Doğum yapmış olan anneler buraya....

Herkes te aynı sorunlar demek kı bu zamanlarda boyle olması normal.. sırtım omuzlarm oyle agrıyorkı valla bı yerden masör tutup getırcem yaa esım yapıyor ama profosyonel bır masaj olsa süper olur yaa cok ıhtıyacım var.. (

arkadaşlarrr çokk şükürrr kavuştukk birbirimizi kulübümüze. hihoyyyt
sizlere katılıyorum arkadaşlarr yaa dediginiz gibi tavşan uykusunda 5-10 dk uyuyor uyanıyor gündüzleri. geceleri uyandıkmıda saatlerce uyanık kalıyor birde üstüne sohbet istiyor beyimizz. kucak olacak,ana kucagında sallamayı durdurdugumuzda başlıyor mızırdanmaya. Gül canım aynen bende senin gibi diyorum sen bebeksinn yaa uyusana ama nerde..

Betülcüm ne güzel yazmışsın gerçektende benimde bir masöre iyi bir masaja ihtiyacım varr. gecelerii gözlerim kapanmasın diye nerdeyse kibrit takacagım. birde arkadaşlarr bebekle gezmeye gitmekte çok zor eşyalarını ve bebegi taşımak yok herşeyi alalım diyorsunn yok birşey unutmayayım diyorsunn ama annelik duygusuda bambaşka. Allah'ım herkese tattırsın bu duyguyu.

biz bazen gece araba il gezdiriyouz arkadaşalr..dü gec de aspiratör +kucakta hızlı sallamalarla uyuu bizimki...sanrım kolik bebek...gece 3 te önce uyumuyor..hatta saat 5-6 bile oluyor.... gündür eczaneye gidiyorum ama çok kısa süre....çok zor oluyor valla...

evt deryacım bizde akşamları durmadıgı zamanlar saç kurutma makinası ile elektrik süpürgesini çalıştırıyoruz. onla hemencik susuyor. arabayı zaten çok ama çok seviyor binince hemen uyuyor. :CüvCüv:

slm kızlarr site açılmış :lepi:
kırkı çıkmayan arkadaşlar az daha sabredin oğlum kırkı geçtikten 2-3 gün sonra yavaş yavaş düzene girmeye başladı.gerçi gaz sancılarımız devam ediyor ama olsun beni tanımaya başlaması bana gülücükler atması yetiyor...birde etrafa bakışları yokmuu avizelere tablolara takmış durumdayızz.
ya unutmadan oğlum çok hızlı nefes alıp veriyor bazen, sizinde öyle oluyor mu?
Birde sağ yumurtalığı diğerine göre daha aşağıda gibi dr.umuza sorduk olabilir büyüdükçe geçer dedi sizde de böyle bir şey varmı??

canım bizimde kırkımız çıkalı çok oldu ama kırkı çıktıktan sonra daha çok huyu degişti. bugün 56 günlük olduk. birde benim bebegimde hızlı hızlı nefes alıp verdigi zamanlar oluyor normal birşey sanırım.

deryacım benımkıde gece 1.5 tan once mumkun degıl uyumuyor.sankı saatı kurmus gıbı
artık 1.5 tan once yatak odasına gıtmıyorum cunku besıkte sallamaktan kollarım koptu.gul dedıgın gıbı bebeksın sen uyusana dıyorum ama koca adam gıbı benımle bırlıkte oturuyor.gecen gece bır baktım kendıme tik olmus cocuk uyudu yarım saat gectı ben hala besıgı sallıyorum:)))ruyamdada sureklı 4 5 saat uyudugunu goruyorum:))))şaka gıbı..
dionysos benımde bebegım ara sıra cok hızlı nefes alıp verıyor sanırım heyecanlandıgı zaman yada kızdıgı zaman dıye dusunuyorum ben.bu arada 40 cıktı ama hıc bırsey degısmedı bızde...

kızlar kk ye gelen msjlar emaıl ıle gelıyordu sımdı gelmıyor nasıl takıp edıyorsunuz yazıldıgını?sıze gelıyormu msj?F5 yapıp o sekılde takıp edıyorum suan.

Ne anakucağı Aslıcım benim kız sadece kucakta,omuzda uyuyor,ana kucağını hiç sevmedi daha hiç kullanamadık biz...Arabayla gezdirmekte kusura bakmasın hanfendi yani...
Bizimki de tablolardan ve avizelerden çok hoşlanıyor,ağlayınca hemen salona götürüyoz )

masörü acil bana da yollayyııııııııııııınnnnnnnnnn

dıonysos benım oğlumda bazen cok hızlı nefes alıyor.. ama doktor onceden soylemıstı ara ara hızlı nefes alıp vermesı normal dıye bebek hemsırelerı de ondan ayrı soylemıstı o bakımdan endıselenmıyorum normalmıs.. testisler konusunu bılemıcem bızımkının ıkısıde aynı gıbı duruyor.. ama doktor normal dıyorsa endıselenme canım..

ya ben gündüz çok uyutmamaya çalışıyorum uykusunu bölmeden tabi yani gündüz uykularının arasını 30-40 dakika tutmaya çalışıyorum konuşuyorum gezdiriyorumm ..birde genelde sabaha karşı sancısı olduğu için sabah 5-6 gibi altını değiştiriyorum ve altını değiştirirken 5 dakika altını açık bırakıyorum ve bacaklarını hareket ettiriyorum göbeğine doğru tabi üstünü örterek yoksa üşütür Allah korusun..

