Doğum yapmış olan anneler buraya....

umut patik olarak zaten niki canım sadece eski niki ile girmiş pc bozulmuş ya başka pc den girmiş orda kayıtlı olan bu çıkmış onunla girmiş oda

yok hicrancim oyle sey olurmu ilk sutumde oluck beslicekte bebegimi dogsunda saglikla...

inşallah canım sütün olucakta demek istediğim ilk sarı süt varya hani süt göğüste oluşmaya başlayınca biriken hani ağız sütü derler onu diyom pek bilmiyomda hani merak ettim dr sordunmu belki sende merak edip sormuşundur dedim :sm_confused:

geçmiş olsun canım en doğrusunu yapmışsın inşallah eşinde çabucak iyileşir a.s.

arkidişler geçen sayfada verdiğim linke bi gözatın lüffen..

hemen hemen hepsini biliyordum ama buna şaşırdım açıkçası
Hobilendik: Gece beslenmeyecek mi?

Dr. Mindan: “Benim çocuğum iştahsız, hiç bir şey yemiyor” diyen annelerin çoğu, çocuklarına geceleri 2-3 biberon süt veya devam sütü veren annelerdir. Çocuk gece 2-3 biberon süt içiyorsa; ertesi gün ancak bir öğün yemek yer. Böyle beslenen bebek önceden belirttiğim gibi sık hastalanır, dişleri çürür

Hobilendik: Bir arkadaşımın çocuğu, çok sık, orta kulak iltihabı geçiriyor ve sık sık antibiyotik kullanıyor. 15 aylık olduğu halde 7-8 kutu antibiyotik ve bir çok kereler iğne oldu.

Dr. Mindan: Arkadaşınız, büyük bir ihtimalle, geceleri süt içiriyordur, ve hatta içerisine bal ilave ediyordur. Önceden de tavsiye ettiğim gibi beslenmesini düzeltsin, süt vermesin. Sütten daha faydalı kefir veya probiotik yoğurt versin. Çocuğu geceleri rahat nefes alamıyorsa; odasındaki toz tutabilen eşyaları, kuş tüyü yastığı, peluş battaniyeyi kaldırsın. Eskisi kadar rahatsız olmayacaktır. Sabahları, yumurta, peynir, zeytin, domates ve tam buğday ekmeği ile kahvaltıya başlayabilir. Diğer öğünler sebze, et veya balık, işlenmemiş tahıl ( bulgur, kepekli pirinç ), ara öğün, kefir veya probiyotik yoğurt, meyve, akşam öğlen öğünü gibi. Et olmadığı zaman işlenmemiş tahıl ve bakliyat ( mercimek, maş, bezelye vs.) karıştırılarak verilebilir.

gerçi ben gece çok fazla süt vermiyorum ceylin azra az içiyor bide 24:00-02:00 arası verdim verdim bidaha içmiyor onuda uyanıkken biberon almadığından veremiyom bardakta vs sütüde içmediği için bu yolla içirebiliyorum ben ceylin azra ya sütü
bunada katılıyorum aslında ama veriyoruz işte
Kaşık mamalarını neden tavsiye etmiyorsunuz?

Dr. Mindan: Kaşık Mamaları tatlı olduğu için, bu tür gıdalara alışan bebekler ileride de tatlı gıdaları alırlar. Süt içerisinde mısır gevreği, puddingler, meyve suları, şekerli yoğurt ve sütler, pastalar, kola, gazoz, fast food derken METABOLıK SENDROM gelişir. Bir de, akşamları kaşık maması veya muhallebi yiyen bebekler, anne sütü veya sebze çorbası alan bebeklere göre daha sık hastalanırlar, ve antibiyotik bombardımanına maruz kalırlar. Sık hastalanıp, sık ilaç kullandıkça; barsaklarındaki dost bakteriler ( probiotikler ) azalır ve bünyeleri daha da zayıflar.

çorba ve yoğrut dışında başka bişii yedirmekte zorlanıyoruz kolayı seçiyoruz işte ama ezelden beri yapılan bişii annelerimizde ananelerimizden gördük hep böyle

Hobilendik: Kaşık mamaları verilebilir mi?

