Doğum yapmış olan anneler buraya....

kızlar hediyeleri göndermeye başladınız mı
ben erkenci davrandım biraz herhalde bugün hallettim o işi
umarım beğenilir :)

ben daha beğenemedm bileeekaydirigubbakcemile3 tembelim tembell a bende bu hafta alıcam inşallah dışarı çıkamadım o iş için henüz bu hafta bakıp bende haftaya göndericem inşallah hayırlısıyla bakalım

ne o kızlar bu hafta pek boş burası yaa ben yarın küçük kızkardeşimin evine gitçem kahvaltıya davetliyiz tabii kahvaltı olacak öülen yemeği akşam yemeğikaydirigubbakcemile3 yarın ma aile ordayız haftaya da mevlütü var kardeşimin gene ordayız pazar günüde yeğenimin doğum günü partisi var önümüzdeki 2 hafta faal olcaz sonrada yılbaşı kaydirigubbakcemile3:teytey: yeni yıla kimin evinde gircez şuan belli diil ama bu yılda önceki 2 yıl gibi evde geçircez birinde hamileydim diğerinde ceylin daha 3 aylıktı kaydirigubbakcemile3 eskiden tarabyaya giderdik vss inşallah o günler tekrar gelecek :Saruboceq: hani insan bi kurtlarını döküyor bide nasıl girersen öle devam edermiş derler ya batıl matıl inanç ama insan ynede inanıyor bi şekilde buna galiba ve ben bu yl karar verdim süpper neşeli girecem yeni yıla ve allahın izni ile 2010 bize hep iyi şeyler getirecek inşallah:Saruboceq::Saruboceq:

benim kız ge zebellah gibi dikildi başıma kaçtım ben bu bilgisayar ne kadar dayanır onuda bilemiyom ne mause kaldı ne klavye herşey yerde kameramı da kırdı geçenlerde artık msn de görüntülü görüşmede yapamıyom sayesinde merceği bozuldu yüzler görünmüyor artık hanfendinin elleinden öptü de =) kasanın düğmesine basıp duruyor ekran ikide bir kapatılıyor yani sizi ne kadar seviyorum anlayın resmen iki mesaj yazmak için ceylinle savaşıyorum:roflol::roflol::roflol:

Hicran aynı benim kızımda ben bilgisayardayken deli oluyor.Kapama düğmesinin ışığı yandığı için sürekli ona basıyor.bu yüzden ben artık Alya uyanıkken pek bilgisayara girmiyorum.Şimdi olduğu gibi ayağımda sallarken ya da uyuduktan sonra giriyorum.
Bu arada ben de bu hafta içi alıcam hediyemi ama ne alacağım konusunda karar veremiyorum.

desene bunların hepsi zıppırrrkaydirigubbakcemile3

valla ceylin artık bizim anamızdan emdiğimizi burnumuzdan getiriyor resmen işaret parmağı hep havada ee aaa veee herşeyi gösterip istiyor kucaklayıp istediği yere götürmemizi istiyor düğmeli ne kadar elektronik var ise evde hepsi deneniyorrkaydirigubbakcemile3 ayrıca biz herhangi bir tv programına sehven dalar isekk tv hemen kapatılıyorr sonrada gözler yan yan bakarak eller iki yanda şşşttt diyorrkaydirigubbakcemile3 ve tüm ilgi onda olmak durumunda kalıyorrkaydirigubbakcemile3

hediye konusunda ben hala ne alacağıma karar veremedim aslında birkaç şey var kafamda ama nebiliim işte insan kararsız kalıor alışverişe çıkıp dolaşınca karar veririm artık

İyi geceler kızlar...
Bu sıralar sadece okuyup geçiyorum Bora'm azmış bir durumda,bir dakika yerinde durmuyorr..Bide acayip asabi bir şeyi vermeyelimm nasıl ağlıyor,yırtınıyor..Kafasını koltuklara vuruyor sıpam..
Hicran peruklu halini yerim ben ceylinin,güzel bir kız olacak büyüyünce inşallah,gerçİ güzel olsada Allah çirkin bahtı versin..
Tulumlu halleri ne güzel paşaların,ne tatlı oluyorlar astronatlar gibi..
Bizim tulumumuz aynı egeninki gibi,sadece üstündeki aplik farklı ama bizimki terletiyor..Siz altına neler giydiriyorsunuz?
Ben yarım kollu bady ve ince bir pijama giydiriyorum..Bizim ev çok sıcak acaba ondan mı,ne kadar kıssamda kombiyi sıcak oluyor...

