- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #37.081
günaydın kızlarrrrr
söölemeyi unuttum size c.tesi günü kaza yaptık biz . çok şükür bizde bişey yok ama arabada var baya hasar , denizi doktora götürüyoduk 5 dakika yağmur yağdı önümüzkeki araba kaydı önümüze döndü ve kaçınılmaz son :)
deniz koltuğunda oturuyodu bende arkada onun yanında kociş de arabayı kullanıyoduk zaten trafik vardı çok şiddetli çarpmadık , sonra bi dünya uğraş dur yok tutanak yok çekici , doktora da gidemedik
GÜNAYDIN MİLLETTT ben uykumu alamadım boğazımda fenaa faranjit oldumm sanırım benim bademcik şişmez hiç ama böle gırtlağım tırmalanır sanki arada bir ve mevsim başlarında konuşamıyorum bile
geçmiş olsun canım benimm, allah korumuşşş bebek için oto koltuğu çok önemli yaa,
bizde bir bir denizden geliyoruz bindik arabaya ben arkaya oturdum ege kucağımda oto koltğuna daha oturtamamıştım. eşimde 20 lemi ne gidiyorr daha yeni kalktıı, karşıdan araba bir geldi eşim zınk diye frene bastı 20 le giderken ege barışın yanına uçtu çok şükür bişey olmadı.
Günaydın güzel anneler gününüz güzel geçsin:)Ben bugün 65.2 olmuşum 600 gram gitmiş yani protein diyetiylesositosositoBugün kahvaltıda peynirde yedim ama iki öğün yine et devam edicem yarından sonra normale dönücem yani başka bir diyete...
Sizede geçmiş olsun canım..
Bizde araba koltuğu almadık daha ana kucağını kullanıyoruz arabada malesef...
geçmişi okuyamadım baya bi birikmiş iyi
hasta olan bebişlere geçmiş olsun
doğum günü olanlar nice yıllara inşallah. hayırlı ömürlü olsunlar.
utkunun ishali kesilmedi ve 3 gün hastanede kaldık 4 tane daha serum yedi yavrum bi de üstüne grip oldu resmen helak olduk. günlerce ağlamaktan gözlerim davul oldu. o kadar çok korktum ki yavruma bişey olacak diye hala daha içim titriyo. ne biçim bi ishalmiş bu tahlillerde hiçbir şey çıkmıyo kaç kere kan idrar kaka tahlili yapıldı yok hiçbir şey yok. en son rotavirüsün tahlilini bekliyoruz bakalım onda ne çıkacak
şimdi biraz iyi gibi ama yine de korkuyorum geçen sefer de öyle olmuştu biraz düzelmişti serumdan sonra. offff ona bişey olmasın da ben 10 katını çekmeye razıyım
duygucum gözün aydın gidiyo yavaş yavaş kilolar , hadi bakalım bende 61 kiloyum 5 kilo daha versem yeter zaten fazla kasmıyorum gider yavaş yavaş
yanlış hatırlıyosun canım sanırım biz çok uzun zamandır hiç kaza yapmamıştık
ya bende size sorcam sorcam unutuyorum deniz de hiç yabancılama yok herkese bi gülücükler şımarmalar sokakta rahat yürüyemiyoruz sıpa kendini de sevdiriyor hatta bu birini gözüne kestiriyo sokakta ona şirinlik yapıyo karşısındaki ona yüz vermezse bi sinirleniyor , adam ilgi arsızı oldu walla :) duygucum dediğin gibi milletin kucağına atlıyo hemen yeterki denizi sevsinler gülsünler konuşsunlar nolcak böle bilmiyorum artık biraz yabancılaması lazım bence .
canım hani isalli bebeklere verişiyoya evde su tuz ve seker ile hazırlanıyo 7 gun den uzun süren isaller için veriliyo eger istersen tam tarifini vereyım sana...
ayrıca pirinç suyudaçorcası havuç elma da verebilirsın...
canım hemşirelerin azizliğine uğradım vaktinde gittiğimde yapmamışlardı sonra da zamanı geçmiş dediler
Bora da da yumurta süt ve domates de alerji yaşamıştım.. Ama bizim dr aralıklarla sürekli dene dedi.. Allaha şükür şimdi çok iyi.. Süt içinde çocuk sütlerinden veriyorum şimdlik ama haftaya günlük sütlere geçeceğiz bizde..
Meyvelerin de şekeri çok yüksek o yüzden dikkatli olmanda fayda var.. Hele üzüm..
seher ors veriyomusun canım merak ettimceylin ede geçmiş olsun canım...
canım hemşirelerin azizliğine uğradım vaktinde gittiğimde yapmamışlardı sonra da zamanı geçmiş dediler bu aşı 6. ayına kadar yapılıyo demi
canım geçmiş olsun
geçmiş olsun hicroşcum
sizede geçmiş olsun şeker kız candy
allah korumuş
hadi bakalım çabucak verirsin inşallah kiloları
bizde almadık oto koltuğu canım
sehercim canım çok geçmiş olsun
canım bizimki çok yabancılıyo yaban ördeğim :)
kucağımdayken başkalarına gülüyor şirinlik yapıyor
ama almak istedikleri zaman ağlıyor gitmiyor
hele erkeklere hiç gitmiyor
hicrancım geçmiş olsun tatlımm inşallah bişeyi çıkmazzzz ceylinimizin.
