- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #40.201
Bebeğe 2 yaşına kadar ayakkabı giydirilmemelidir... doğru.
Eskiden çocuk yürümeye başladığı anda "ilk adım ayakkabısı" giydirilirdi. Ortopedik yapıda olması istenirdi. Ama görüldü ki yalın ayak yere basarsa, ayak taban kasları daha iyi gelişiyor. Bu nedenle çocukların yalın ayak dolaştırmak istiyoruz. Ya da çorap tarzı bir şeylerle. Ama ayakkabının bir kıyafet tamamlayıcısı olmasında bir mahzur yok. O ayakkabı da şöyle bir şey olmalı: Avucunuzun içine alınca kıvırabileceksiniz. 2 yaşından sonra ise ilk adım ayakkabıları öneriliyor, onların da bileğe kadar olanları...
1 yaşından sonra flor takviyesi yapılmalıdır... doğru.
Sulardaki florun düşük olduğu bölgelerde bu takviye öneriliyor. Herhangi bir zararı yok.
Erkek çocuklara tuvalet eğitimini anne verir... yanlış.
Babanın vermesi gerekiyor. Erkek çocuk, tuvalete babayla gidecek, ayakta ve oturarak tuvaletin nasıl kullanıldığını öğrenecek. Tuvalet terbiyesi yaşı çocuktan çocuğa değişebilir. 2 yaşına kadar beklenebilir.
.
Disiplin:
Bebek sürekli olarak, davranışlarına koyduğunuz sınırları test edecektir. Ona sevdiğiniz ve sevmediğiniz davranışları belirtin.Onayladığınız davranışı ödüllendirin, takdir edin. Yapması istenmeyen bir davranışta onu durdurun, ' Hayır' deyin ve ortamdan uzaklaştırın. Dikkatini başka şeylere çekin. Koyduğunuz kurallar konusunda tutarlı olun. Bir gün izin verdiğiniz davranışa ertesi gün kızarsanız, bebek sınırlarını bilemez. Öfke nöbetlerinde sakince kendine zarar vermesine engel olun, onu incitecek sözler söylemeyin.
Çocuğunuzun daha fazla konuşmasını sağlamanın bir yolu o birşeyler söylemeye çalışırken onu dinlemektir. Her ne kadar çocuğunuzun sorduğu veya söylemek istediği şeyi anlamasanız da, sizinle iletişim kurmaya çalışırken onunla göz teması içinde olun, mümkün olduğunca onun sorularına veya anlatımlarına cevap verin, bu tutumunuz bebeğinizi konuşmak yönünde cesaretlendirecektir.
Eğer çocuğunuz konuşmak konusunda biraz bekliyorsa birlikte ona bol bol kitap okuyun. Bir kitabın resimlerine bakmak, tanıdığı objeleri işaret etmek onun bu bilgileri ileride kullanmasını sağlayacaktır. Bebekçe konuşmalardan uzak durun, bu çocuğunuzun aklını karıştırır. Eğer bebeğiniz “anne” yerine “anniii” diyorsa onun söyleyiş şeklini tekrar etmektense basitçe “anne” deyin.
Uyuma vakitleri dışında çocuğunuz oturarak kitaplara bakmakta zorluk çekiyor olabilir. Ancak 15. aydan itibaren çocuklar kitaplarla daha ilgili hale gelirler, ister ebeveynleri ile birlikte, ister yanlız. Çocuğunuzun kitaplardaki resimlere hafifçe vurduğunu, kitaplardaki farklı içeriklerle ilgilendiğini görürsünüz. Eğer halen çocuğunuz oturup kitaplara bakmıyorsa, o oyun oynarken siz de yanında sesli kitap okuyabilirsiniz.
Sosyal ve duygusal gelişim : Artan hırçİlk kötü haber : Artık çocuğunuz çok daha çabuk hırçınlaşıyor, sinirleniyor. Ve şimdi iyi haber : Bu tip kızgınlık ve hayal kırıklığı kısa sürelidir. Tabii ki bu tip kızgınlıklar hep en olmadık yerlerde yaşanır , mesela bir markette veya kalabalık bir yemekte. Böyle zamanlarda durumu nasıl ele alacağınızın yolunu siz geliştireceksiniz. Çocukların duyuları bilmedikleri yerlerde, kalabalık, fazla gürültülü ortamlarda çok fazla uyarıldığı için genelde böyle hırçınlaşırlar. Bütün bu yoğunluk ile başa çıkamazlar. Üstelik bu gibi ortamlarda sizin bütün dikkatinizi üstünde toplayamadığı için de sinirlenebilir çünkü bu dönem çocuklar bütün ilginin kendilerinin üstünde olmasını isterler.
