Doğum yapmış olan anneler buraya....

Bende Egenin biraz önce asiti kaçmış sodayı nasıl içtiğini göstereyim teyzeleri görün bakınkaydirigubbakcemile3

[URL[/IMG][/URL]

alkisalkisalkisalkisalkisalkis BARDAĞI NASILDA TUTUYOR 40 YIL SUSUZMU BIRAKTIN KIZ ÇOCUĞUUkaydirigubbakcemile3 bizim ceylinde böle bardk görünce yapışıyor önemli bişii yapıyorlar sankimmkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bizimkide neskafeye bayılıyor fincanı görünce öle bi gülüş atıp :jeyyar::jeyyar:böcek gibi pıtı pıtı emekleyip geliyorki yanıma sormakaydirigubbakcemile3

benimki bağırıyor gene ablası uyutmaya çalışıyor şimdide ama istemiyor bizimki ben yanlarına gitmek istemiyom akşamları benim özel zamanım dermişiiimmmmmmmmmmmkaydirigubbakcemile3 beni görünce hemen kalkıyor yastıktan cadı bu cadııı resmen anneee diye bağırıyor beni çağırıyor gidem barii

alkisalkisalkisalkisalkisalkis BARDAĞI NASILDA TUTUYOR 40 YIL SUSUZMU BIRAKTIN KIZ ÇOCUĞUUkaydirigubbakcemile3 bizim ceylinde böle bardk görünce yapışıyor önemli bişii yapıyorlar sankimmkaydirigubbakcemile3
Yok kız baylıyo ıcecek olsun benımkıne gunde 4 5 bıberon su ıcıyor:)))
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bizimkide neskafeye bayılıyor fincanı görünce öle bi gülüş atıp :jeyyar::jeyyar:böcek gibi pıtı pıtı emekleyip geliyorki yanıma sormakaydirigubbakcemile3

ilk fal benim karışma heeee:roflol::roflol:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canim onceki ayda uzunlugu kactir en az 1-2 cm uzamistir ondan sonra.Bizm de son kontrolumuzde boyu uzamamis gibi cikti tekrar olceyelim dedim ben,cunku kiyafetler hep kuculdu nasil olur bu?olctuk 2 cm uzamis cikti.lülülülülülü

canım senin için zorlu bi dönem bitip bir digeri başlayacak desene saglıgın için ne gerekiyorsa yapacaksın ama zor olacak hem Ege için hemde senin için kolaylık diliyorum canım. bugün OZanda yemege gittigimiz yerde tam yemek esnasında yakamı nasıl parçalayacak resmen emme memme diyecek diye çok korktum.
slm kızlar bende doğurdum bebeğim 8 günlük bayramda hastanedeydim:)38 haftalık doğdu minik kızım...
canım ömürlü olsun Allah analı babalı saglıklı uzun ömürler versin.
afiyet şeker olsun aslıcım iyi eğlence ve muhabbetler sizeopuyorumnanaktan
Teşekkürler canımcımm. geldimde iş yapacagım yine uykum var nasıl yaparım bilmiyorumm.
oh masallah yedıklerını hazmeder heralde egecık :))
Betül canım resimdeki Aslanmı kocaman olmuş maşallah..
Sorma Betül ya bayılıyo sodaya birde ütüne gaz çıkarıyo büyük insan gibim ne tuhaf çocuk yaakaydirigubbakcemile3

ohhh afiyet olsun küçük beyyy. maşallah küçük paşaya

BAKIN KIZLARR

Değerli Anne ve Babalar,
Bebekleriniz milyarlarca beyin hücresi ile doğar. Doğumdan üç yaşına kadar bu hücreler arasında trilyonlarca bağlantı oluşur.
3 yaşına kadar kullanılmayan beyin hücreleri ölür.
Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için; anne babalar olarak elimizden geleni yaparız. 3 yaşından sonra yuvaya ve anaokuluna göndermeyi planlar, her türlü maddi desteği sağlamak için gece gündüz çalışırız. Aslında yaptığımız sadece 3 yaşından sonra elimizde kalanlar için çaba sarfetmektir.
Bebeklerimizin kaderini değiştirmek bizim elimizde ve aslında çok kolay !
Yarınlarımızı bıraktığımız çocuklarımızın gelişimi için 0-3 yaş arasında onları destekleyin. !
Mümkün olduğunca çok sayıda beyin hücresi kurtarın ! !
Sitemize ücretsiz üye olarak bu konu hakkında pek çok pratik öneriye, aktiviteye ve oyunlara ulaşabilir, bebeğinizle öğrendiklerinizi uygulayarak onun geleceğe daha iyi hazırlanmasına destek olabilirsiniz

Son düzenleme:
6 - 12 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler

* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.

* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.

* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.

* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.

* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.

* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.

* Bir kabın içinde top yuvarlayın.

* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.

* Kutu, tencere, plastik kap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.

* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin.

12 - 24 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler

* Çocuğunuzla konuşun. Karşılıklı diyalog zekasını geliştirmenin en basit ve en etkili yoludur.

* Her gün mutlaka kitap okuyun.

* Her şeyi sayın ve her şeyin ismini söyleyin.

* Günde 1 saaten fazla televizyon seyrettirmeyin.

* Kendi kendine yemek yemesini ve bardaktan su içmesini özendirin. Böylece güven ve bağımsızlık duyguları kazanacaktır.

* Beraber şarkı ve tekerlemeler söyleyin.

* Dışarıdaki her türlü aktiviteyi beraber yapın. Markete gitmek gibi mesela. Gördüklerinizi ve yaptığınız şeyleri anlatın.

* Eşyaların renklerini söyleyin.

* Çocuğunuza bir kutu vererek kapağını açması, kapatması, içine objeler doldurması ve boşaltmasını sağlayın.

* Açık, kapalı, içeride ve dışarıda kavramlarını öğretin. Bunun için basit kutulardan faydalanabilirsiniz.

* Büyük motor becerilerini geliştirecek aktiviteler yapın. Örneğin; merdiven inip çıkmak. Bu üst ve alt kavramlarının gelişmesine de yardımcı olur.

* Bu yaştaki çocuklar henüz beraber oynamayı ve paylaşmayı bilmeselerde etraflarında çocuk olmasından hoşlanırlar.

* Ona içine bir şeyler doldurup odada gezdirebileceği, hatta içine girip oturabileceği bir kutu veya sepet verin.

Hicrancım sağol paylaşımın için bu maddelerden bir çoğunu zaten yapıyoruzda mesela ışık yakma ve musluktan su akma olayını hiç göstermek aklıma gelmemişti..Hangi site bu özelden paylaşırmısın canım takip edelim bari:=)

Aslıcım hoşgeldin nasılsın canım:)Ege Bey 12 de uyudu yine ya şaka gibiBanyo yaptı falan nafile yani...Kızlar dün saçım için loreal lin kuaförüne gittim..Loreal profosyonel boya ile boyadılar bugün banyp yaptım bir damla boya akmadı ve ipek gibi saçlarım sanki birşey kaplamış saçımın üstünü gibi..Çok memnun kaldım biraz tuzlu ama değermiş gerçekten tavsiye ederim...

ok canım atıyorum hemen bana mesaj gelmiş bende ordan gördüm daha önce bakmıştım ama unutmuşum bayadır bakmıyordum

iyi günlerde kullan güzel bacım a.s.opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…