Doğum yapmış olan anneler buraya....

imza betül... kaydirigubbakcemile3 eklıyorum; Amıın...

AMİNNNNNNNNNN AMİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNN:Saruboceq::Saruboceq:vereliniortakalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Benim eşşeksıpama bakın
her odam böyle,arkamı döndüğüm an bu hale geliyor oda.klava:

yok kız ben zaten mevlüdeyi eklemek için girmiştim kafa yok ki işte unutmuşum..kaydirigubbakcemile3
14 olduk şimdilik...
13 katta mı valla ben 2. katayım aşağı bakınca başım dönüyo..akannehiryükseklik korkusu var bende... çocukken kaydıraktan düşmüştüm ondan beri korkuyom...

allah alah yazdıklarımın yarısı gelmemiş...
gül kız yerim ben onu... maşallah yaa... bunların bakışı bile aynı.. eyvah yakalandım der gibi bakıyo...
musti de aynı böyle... sürgülü olan dolabı boşaltıp içine girip saklanıyo...

hicran yok kız kevın costnerı napayım ben.... burda sen dururken...

kızlar çekilişe katılacaklar buradan devam edelim...
bu başlıkta parça parça oluyo... takip edemiyorum...
geçmişi okuyamıyorum zaten ben... giriyorum aramaya gülsüm yazıyorum çekiliş yazıyorum öyle bakıyorum mesajlara... kaydirigubbakcemile3

Herkese günaydınlar;
pek bakamıyorum artık kızlar. İş yerinde gizliden bakıyom, sonra duruyu al babaanneden eve gel uyut falan derken hiç bakasım gelmiyor yorgunluktan. Biraz gergin bi ortam olmuş ama boşverin gitsin ya... Herkes birbirini anlamak sevmek zorunda değil. Biz buraya yavrularımız için paylaşım yapmaya girerek muhabbet etmeye başladık.
Dün akşam biraz baktım bi tartışma gerginlik hiç yazasım gelmedi .
Boşverin unutun..

Ben size şu domuz gribi aşısını soracağım. Radyoda duydum 6aylık ve 5 yaş arası çocuklara vurulacakmış falan diye. Okullarda da çocuklara kağı dağıtmışlar, ailesi kağıdı dolduranlara vurulacakmış. O iğnenin içinde civa varmış, dün dayımla da konuştuk. Çocuğu yaptırsak mı yaptırmasak mı diye düşünüyoruz dedi. Ve o civa vücutta bi şeyleri etkiliyormuş .bi kaç yıl sonra romatizmal bişeyler ortaya çııyormuş falan dedi ama...
Benim ağbimin eşi hasekide çalışıyor onlara hem domuz giribi aşısı hem de grip aşısı vurmuşlar. Bişeyim yok dedi.Ama dayımda etkileşimi 3 hafta falan dedi. Ne bileyim , korkuyorum da, ben faranjit olmuşum öksürüyorum, duru da haftasonu biraz üşüdü bu ara o da başladı biraz öksürmeye. Korkuyorum habire ateşine falan bakıyorum.
Şu kışı da hastalıksız bi atlatsak. Nerden çıktı bu değişik gripler ya...
İlaçları satsınlar diye mi değişik virüsler üretiyorlar acaba...
Siz ne düşünüyorsunuz...

günaydınlar...anladığım kadarıyla duygucum ve emelcimin arasında bişiler olmuş..üzülüp kırılmışsınız birbirinize konu ne bilmiyorum ama daha fazla üzmeseniz birbirinizii..en güseli madem çok kızgınsınız birbirinize yazmazsınız olur biter..üç günlük dünya kızlar yaa değmez ki bütün bunlara....canancım ben buerken ölümlere çok üzülüyorum Allah düşmanımın başına vermesin...her ölüm bize ahireti hatırlatıyor işte..ben ölümü hergün ama hergün düşünürüm...aslıcım size de çok geçmiş olsun YAVRUM ıYıDıR ıNŞALLAH ŞıMDı.tunahan kabakulak ı çok şükğr hafif atlatıyor bazen diyorum ki gerçekten kabakulak mı oldu diye eninde sonunda olacaktı ufakken olması bi bakıma da iyi oldu...mevlüdecim o kısırlık olayı dikkat etmezsen ve binde bir olabilecek bişeymiş.serapçım uyku tulumu ben yeni aldım acayip memnunum hem de 25 liraya aldım cvilim.net ten bak istersen ben iki yaş aldım bi tane daha üç yaş almayı düşünüyorum...gül ben o ayçoşumu yicem vallaa benim gelinimdi o dimiii:):):)maşallaaahhhh güseller güseliii

kızlar yaa çok kafam karışık dün haberlerde 0-6 yaş arasına bugün domuz gribi aşısı yapılacağını söylediler....siz ne düşünüyorsunuz?ama bu aşının yan etkileri 15 sene sonra da çıkabiliyormuş bir de bu var

günaydın hanımlar bu aşı konusunda bende çok karasızım eşim ben kızıma vurdurmam diyo yeterince araştırılmamış yan etkileri .kafamız çok meşgul bu domuz gribiyle ilgili fazlada düşünmek istemiyorum ama gece uykularım kaçıyo.