Dr. Mindan: TV reklamlarında görüldüğü gibi; sabah, öğlen, akşam ve gece yatarken vermeye gerek yok. Sadece sabah saat, 9-10 öğününde, kefir veya probiyotik yoğurt içerisine ilave edilerek verilebilir. Bu ürünler, kefir ve probiyotik yoğurtlar gibi, sindirim sistemini korumazlar, bebeklerin tatlıya alışmasına sebep olurlar. Geceleri, en son öğün olarak verilen, kaşık mamaları veya biberon mamaları da bebeğin bademciklerinin büyümesine sebep olur.:1shok::1shok::1shok:

bi yaşıma daha girdimm:1shok:

bu arada şu kefir gerçekten çok faydalı bişii ama ALKOL MALKOL ıNGıNÇÇÇÇÇ
yahu hergün bişiiler çıkıyorrr
KEFıRDE ALKOL OLDUĞUNU BıLMıYORDUM AMA EVDE YAPILANLAR VSS DEĞıLDıR HERHALDE DıYE DÜŞÜNÜYORUM BAKAYIM Bı ŞU KEFıRE

Son düzenleme:
Umutcum geçmiş olsun umarım önemli birşey yoktur canım..
Bu bilgiler çok değişik geldi bana gece beslenmesinin diş çürüğü yaptığını duymuştum ama orta kulak iltihabı falan çok şaşırdım doğrusu..Ege gece en az 200 cc bir biberon içiyor onu vermezsem zaten uyuması şimdilik imkansız Allah korusun..Bebekler için kefiri ilk olarak duydum..Değişik gerçekten..

aynen yaa her doktor farklı bir fikri savunuyor biz neyapalım kafa karman çorman oluyor haliyle ne yararlı ne zararlı kafa kalmıyorkiiikafamçokkarıştı allaha emanet biz yine mantıken ne iyi doğruysa onu yapmaya devam edicez tabii güvendiğimiz dr kontrolünde yerimseniben

uykum var yahuuu ceylinde babası ile cebelleşiyor 2 defa uyutmaya çalıştım ama o kazandı harbii
bu defada babası deniyor bakalım o becerebilecekmii:sm_confused:

Evet canım bende çok takıyorum ve tedirgin oluyorum sonra ama artık karar verdim takmıcam..Sonuçta düşündüğü zaman biz nasıl büyüdük yada bizden önceki nesiller..evde ne varsa o veriliyordu özel mamalar bilmemneler yoktu çocuk sütüymüş falan..Benim dayım Münihte yaşıyor 2 çocuğu var ve bu yaz geldıklerınde yengem çocuk sütü alıyordum o zaman görünce şaşırdı kaldı ben böyle birşeyi ilk olarak sende duyuyorum dedi Almanyada ne duydum ne kullandım dedi..Süt aynı süttür dedi..Ve bu kadın ünv mevzunu ve bir bankada çalışıyor yani cahil bir kadında değil..Ben artık hepsinin rant olduğunu düşünüyorum.Ne çocuk yoğurdu ne de çocuk sütü alıyorum..Eve aldığımız yoğurttanda yediriyorum süt olarakta günlük süt veriyorum..Bu benim görüşüm tabi herkesin kendi fikri...

aynen valla bende o çocuk sütüydü vss tuhafıma gidiyor ben kullanmıyorum 1-2 kez denedim tadı bile hoşuma gitmedi ceylin hiç sevmedi içmedi bende güvenemedim almadım bidaha da neticede herşeyde katkı var zaten

İyi gecelerr..
Umut canım saçın çok güzel olmuş,,dediğin gibi bakım olmazsa uzun saçın bir anlamı kalmıyor...
Duygucu sen benden iyisin ben şu ana kadar hiç vermedim desem yeridir bir iki kere çorba yapmıştım oda 8-9 aylıkken..iyi hatırlattın bende vermeye başlayayım..
Kemik,ilik vs.. vermedim şu ana kadar dr.umuzda bir şey demedi..
Bu arada sakatat ciğeer vs.. veren varmı? ben vermedim şu ana kadar..
Acıktımm gidip bir şeyler hazırlayayımm bari kendimecokacimcoook grşz..

