Doğum yapmış olan anneler buraya....

Ayy işkembeyi bende çok severim bol limonlu hazır çorbasını bile severim,gerçi en son ne zaman diye sorsan hatırlamıyorum...
Ciğerde demir çokmuş,öyle duymuştum ama temiz bir yerden almalı,drumuza bende danışacağım..

Kızlar ben kavonoz mamalarını en son 3-4 ay önce yediriyordum o da sadece sütlacını..
Gece maması vs.. vermedim..Sadece kahvaltı saatini kullanıyorum,bora ayrı ayrı yemeğe başlayınca onuda bırakacağım...
Süt olarakta özel bir süt almıyorum,pınarın organik sütünü alıyorum..
ilk önce inanmıyordum organikliğine ama mamasını hazırlarken anlıyorsunuz..eski sütler gibi koyu kıvamlı...diğer sütler su gibi en iyis olsa bile..
Betülcüm şeker yerine pekmez,bal koysan daha iyi değilmi?
şekeri patatesten bile alıyorlar zaten..

günaydın kızlar ...tunahanım bi gece uyurken huysuzlandı herhalde ağrısı vardı az..onun dışında maşallah iyiydi yanağı da şişmiş tombalak olmuş umut hakikaten biraz kilolu olsalar daha da bal olur bunlar heee hele ismeti düşünemiyom...bu arada eşine geçmiş olsun....ben dün eve bi gittim Allahım Tunahanın elinde bi kase ciğer patates kayınpederim süper yapar bi elinde çatal gidiyo geliyo yiyo ikinci kaseymiş üstelik çok şaşırdım doyduktan sonra bana yedirmeye başladı...bi de her oyuncak bitmiş kayınvaldem kadıncağız napsın beş litrelik bidonlar var ya ona boş halde ip bağlamış tunahan odaları geziyo ipinden tutarakkaydirigubbakcemile3çok komik yaaa çookk

herkese günaydın...
az önce mustafaya bal yedirince nefes alamadı yavrum... çok korktum yaa.. siz bal veriyomusunuz kızlar..
allah allah umut şimdi yine arattım ne mürekkepbalığı çıktı ne de patik.. arama motorlarında sorun var sanırım..

kızlar listenin son hali... katılmak isteyenler yokmu başka...
çekilişi ne zaman yapalım... benim yapmamı kabul ediyor musnuz...

1. maibeyaz
2. aslı
3. müjde
4. gündoğduş
5. serap
6. fatma
7. saliha
8. fatihderya
9. seher utku
10.canan
11. ayten
12. hicran
13. gözde

canim ben kac aydir petekli bal veriorum bisey olmadi...telaslanma hemen baska biseyden denk gelmistir,olmaz insallah bi daha

kızlar sürekli zincir mailler geziyor ortalıkta...
salavat çekin, aman şunu yapmayın falan filan...
tamam bişey okunuyor herkes bilgilendirilmek isteniyor bişey demiyorum ama
maillerinizi lütfen direkt forward diyerek yolamayın....
oradaki bütün adresleri silin ve kendi göndereceğiniz adresleri de gizli kısmına yazın...
çünkü bunlar ilk olarak hackerlar tarafından yayılmaya başlanıyor ve adres çalmak amaçlı..
mesela burada üye olan birinin listesinden birisi bana mail atmış facebooktan mesaj var diye...
ama benim facebook hesabım yok... ve gönderen adresi facebooktan gelmemiş...
bana virüs göndermişler.. kazara açsam nolurdu bilmiyorum...
büyük ihtimalle benim adresim erkek adresi olduğu için ve nette çok dolaştığı için çalmaya çalışmışlar....
ya bu zincir mailleri birbirimize iletmeyelim ya da deiğim gibi adresleri silip gizliden gönderelim... lütfen rica ediyorum sizden..

Günaydın kızlar hayırlı Cumalar herkese...

Evet bende dedim ya daha önce hele rengi ne tuhaf nasıl sütse anlamadım...
Kemik ilikte ben 1 hafta önce aldım ilk olarak kaynattım valla daha önce doktorumuz hep gerek yok diyordu ben kafama göre aldım zaten..
Evet Betül özellikle sütlaç ben aylardır yapıyorum biliyorsun burda tarifte vermiştim sadece sütle yapılan çok yapıyorum 2 3 günde bitiyor zaten bizde dayanmıyor 9 kase 3 günde yeniyor işte tekrar yapıyorum şekerle yapıyorum ayrıca bal pekmez falanda değil 14 aylık oldu artık düşünmüyorum öyle şeyleri...Herkese sütlacı tavsiye ederim çokta besleyici...
Bizim doktorumuz ciğerin hiç bir faydası yok kanıtlanmış birşey değil dedi..Ben bir kere yedirdim daha...kavanoz maması yazdan beri kullanmıyorum daha doğrusu arı mama dışında hiçbir mamayı kullanmıyorum arı mamada bizim çocukluğumuzdan nostalji gibi 2 3 gecede 1 onu kullanıyorum...
Kıyamam ya geçmiş olsun keyfi yerinde o zaman en azından o da güzel birşey yemek yemesi falan maşallah kuzuya:)Demek şişeye ip bağlamış iyi fikir ya bizde yapalımkaydirigubbakcemile3

