- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #39.701
saol edacım..bende hiç vermedim şimdiye kadar sakatat..kulakları çınlasın:)gül veriyodu ayçoşa taa 9 aylıkken felan ciğerler...ben severim hele kışın kelle paça işkembe:)yağlı kanlı böbrek:)arnavut ciğerii:)..hele yağlı böbrek felan verebilsem süper olur tombullaşır kuzum:)ama bılemıyorum druma sorucam..
farketmıyor edacım şeker de koyuyorum, bal da, pekmez de, reçelde... hepsınden tatsınlar...
doğru diosun hepsinden tatsınlar tabii ama ak-kara değilki bunlar aynı tad ama etkileri farklı:))
Evet bende dedim ya daha önce hele rengi ne tuhaf nasıl sütse anlamadım...aynen valla bende o çocuk sütüydü vss tuhafıma gidiyor ben kullanmıyorum 1-2 kez denedim tadı bile hoşuma gitmedi ceylin hiç sevmedi içmedi bende güvenemedim almadım bidaha da neticede herşeyde katkı var zaten
Kemik ilikte ben 1 hafta önce aldım ilk olarak kaynattım valla daha önce doktorumuz hep gerek yok diyordu ben kafama göre aldım zaten..İyi gecelerr..
Umut canım saçın çok güzel olmuş,,dediğin gibi bakım olmazsa uzun saçın bir anlamı kalmıyor...
Duygucu sen benden iyisin ben şu ana kadar hiç vermedim desem yeridir bir iki kere çorba yapmıştım oda 8-9 aylıkken..iyi hatırlattın bende vermeye başlayayım..
Kemik,ilik vs.. vermedim şu ana kadar dr.umuzda bir şey demedi..
Bu arada sakatat ciğeer vs.. veren varmı? ben vermedim şu ana kadar..
Acıktımm gidip bir şeyler hazırlayayımm bari kendimecokacimcoook grşz..
Evet Betül özellikle sütlaç ben aylardır yapıyorum biliyorsun burda tarifte vermiştim sadece sütle yapılan çok yapıyorum 2 3 günde bitiyor zaten bizde dayanmıyor 9 kase 3 günde yeniyor işte tekrar yapıyorum şekerle yapıyorum ayrıca bal pekmez falanda değil 14 aylık oldu artık düşünmüyorum öyle şeyleri...Herkese sütlacı tavsiye ederim çokta besleyici...Selamlar, burada hareket var sanırım :)
Bende aynı sekılde dusunuyorum ve yapıyorum.. helekı su gdo meselesınden sonra daha da degıstı fıkırlerım...
Zaten herseyı ıncık cıncık eden bırı degıldım de yınede onem gosterıyordum gereklı bır sekılde ama artık abartmamaya karar verdım...
Bız nasıl geldıysek bu gunlere onlarda oyle buyuyecek... cok pımpırıklenıp ıyı edecez guzel besleyecez derken ısler daha cok sarpa sarmaya baslıyor, hıc habersız kus gıbı avlanıyoruz haberımız yok... gdo lar bılmem ne ler... ben zaten hep normal sut verdım ama artık bebe bıskuvısıydı, meyvelı yogurduydu, tahıllı kasık mamalarıydı yok.. vermıyorum... aksamları sutlu ırmıklı muhallebımı yapıp bıraz seker bıraz tereyag mıs gıbı oluyor... yada pirinç unu arı mamadan...
sutlacta yapıp koyucam normalden bıraz sulu tabı donma payıyla bırlıkte 2-3 kaselık yapsam 3 aksam yedırırım işte sana muhallebi mıs gıbı ev yapımı sutlac........
bu kadar keklendıgımız yeter hazırlara para dokmeyecegım artık... ıkıncı cocugumuda bu dogrultuda besleyecegım kesınlıkle ınsallah..
umut rahatsızlıgınız neydı goremedım ama gecmıs olsun umarm onemlı bırseyı yoktur....