cancanlar haklısınız..yalnız yogurdun zaten ilahi bi yıyecek oldugunu varsayarsak kefirinde ne derece yararlı bişi olduguna ben şaşmadım..gecede ismetde 3 kez ya süt yada süt artı kaşık mamasından yemeden uyumuyo..ama dr un dediği gibi gun içinde zor yiyo bazen..ve bu kaşık mamalarının aşırı karbonhıdratlı oldugunada şüphem yok..ama yok ortakulak ıltahabı yok bademcık yok zayıf düşen bünye felan benımde kafa uçtu:)e peki ben bu bebeğe gece ne verıcem uyanınca bikaç el pişpirik oynicak halim yok..eh ben bugun kefir aldım dayanamadım..bakalım gece kalkarsa dayicam kefiri..gerçi bu gecede balık yedik azcık dokunmaz umarım..yani duygucum dediğin gibi biz nasıl büyüdük..derine daldıkça işin içinden çıkılmıyo..pekmezi 1 yaşına kadar vermeyın dıyo..eh ismet hariç 6ayından beri mütemadiyen pekmez tüketiyo biçok bebişimiz...yani sıfıra sıfır elde var sıfır:)ben bu söylemleri deişik buldugumdan paylaşayım dedim..birde gece mamaları ve kaşık mamalarına ilişkin söylemide deişik geldi..ben artık kesemesemde geceleri kaşık mamasını kesip sadece süt veya ayran veya kefir vermeye başlicam hadi hayırlısı:)baş terlemesi ismetde var..ben alerjı kdiye sanıyodum mısal..sırf bu terleme için drumuz kalsıyum verdi..halbuki eger sebebi buysa 40 senelık dr artı turkıyenın en buyuk ssk hastanesının başhekımı dr neden bana gece süt veya mama vermeyı kes kızım ondandır demedi dıyorum kendikendime..ama drumada bunları soracağımm...
çocuk sütlerine gelince..içindeki laktozu yani şekeri arttırılmış sütler..bebekler şekerli tadından ötürü daha çok sevsin diye..hicrancım sen ceylıne mama şişmanı kof dıyodun ya,asıl bu kaşık mamaları ve bu şekerli muzlu sütler kofluk yapıyo bence..bende denedim ismetde sevmedi..kof mof ben şişmanlasın derdındeyım bırazda o ayrı:)ama bunun için her yemeğine irmik ve tereyağı katmak haricinde pekde bişi yapmıyorum..kaşık mamalarınıda zaten bi akşamüstü ya muhallebimiz vardı yada gece bikez azcık sulandırılmış şekilde sütüne katıyodum tutsun dıye,eh onuda vermıcem artık..evde kendım akşamüstü meyveli muhallebi veya irmik tatlısı felan yapıcam..

saol edacım..bende hiç vermedim şimdiye kadar sakatat..kulakları çınlasın:)gül veriyodu ayçoşa taa 9 aylıkken felan ciğerler...ben severim hele kışın kelle paça işkembe:)yağlı kanlı böbrek:)arnavut ciğerii:)..hele yağlı böbrek felan verebilsem süper olur tombullaşır kuzum:)ama bılemıyorum druma sorucam..

Selamlar, burada hareket var sanırım :)
Bende aynı sekılde dusunuyorum ve yapıyorum.. helekı su gdo meselesınden sonra daha da degıstı fıkırlerım...
Zaten herseyı ıncık cıncık eden bırı degıldım de yınede onem gosterıyordum gereklı bır sekılde ama artık abartmamaya karar verdım...
Bız nasıl geldıysek bu gunlere onlarda oyle buyuyecek... cok pımpırıklenıp ıyı edecez guzel besleyecez derken ısler daha cok sarpa sarmaya baslıyor, hıc habersız kus gıbı avlanıyoruz haberımız yok... gdo lar bılmem ne ler... ben zaten hep normal sut verdım ama artık bebe bıskuvısıydı, meyvelı yogurduydu, tahıllı kasık mamalarıydı yok.. vermıyorum... aksamları sutlu ırmıklı muhallebımı yapıp bıraz seker bıraz tereyag mıs gıbı oluyor... yada pirinç unu arı mamadan...
sutlacta yapıp koyucam normalden bıraz sulu tabı donma payıyla bırlıkte 2-3 kaselık yapsam 3 aksam yedırırım işte sana muhallebi mıs gıbı ev yapımı sutlac........
bu kadar keklendıgımız yeter hazırlara para dokmeyecegım artık... ıkıncı cocugumuda bu dogrultuda besleyecegım kesınlıkle ınsallah..

umut rahatsızlıgınız neydı goremedım ama gecmıs olsun umarm onemlı bırseyı yoktur....

Son düzenleme:
Bu dr un bahsettıklerının bazılarına katılıyorum... ozellıkle gece beslenen cocugun gunduz ıstahsız oldugunu tecrubeyle sabıtlemıstım :) burdada soyledım sııze hatta... gercekten dogru....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…