Doğum yapmış olan anneler buraya....

Günaydın arkadaşlar..
Çok güzel bir mail geldi bana sizlerle paylaşmak istedim..

GDO’lu diyet tarifleri
Haliyle panik halindesiniz... “Nasıl anlarız? Genetiği değiştirilmiş organizma yemekten nasıl kurtuluruz?” filan.

Şöyle...
¡
Annaneniz öpülesi elleri parçalanırcasına, ovalaya ovalaya tarhana yaparken, siz, “Aman annane be, boş versene” deyip, marketten hazır çorba alıyordunuz ya... Annane rahmetli oldu ve siz, o tarhananın tarifini annaneden alıp, bir kenara yazmadınız ya... ışte o nedenle, siz, genetiği değiştirilmiş organizma yemekten kurtulamazsınız maalesef.
¡
Ne verirlerse...
Onu yiyeceksiniz.
¡
Kız evlat yetiştiriyorsunuz, en iyi okullara gönderiyorsunuz... Piyano çalıyor, ıngilizce konuşuyor, Grammy alanları tek tek biliyor. Bilmeli... Ama alt tarafı limon, şeker ve su kullanıp, limonata yapmasını bilmiyor! Yoğurdu çırpıp, ayran yapamıyor, ayran... ışte o nedenle, kızınız, genetiği değiştirilmiş meşrubat içmeye mahkûm maalesef... Torunlarınız da.
¡
Zahmet edip sütlaç yapmadığınız için, kek yapmaya üşendiğiniz için... ıçinde ne olduğunu bilmediğiniz gofretleri, mısır patlaklarını kemiriyor sizin oğlan! Hamur tutmayı, şöyle mis gibi ıspanaklı bi börek yapıp, çantasına koymayı bilmediğiniz için, hamburger bağımlısı oldu. Tahin-pekmezi “köylü işi”, vıcık vıcık yağ fışkıran kremaları “modernite” sandığınız için, daha 10 yaşında ayıya döndü, yuvarlana yuvarlana yürüyor, tıkanıyor, merdiven çıkamıyor.
¡
Size zor geliyor ama, zor mu evde yoğurt yapmak? ıstanbul’un güneşi müsait değil, anlarım, zor mudur ızmir’de, Antalya’da, Adana’da evde salça yapmak? Şikâyet edip
duruyorsun, içine katkı maddesi
konuyor, zorla beyazlatılıyor diye... ıster tam buğday unundan, ister
çavdardan, hakikaten zor mudur evde ekmek yapmak? Bütün ailen kabız... Tonla para verip, abuk sabuk ambalajlı-meyveli saçmalıklardan
medet umacağına, niye öğrenmiyorsun kabak tatlısı yapmayı?
¡
Güya, çoluğunu çocuğunu düşünüyorsun, taze taze yesinler diye, pazara gidiyorsun... Eğri büğrü biberlere, doğal olduğu için tuttuğunda ezilen domateslere ağız burun kıvırıyorsun, hormonlu, tornadan çıkmış gibilerini alıyorsun... Ne işe yaradı senin pazara gitmen?
¡
Kocanız da, bu satırları okuyup, size akıl verecek şimdi... Söyleyin ona, ukalalık etmesin, götürün aktara, hatmi çiçeğiyle zencefili birbirinden ayırt etsin, ondan sonra konuşsun!
¡
Enginar, börülce, radika, cibes pişirmekten haberin yok; gazetelerin tiraj almak için kı...ndan uydurduğu kı...mın uzmanlarından fıldır fıldır brokoli tarifleri öğreniyorsun... Brüksel lahanası yiyerek mi AB’ye gireceğini sanıyorsun?
¡
Çin’den bal getiriyorlar mesela... Taaa Arjantin’den, Meksika’dan bal getiriyorlar. Neymiş efendim, içinde genetiği değiştirilmiş organizma olabilirmiş falan... ıçinde tavuk ibiği, maymun kulağı olmadığına şükredin! Ben iddia ediyorum... Kaşla göz arasında frankeştayn ürünlere kapıları açan arkadaşlarla, Amerikan çiftçilerinin avukatı profesörlerimiz, sırf karakovan balına sahip çıksa, Şemdinli’de, Pervari’de terör bile azalır, terör bile.
¡
Uzatmayayım.
Mutfak genetiğimizi kaybettik biz.
¡
Elin adamı, mısırdan, soyadan, domatesten önce beynimizin DNA’sını değiştirdi!
¡
Hurrraaa diye köyden kente göçerken, dışarda tıkınmayı şehirleşme zannettik. Ambalajlı ürün tüketmeyi, zenginleşme zannettik.
¡

Dolayısıyla, ya kafayı değiştirip, özümüze döneceğiz... Ya da ne verirlerse onu yiyeceğiz.

