Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım bu konuşma işi ırsi midir bilemiyorum. biz 4 kardeşiz üçümüz 2 yaş civarında konuşmuşuz ama en küçüğümüz 6 aylıktı konuşmaya başladığında. birbuçuk yaşında artık cümle bile kuruyordu. yani sonuçta hepimiz kardeşiz

Utku da baya bi konuşuyo kendince anne, baba, babaç (o da babacım demek oluyo),dede, anene(annanne), mina mina(yemek),al,aç, attı,,dütdü (düştü),acıdı,nennen,atta,apsi dete(gece bahçesi programı karakteri) gibi şeyleri söylüyo şimdi aklıma gelenler bunlar yani

evet mustafa bal ve pekmezi sade yediği zaman nefes alamıyo...
meyve sularına göz kararı katıyorum ben...
bana verseler ben kaçardım herhalde hiç sevemedim pekmezi..

yok kız hiç sade vermedim bende muhallebilerine yarım tatlı kaşığı bal katıyorum pekmezi de meyve suyuna katıyorum bir tatlı kaşığı kadar ama eşim hiç verme diyo. çocuğa karışık veriyomuşum o da esas tadları bilmiyomuş.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 bende bayılırım tahinle hımmmmcokacimcoook

Valla kızlar doğru diyorsunuz. Sanıyorum bu iş kalabalıkla pekişen bişey..Seher bak sizin en küçük kalabalığın içinde olunca heralde, bide en küçük olunca dillendi heralde.
Sıksık kendi yaşıtları ile biraraya getirmek lazım sanıyorum.

sehercım su verdıkten sonra hiç bişey olmaz canım ben pekmezı tatlı kaşığıyla balı da çay kaşıgıyla verıyorum bu ara yemıyo ama....
alpde süreklı bıcır bıcır bişeyler sölenıyo ama bız anlamıyoruz...
ama yakında konuşcak bellıkı bizim söledıklerımızı tekrar edıyo yemek yıycenmı dıyoruz yıyce diyo buna benzer birsuru konuşması oluyo tabı kızlar ne kadar çok ilgilenır konuşursanız okadar guzel konuşuyo va daha çabuk oluyo ben bunu bire bir arkadaşımda gördum..
şöle anlatayım benım biri arkadaşım diğeri eltımin oğlu ikiside 4 yasında eltım çocukla çok ilgilenmediği için konuşması halaa net değil arkadaşımınkı ama ınanılmaz guzel ve mantıklı konuşuyo tabı ıkı ailenınde yasam tarzı çok farklı bence biraz aileden gelen birsey bırazda ilgi alaka gerekıyo.....

evet canım biz büyüktük ve sürekli onunla ilgilendik. şunu söyle bunu söyle diye

deryayı görmüştüm bu gun ara ara boykot mu edıyo bişe yazmamış deryaaaaa en çok sen girerdın artık sende aytende serap da yokk....
tabi diğerlerınıde sayayım umut hicran betüş emel eda müjde gözde eczacı derya fatma nuray duygu ve ısmını yazmayı unuttuğum diğer arkadaşlarr topiğe gelın lütfen.......

ah betülcüm..düşmanıma başka ah etmeye gerek yok..en kötü bedduam allah sana iştahsız bir çocuk versin demek olurdu(..bizde hastalıktan yeni kalktık..eşimle ben ağır grip olduk..iki gündür kendimdeyim..ismet grip olmadı henuz ama artık dişmi nedendir iştahımız ongündür çok azaldı..200gram kadarda vermişiz..biryandan hastalık,bir yandan yalnızlık,biryandan ismetin iştahsızlıgı beni verem edicekti..bunada şükür napalım..gelişimi gerilicek diye korkuyorum..ne günah ettim acaba..zayıf bebek görünce anne olmazdan önce içimden tüh anasına bak bi bebeği besleyememiş derdimal sana gördüm göreceğimi..uyku düzenimizde oturmadı..onkez kalkıyoruz..basbas ağlıyoruz songünlerde..artık ne mama saati belli ne diş ağrısı ne gazı..hepsi karıştı..buda bi süreç oturacak sanırım...

eh oturmasssa ben şapa oturdum demektir:)geçmişe bi bakındım az..ekseri hastayız..tüm hasta anne ve yavrularımıza geçmiş olsun..

sehercim bizimde henuz 8 dişimiz var..ben pekmezi balı göz kararı verıyorum..aslında biarada vermemek lazım sanırım..bilemıyorum..balı zaten az verıyorum dokunmasın dıye..bazı kahvaltıda pekmezli su içiyo ılık..mumkun mertebe az tatlı yapmaya çalışıyorum..bazende gunluk sütüne tatlandırmak için az katıyorum gözkararı..

ıyi Akşamlar...
Hasta olan herkese çok geçmiş olsun.
Müjde canım sen de hayırlısıyla en kolay şekilde atlatırsın doğumu inş.

bencede kalabalıkta daha kolay konuşur bebekler..ismetde dıgıldıgıl kendi alfabesıyle baya sayıyo sövüyo ama net bişiler çıkarmış deiliz pek..atta didiyos biss gibi bi cümlesi var yalnız..anası kılıklı oğlum kelime söyleyemeden cümle kurmaya çalışıyo:)
canan çok güldüm yaa:)tesbihmi çekıyo senin kelhafız:)))ismet hıyarı küçük behlülüm valla kuş gibi bi oğlancık oldu çıktı:)saçlarda uzun herkez kız sanıyo:)tam tırımspor:)durmak yok..tam gaz herdaim tırımspor...gece mamasını geç ağzına koyarsam gönüül koyuyo:)sarıdamarı tutuyo arada..yürümüyo zaten koşuyo devamlı tırımspor:)

garibim alpberk uçmaktan yürümeye fırsat bulamadıkikaydirigubbakcemile3şaka şaka mevlüdecim ama şakada biyana işallah artık uzunca süre bu düzende oturur hem para biriktirir hemde huzura erersiniz..olmuyo babasız malesef..annelerde biyere kadar..senin adına çok mutlu oldum..güzel günler sizin olsun..

umutcum saol canım... çok geçmiş olsun alpberkde yemıyo alttan kok dişerı çıktı suan toplamda 14 dişimız var kök dişler dahada dor oluyomuş hiç bişey yemıyo bende 2 gundur ısrar etmıyorum ortam değişiklıği diş ama tedbiride elden ırakmadım arda süt ve danino ve bir ıkı kasık çorba yediriyorum....

merhaba kızlarr ben geldim bugün sabahtan misairim vardı sonra dışarı çıktım bi işimiz vardı onu halledip geldik eve migrenimde tuttu 1 saat yattım ilaç aldım sonra dua faslı başladı yemekti ceylindi derken gün bitti gene işte sizler nasılsınız iyisinizdir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…