Doğum yapmış olan anneler buraya....

ilk once hepinize iyi aksimlar,
canim nasil yeter yetmez cok azicik sey hazirlamissin daha bisey yok mu.cokacimcoooklülülülülülü:roflol::roflol::içelim:

sen nerde oturuyordun kızz yakınsan belkim gelirim bana kimseler gelmedi ama yakındaysan valla gelirim yaww

bu arada mükellef bir sofra olmuş daha nolsun gıııalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.

oooo maaşallah daha ne olsun canım ellerinize sağlık, Su böreğine hiç dayanamam olsa da yesek cokacimcoook

saolun yavruşlar
bidenelerimŞeniz

duygucum senin tatlılığın güzelliğin yetmiştir kız misafirlere
daha ne olsun

kıs sen çoştun muuu insan ne yiyeceğinii şaşırır naniknanikakıllımm heyy maşallah artanlarıda bize gönder kargoylaann gamyoncuiremsu

ooo sizdedemi yarın pati var desenize yarın parti resimleriyle şenlenecek buralar eline sağlık canım boş ver yenilir içilir yeterki güzel bir gün olsun oğluşun zevk alsın bol resim çek yaw ben pek resim çekemedim ailecek misafirlerim gitmedi ev doluydu bi sakin ortam olmadıki erkekli karılı doluydu ev kim kime dum dumaydı sonra akşam yemeği telaşı malum misafir vardı derken olmadı işte

saolun yavruşlar
bidenelerimŞeniz

duygucum senin tatlılığın güzelliğin yetmiştir kız misafirlere
daha ne olsun
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kıs sen çoştun muuu insan ne yiyeceğinii şaşırır naniknanikakıllımm heyy maşallah artanlarıda bize gönder kargoylaann gamyoncuiremsu

Kız saliş oraya bir koymuşun simiti yanına birde çay koy bacım kıyamam sana:teselli:

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Kız saliş oraya bir koymuşun simiti yanına birde çay koy bacım kıyamam sana:teselli:

napalıımmm bacıımm bizz fakiriikk kuru simit yiyoz anca acık caya bile yetmiyo param:roflol::roflol:lülülülülülü kıs yok tükenmişş malaesefff kıyamazsaann hediye gönderrr bana:jeyyar:yawriimnaniknanikopuyorumnanaktan

Ya şu takvimin yerine foto koyayım dedim bir türlü beceremedim hangi linki kopyalıcazki acaba??

duyguu kıss ssen dedin diye gittim bide üçgen peynir aldım yanına kurukuru gitmio yaww :lepiohh üstünde bide rujumu aldımm pembe gönlüm sendekaydirigubbakcemile3

9-12 ay arası Bu aylarda bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüz iki kez 1.5-2 saat uyur. Bebeğinizin yeterince uyuyup uykusunu aldığından emin olmalısınız çünkü uyku bebeğinizin gelişimi için çok önemlidir. Sabit uyku düzenine ve bebeğinizi hemen hemen hep aynı saatlerde uyutmaya özen gösterin. Eğer bu düzeni kaydırırsanız gece uykuya dalması güçleşip daha sık uyanabilir. Daha önceki aylar için de söylediğimiz gibi banyo yaptırmak, masal okumak, sessiz bir oyun oynamak gibi. Her gece aynı rutini aynı sırayla yaptığınızdan emin olun. Bebekler düzenden hoşlanır ve sırda ne olduğunu bilmek onları mutlu eder. Eğer banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyorsa bu aktiviteyi başa koyup ilk önce onu tamamlayabilirsiniz. Masal sevmiyorsa ona şarkı mırıldanabilirsiniz.

Bebeğinizin gece uykusu düzeni gibi gündüz aktivitelerini de düzene sokarsanız bebeğiniz gece rutinini daha kolay kabullenir. Eğer hep aynı saatlerde yer, oynar, uyur ve aynı anda yatağa giderse daha rahat uyur. Bebeğinize pek çok yeteneği kazanmasında yardımcı olduğunuz gibi uykuya kendi kendine dalması konusunda da yardımcı olabilirsiniz.

