Doğum yapmış olan anneler buraya....

kızlar tunam kabakulak olmuş.şimdi kaınvalidem söledi...bişi olur muuu yaaa yarın randevu aldım götürecekler dr.a geçen hafta yoktum zaten izin de alamam bi dahaaa

ayy geçmiş olsun canım... bişey olmaz inşallah.... böyle küçükken olurmuymuş kabakulak yaa.
bi de aşılar korumuyo demekki.. inşallah kolay atlatır...

En sık 3-10 yaşlar arasında görülür ve bir kez yakalanıldığında hayat boyu bağışıklık kazanılır. Kabakulak aşısı 15. ayda kızamık ve kızamıkçık aşılarıyla birlikte yapılır.Çok bulaşıcı bir enfeksiyon değildir. Her ne kadar çocukluk çağında geçirilen bir hastalık olsa da daha önceden bağışıklık kazanmamış ergenler ve yetişkinler bu enfeksiyona yakalanabilir. Yetişkinlerde genellikle tehlike yaratmaz. Testislerde şişme meydana gelirse mutlaka doktora gidilmelidir çünkü az da olsa kısırlık riski vardır.BELıRTıLERı:Alt çene kemiğinin hemen üzerindeki tükürük bezlerinde tek veya çift taraflı şişme,ateş ve halsizlik,baş ağrısı, boğaz ağrısı,bulantı,bazen dil altı tükürük bezlerinde ağrılı şişme,özellikle ergenler ve yetişkinlerde testislerin, yumurtalıkların veya pankreasın iltihaplanması. Bu bölgelerdeki iltihaplanma kendini karın ağrısı şeklinde belli eder.

ıstirahat gerektirir. Şikayetlere yönelik tedavi uygulanır: Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar verilebilir.Ağrıyı azaltmak amacıyla şişkinliğin üzerine sıcak veya soğuk uygulamalar yapılabilir.Hasta yumuşak gıdalarla beslenmeli ve bol sıvı almalıdır.Bütün belirti ve bulgular geçene kadar çocuk okula gönderilmemelidir.
15 aylık çocuklara zayıflatılmış canlı virüs aşısı yapılır. Aşı tek doz olarak deri altına veya kas içine uygulanır.

• Çocukta kabakulak olma ihtimali varsa teşhisi doğrulamak amacıyla.

• Çocukta kabakulak ve aynı zamanda da şiddetli baş ve ense ağrısı, ışığa tahammülsüzlük varsa. Bu şikayetler menenjit belirtisi olabilir.

• Çocukta kabakulak ve aynı zamanda da şiddetli karın ağrısı ve kusma varsa.

• Kabakulak olan ergen veya yetişkin erkek hastada testis şişmesi varsa.

yahu ne çekilişi sanalmı gerçekmi gerçekse nasıl olcek olay ne nasıl anlamadım ben geçmişe bakamadım öle pek bilgi lütfennn
hadi gözünüz aydın aynı zamanda geçmiş oldun sıkıntılı dönemin kritik bölümünü atlatmışsınız sağlıkla gelir hepsi inşallah
kızlar tunam kabakulak olmuş.şimdi kaınvalidem söledi...bişi olur muuu yaaa yarın randevu aldım götürecekler dr.a geçen hafta yoktum zaten izin de alamam bi dahaaa
geçmiş olsun canım benim çok dikkat et ihmal etme dr kontrolünde olsun devamlı ay kıyamam ona yaaa inş fazla sıkıntılı değildir.

bizim 2.dozlar 15.ayda olacak daha ona yetişemedik onuda olaydık daha sağlam olurduk

ben daha kavaltı etmedim ceylin azra accık yedi onuda eşim yedirdi sağolsun gece ben gene uyuyamadığımdan bu sabah o hazırladı kahvaltıyı şimdi balkonda top oynuyorlar

ay biz en son aşılarını yaptıralı bir ayı geçti...şimdi iyiymiş kayınvalidem bi sıkıntısı yok diyor sağlık ocağına götürecek yine de..yarın da diğer dr.a randevu aldım oraya göstericem gerçi tedavisi de yokmuş sanırım kendi kendine geçecek iştee..inşallah hafif atlatır...sağolun kızlarrr hepiniz sağolun

deryacim cook gecmiss olsunn tunise atlatir en kisa zamanda insallahhbu arada aranizda epidural sezeryan yapan varmiydi kizlar?? Bu sefer bayilmak istemiorumm

müjde ben spinal oldum tavsiye ederim.. benim bi anketim vardı oraya bak istersen baya yardımcı olan olmuştu..

günaydın kızlar..deryacım tunişe çok geçmiş olsun.
glsüm şimdi çekilş nasıl olucak.isteyen istediğine mi gönderecek..sonra herkes ya hep bana gönderirse nolcek..bütün hediyeler bana gelsin..anlaşalım...herkes bana göndersin..))))

selam..
ismet eşimiin laptopunu indirdi masadan aşşa kırdı:)bızde eski kızkardeşimin laptopunu aldık..buda bozuktu eşim anca tamır etti..bı baktım eskı rumuzla açılıyo..nostaljı yapayım dedım..eskılere bakamadım..tuniş kabakulak olmuş geçmişler olsun..belirtileri neydi deryacım aklımızda olsun..heran bişi patlayabılır bızdede..eşimin biçok öğretmen arkadaşı hasta..ögrencılerınde cogunu ya velılerı korkudan göndermıyo yada hastalar..burası eşimin okulu istanbulun en kalabalık okullarından..ve beyoğlu yanii..nedıyım..henuz sağlık personelı aşılanıyo..bu yenı drum bebeği aşılamanın gerekli olmadıgını syledi henuz..eşim kronık astım hastası oldgu için belkı o aşı olucak..numuzdekı hafta okullarda uygulamanın başlaması beklenıyo...
bızde bı yaramazlık yok allaha şükür..düşe kalka gidiyoruz..valla eskisi kadar nete gıremıyorum..evin işlerini çok savsaklıyorum sık girince...iştahsızlıgımız geçen haftalara göre bıraz düzeldi..demir bağlama ve ıgh alerjı testlerımızde iyi çıktı şükür...ben küt saçı abarttım hepten enseden kısalttırdım..bi heves işte kısa saçta..umarım çabuk sıkılmam...bızden bukadar..

canım geçmiş olsun kesin mi kabakulak olduğu. boğaz veya kulak enfeksiyonu ile karıştırılmasın teyzemin kızına da kabakulak demişti doktor ama aslında çocuk kulak enfeksiyonu geçiriyormuş. güvendiğin iyi bi doktora götür sen tunişimizi a.s

kahvaltımı ettim ceylinin mmeyvesini yedirdim zilli kızım oyuncak bebek arabasını almış oda oda dolanıyor geziyor halılarda hep arabanın izi var yol ol oldu halılar 2 dk durmuyor

deryacim cook gecmiss olsunn tunise atlatir en kisa zamanda insallahhbu arada aranizda epidural sezeryan yapan varmiydi kizlar?? Bu sefer bayilmak istemiorumm

canım hayırlısıyla kolayca atlatırsın doğumu ama ben cesaret edemezdim canlı canlı sezeryana o kadar cesaretim yok bende niyet etmiştim önce ama sonra bktım tırsıyom normal oldumkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…