Ben 3 4 aydır her sabah veriyorum balı sütünede koyuyorum bencede başka birşeyden olmuştur yada o an tıkanmıştır geçmiş olsun.

duygu görmedim sütlaç tarifini tekrar verirmisin..
ben de balı sütüne katardım hep... ilk defa sade verdim...
ben hiç kaşık mamasıymış falan vermedim.. yoğurdumu evde mayalıyorum, salatalık domates çilek vs hepsini bahçede yetiştirdik...
sütü de içimin kutu sütünü veriyorum...
pirinç unuyla, mısır unuyla falan muhallebi yapıyorum...
bi de keçi alacaktım ya eşim hem keçiye hem oğlağa hem çocuklara bakamam diye izin vermedi...:roflol:,

günaydın kızlar,
kefirden bahsetmişsiniz kefir gerçekten çok çok faydalı eğer içirebiliyorsanız alın
ben alıyordum birara unuttum bu aralar bayadır almıyorum alayım tekrar bari bizimki içmezde işte akşam muhallebisini onunla yaparım süt gibi bişey o da zaten ve gerçekten inanılmaz faydalı.
biz denize imunex veriyoruz 2-3 aydır bağışıklık sistemi kuvvetlensin diye imunexin içindeki madde var kefirde .
kefirix die bi marka var onu alın meyveli kefir muzlusu çileklisi karışığı var çileklisi çok güzel tavsiye ederimmm.

ben hazır olarak bitek irmikli meyveli kullanıyorum mamalardan onu da deniz çok seviyo die geçen almıycam dedim irmikle yapcam dedim yaptım yemedi sıpa o kadar da güzel olmuştuki
bide pirinç unuyla deniycem bakalım onu sevecek mi severse ben de almam hazır mama , deniz devam sütü falan hiç içmedi zaten 6 aylıkdan bir yaşına kadar keçi sütü 2 aydır da pınarın bebek sütünü alıyorum siz niye beğenmediniz onu ?

deniz çok pisboğaz yaa anasına mı çekmiş nolmuş elinde sürekli bişeyler yiyo gün boyu elma manyağı emma emma die ağlıyo dün akşam annemlere gittim denizi almaya gitmişkende yemeğe kaldım
denizi de oturtuyoruz her akşam sofraya bişeyler atıştırıyo
annem patates köftesi yapmış süt peynir patates 3 tane falan yemiştir kızartma ama napim
mantarlı tavuklu yemek vardı ondan yedi bunları biz yedirince yemez kendi yiyo beyim elinde çatal önünde tabak bi çatalla bi eliyle dalıyo :)
salatanın suyunu içti kaşıkla , elma diye tutturdu sonra elmayı salataya banıp banıp yiyo iğrenç oğlum :)
en son da annem kek yapmış gündüz yemiş zaten kek diyince mutfağın içinde kek arıyo :) bi de onu yedi ...
ya bu arada inanılmaz bi şekilde artık her denileni anlıyor yapıyor geçen sene bu zamanları düşününce insanın inanası gelmiyo
dün diyorum ki deniz çişimizi nereye yapıyoruz beni tuvalete götürüyor klozete kadar ıhhh diyo sanki kendi oraya yaparmış gibi :)

duygucum sütlacın tarifini verir misin yeniden ya ben o zaman yazmamıştım unutmam diye ama unuttum

Vereyim arkadaşlar...
1 kg süt
yarım litre iyi su
1 su bardağı pirinç
şeker ne kadar isterseniz tadına bakarsınız bebişlerde yiceği için ben 1.5 su bardağı kadar koyuyorum...

1 kg süte yarım litre suyu ve bir su bardağı pirinci karıştırıyorsunuz kaynayana kadar harlı ateşte ara sıra karıştırarak sonra kaynayınca kısık ateşte kaynatıyorsunuz..Su koymanın amacı fazla kaynadığı için su buharlaşıp uçuyor sadece süt kalıyor arkadaşlar:)
sütle pirinç kaynaya kaynaya koyulaşıyor kaymak kıvamına geliyor o zaman şekeri atın onunlada biraz kaynatın sütlaç hazır.Bu tarifle tam 6 kase çıkıyor.Ve pirinç unu olmadığı için tadı daha lezzetli oluyor.Zaten asıl sütlaçta pirinç unu olmazmış sadece sütle yapılırmış.
Yarasın kuzucuklara

kızlar bayadır muhallebi yapmıyorum artık
süt içiriyorum sadece. içinede bişey katmıyorum.
ben sütü şekersiz severim oda öyle alışsın diye bişey katmıyorum.
akşamları biz çay içerken filan eline kek veriyoruz veya kurabiye
kendi eline alıp yemeyi çok seviyor. baya bi oyalanıyor eline bi yiyecek verince
yatmadan öncede süt içiriyorum.

gözdecim kefirden muhallebi olurmuki
kefirle mayalayıp yoğurt filan yapıyorlar ama muhallebiyi bilmiyorum.
bende hamileyken içiyordum kefir tadı ekşimiş yoğurt gibi :))
içtikçe alıştık ama
sonra unuttum gitti
bende alıyım bari kefir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…