Bu aylardaki muhtemel problemler bebeğinizin yeni öğrenmeye başladığı ve çok zevk aldığı oturmak, yuvarlanmak, yerde sürünmek ve hatta birkaç adım atmak gibi aktivitelerden uzak kalmak istememesi olacaktır. Bu başarılar onu çok heyecanlandıracak ve uyumak istememesine, uyusa bile uyanıp yeniden pratik yapmak istemesine neden olacaktır. Kendini sakinleştirip uykuya dalamazssa ağlamaya başlayacaktır. Bebeğinizi gece uyanıp bu heyecanla bulduğunuzda beslemenizin yardımı olmayacak hatta durumu daha da zorlaştıracaktır.

Gelişiminin doğal bir parçası olan sizden ayrı kalma korkusu da-sizi özlemesi, geri dönüp dönmeyeceğiniz konusunda huzursuz olması gibi- siz odasına gidip sakin bir şekilde onunla konuştuğunuzda geçecek ve rahatlayıp uykuya dalacaktır.
6.aydan sonra bebeğiniz hala sizin yanınızda uyuyorsa artık onu kendi odasına taşıma vakti gelmiş demektir; geceleri uyanmasının sebeplerinden biri de sizin odadaki varlığınızı hissetmesi ya da sesinizi duyması olabilir. Gece uyuyamamasının diğer bir sebebi odasının aşırı karanlık olması olabilir. Kimi bebekler uyumadan önce tanıdık bir çevrede olduklarını görüp rahatlamak ihtiyacı duyabilirler; bu sebeple uygun bir gece lambası kullanmanız faydalı olabilir.

12-18 ay arası Sizi kutlarız. Bebeğiniz artık bebeklikten çıkıp bir çocuk oldu ancak hala küçüklüğündeki kadar uykuya ihtiyacı var. ıki yaşına kadar 11 saati gece olmak üzere günde 13-14 saat uyuması gerekli.Hala gündüz iki kısa uykuya ihtiyaç duyar ancak 18 aylık olduğunda günde bir kez akşamüstü 1.5-3 saat arası uyku yeterli olacaktır. Bu düzeni ise 4-5 yaşına kadar devam etmelidir. ıki gündüz uykusundan bir gündüz uykusuna geçişi zor olabilir. Uzmanlar bunun için geçiş döneminde bir süre bebeğinizin gece ne kadar uyuduğuna dikkat ederek bir veya iki gündüz uykusu ayarlamanızı ve gündüz bir kez uyuduğunda gece uykuya erken yatırmanızı tavsiye ediyorlar.

• Bu aylarda sağlıklı uyku alışkanlıkları edinmesini nasıl sağlayabiliriz?
Hayatının bu ilk yıllarında çocuğunuzun uykularının sürekli bir düzene oturmasını beklemeyin. Bir kaç gün hatta ay boyunca geceleri düzenli uyuyup, sonra tekrar ilk doğduğu günlerdeki gibi geceleri sıklıkla uyanmaya başlayabilir.
Bebeğiniz daha küçükken yaptıklarınız dışında pek yeni birşey yoktur. Şu andaki en iyi kozunuz bebeğiniz yaklaşık altı aylıkken başladığınız stratejileri sürdürmektir;
Gece uykusu rutini; banyo yaptırmak, masal okumak, ninni mırıldanmak gibi, bebeğinizi sakinleştirip uyumasına yardımcı olacaktır. Unutmayın bütün bu aktiviteleri hep aynı sırayla ve oldukça sakin ve huzurlu hareketlerle uygulayıp bebeğe gece uykusunun huzur ve mutluluk verici olduğunu hissettirmek gerekir. Unutmayın bebekler ve çocuklar düzeni sever, aktivitelerin hep aynı sırayla yapılması ve arkadan ne geleceğini bilmeleri onları heyecanlandırır ve mutlu eder. Eğer bebeğinizin hala harcaması gereken fazla enerjisi varsa onu çok zorlamadan biraz daha oyun oynatıp veya masal anlatıp tekrar yatağına götürebilirsiniz.

