Doğum yapmış olan anneler buraya....

Betül aynen anlattığın gibi canım
uyanıkken her an aranır vaziyette emmek istiyor sonra da gazıyla uğraşıyoruz...
ne saat başısı ben günde belki 100 kere göğsümü açıp kapatıyorum iki fırt çekiyor ya dalıyor ya da ağlayarak geri çekiliyor,çok huysuzlaştı yaa,uyuyor,uyanıyor,altını değiştiriyorum emziriyorum,bu aktiviteler dışında hep kucakta edepsiz,uyanıkken sizinkiler kendi kendilerine oyalanıyorlar mı?*
Off offf,tükendim valla..

ya gunduz hadı neysede gecekı duzenımızde bozuldu artık bu gece o kadar sık kalktıkı keske hıc uyumasaydım yada uyumaya calısmasaydım elımı yuzumu yıkaıp tv fılan ızlesem daha ıyı olurdu uyu 15 dk sonra uyan 15-20 dk kafan ıkı yana duse duse emzır sonra yatır tam yat yarım saat olmasın yıne kalk yıne emzır yıne yat yıne 15 dk yıne kalk vallahı sersem adamı..kafamçokkarıştı
bundan sonra sık uyandıgında hıc uyumaya calısmıcam tvnın karısına oturucam yuzumu yıkayıp artık aksam ustu uyurum uyuyabılırsem ne yapayım... bu gece 1 saatte bır kalktım 4 ten sonrada 15-30 dk da bır.. 7 den sonrada uyumadım.. gunes doguncada ne kadar uykum olsada uyuymaıyorum oda benım problemım..:1no2: böyle böyle zaman gececek ne yapalım.. Allah sabır ve guc kuvvet versın..

Slm arkadaşlar bugün 43.günümüz 40ımızı atlattık mevlüdümüzü okuttuk çok güzel geçti şükür hihoyyyt gerçi bebeği salona götürmediğim için alınanlar oldu ama umrumda değil :dilcikar:
size sorum olacak kanaması 40 ı geçtikten sonra devam eden varmı? benim ediyor normalmi acaba? kontrol için dr.uma gitmem gerekiyor ama alttan muayene edeceği için bi türlü gitmek istemiyorumm utanıyorum
hımm birde yarışmaya katılmayı düşünenler varmı aranızda? şu bebek odası yarışmasına görmüşsünüzdür umarımm...

annemdeydik bizde yeni evimize geldik..olmuyo hiçbiyer ev gibisi yok..bizimkide durmayan bi bebek..yarımsaat uyur kalkar ondakka yatar kalkar hele gece..bikaçkez ölümden döndük..benim uykum gece cok ağır..emzirirken uyumuşum allahtan annem almış bebişi...bide ben çok sıkıntılıyım şusıra içim daralıyo..sigaraya saldırıyorum..yemek yıyemıyorum...illa ağzıma üçbeş ceviz atıp sütiçip atıştırıyorum..bizimki günde belki birkez deliksiz uyuyo..sigaradan dolayı memeyi kesip mamamı versem dedim gene başladı benim balli :) sütaş vakti :)

ya unutmadan bebişlerinizde gece hırıldama filan varsa muhakkak buhar makinesi alınn bizimki sanki sigara içiyor gibi ses çıkarıyordu
alır almaz işe yaradı hırıldama hiç kalmadı...bu kadar işe yaraycağını hiç düşünmezdimm.......

olurmu hiç öyle şeeeyyyy :1no2:
sakın memeyı kesme yaa anne sutu kadar degerlı bırsey var mı bebişini bundan mahrum etme.. :1no2:
en azından 6 ay emzır suan onun senın sutune cok ıhtıyacı var mama nedır kı anne sutunun yanında..

slm kızlar ancak yazabılıyorum benımkı televızyona bakıyor:)
kızlar 2.ayda bebıslerımız bızlerı tanımaya baslıyormus vede gulucukler atmaya baslıcakmıshihoyyytsuper yaaa
aslıcım sanada gecmıs olsun canım.ben daha ıyıyım ıhlamur cok ıyı geldı bana.for you magazasında organık ıhlamur vardı 4 ytl.cok guzel gercekten.lımonla onu ıctım bol bol canım

Ben Doğadan Sallama Rezene Çayı içiyorum hergün bide Yeşil Çay..çok iyi geliyo bebişe..özellikle rezene bağırsaklarını güzel çalıştırıyo..Bide geçen Zinco damla aldım gaz için..benim bebişe çok iyi geldi..

ya bu arada arkadaslar bu gaz ılacı olsun vıtamınler olsun ben bebıse verdıkten bır sure sonra yutmuyor sanırım agzından akıyor.. bosa gıdıyor.. emzırmeden once verıyım dedım ustune emınce yutar dıye.. ama bu sefer de emzrmedne sonra kusuyor.. neden acaba sızdede oyle oluyor mu bu sekılde ılacında bır faydası olmaz kı dımı ama ??