bende uzun zamandan buyana uyku tulumu kullanıyorum kızım kesinlikle üstünü örttürmüyor. üstüne bişey koyunca korkuyor.

ben yaptırmayacağım mustafaya aşı... yurt dışında bu aşı henüz 15 yaşından küçüklere yasakmış... oradaki arkadaşlarım da yaptırma diyor...
buradada bi öyle diyorlar bi böyle...

biz de uyku tulumu almıştık geçen sene ama mustafa giymiyo... onu görünce kaçıyo zaten...
gece uyurken giydiriyorum uyanıp haberi olunca çıkarana kadar ağlıyo...
üzerini de örtmüyo.. ama ev sobalı olunca takmıyorum artık... ben de örtmem üzerimi zaten yorgan basar beni...

bi de pekmezi görünce kaçıyo.. içiremiyorum sıpaya. bi türlü...

günaydın kzılar...
ben aşı vurdurmayı düşünmüyorm.tanıdıklarımın çocuklarını götürdüğü bir çok prof.lar önermiyor.yine de isteğe bırakmışlar ama ne bilim..eczacı da kesinlikle yaptırmayın ded bize.şuan zaten karaborsaya düştü aşı biz bile bulamıyoz dedi.bol c vitamini diyorlar işte..allh korusun meleklerimizi.ben dünden beri öksüryom..insan da korkutyr valla.kendim içi endişelmmiyom da.( kötüye bişeycik olmaz)..kıvançım a bebeme bişey olmasın.tanıdık birkaç kişinin çocuğu domuz dribi oldu ama hastanede 2-3 kalıp çıktılar.allh korusun hepsini..

glsüm ya ben de şu pekmezi içiremiyom valla ne yapcam bilmiyom.ağzını kiltliyor.ellerini sallıyor.yerler pekmez ya da demir ilacı oluyor.bazen ilaç içirmek için şırınga gibi bir aparat var.ağzına koyup sıkıveriyom.mecburen yutuyor.tabii bir kısmı da ağızdan dışarı çıkyor.
bir de kızlar benim bir arkadaşa prof önermiş çocuğu için ondan aldım.hastalıklara karşı direnç artırıcı ve c vitamini içeriyor.pulpomar adı verilen bitkisel bişey.22 tl.ye aldım.ama bayağı yoğun bişey.kışı geçiririz herhal onla.hem soğuk algınlıklara karşı koruyor hem de olursa da çabuk iyileşmesini sağlıyor.ama tadı biraz kötü.baharatlı pekmez gibi birşey.kıvança zorla döke saça içirmeye çalışyom..
neyse ben kıvanç uyurken sınav soruları hazırlyom.gene bakarım bir ara.mucuk.

YA BENDE Düşünmüyorum aşı yaptırmayı Allahım sonradan pişman etmesin inşallah...en iyisi mandalinaymış tunahan da maşallah çok seviyor anasına çekmiş bol bol yiyoruz oğluşumla...ay çocuğum üst üste hasta oldu zaten daha olmasın yaa hiçbir bebe çocuk omasın inşallahhh...

Canım ben yaptırmayı dusunmuyorum kesınlıkle.... herseyın altında bı polıtıka yatıyor bana gore..
Artık topla tufekle degıl, cok sınsı yollarla savasıyor mılletler... aslında savas da degıl bu saldırı.. Özgürlüge, insanlıga, geleceğimize saldırı... Şarbon... Sars.. Deli dana... Kuş gribi... Kırım kongo... Domuz gribi.... nedır bunlar ya..... biyolojik silahlarla avlanıyoruz... keşke ülkedeki hiç kimse olmasa...

Tuhaf gelebılır ama benım dusuncem bu.. once hastalıgı yayıyolar sonra ılacını gelıstırıyorlar ve mecbur herkes olmak zorunda kalıyor ...
Hepsı bır tuzak bana gore... bılmıyorum.. Allah korusun hepımızı... gördüğümüz ve görmediğimiz her turlu kötülüğün şerrinden....

Amııın Deryacımm amıın.. Tunahan daha ıyıdır ınsallah canım ?....

Kızlar pekmezı neden bogusarak vermeye calısıyosnuz kı anlamadım :)) yogurduna, muhallebısıne yada meyve suyuna fılan katın ne kadar verceksenız yedırın... ilaç gibi zorlatıyonuz :))

bana bir kaç dr sğt ürünleriyle verme dedi...
meyve suyuna da katıyorum ama sade içsin istiyorum ben...
çok iştah açıyormuş sade içince... mustafa hiçbirşey yemiyor... bazen de yiyo yiyo doyunca ıyy diyo...daha 10 kilo bile olamadık... çok canımı sıkıyo...

betülüm yoğurta katsam yiyor da hiç bir anlamı yokmuş.pekmezdeki demir ve yoğurttaki kalsiyum bağırsaklardan birbirlerinin emilimini engelliyorlar.aradan en az bir saat geçmesi gerkiyor.bazen mandalina suyuna katıyom.ama içirmekte zorlanıyom.çünkü mandalinayı yemeyi seviyor.içmeyi sevmiyor.gıçık yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…