Birde bizimki hala dengesini oturtturmadı yürürken,1,5 aydır yürüyor normal mi?

Bu arada Umut fotolarını gördümm valla 18'liklere taş çıkartırsın Maşallah...

Bir kaç bir şey daha yazacaktımm unuttum,hasta olan bebişlerimize çookk geçmiş olsun..

Edacım iyi geceler..
Bizdede doğalgaz sürekli yanıyor ama ben içine normal eşofman takımı birde uzun kolluçıtçıtlı body giydiriyorum ama terlemiyor canım üstüne birşey örtmüyorum tabi..Kalkınca sıcacık oluyor..
Dengesini oturtamadı derken yani düşüyormu?Egenin yaklaşık 3 ay oldu yürümeye başlayalı baya iyi yavaş yavaş düzelir pratik yapıyor annesi anca:)

Maşallah Boraya kocaman olmuş gerçekten sana benzemiş valla özellikle göz yapısını sana çok benzettim ben Rabbim nazardan saklasın kuzuyu:)

Aynı giydiriyormuşuz,bu gece tekrar deneyeceğim..Bugünde terletirse vazgeçerim artık tulumundan o kadarda para verdik yaa(

Eşimde aynısını söylüyor,zamanla düzelir İnşallah..Birde yürümeyi çözmüş gibi hızlı hızlı koşmaya çalışıyor sıpa...

amin canım sağol .edacım bizim tulum öle çok kalın değil ben içine kısa kollu bady üzerine uzun kollu bady giydiriyom normalde zaten ama onun üzerine de penye yelei var onu yinede giydiriyom ev sıcak oluyor benimde gerçi ama bizim hanfendi zaten normalde öle çok terlemez kafası sucuk gibi olur sadecekaydirigubbakcemile3 ev sıcaksa fazla giydirmenin anlamı yok tabii ama uyuyanın üzerine kar yağarmış ya dikkatli olmakta fayda var tabii

Edacım üstüne birşey örtüyormusun ben örtmüyorum birde öyle dene bakalım inşallah olur canım ben çok rahat ettim sabah kalkıyor kahvaltıya kadar onunla dolaşıyor evdekaydirigubbakcemile3

iyi akşımlar arkadaşlar.sie de sormak istiyorum.Bu testi yaptıran oldu mu ve yaptırdıysanız İstanbulda nerde yaptırabiliriz acaba.Yardım ederseniz sevinirim.
Geç olmadan bebeğinizin gelişimin kontrolünü yaptırınız!

Bu makaleyi nasıl buldunuz?
1 2 3 4 5 0 puan (Toplam Oy: 0)
Bebeğinizin Aşıları kadar önemli olan gelişim kontrolünü geç kalmadan Denver II Gelişim Tarama Testi ile yaptırınız!

Denver II Gelişim Tarama Testi ile Bebeğinizin Gelişiminde Her Şey Yolunda mı Öğrenebilir ve 0-6 yaş döneminde çocuğunuzun gelişimi takip edebilirsiniz.

Unutmayın ki bir problem ne kadar erken teşhis edilirse o kadar kolay çözülür!

0-3 yaşta çocuğun gelişiminde bir problem olduğunu anlamak oldukça zordur. Çocuğu kez bu çocuk doktorlarının gözünden bile kaçar. Özelikle yakın çevrenizin “çocuktur bu büyünce geçer” sözleriyle problemlerin erken tespit edilip, çözülmesini önlenmektedir.

Nasıl ki çocuğunuz hasta olduğunda çeşitli testler yapılıyor ve bir tedavi planı uygulanıyorsa, çocuğunuzun gelişiminde 0-6 yaşta Denver II Gelişim tarama Testiyle kontrol edilmektedir. Bir çocuğun sağlık problemi varsa ilaçlarla ve hekim gözetiminde tedavisi yapılır. Fakat gelimsel bir gerilik erken fark edilmezse tedavisi kolay değildir.

