Doğum yapmış olan anneler buraya....

bakın içinde arı sütü var.besleyici özelliktedir.mesala kraliçe arıları işçi arılar arı sütü ile beslerler..işçi arıların gırtlaklarından salğınan özel bir salgıdır.

arı sütü ve polen süper b,şiii zaten ben tubaya küçükken çoook vermiştimm belkide sağlıksız br bebeklikten kurtulmasının en büyük nedeni de bu olabilir keklik yumurtaları vss ona vermediğim şey kalmamıştı yawww

bizim dr da aynı şeyi söyledi pekmezi süte yoğurda katma dedi nötrler dedi biz küçükken annem hep köyden gelen halis dut pekmezini ste koyar koyar verirdi bize düşünüyorumda pek faydası olmadı herhalde çünki biz küçükken hem çok zayıftık hemde boyumuz uzun değil yani abim 1,70 ben 1,60 ortancamız 1,64 küçüğümüzde 1,60 demekki pek işe yaramamış heleki kızkardeşimin kızı acayip süt içer hepte pekmezli sabah akşam verir kardeşim sever diye ama boyu diğerlerine göre çok kısa dr lar prematüreliğine bğlıyor ama ne prematüreler gördüm normalden fazla .genetikte önemli tabii ama anne 1,64 baba 1,74 e çocuk standardın altında ama hala :sm_confused: bende tubaya verirdim pek emin değilim faydası olup olmadığına ama bilemiyorum yanii ceyline vermiyorum bide böyle deneyelim sade olarak yemeyi seviyordu benim kızım ancak alerjimizzzzz izin vermiyor malesefff

Günaydın arkadaşlar..
Çok güzel bir mail geldi bana sizlerle paylaşmak istedim..

tik.
¡

Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz... Ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.

bende okudum bu yazıyı haklılar herşeyi hazırdan almaya o kadar alıştıkki ben evde yapmayı sevirm ama çoğu şeyi hep hazır alıp koyuyoruz herşeye ve bilmediğimiz o kadar çok yiyecek olayı varki ve yapılışını tariflerini alamadığımız.
mesela benim ananem çörek otu pekmez ve tereyağı kaynatır ve içirirdi bize küçükken bademcik vss 2 güne bişiiciğmiz kalmazdı diye hatırlıyorum şimdi hemen pastiller ilaçlar antibiyotiklere saldırıyoruz.bide elma haşlayıp bağlarlardı aklıma geldi paylaşayım dedim yerimseniben

ayy kusura bakma şekerim yeni gördüm mesajını...
daha doğrusu zorla gözüme soktun...:roflol:
valla kusura bakma bizim bilgisayar sobasız odada olunca soğuktan zor çalışıyo.. benim de k..ım donuyo bazı mesajları atlıyorum...affet sen yine de yazmaya devam et... kaydirigubbakcemile5

yaa ben de takılmak istemiyorum kiloya ama hiç birşey yemiyo ki... yani yese de kilo almasa bu kadar takmam...
zaten babası da böyle... hiç bir şey yemiyo... o da çok zayıf...çok iştahsız...ikisine bi kilo aldırmaya çalışıyorum...

farkettimde çocukların saçlarını hep braber kestik bi türlü uzamadılar gitti yaww ceylinde hala 1 parmak saç var yanlarada kafayı takıyom sanki hiç saç yok çıkmayacaklarmış gibi duruyor traş ettirmenin faydası olmadı sankii yanlara ama arkalar üstler baya sıklaştılar eskiden saç derisi görünürdü o bölgelerde şimdi kapandı kafa derisi ama yanlar bakınca sanki yeni traş edilmiş gibi =)

ben lafa daldım gene kaçıyorum işler beni bekliyorrrrrrrrr daha ceylinin dolabı boşaltılıp düzenlenecek küçülenler ayırılıp kaldırılacak kışlıklar çıkınca eskileri kldıramadım komple şimdi onun dolabıda düzen ister acele ile çamaşır alıp dağıtıyom çoğu zaman offfffffffffffffff imdaaaaaaattttttttt bitmiyor ev işi yawwwwwwwwwkafamçokkarıştılaelaelaelaelae