gulsum saglıgı yerındeyse herseyı normalse nıye kıloya takıyorsun... her bunye farklıdır yetıskınlerde nasıl cocuklarda da oyle..

bır tanıdıgım var yakın kızı 4 yasında fılan... dogdugundan berı hep zayıf hep zayıf artık kaç dr a gitmiş yok..
kız aynı babannesıne cekmıs... tıg gıbı yanı somalıler gıbı değil tabı ama hıc fazlalıgı yok zayıf.. dr demıskı bunyesı boyle vucutta hıc yag tutmuyor ne kadar yerse yesın yagları dırek bagırsaklardan atıyormus... iştahıda cok yokmus ama yesede farketmıyomus..
kadın kendını paralıyodu ama bu boyle ıste... sımdı uzuluyor ama bence cok guzel bırsey aslında... :)

demem o ki... cocukta olsalar hepsının kendıne gore bunye yapısı var... hersey zorlamakla ugrasmakla olmuyo kımısıne sade muhallebı verırsın ıste ozenmezsın sunu yesın bunu yesın ama tombuldur kımısınede boyle istedıgın kadar ugras bunyesıne mudahele edemezsın... saglıklı olduktan sonra takılacak bırsey değil...

Propolis ve ekinezya şurubu
Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlayan doğal besin takviyesidir.

Vücut direncinin zayıfladığı dönemlerde, bağışıklık sistemini güçlendirici olarak görev alır.
Vücut direncini arttırarak vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Sonbahar ve kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığından kaynaklanan hastalıkların belirtlilerini hafifletir.
Bakteriyel ve viral enfeksiyonlara karşı önlem olarak özellikle tavsiye edilmektedir.

PROPOLMAR şurup:

Bal, propolis, ekinezya, arı sütü, c vitamini, çinko ve mentol içerir. Bileşenleri, sinerjik etki oluşturacak şekilde özel olarak formüle edilmiştir. Balın rahatlatıcı etkisi, propolisin antimikrobiyal özelliği, ekinezyanın bağışıklık sistemini güçlendirici etkinliği, arı sütünün besleyici katkısı, c vitamini’nin antioksidan özelliği, çinko’nun enzim aktivatörü (kofaktör) rolü ve

Mentol’ün balgam söktürücü özelliklerini tek bir preparatta kombine halde bulundurur. Böylece, propolmar şurup; bağışıklık sistemi güçlendirici, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri bir arada bulunduran doğal bir besin takviyesi olarak tavsiye edilmektedir. Antibiyotiğe olan gereksinimi azaltır. Sıvı bir destek olmasından dolayı tüm yaş gruplarınca rahatlıkla kullanılabilir. Kimyasal maddelerin ve katkı maddelerinin hiçbirini içermeyen, tamamıyla doğal bir üründür.

Formülasyon (10ml)
Ekinezya 80 mg
(Echinacea purpurea)
C Vitamini 32 mg
Çinko 3 mg
Mentol 8,8 mg
Arı balı 8,1 g
Fruktoz 2,4 g
Arı sütü 0,08 g
Deiyonize Su q.s.p. 10 ml

içeriği güzel görünüyo.arı sütü bal falan....

Son düzenleme:
bakın içinde arı sütü var.besleyici özelliktedir.mesala kraliçe arıları işçi arılar arı sütü ile beslerler..işçi arıların gırtlaklarından salğınan özel bir salgıdır.

ya bende bunu kendı dr umuza sormustum... sabah kahvaltılarında peynır pekmez sut beraber verıyoduk dıye, ama oyle bırsey yok dedı... yanı aslı yok rahatca verebılırsınız dedı onlara fazla takılmayın gıbısınden bır tutum gosterdı...

tabı bu kadar tıp adamı gunden gune bıseyler kesfedıyor hepsı bır agızdan olmasıda mumkun degıl ama....
ne bıleyım ben... yanı sımdı pekmez le sut urunu aynı anda yıyınce pekmez notr mu oluyo......
bilime saygım var ıncelemyı hele ogrenmeyı cok severım ama hergun de bısey cıkıyo ya onu onunla verme bunu bununla verme.. ne bılıyım sıkıntı basıyo bazen... -tatlicadiarzu-

Canan aytenum cok zayıflamıs sanırım ondan gorunmuyoo... :icecream: hemıı kıızzz ??? kaydirigubbakcemile3nırdesıınn... Şeniz

Bu yazı on numara bır yazıymıs nerden alıntı acaba .... sanırım bır köşe yazısı.... ama daha guzel anlatılamazdı.......
gülüyoruz edıyoruz ama nereye gıdııyoruz dıye dusundukce derın karamsırlaga dalıyorum... en çok oğlum için.... korkuyorum bu gunlerden onu hangı gunlere ulastıracagız bu buyutme telasımız ve onca emegımız ıle...
Ulastıgı günler ona neler verıcek dıye korkuyorum... Allah uzun degıl saglıklı hayırlı omur versın.. uzun olmasının hıcbı makbulu yok.... acaba büyütüp saldıgım yarınlarda bır bırey oldugunu hıssedene kadar yanında olabılecekmıyım, onu koruyabılecekmıyım bunları dusunuyorum...
Allah hayıra cıkarsın....

