Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım geçmiş olsun

GÜNAYDIN MİLLETTT ben uykumu alamadım boğazımda fenaa faranjit oldumm sanırım benim bademcik şişmez hiç ama böle gırtlağım tırmalanır sanki arada bir ve mevsim başlarında konuşamıyorum bile

geçmiş olsun hicroşcum

sizede geçmiş olsun şeker kız candy
allah korumuş

hadi bakalım çabucak verirsin inşallah kiloları

bizde almadık oto koltuğu canım

sehercim canım çok geçmiş olsun

canım bizimki çok yabancılıyo yaban ördeğim :)
kucağımdayken başkalarına gülüyor şirinlik yapıyor
ama almak istedikleri zaman ağlıyor gitmiyor
hele erkeklere hiç gitmiyor

canım verirsen sevinirim biz evde sadece reflor veriyoruz bi de hastanede serum aldı o kadar

canım hemşirelerin azizliğine uğradım vaktinde gittiğimde yapmamışlardı sonra da zamanı geçmiş dediler

canım hani isalli bebeklere verişiyoya evde su tuz ve seker ile hazırlanıyo 7 gun den uzun süren isaller için veriliyo eger istersen tam tarifini vereyım sana...
ayrıca pirinç suyudaçorcası havuç elma da verebilirsın
...

canım alp den yazamıyorum ki..

selam kızlar burnumdan soluyoru çamaşırlardan bıktım usandım acayip çamaşır çıkıyor benime ve tuba feci değiştiriyor kıyafet üstüne kıyafet hanfendi bi giydiğini 1 saat sonra kirliye atıyor hergün okul kıyafeti değişiyor görende titiz hanım sancak ama iş yapmaya gelince herşeyi birbirine katıyor yardım etmesinden geçtim iş çıkarmasa razıyım valla kahvaltı sofrasını kaldırmış tüm kahvaltılıklar kapakları kapanmadan dolaba konmuş masayı silmiş bezi lavaboya öle atmış yıkayıp asmamış yatağı hala açık tv izliyor vss böle bende ceylinle uğraş makinaya koş bulaşığa yemeğe koş bi taraftan boğazım gıcık öksürük tutuyor su içip duruyom ceylinde aynı keza faranjit fena etti bizi ceylini değiş yedir içir anam ağladı valla ayyyyyhhhh bıktım yawwwwwwwwwwwwwwwww NESEF ALAMIYOMMMlaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae

bizimkide aralıklı dene dedi ama deniyoruz her seferinde aynı etkilerle karşılaşıyoruz bizimkide inşallah geçer ama şimdi sorun yaşıyoruz işte
süte gelince ceylin çocuk sütlerini pek sevemedi içiremedim ama günlük sütler içine hiç bişey katmadığım sürece uyku arasında veriyorum 2 gündür uyanıkkende denemelere başladık yudum yudumda olsa uyanıkkende içiyor e yarım saatte ancak içirebiliyoruz bi dfada içmiyor ama bunada şükür içirmek için uyumasını bekliyordum hep

Kızlar ben bugün Egeyi hiç emzirmedim...Memeden kesmeye çalışıyorum çok zorlu bir süreç olucak sanırım...Önerilerinizi bekliyorum...

canım hemşirelerin azizliğine uğradım vaktinde gittiğimde yapmamışlardı sonra da zamanı geçmiş dediler bu aşı 6. ayına kadar yapılıyo demi

canım ben aşı karnemize baktımda şimdi
1. sini 2.ayda yapmışız
2. sini 4.ayda yapmışız
3. sünü 6.ayda yapmışız bu sonmuş bundan sonrası yokmuş evet

teşekkür ederim canımm valla acaip boğazım yanıyor ve gıcık oluyor nefes alırken bile gırtlağım yanıyor gıcık oluyor SİGARA bile içemiyommmmkaydirigubbakcemile3