Canım bılmıyorum yaa sanmıyorum ben herkesın kendı dusuncesı tabı... sonucta boyu uzatan gelısımı saglayan sadece sut degıl kı... sute alerjısı olup hıc ıcmeyen cocuklarda olabılıyor.. yada sevmeyen kesınlıkle ıcmeyen.. o zaman onlarında bucur kalması lazım hepten :)
Genetık onemlı ılk once... yanı genetık duruma gore kısa boylu olacaksan ıstedıgın kadar sut ıcın uzun boylu yapmaz, ama genetık olarak uzun boylu olacaksan sut ıcmezsen de kısa kalmassın dıye dusunuyorum... süt kemık gelısımı ıcın cok faydalı evet ama bu sadece uzamak anlamına gelmıyor kemık yapısıda bır faktor guclu olması, ileriki yaslarda erımeyı onlemesı, romatızmal hastalıklar, eklem problemlerı hepsı kemık gelısımı olarak bır butun demek...

ama valla ısın o tarafıda var yanı ne kadar okursan oku cocuk yetıstırırken ogrendıgın seyler cok farklı.. kımısı kıtaba uyuyor kımısı aksını ıfade edıyor... ama benımde ıkıncı cocugumda sunları yapmıcam dedıgım seyler sımdı bıle oldu... :)

bu gıdısle deneye deneye bızım bı kac tane cocuk yapmamız lazım en ıyı karar bızımkı olur genetık labaratuarı gıbı cocukların bırı uzun bırı kısa bırı genıs bırı ınce fılan dusunsene kaydirigubbakcemile3 tabı fızıksel gelısımın yanında daha onemlısı kısısel gelısımıde var... o konu hepten maharet ıstıyor..

sen en ıyısı onu babasına havale et.. mustafayıda kendınıde beslesın.. :)
sende hilalle kendını besle bıraz... Şeniz

est kuzum ne affı nöperim..

uyyy betüşümmm tunahan nasıl diye sormuştun dimiiii?çok şükür iyi yani maşallah deyin kızlar ama ben kabakulak olduğuna hala inanamıyorum çünkü sadece şiş ağrısı yok iyiki de yok ay inşallah sizinkiler de böle hafif geçirir herhalde aşı olmasından sebep böle hafif atlatıyo...bu arada dün gece gene bizim karyoladan düştü tunahan Allahtan bişi olmadı bide yüksek bizim karyola oofff zaptedemiyorum acayip geziyo yatağın içinde uykusunda...

Bugunde amma çene çalasım varmıs hee....
Aklıma gelmısken sıze bır meyve cayı yanı vıtamın deposu tavsıye edeyım ben kendıme yapıyordum Aslana da verıyorum cok sevdı.. onunkıne bal koyuyorum verırken ;

yapacagınız mıktara gore göz kararı ayarlayın mıktarı ornek olarak cay demlıgının alt kısmına suyu cok doldurmadan koyup, kabuguyla bırlıkte yarım elma, yarım armut, yarım lımon, bıraz ayva, ayvanın cekırdeklerı, 1 cubuk tarcın koyup rengı cıkana kadar (yavru ağzı-pembe gıbı) demlıyorum.. mandalınada konur yoktu suan.. suzup pipetle ıcırıyorum Aslana kahvaltıda hem hosunada gıdıyo... yada gun ıcınde kekle bırlıkte fılan yıyo.. muhallebısını fılanda normal su yerıne bundan koyuyorum.. malum hastalıklar da yaygın

kuru kayısıyıda kendı yemeyı sevıyo ıslanmıs olarak.. ama bunun ıcınede koyulabılır aslında...

Son düzenleme:

oo denizonun saçı lepiska walla
bak teyzesi son hali dün çekildi

Eklentiler

• $IMG_2681.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 32
onura,ipoşa,denizoya maşallahhh hepsi çok şeker....valla gözde face de gördüm hayretler içinde kaldımm maşallah kırk bir kere bayıldım serserinin saçlarınaaa:):)

arı sütü polen denizoya çok kötü fena alerji yaptı
dikkat edin verirken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…