BETÜL ben dr brown un biberonunu kullanıyorum bebeğim için.sütün yanında mama da veriyorumya.bu biberon anne göğsü ile aynı işlevde.sen de bir tane al sütünü biberona sağ ve içine gaz ilacı,vitamin koyöyle içir.hem ilacı içmiş olur hem de olur ya tadını begenmezse göğsünden uzaklaşmamış olur.ama ilaçtan hemen sonra emzirme agzındaki tadı memeden geliyo sanıyolar.ben kaşıkla veriyorum ilaçları ama mamayı bu biberonla.

kızlar ben dalin deterjan kullanıyodum ama kalmamış marketlerde hacı şakir granül sabun aldırdım şimdi ama üzerinde elle yıkama talimatı var sadece aranızda kullanan varsa makine de nasıl kullanacagımı söyler mi?

merhaba benim kanamam tam 60 gün sürdü canım şimdi bitti bir problemim yok çok şükür

Kelimesi kelimesine aynı durumdayım ben de canım.Ya uyuyor ya ağlıyorkafamçokkarıştı.Öyle kendi kendine oyalanmayan bir tek benim bebeiş sanıyodum ben de.Benimki kucakta bile uslu durmuyo keşke dursa artık ben ona da razıyım.Kucakta bile huysuz sürekli gezip konuşacaksın onunla artık hiç bir iş yapamaz oldum ve çok gerginim.Ne yapıcam bilmiyorum...:1no2:

betulcum hıc dıkkat etmedım bır etkısı oldumu dıye valla hastalıkla bogusmaktan...oluyormuymus etkısı gaz mı yapıyormus yoksa?
bırde saglık ocagından bana d vıtamınını verırken bunu ıcınce kusarsa telaslanma o alcagını alır dedı doktor.onun ıcın bunu takma kafana..benımkı zaten kusuyor ılacıda ıcınce tam oluyor:)))))))

Dugucum seninki tv ye mi bakıyor ne güzel ya benimki de baksa atıcam valla karşısına zararlı mararlı ama napalım oyalayacak bişey olsun yeterki.Benim bebiş artık bilinçli bi şekilde gülüyo kızlar çok şeker oluyo.:CüvCüv:

mommy aynen canım yaa.benimkide ya AGLIYOR ya YİYOR ya da UYUYOR (ki bu az miktarda) ne olur şöyle etrafa bakıp gülücükler saçma vakitleri gelseydi yavrularımızın..

bu arada benimki dün öksürdü bikaçkere dün akşam ve bugün sabah.mahvoldum aglayacaktım neredeyse.hırıltıda var.dr u aradım.
-başı yüksekte kalacak şekilde yatır
-odaya kettle getirip buharla nemlendir odayı
-oda sıcaklığını 23-24 derecenin altına düşürme
-ve burun damlası kullan dedi.kötüye giderse bakalım p.tesi diye de ekledi.
hasta mı oluyo diye çok korktum annem geldi sonra hemen sıcacık bi banyo yaptırdık.
şimdilik yok çok şükür öksürük.daha çok küçük yarın bir aylık olacak.
terletmemek-üşütmemek lazım.derdini anlayamamak ne kötü..:çok üzgünüm:

dr brownun hangı bıberonu canım ne kadarlık yada ucu ıcın yas aralıgı fılan varmı alırken dıkkat edılecek ?
memeden uzaklasmaz dımı gercekten.. gercı göğüs ucu yaralarından sılıkon uc kullandım ara ara da bazen kullanıyorm yıne onunda ucu bıberon ucu kadar aynı.. heralde aynı hesaba gelıyrodur degılmı ?..

yok tersıne yatıstırdımı dıye sordum :)
d vıtamını ıcın sorun olmadıgına sevındm ama gaz ılacı ıcınde bu gecerlımıdr kı sonuta bogazından asagı ınmıyor nasıl etkı edecek kii.. :sm_confused:

canım ben de doktor dışında çıkmamştım başlarda...ilk 24 günlükken starbock cafeye gitik ama çok kısa o da kucakta....bayramda izmire gidince çk çıkardıı hem hava güzeldi..hem de ablam vardı yanımda:)) ana kucağına ben de oturtmadım..portbebeler var ya çanta gibi olan..ondan aldım bebek arabasının içine onu koyup yatırıyorum...dışarda uyuyor benimki.... emzirme alt değiştirme derdi olmadı şimdilik...
bugün de çıkacağım ama saatlerdir uyuyor ne olur dışada bilmiyorum...ama çıkmak zorundayım yarın bebek mevlüdümüz var üzerime giyecek kıyafetim yok..şimdie kadar hamilelik kıyafetlerimle idare ettim..bayramda da lcw den aldım birkaç tane...

arkadaşalr ya..beni kızım sanırı gece ve gündüzü karıştırıyr b,r süredir...geceleri 3 en önce uyumuyor bazan hatta dahada geç oluyır ya....uyutmak için denediğiniz yollar varmı?kafayı yiyeceğm...
buarada 2 aylık olduğnda duygucum gerçetn görüp tanıyor galiba...gülücükler atıyor ....ama kendi kendime öyle bırakınca durmuyor..ya kucakta gezecak...ya da dursun istiyorsan susumadan karşısında gülerek konuşacaksın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…