Günlük aktivitelerde de hep aynı sırayı ve saatleri uygulamaya özen gösterin, bu düzeni benimsediğinde uyku vaktini daha kolay kabullenecektir.
Bebeğinizin uykuya her gece kendisinin dalmasına özen gösterin. Uyuyabilmesi için sallanma, ilgi ve ninni söylenmesi gibi aktivitelere ihtiyaç duymaması gerekmektedir. Eğer uyuyabilmesi için özel bir aktiviteye ihtiyaç duyuyorsa gece her uyanışında aynı aktiviteyi sağlamadan tekrar uykuya dalamayacaktır.

Bu yaştaki bebeğiniz geceleri uykuya dalma güçlüğü veya gece sık uykudan uyanma gibi sorunlar yaşayabilir. Bu yaştaki problem muhtemelen artık ayağa kalkıp yürüyebiliyor olmasından kaynaklanmaktadır. Daha önceki aylarda yeni öğrendiği aktivitelere ve başarılarına karşı duyduğu heyecan gibi bir heyecanla uyumak istemeyebilir. Uyumak istemezse uzmanlar bebeğinizi birkaç dakika süreyle yatağında bırakmanızı ve sakinleşmesini beklemenizi öneriyor.

• Bebeğin kendi kendine uyuması amacı ile ağlamasına göz yummak doğru mudur?
Bebeğe yalnız uyumayı öğretirken duygularını gözardı etmemeniz gerekir. Bebekler tek başlarına uyumayı öğrenmeleri için ağlamaya terk edildiklerinde ailelerinin onları rahatlatmak için ilgilenecek kadar sevmedikleri hissine kapılırlar. Ağlamayı kestiklerinde sebep yardımın geleceğinden ümidi kesmiş olmalarıdır. Burada sorulması gereken soru "bebeği en az ilgilenerek nasıl uyuturum?" değil, "bebeğimin huzurlu, kendine güvenli ve sevildiğini ve önemsendiğini hissettirerek nasıl kendi kendine uyumasını sağlayabilirim?" olmalıdır.

Bebeği uykusunun geldiğini gördüğünüzde yatağına koyun ve ona şarkı mırıldanın, sırtını okşayın ve huzurlu olmasını sağladıktan sonra odadan ayrılın. Eğer ağlarsa yeniden odaya dönüp onu rahatlatıp tekrar çıkabilirsiniz.

ılk yıl içinde pek çok kereler bebeğinizin odasına dönüp onu sakinleştirmeniz, beslemeniz gerekebilir. Bebeğiniz onun ihtiyaçlarına cevap verdiğinizi ve size güvenebileceğini öğrenip huzur içinde uykuya dalabilir. Bebeğiniz ne kadar sizin onun ihtiyaçlarınıza cevap vereceğine inanırsa o kadar az ağlayacak ve huzurlu bir şekilde uyuyacaktır. Her ne kadar bebeğinize ihtiyacı olduğunda yardım etmek onu ağlamaya bırakmaktan daha fazla zaman harcamanıza neden olsa da, bebeğinizin şu anda ve ilerde daha mutlu ve huzurlu bir insan olmasını sağlayacaktır.
Eğer çocuğunuz gece uyandığı zamanlarda sizden yakın ilgi görmeye alıştıysa, onu yavaş yavaş bu durumdan vazgeçirmeye başlayın. Örneğin gece uyandığı saatlerde rahatlatmak amacıyla onu sütle beslemek yerine, sadece su verin ya da hiçbirşey vermeden tekrar uyutmaya çalışın. Geceleri uyandığında ışığı yakıp onunla oynamaya alıştırdıysanız, buna devam etmeyin. Işığı yakmadan, onu kucağınıza almadan sadece konuşarak rahatlatmaya çalışın.
Alıştığı uyku rutinlerinde bir değişim çocuğunuzda uyku problemine yol açabilir (örneğin odasının ya da yatağının değişmesi veya mutlaka birlikte uyuduğu ve sevdiği bir oyuncak hayvanının kaybolması gibi). 12-14. aylar arasında bebekler aktif olarak rüya görmeye başlarlar, bu da onun şaşkınlıkla ya da korkuyla uykusundan uyanmasına sebep olabilir.
Bu period anne ve babalar için gerçekten zor, stresli ve yorucu olabilir. Ancak uyku eğitimi konusunda sabırlı ve istikrarlı davranırsanız, bir süre sonra olumlu sonuçlarını almaya başlayacak ve yaşadığınız zorlukları unutacaksınız.
ALINTIDIR........