Bizim doktorumuz ciğerin hiç bir faydası yok kanıtlanmış birşey değil dedi..Ben bir kere yedirdim daha...kavanoz maması yazdan beri kullanmıyorum daha doğrusu arı mama dışında hiçbir mamayı kullanmıyorum arı mamada bizim çocukluğumuzdan nostalji gibi 2 3 gecede 1 onu kullanıyorum...
Ayy işkembeyi bende çok severim bol limonlu hazır çorbasını bile severim,gerçi en son ne zaman diye sorsan hatırlamıyorum...
Ciğerde demir çokmuş,öyle duymuştum ama temiz bir yerden almalı,drumuza bende danışacağım..
Kızlar ben kavonoz mamalarını en son 3-4 ay önce yediriyordum o da sadece sütlacını..
Gece maması vs.. vermedim..Sadece kahvaltı saatini kullanıyorum,bora ayrı ayrı yemeğe başlayınca onuda bırakacağım...
Süt olarakta özel bir süt almıyorum,pınarın organik sütünü alıyorum..
ilk önce inanmıyordum organikliğine ama mamasını hazırlarken anlıyorsunuz..eski sütler gibi koyu kıvamlı...diğer sütler su gibi en iyis olsa bile..
Betülcüm şeker yerine pekmez,bal koysan daha iyi değilmi?
şekeri patatesten bile alıyorlar zaten..
Kıyamam ya geçmiş olsun keyfi yerinde o zaman en azından o da güzel birşey yemek yemesi falan maşallah kuzuya:)Demek şişeye ip bağlamış iyi fikir ya bizde yapalımkaydirigubbakcemile3günaydın kızlar ...tunahanım bi gece uyurken huysuzlandı herhalde ağrısı vardı az..onun dışında maşallah iyiydi yanağı da şişmiş tombalak olmuş umut hakikaten biraz kilolu olsalar daha da bal olur bunlar heee hele ismeti düşünemiyom...bu arada eşine geçmiş olsun....ben dün eve bi gittim Allahım Tunahanın elinde bi kase ciğer patates kayınpederim süper yapar bi elinde çatal gidiyo geliyo yiyo ikinci kaseymiş üstelik çok şaşırdım doyduktan sonra bana yedirmeye başladı...bi de her oyuncak bitmiş kayınvaldem kadıncağız napsın beş litrelik bidonlar var ya ona boş halde ip bağlamış tunahan odaları geziyo ipinden tutarakkaydirigubbakcemile3çok komik yaaa çookk
herkese günaydın...
az önce mustafaya bal yedirince nefes alamadı yavrum... çok korktum yaa.. siz bal veriyomusunuz kızlar..
allah allah umut şimdi yine arattım ne mürekkepbalığı çıktı ne de patik.. arama motorlarında sorun var sanırım..
kızlar listenin son hali... katılmak isteyenler yokmu başka...
çekilişi ne zaman yapalım... benim yapmamı kabul ediyor musnuz...
1. maibeyaz
2. aslı
3. müjde
4. gündoğduş
5. serap
6. fatma
7. saliha
8. fatihderya
9. seher utku
10.canan
11. ayten
12. hicran
13. gözde
duygucum sütlacın tarifini verir misin yeniden ya ben o zaman yazmamıştım unutmam diye ama unuttum
duygu görmedim sütlaç tarifini tekrar verirmisin..
ben de balı sütüne katardım hep... ilk defa sade verdim...
ben hiç kaşık mamasıymış falan vermedim.. yoğurdumu evde mayalıyorum, salatalık domates çilek vs hepsini bahçede yetiştirdik...
sütü de içimin kutu sütünü veriyorum...
pirinç unuyla, mısır unuyla falan muhallebi yapıyorum...
bi de keçi alacaktım ya eşim hem keçiye hem oğlağa hem çocuklara bakamam diye izin vermedi...:roflol:,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?