Bu yaşta, öfke nöbetleri de görülür. Nöbet sırasında yapılacak en doğru şey, bebeğin güvenliğini sağladıktan sonra nöbeti görmezden gelmektir. Ona bakmayın, onunla konuşmayın ve sakinleşmesini bekleyin. Eğer, sergilediği şovun izleyicisi olmazsa devam etmesinin anlamı olmayacaktır
İlk kötü haber : Artık çocuğunuz çok daha çabuk hırçınlaşıyor, sinirleniyor.
Ve şimdi iyi haber : Bu tip kızgınlık ve hayal kırıklığı kısa sürelidir. Tabii ki bu tip kızgınlıklar hep en olmadık yerlerde yaşanır , mesela bir markette veya kalabalık bir yemekte. Böyle zamanlarda durumu nasıl ele alacağınızın yolunu siz geliştireceksiniz. Çocukların duyuları bilmedikleri yerlerde, kalabalık, fazla gürültülü ortamlarda çok fazla uyarıldığı için genelde böyle hırçınlaşırlar. Bütün bu yoğunluk ile başa çıkamazlar. Üstelik bu gibi ortamlarda sizin bütün dikkatinizi üstünde toplayamadığı için de sinirlenebilir çünkü bu dönem çocuklar bütün ilginin kendilerinin üstünde olmasını isterler.
anne ve baba olmak ne kadar meşakketli bir iş hergün farkına varamayabiliyoruz ama aslında işlenmemiş bir elmas var elimizde ve o elması değerli hale getirmek bizlerin elinde yanlış hareketler kırılmalarına ve kötü bireyler olarak aramızda dolaşmalarına neden olabilir allah hepimize yardım etsin zor iş hem zevkli hem zor hemde gurur verici bir şey
bugüünn bizimmm evlilik yıldönümümüzz 2. yılımız dolduu amaa kocamm yanımda yok(((((( ne o cekimdeee 10 gün yookkk ( sonrada ben dogurcam zatennnn cok üzgünümm çookk yanımda olması için neler vermezdimmm keşke mümkün olsaydıı çok ağlıyorum yaa yazık banaa
koşmazmı hemde ne koşmak:)ah sen bi büyüsünde dert yan işallah bizlere oğlumu rahat bırakmıyolar bi ders çalışamıyo felan diye:)keltoşşun fena anacığıı:)bikerem çok karizmatik:)yandım bacım:)
hicoş yok hayır olsun..
edacım vay vay vayy:)140la pati çekiyoss:)serde gençlik var damardaki kan deli:)hakketen sılada sıla yani:)yara bendemi ondamı annamadım...ara sıra böyle gezmeler iyi geliyo..kopmak istiyo bazen insan herşeyden..ama yineliyorumki iyiki erkek deilim:)böyle güzel eşim olucak cidden mübala deil ben erkek olsam arabayla felan bensiz çıkmasına dayanamam sanırım:)iyi benimkide bişi demiyo valla:)ben gibi eşim olsunda istemezdim o ayrı abartı yanii:)
uyyyy bu utku erkeke benzemiş yavvv maşallahhhh çok datluuu.. güle güle giysin kuzu..
seheroşş çok tatlı olmuş yaa
maşallah 41 kere
ben işten çıktım çıkarıldım kızlar...biliyosunuz şirketin durumlar kötüydü, neyse artıkım bende ev hanımıyım bir süre 2-3 ay çalışmak istemiyorummm ege paşamlaaa allah kısmet ederse hasret gidericem, yavrumu yakından tanıycam inşalallhhh çünkü akşamdan akşamaaa fazla çözemedik birbrimizi.