Kızlar ben bugün Egeyi hiç emzirmedim...Memeden kesmeye çalışıyorum çok zorlu bir süreç olucak sanırım...Önerilerinizi bekliyorum...
Kızlar ben bugün Egeyi hiç emzirmedim...Memeden kesmeye çalışıyorum çok zorlu bir süreç olucak sanırım...Önerilerinizi bekliyorum...
öyle yapıcam canım gece emzirmek en doğrusuymuş yani gündüz hiç yok gece sadece başlangıçta ama göğüslerim baya doldu şimdidengöğüs ucuna bişiiler sür emmek isteyincede uff yap canın acıyormuş gibi vss her seferinde yaparsan bi süre sonra almak istemez ekşi ve tuzlu şeyler sür eee de pis diye almak istemez belki bide emmek istediği an dikkatini dağıtmaya çalış oyunla veya sevdiği başka bi yiyecek ile aklıma bunlar geliyor canımm şimdilik arıca birden kesmen pek iyi değil günde 1 kez ver mesela 1 hafta sonra 2-3 günde ver öle öle kes
duygu bak canım
Emzirmeyi azaltmak:
Sigara tiryakilerinin sigarayı, çikolata tiryakilerinin çikolatayı bırakması için birdenbire bırakmak en iyi yoldur. Fakat bebeğin memeyi bırakması böyle olmaz. Bu olay bebek için hem fiziksel hem de duygusal olarak son derece travmatiktir. Eğer memeden kesmek çok ani yapılırsa bu anne için de problem yaratır. Örneğin, sızıntı, memelerde şişme, süt kanallarında tıkanma ve enfeksiyon. Araya bir hastalık ya da önemli bir olay girmedikçe bu işi aniden yapmayın. Hedeflediğiniz kesin meme kesme tarihinden en az bir kaç hafta önce bu işe yavaş yavaş başlayın. Eğer çocuğunuzun hayatında önemli bir olay olacaksa (taşınmak, annenin işe başlaması, yeni bir bakıcı gibi) bu işi bir süre erteleyin. En iyi azaltma politikası her seferinde emzirme sayısını bir adet azalmaktır. Örneğin emzirme sayısını bir azaltıp birkaç hafta bekleyin. Hem göğüslerinize hem bebeğinize bu yeni sisteme alışması için zaman tanıyın. Sonra bir tane daha azaltın. 6 aydan küçük bebekler gıda için büyük çoğunlukla anne sütüne bağlıdır. Bu bebeklerde kestiğiniz her emzirmenin yerine mama koymalısınız. Daha büyük bebekler için bunun yerini kahvaltı ya da yemek alabilir. Eğer bebeğinizi biraz düzensiz olarak onun istediği saatlerde emziriyorsanız, emzirmeden kesmeyi düşünmeden önce meme saatlerini biraz düzene sokmanız gerekebilir. Annenin programı ne olursa olsun, sabah erken ve gece geç emzirme en rahat emzirme saatleridir. Bu nedenle bunlar en son bırakılanlar olur. Anlık hastalıklar, ağrılı diş çıkarma dönemleri veya taşınma ya da tatil gibi çevre değişiklikleri bebeğin geri gitmesine neden olabilir ve bebeğiniz daha da çok emmek isteyebilir. Anlayışlı olun ve fazla üzülmeyin. Çünkü bu tip gerileme geçici olacaktır. Bebeğin hayatı normale döndüğü anda çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Unutmayın ki, emzirmek bebek ile aranızdaki ilişkilerden yalnızca birisidir. Emzirmeyi bırakmak aranızdaki sevgiyi azaltmayacaktır. Hatta bundan sonra bebeğinizle daha aktif oyunlar oynayarak onun gelişimini sağlayabileceksiniz. Memeden kesilen bebek ilk zamanlarda farklı rahatlama yollarına başvurabilir. Örneğin başparmağını veya başka bir objeyi emebilir. Bu davranışlar normal ve sağlıklıdır.
nasıl huysuzluk yaptımı pekı ? sırke fılan surersen hem kokusundan rahatsız olur hem tadından..
duygucum dr banada krs dedi bendea z emziriyorum ama çok süt doluyo göğsun ya acıyo ozamanda....
Hepinize İyi Akşamlar..
Duygucum Allah kolaylık versin inş çok zor olmaz.Benim kızım erken bıraktığı için (tüm zorlamalarıma rağmen)içimde bebekliğine dair kalan tek ukte bu emzirme olayıdır.Hatta o kadar ki bi daha ki çocuğu sırf emzirmek için doğuracam diyorum:)
Sonuçta sen de 2 yaşına kadar emzirebilirsin Kuran'da da 2 sene çocuğun hakkı olarak geçiyor.Tabi seni zorluyor ve psikolojini etkiliyorsa o ayrı.Ben doya doya emziremediğim için çok heves ediyorum valla.Bu arada benim kızım da biberona çok düşükün oldu gündüz değil ama gece uykuda çok istiyor bazen 4 kere biberon yapıyorum ve hepsini bitiriyor.Ama bu artık sorun olmaya başladı gece çok biberon içtiği için sabah kahvaltı yapmak istemiyor.Şimdi ben de biberonu kesiyim mi düşünüyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?