Kızlar ben bugün Egeyi hiç emzirmedim...Memeden kesmeye çalışıyorum çok zorlu bir süreç olucak sanırım...Önerilerinizi bekliyorum...

göğüs ucuna bişiiler sür emmek isteyincede uff yap canın acıyormuş gibi vss her seferinde yaparsan bi süre sonra almak istemez ekşi ve tuzlu şeyler sür eee de pis diye almak istemez belki bide emmek istediği an dikkatini dağıtmaya çalış oyunla veya sevdiği başka bi yiyecek ile aklıma bunlar geliyor canımm şimdilik arıca birden kesmen pek iyi değil günde 1 kez ver mesela 1 hafta sonra 2-3 günde ver öle öle kes

duygu bak canım

Emzirmeyi azaltmak:

Sigara tiryakilerinin sigarayı, çikolata tiryakilerinin çikolatayı bırakması için birdenbire bırakmak en iyi yoldur. Fakat bebeğin memeyi bırakması böyle olmaz. Bu olay bebek için hem fiziksel hem de duygusal olarak son derece travmatiktir. Eğer memeden kesmek çok ani yapılırsa bu anne için de problem yaratır. Örneğin, sızıntı, memelerde şişme, süt kanallarında tıkanma ve enfeksiyon. Araya bir hastalık ya da önemli bir olay girmedikçe bu işi aniden yapmayın. Hedeflediğiniz kesin meme kesme tarihinden en az bir kaç hafta önce bu işe yavaş yavaş başlayın. Eğer çocuğunuzun hayatında önemli bir olay olacaksa (taşınmak, annenin işe başlaması, yeni bir bakıcı gibi) bu işi bir süre erteleyin. En iyi azaltma politikası her seferinde emzirme sayısını bir adet azalmaktır. Örneğin emzirme sayısını bir azaltıp birkaç hafta bekleyin. Hem göğüslerinize hem bebeğinize bu yeni sisteme alışması için zaman tanıyın. Sonra bir tane daha azaltın. 6 aydan küçük bebekler gıda için büyük çoğunlukla anne sütüne bağlıdır. Bu bebeklerde kestiğiniz her emzirmenin yerine mama koymalısınız. Daha büyük bebekler için bunun yerini kahvaltı ya da yemek alabilir. Eğer bebeğinizi biraz düzensiz olarak onun istediği saatlerde emziriyorsanız, emzirmeden kesmeyi düşünmeden önce meme saatlerini biraz düzene sokmanız gerekebilir. Annenin programı ne olursa olsun, sabah erken ve gece geç emzirme en rahat emzirme saatleridir. Bu nedenle bunlar en son bırakılanlar olur. Anlık hastalıklar, ağrılı diş çıkarma dönemleri veya taşınma ya da tatil gibi çevre değişiklikleri bebeğin geri gitmesine neden olabilir ve bebeğiniz daha da çok emmek isteyebilir. Anlayışlı olun ve fazla üzülmeyin. Çünkü bu tip gerileme geçici olacaktır. Bebeğin hayatı normale döndüğü anda çalışmalarınıza devam edebilirsiniz. Unutmayın ki, emzirmek bebek ile aranızdaki ilişkilerden yalnızca birisidir. Emzirmeyi bırakmak aranızdaki sevgiyi azaltmayacaktır. Hatta bundan sonra bebeğinizle daha aktif oyunlar oynayarak onun gelişimini sağlayabileceksiniz. Memeden kesilen bebek ilk zamanlarda farklı rahatlama yollarına başvurabilir. Örneğin başparmağını veya başka bir objeyi emebilir. Bu davranışlar normal ve sağlıklıdır.

yine herkes iş başında sanırım bende mutfağa gideyim işşşşş işşş işşşşşşşşşşş benim hayatım ev işinden ibaret oldu bu araaa

öyle yapıcam canım gece emzirmek en doğrusuymuş yani gündüz hiç yok gece sadece başlangıçta ama göğüslerim baya doldu şimdiden
Bunları okudum canım bende bütün yazıları hemen hemen...Umarım bende başarılı olurum hem üzülüyorum hemde çok yoruldum artık valla:gitme:

nasıl huysuzluk yaptımı pekı ? sırke fılan surersen hem kokusundan rahatsız olur hem tadından..