Gelişimsel Çocuk Nöroloji Derneği, sağlıklı gelişimi olan çocukların yaşamları boyunca 0-6 ay arasında bir kez mutlaka olmak üzere, 12-18 ay arası, 2-3 yaş arası ve 5-6 yaş arasında gelişim testi yaptırmalarını önermektedir.

Eğer ilk değerlendirme sonucu şüpheli ise ya da risk altındaki bir bebekte yapıldıysa görüşme aralıkları sıklaştırılmalıdır. Özellikle gelişim riski taşıyan bebekler (erken-geç doğum, küvezde kalanlar, ciddi sağlık problemleri yaşayan bebekler, çoğul gebelikler, yardımcı üreme teknikleri ile doğan bebekler, v.b) 3 ay da bir gelişimleri Denver II testiyle takip edilmelidir.

Bu testle çocuğunuzun dil gelişimi, sosyal, kişisel gelişimi, ince motor, kaba motor gelişiminde bir gerilik olup olmadığı tespit edilmektedir. Eğer bir gelişim geriliği varsa bu alanlarda ki gelişim geriliğini gidermek için önerilerde bulunulmaktadır. Eğer çocukta bir gelişimsel bozukluk varsa psikiyatriste ve çocuk nörologuna zamanında yönlendirilip erken tanısı konularak özel eğitim alması sağlanır. Çocuklarda bir problem ne kadar erken fark edilirse, o kadar hızlı ve etkili sonuç almak mümkündür.

Denver II Gelişimsel Tarama Testi, Gelişimsel Çocuk Nöroloji Derneği ve Hacettepe Nöroloji Bölümü işbirliğiyle 2006 da adaptasyon çalışması yapılmıştır. 2006 adaptasyonu yapılmış testin uygulama sertifikasını almayanlar eski Denver II testi sertifikalarıyla bu testi yapamazlar ve uygulayanların test sonucu geçersizdir. Çünkü testi normları ve formları tamamen değişmiş, yeni maddeler eklenmiştir. Bu konuda dikkatli olmanızı öneriyorum. Eğer bu şekilde uygulayanlar varsa Gelişimsel Çocuk Nöroloji Derneğine ihbar edebilirsiniz. Bu kişiler hakkında yasal işlemler yapılacaktır.

Merkezimizde Denver II Gelişim Tarama Testi yaptırabilir ve gelişim danışmanlığı hizmeti alabilirsiniz. Gelişim danışmanlığıyla çocuğunuzun 0-6 yaşta gelişimini nasıl destekleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eğer çocuğunuzun gelişiminde bir gecikme varsa çocuğunuza özel programla çocuğunuza özel eğitim veriyoruz.

Ayrntılı bilgi için Parenting Skills & Counseling’ i arayabilirsiniz.

Pedagog Sevil Gümüş

Kurucu, Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi Uzmanı, Oyun ve Filial Terapist
Pedagog SEVİL GÜMÜŞ- Parenting Skills & Counseling

Edacım üstüne birşey örtüyormusun ben örtmüyorum birde öyle dene bakalım inşallah olur canım ben çok rahat ettim sabah kalkıyor kahvaltıya kadar onunla dolaşıyor evdekaydirigubbakcemile3

Yok canım örtmüyorum,örtsem zaten üzerinde 5. dak. kalmaz..Derin uykuda bile anlıyor ayaklarıyla atıveriyor yorganını...
İnşallah bu güce terlemez kombiyi bayağı kısacağım bu sefer,kahvaltıya direk geçiyor ne güzel bizimkine yelek vs.. uğraş durr

Canım geçenlerde babam söyledi bana,zeka gelişimini yaptır diye,adını söylemedi bana ama bunu kastetmiştir sanırım...Babam araştırmayı sever,o da in.tten bakmıştır..

Canım geçenlerde babam söyledi bana,zeka gelişimini yaptır diye,adını söylemedi bana ama bunu kastetmiştir sanırım...Babam araştırmayı sever,o da in.tten bakmıştır sanırım..

Ben de internetten öğrendim.Burda istanbulda nerde yaptırabiliriz acaba.
Bence yaptırabilirsek iyi olur.
Canım buara maşallah kuzuna çok tatlı ve yakışıklı.41 kere maşllah deyim nazar olmasın yavru...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…