öksür öksür fenalardayım domuzmu oldum acaba bende :Ss
edacım biz başlayalı 3 gün oldu..henüz bişi yok:)sevenseas portakal aromalı balık yağı verıyorum eskıden haftada bikaçkez..buna başlayalı beri vermedin sanırım haftada bire düşürücem..balıkyağıda iştah açıyo dediler ama benimkinde belkıde hergün vermediğim için pek bi deişim göremedim açıkçası..ama bundan ümitliyim..işallah..gelişme olursa bildiririm.iştahı açıldı demem için sanırım iki hafta düzenli kullanmam gerekicek..
ben de o balık yağından kullanıyorum iştahı baya bi farketti
tünaydınlar..
luli tv yi denedinizmi..digitürkte..ismoş ençok onu izliyo..benımde tek yardımcım lulii..yoksa ne oyuncak ne bişi..kurtlanmış civciv gibi cikcik peşimde...gece bahçesinide sevdi..apsi deyzi..igıl digil..tombilibuba lara gülüyo:)bide gün içinde ananesindeyken çünki bizim orda sokağa çıkmak harbe çıkma gibi bişi,bahçeye indiriyorum 3 5 dkıka..o bile biraz hava alıp uykuya dalmasıını kolaylaştırıyo..ama önümüzde uzun bi kış var ve umarım çok ağır geçmez...napıcaz bilemıyorumm...
üstümde bi bedbinlik var..yani çok özledim alışveriş merkezınde gezmeyı..kendıme bıkaç bişi alıp iyi hissetmeyi..eşimle bi gezmeye bi yemeğe gitmeyi..çok bunaldım hakketen...kaçıp gidesim gelıyo valla bazen..
utku da bayılıyo apsi dete diye başımın etini yiyo
bugüünn bizimmm evlilik yıldönümümüzz 2. yılımız dolduu amaa kocamm yanımda yok(((((( ne o cekimdeee 10 gün yookkk ( sonrada ben dogurcam zatennnn cok üzgünümm çookk yanımda olması için neler vermezdimmm keşke mümkün olsaydıı çok ağlıyorum yaa yazık banaa
canım mutluluğunuz daim olsun inşallah
Müzikli vardı da gereksiz geldi o kadar parayaa,sonuçta üstüne poklayacaklar,birde parasından çok bu daha rahat gibi geldii,geniş diğerlerine göre...
Imageshack - 22112009565
Imageshack - 22112009566
çok şirinmiş kıız güle güle kullanın
Slm hanımlar bu gün yine boş burası kimseler yok
kız seninn bebikin cinsiyeti belli oldumuu
nice mutlu ve huzurlu yıllara inşallah hep beraber olmanız dileğiyle canım öpüyorum opuyorumnanaktanbugüünn bizimmm evlilik yıldönümümüzz 2. yılımız dolduu amaa kocamm yanımda yok(((((( ne o cekimdeee 10 gün yookkk ( sonrada ben dogurcam zatennnn cok üzgünümm çookk yanımda olması için neler vermezdimmm keşke mümkün olsaydıı çok ağlıyorum yaa yazık banaa
süper yaa bende düşünüyorum bakıyorum hatta birkaçtane bendim alıyım diyom birini kışın arada hazırlık yapmış oluruz yaza değilmi ufaktan ufaktan alışırlarr kaydirigubbakcemile3Kızlar oturak aldımm dün ilk kez bora ona yaptıı,çok komikti:))
Normalde iki yaşında başlanılıyor ama bizimki sürekli kabız olduğundan tuvalet saatini anlıyorum..
Bende ufaktan alışsın diyorumm hem oturarak daha iyi yaparr belkii..
Resmini koyarım birazdan..
güzelmişşş canım güle güle şettsin beyfendiikaydirigubbakcemile3Müzikli vardı da gereksiz geldi o kadar parayaa,sonuçta üstüne poklayacaklar,birde parasından çok bu daha rahat gibi geldii,geniş diğerlerine göre...
Imageshack - 22112009565
Imageshack - 22112009566
geçmiş olsun canım hayırlısıyla doğumu atlat ta inşallah geçer ilaç tedavisi ile ama sinüzit dikkat ister allaha emanet olgittim dr a sinuzit olmuşumm ilac kullancam neyseee domuz olmadık allahtann
geçmiş olsun eşinle çocuklarınla nice yıl dönümleri
evet erkek inş. Allah nasip ederse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?