benim bebiş gibi uyku problemi olan varsa okumanızı tavsiye ederim

canım çok geçmiş olsun hiç üzme kendini annesi bence geçecek oda. opuyorumnanaktan
yolladım aslıcım yakıştı valla:içelim:
çok teşekkür ederim canımcımm.
Gülsüm kızın dünya tatlısı maşallah prensese.Allah bağışlasın canım...
Gülsüm canım resmini görmedim minik kuzunun eminim çok tatlıdır maşallah.
Canım çok geçmiş olsun inşllah daha iyidir Ceylinimiz. Ben 3 gündür pc başına pek oturamıyorumda yeni gördüm.
Duygucumm maşallah Egeye. bende alayım bari şu yaban mersininde bizimde pekmezimiz bitti bugün alışverişe çıkacagız. ben hem labne hem normal ezine peyniri veriyorum.
Tşkler Duygucuum ben kaç gündür nerden alıyorsunuz bu eşyaları diye yazmıştım ama kimsecikler yazmamıştı sagolsun Aytenin sayesinde alışveriş yapabilecegim.
Gözde canım Denizin yemegini sen yediriyorsun degilmi. Duygunun ekledigi yazı aklıma geldi sen yazıncada sorayım dedim 13 aylıkken kaşık çatala alıştırın demişler siz ne yaptınız kendi yemesine izin veriyormusunuz.
Sedacımm hoşgeldin canım iyi olmanıza çok sevindimm.
o yassahmış yavrim
ben koymuştum uyardılar hemen
Serapcım listenin maşallahı var ellerine saglık bugün kolay gelsin canım benim inşllah gönlünüze göre geçer.
Canancımm canım inşllah sizinde gönlünüze göre geçer güzel arkadaşım.
Umut canımm Allah'ım eşinle saglıklı,mutlu ve huzur dolu nice uzun seneler nasip etsin ne güzel şeyler yazmışsın.
Betül görünmemişş inşllah iyilerdir.
Salihacımm resimler eklenmiş ama ben görmedimm hayatım.
Hicranım kiloluyum diyorsun ama göbek görmedim ben zayıf görünüyorsun kot pantalonda yakışmış ayrıca.
Derya,Ayten,Nuray,Duygu,ARzu,Canan,Saliha,Selma,Gülsüm,Gözde,Hicran,Fatma,Serap,Emel,Mevlüde,
Güllde görünmemş bu arada ama onun evinde tadilat vardı annesi vardı,Fikriye,Özlemimmm,Umut,birde diger Deryamız kaçarlar arasında görünmüyor ve ismini sayamadıgım bütün Eylül annelerimmm ve kuzularımız inşllah hepiniz iyisinizdir kuzularımız hiç hasta olmasın annelerimiz hiç üzülmesin hepinize bol güneşli gezmeli hafta sonları diliyorum. opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…