yavrum nasıl canı acıyodur yaa! yeğenimin pamukçuk olmuştu...dr.a götürdüğümüzde dr. bez gibi birşeyle zannedersem karbonatla dilinin üstüne bastıra bastıra kese yapar gibi kazımıştı..
göğsünü sürekli karbonatlı suyla yıkamayı unutma

uyku arası 30 40 dakıkamı:1shok:maşallah ya..benım uyumuyor dıye kastettıgım bazen 3 4 saat uyumadan durabılıyor:ecrin_bebek:belkı daha fazla....

uyku arası 30 40 dakıkamı:1shok:maşallah ya..benım uyumuyor dıye kastettıgım bazen 3 4 saat uyumadan durabılıyor:ecrin_bebek:belkı daha fazla....

aynen duygu benimki de gündüz öyle...
30-40dk nerdeeeeeeeeeeeeeeelaelaelaelaelae

bu arada kızlar ben chicco nun manuel süt sağmasından aldım
yarım saat uğraştım 15-20 cc ancak süt çıktı göğüs uclarımı da çiçek gibi açtı resmen çok canım yandı.
acaba kızım da emince yarım saatte ancak o kadar mı çıkıyor,dıoymuyormu acaba?Zaten hoş yarım saat hiç kalmıyor memede max 10dk kalıyor soınra kendi diliyle itiyor,doymasa iter mi???
Sizden ne kadar süt çıkıyor?Hangi marka???

yaprak dökümü başladı herkes kaçtı galiba))
ben de kaçar,öptüüm...

canım evet yapraklar dokuluyor:))reklam arası:)bende chıcco kullanıyorum ve en fazla 25 cc cıkıyor.sadece bır kac kez nasıl olduysa goguslerım cok sıstı 60 cc falan cıktı:)
demek gogus ucların cıcek gıbı actı :roflol::roflol:ay cok yasa öldüm gülmekten:)))
canım dıger tarafada yazdım ama tekrar soylıyım hıc endıselenme bebegın emdıgı ıle sagma makınelerı asla bır degıl...hıc endıselenme.:1hug:

Herkesın endişesi aynı galıba..emzırme...kızlar bu yazıyı okuyun benı cok rahatlattı...

Anne Sütünü Nasıl Arttırabiliriz?
Emzirmek, annenin bebeğine vereceği en güzel armağan, onun için yapabileceği en iyi şeydir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur. Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak bazı önerilerimizi sıralayacağız.

Daha Sık Emzirin: Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın. Gece ise, 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.

Emzirmek İçin Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin: Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.

Daha Uzun Süre Emzirin: Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır.

Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın: Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz
Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.

Biberon, Emzik Vermeyin: Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon, emzik vermeyin. Böylece tüm emme faaliyetini memede gerçekleştirecek, süt yapımını uyarmış olacaktır.

Selam arkadaşlar....
Uzun zamandır yazamamıştım sitede kapalıydı zaten kendimi kimsesiz hissetmeye başlamıştım valla.....
Yazılanları okuyunca öyle rahatlıyorumki tüm bebekler aynı demekki bende sadece benimki böyle diye üzülüp duruyodum bi sorunu var heralde diye....
Biz erken doğduğumuz için biraz daha büyüdük ama sorunlarımızda bizimle beraber büyüdü...
Uykuyu tam düzene soktuk diyorum ertesi gün gene tüm düzenimiz alt üst oluyor...Özellikle geceleri 4 den sonra sabaha kadar ıkınıyo,hırıl hırıl nefes alıyo ,araba sürer gibi sesler çıkarıyo kırk takla atıyoruz uyutmak için ama nafile....Gündüzleride pek farklı değil kuş uykusu uyuyoruz hep ...en fazla 20 dakika.. ondan sonra çığlık çığlığa uyanıyoruz malum gaz sancıları ...bir iki gün düzeliyo tamam artık diyorum üçüncü gün gene aynı....Ondanmıdır nedir sürekli emmek istiyoruz....uyanık oluncada en fazla 15 dk oyalanıyo ondan sonra gene başlıyo ağlamaya....Dinlenmek şöyle dursun işlerimi bile yapamıyorum....Bi uyudumu iki saat uyusa her işi bitiricem ama nerde.....Bugünlerde geçer heralde düzene girer inşallah...

merhabalar kızlar;
doğum hikayemi anlattıktan sonra geldi bebek bakım hikayeme.......
şaka bir tarafa ama 1 aydır ne yediğimi ne içtiğimi ne de uyuduğumu biliyorum, dengem tamamen bozulmaya başladı, oğlum kakasını yapamıyor, gazını çıkaramıyor, bütün bunların yanı sıra ağlarken mosmor oluyor, kaç doktora götürdümse fayda etmedi, kolik bebek diyor ve fitil veriyorlar, bende onu kullanmak istemiyorum, dün yine özel bir doktora götürdüm fitil vermedi sadece sütün doyurucu olmadığını bu sebeple de çocuğun kaka yapmamasının normal olduğunu söyledi ve akşama mama takviyesine başladı, şimdilik biraz daha iyi gibi, en azından oğlum kakasını yaptı şimdi ağlasada morarmıyor ya çok şükürler olsun.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…