım canım çok teşekkür ederim yardımların için

merhaba millet ceylin uyurken çamaşırımı astım mutfağımı temizledim tam bi sigara tütüreyim dedim ağladı cadı hemen uyandı aldım markete gittim bişiiler aldık geldik eve şimdi ablası oynuyor onla ama dışarda baya gezdirdim yürüttümde uyur inşallah şimdide bende yemeğimi hazırlarım rahat rahat

bende özelden rapor aldım kullanmadım gerçi ama özelden raporu onaylatıp bir nishasını muhasebene veriyorsun onlar işlemleri hallediyor izinli gösteriyorlar yanii prim günü eksik oluyor ya o mesele diğerini hastane ssk müdürlüğüne kendi gönderiyor zaten canım
paranı alıyon sonra izin bitiminde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…