- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #39.601
kızlar tunam kabakulak olmuş.şimdi kaınvalidem söledi...bişi olur muuu yaaa yarın randevu aldım götürecekler dr.a geçen hafta yoktum zaten izin de alamam bi dahaaa
derya aşı yapıldıktan 2-5 hafta içinde hafif kabakulak olabilirmiş...
herkese günaydın...
aslıcım ben aklımda olanları yazayım..
1. maibeyaz
2. aslı
3. müjde
4. gündoğduş
5. serap
6. fatma
7. saliha
8. derya
9. seher utku
10.canan
kızlar hadin yaa... eğlenmek hediyelşeşmek maksat.. büyük küçük farketmez... kimse bilmeyecek kime çıktığını herkese sürpriz olacak... hicran, betül, gözde, ayten, nuray haydin yaa...çoğaltalım listeyi...
hadi gözünüz aydın aynı zamanda geçmiş oldun sıkıntılı dönemin kritik bölümünü atlatmışsınız sağlıkla gelir hepsi inşallahGünaydın arkadaşlar...
Egenin 2 alttan 2 üstten azı dişleri patlamış kıyamam damakları nasıl şişmiş sanki su toplamış gibi bir kaç gündür huysuzdu ondanmış meğer..Dün gece calpol verdim rahat rahat uyudu.Şu diş çıkarma işi ne zormuş ya..
Aslıcım maşallah Ozan Egeye gelişiminin iyi olmasına çok sevindim Allah sağlık sıhat versin her daim canım
geçmiş olsun canım benim çok dikkat et ihmal etme dr kontrolünde olsun devamlı ay kıyamam ona yaaa inş fazla sıkıntılı değildir.kızlar tunam kabakulak olmuş.şimdi kaınvalidem söledi...bişi olur muuu yaaa yarın randevu aldım götürecekler dr.a geçen hafta yoktum zaten izin de alamam bi dahaaa
En sık 3-10 yaşlar arasında görülür ve bir kez yakalanıldığında hayat boyu bağışıklık kazanılır. Kabakulak aşısı 15. ayda kızamık ve kızamıkçık aşılarıyla birlikte yapılır.Çok bulaşıcı bir enfeksiyon değildir. Her ne kadar çocukluk çağında geçirilen bir hastalık olsa da daha önceden bağışıklık kazanmamış ergenler ve yetişkinler bu enfeksiyona yakalanabilir. Yetişkinlerde genellikle tehlike yaratmaz. Testislerde şişme meydana gelirse mutlaka doktora gidilmelidir çünkü az da olsa kısırlık riski vardır.BELİRTİLERİ:Alt çene kemiğinin hemen üzerindeki tükürük bezlerinde tek veya çift taraflı şişme,ateş ve halsizlik,baş ağrısı, boğaz ağrısı,bulantı,bazen dil altı tükürük bezlerinde ağrılı şişme,özellikle ergenler ve yetişkinlerde testislerin, yumurtalıkların veya pankreasın iltihaplanması. Bu bölgelerdeki iltihaplanma kendini karın ağrısı şeklinde belli eder.
İstirahat gerektirir. Şikayetlere yönelik tedavi uygulanır: Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar verilebilir.Ağrıyı azaltmak amacıyla şişkinliğin üzerine sıcak veya soğuk uygulamalar yapılabilir.Hasta yumuşak gıdalarla beslenmeli ve bol sıvı almalıdır.Bütün belirti ve bulgular geçene kadar çocuk okula gönderilmemelidir.
15 aylık çocuklara zayıflatılmış canlı virüs aşısı yapılır. Aşı tek doz olarak deri altına veya kas içine uygulanır.
• Çocukta kabakulak olma ihtimali varsa teşhisi doğrulamak amacıyla.
• Çocukta kabakulak ve aynı zamanda da şiddetli baş ve ense ağrısı, ışığa tahammülsüzlük varsa. Bu şikayetler menenjit belirtisi olabilir.
• Çocukta kabakulak ve aynı zamanda da şiddetli karın ağrısı ve kusma varsa.
• Kabakulak olan ergen veya yetişkin erkek hastada testis şişmesi varsa.
derya aşı yapıldıktan 2-5 hafta içinde hafif kabakulak olabilirmiş...
kızlar tunam kabakulak olmuş.şimdi kaınvalidem söledi...bişi olur muuu yaaa yarın randevu aldım götürecekler dr.a geçen hafta yoktum zaten izin de alamam bi dahaaa
deryacim cook gecmiss olsunn tunise atlatir en kisa zamanda insallahhbu arada aranizda epidural sezeryan yapan varmiydi kizlar?? Bu sefer bayilmak istemiorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?