Uykuya dalcağı zaman yaptı canım ondada babası yardımcı oldu o uyuttu bir daha uyumadı henüz..en son gece 4.5 ta emzirdim bakalım ne olcak...
duygucum dr banada krs dedi bendea z emziriyorum ama çok süt doluyo göğsun ya acıyo ozamanda....

Canım zaten yavaş yavaş kesmek en doğrusuymuş hem anne için hem bebek için..Bebekte travmatik sonuçlar kusma ishal hatta hasta olmaya kadar gidiyormuş Egede çok bağımlı bir çocuk..Anne içinde göğüslerin şişmemesi açısından azar azar emzirip sütün azalması ve sonra tamamen kesilmesi gerekirmiş..

Hepinize ıyi Akşamlar..
Duygucum Allah kolaylık versin inş çok zor olmaz.Benim kızım erken bıraktığı için (tüm zorlamalarıma rağmen)içimde bebekliğine dair kalan tek ukte bu emzirme olayıdır.Hatta o kadar ki bi daha ki çocuğu sırf emzirmek için doğuracam diyorum:)
Sonuçta sen de 2 yaşına kadar emzirebilirsin Kuran'da da 2 sene çocuğun hakkı olarak geçiyor.Tabi seni zorluyor ve psikolojini etkiliyorsa o ayrı.Ben doya doya emziremediğim için çok heves ediyorum valla.Bu arada benim kızım da biberona çok düşükün oldu gündüz değil ama gece uykuda çok istiyor bazen 4 kere biberon yapıyorum ve hepsini bitiriyor.Ama bu artık sorun olmaya başladı gece çok biberon içtiği için sabah kahvaltı yapmak istemiyor.Şimdi ben de biberonu kesiyim mi düşünüyorum?

seher çok geçmiş olsun..rota testını neden ılk kaka alındıgında yapmadılar?memnun kaldınmı hastaneden?sureklı ıshal ve kusmada varsa rotaolabılır..biz geçirdik aşımıza ragmen..hıcranın dediği gazoz olayını ben kolaya muz karıştıırıp verdim..reflor yaramayan bebeğin kesti ishalini..ama rotaya kesın bakılsın..zaten ilaç tedavısı yok rotanın..bebekler birgündekılo alır birgünde erir derler..utku sağlıklı bi bebek..en kötü hastalığımız bu olsun..atlatıcak tezden sen metin olannesi..çöktü felan deme..benımkı zaten alerjıydı..tam yemeğe başladık rotaoldu..1kılo verdi..su gibi bir ishal..kusma cabası..salonda yattık kaç gece..1 2 saat uykuyla..allah dermansız dert vermesın..tezden iyi haberlerını beklıyoruz..eğer dokturundan yada hastanenden şüphen olursa hemen deiştir arkadaşım.

Canım bunları biliyorum sadece dinimizde değil sağlık içinde 2 yaşına kadar hem anne hemde bebek için faydalı..Ama sana zarar vermiyorsa..Bizimki artık zarar olmaya başladı..Benim oğlum zaten ilk 6 ay değil ilk 8 ay anne sütü aldı su bile içmeden...Şimdi bir meme müptelası ve günde 7 8 10 kaç kere bulursa emiyor..Gece bir çok arkadaşın deliksiz uyumasına rağmen dikkat ediyorum genelde aktif emziren annelerin bebekleri 3 4 kere kalkıyor...
Ben hamileliğimide katarsan nerdeyse 15 aydır bir gece bile deliksiz uyku uyumadım..Hem bitkinim hem yorgunum..Artık zamanı..
Bendede 4 biberon çok fazla canım gece beslenmesine artık son vermek en doğrusu yada en fazla bir kere..Ben öyle yapıcam inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…