Son düzenleme:
canancım bende almaya karar verdim..ya ben balık yağı da veriyorum acaba bigün birinden bigün birinden mi versem kii canancım?duygucum çok güsel bir yazıı valla çok da doğru bence de...aytenimi msn.de aradım bulşamadım aytenim gel ya özletme kendini

bakın içinde arı sütü var.besleyici özelliktedir.mesala kraliçe arıları işçi arılar arı sütü ile beslerler..işçi arıların gırtlaklarından salğınan özel bir salgıdır.

evet canım arı sütü çok faydalıymış
geçen hafta almıştım ipek'e hergün veriyoruz
ben kendimede kullanmayı düşünüyorum.

anam ne sölüksünüz ya gıttım geldım kımse yok yıne... :mymeka: bakamıyordum son zamanlarda ama bakıncada farketmıyıı... :1closedeyes:

selam kızlarrr .ben bugün evi toplamayla uğraşıp duruyom eski kıyafetlerimi gözden geçiriyorum artık beğenmediğimi bana olmayacakları ayırıyorum bi valize koyup kaldırıcam genelde abiye klasikkıyafetler takımlar şallı mallı tuvaletler herşeyi kaldırıyorum bi valize .
neler almışım zamanında yaww acıdım valla averdiğim paraya hemde nasıl acıdım herşeyi topladım giyebileceklerimi ve zayıfladığımda bana olabilecek sevdiğim kıyafetleri ayırdım dolabımın bir bölümünde duruyorlar diğerlerine ne yapacağıma karar verene kadar çamaşır odasında kalsınlar bakalım belki bi okul kermesine falan veririm havada karada hiç yoksa 2,000 tl lik kıyafet var ikinci el fiyatı bu dediğim tabii gerçek fiyatına vurursak sırım 6-7 bin tl civarı bişiidirler birkaçını ayırdım birilerine vericem yeni duruyorlar giyildiklerine inanamazsınız valla zaten çoğu ya 1-2-3 defadan fazla giyilmemiştirler özel günler için alındı çoğu hep neyse daha çamaşırları çıkarcam makineden ütüm var kuruyanları toplayıp katlicam ceylin yni uyudu eşimde yok evde tubada yatıyor ben yalnız yalnız iş yapıyom gene

amanın yesinler onlarııı...
tv mi seyrediyo onlar şimdi... ayy canlarım benim... kavga ediyorlar mı serap..nasıllar... yani neler yapıyorlar bir araya gelince...

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
amann off linki kopyalamayı unutmuşum sabah sabah daha afyonum patlamamış...

http://www.kadinlarkulubu.com/eylul-anneleri/329061-2008-eylul-anneleri-yilbasi-cekilisi.html
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin ama ben aşıyı yaptırmıyacağım kızlarıma tubayada okuldan kağıt vermişler az önce imzaladım istemiyoruz diye hatta bellimi olur dost düşman kim kim bilebilirki herşeyeden nem kapar olduk hertaraf pislik doldu hastalığı oluşturup ilacınıda ardından satmaya başlıyorlarrr betüle aynen katılıyorum yanii aynı fikirdeyim bendeekaydirigubbakcemile5
yan etkiler vss hiç bişey belli değil zaten ve koruyuculuğu ne derece oda belli değil içindeki maddelerde zararlı bazı dr lara göre zaten amerika o maddeyi çıkarıpta kullanıyormuş ben istememmmmm sende düşün derim ama kendi kararın tabii istersen yaptır
kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5alkisalkisalkisopuyorumnanaktan

şu ekinezyayı biliyorum zencefil ve ekinezya çayı ben her kışa girerken evde bulundurur haftada 1 de olsa yapar içerim hem kendim hem eşim ve tubaya bu sene ceylinede verdim hatta inşallah koruyuculuğu yüksek olur herşyden ama şu probolisi önceki gün tvde duydum alişanın programında bi adam sölüyordu aktarlar odası başkanımıymış neymiş adam diyordki propolis denen ök gibi bitkiyi su ve saf alkol içinde seyreltip günde 2-3 damla alıyorum ve yıllardır grip olduğumu bikmem bebeğimede veriyorum diyorrdu bende o bitkiyi almayı düşünüyorum ama şu dediğin bitkisel damlada fena görünmüyor gerçi içeriklerindeki maddeler alerjik reaksiyona sebep olurmu bilemem çocuklar için yanii ama denemek isterim doğrusu aliim bende şunu bi tubaya veririm olmadı o çoook zayıf bünyeli malummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…