Doğum yapmış olan anneler buraya....

merhaba arkadaslar uzun bi aradan sonra geldim.görüşmeyeli nasılsınız neler oldu neler bitti geri sayfaları okuyup öğrenmeliyim.
ben evime tasındım cok şükür.yerleştimde bebekle tasınmak cok zormuş ama sonunda evime yerleşebildim.oğlumda büyüyor cok şükür bugün doktorumumza gittik herşey yolunda cok şükür ama sünnet olayımız cokto sizlerde de böyle sorun yasayan varmı

[QUOTE="NAZ";4100702] merhabalar kızlar;
doğum hikayemi anlattıktan sonra geldi bebek bakım hikayeme.......
şaka bir tarafa ama 1 aydır ne yediğimi ne içtiğimi ne de uyuduğumu biliyorum, dengem tamamen bozulmaya başladı, oğlum kakasını yapamıyor, gazını çıkaramıyor, bütün bunların yanı sıra ağlarken mosmor oluyor, kaç doktora götürdümse fayda etmedi, kolik bebek diyor ve fitil veriyorlar, bende onu kullanmak istemiyorum, dün yine özel bir doktora götürdüm fitil vermedi sadece sütün doyurucu olmadığını bu sebeple de çocuğun kaka yapmamasının normal olduğunu söyledi ve akşama mama takviyesine başladı, şimdilik biraz daha iyi gibi, en azından oğlum kakasını yaptı şimdi ağlasada morarmıyor ya çok şükürler olsun.........
[/QUOTE]

güzelim kulak çöpüyle yada derce ile anüsünü uyar belki o şekilde yapar.benim oğlan gaz sancısı çekince ilk işimiz onu yapmak oluyo mest oluyo sonrasında

CANIM arkadaşım içmediğim şey yok nerdeyseee kompostoları bıraktım çünki su ve yemek yememi engellemeye başladı sabah akşam humana anne çayı içiyorum bir bardak akşamları yatarken 1 bardak rezene tohumu kaynatıyorum içiyorum sabah incir kaynatıp hazırlıyorum geceden onu içiyorum günde hiç içmesem 2 lt su içiyorum 3 yapıyorum ama ıvır zıvır içmekten su içmeye mecal kalmadı valla neyseeee 1 bardak ayran sabahları açık çay 2 bardak akşamda 1 bardak e arada bir bardak meyve suyu 1 fincan zencefill çayı 1 bardak hatmi çiçeği içiyorum 2 gündür de fayda eder belki diyee ay yarında ısırgan otu alıcam onuda başlıcam 1 bardak sonra helva yiyorum üzüm yiyorum hurma yiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmsenağlama ama yok yok yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sütümü sağmaya başladım bu ara biberonla veriyorum aralarda emziriyorum biberonla ölçünce 60 ı ancak buluyor 2 göğsümden gelen sür eğer geçen hafta sonu saat 5 te emzirdim kız ağlamaya başladı 10 dk emdi ama sonra ne yapsam susmadı mama verdim bende sonra gece 11 de gene mama 2 de 5 dk emdi yattı 4,5 ta da 5 dk emdi yattı 7 de mama verdim 12 ye kadar uyudu kaldırmadım 90 cc yemişti mamayı ve 12 de bi sağdım sütü iki göğsüm ancak 100 cc oldu düşünün artıkk 7 saatte 100 cc üretebilmişim tüm gün bebeğime ancak sadece emzirsem 250 cc ancak süt çıkar yanii anlayamıyorum noluyor neden böle oluyorr bünyeylemi alakalı her şeyide yiyorum içiyorum offfffffffffff

valla aynı şeyi bende düşünüyorumm masajjjj masaj masajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj sinirlerimde haraboldu patlamaya hazır bomba gibiyim şimdilik eşimle stresimi gideriyorum ama sonra dışarıya açılıcam sanırımmmm:roflol:

benimkide aynen yaawww ben koca kadın dayanamıyorum o minnacık vücut nasıl dayanıyor uykusuzluğa kuş uykusu valla eşimde kucağa alıştırdı ilk dönemler ben hareet edemedğim için o ağlayınca bakıyordu ben uyuyaym diye fena kucakçı benimki kucakta uyuyor indirince 5-10 dk sonra uyanıyorr bazen yatağa bırakır bırakmaz gözlerini faltaşı gibi açıyorr:roflol:

canım gece hırıltıları varsa demekki nemsiz hava yüzünden boğazı ve burnu kuruyor bizde de oldu.buhar makinesi aldığımız ilk gün hırıltıları geçti çok faydası oluyorr..

güzelim kulak çöpüyle yada derce ile anüsünü uyar belki o şekilde yapar.benim oğlan gaz sancısı çekince ilk işimiz onu yapmak oluyo mest oluyo sonrasında
canım bende bunu duymuştum ve burada yazdım ama buradaki bir arkadaş dr.ların onaylamadığını yazmıştı çocuk alışkanlık haline getirir ve uyarılmadan yapamaz hale gelirmiş..

yapıyorum canım yapıyorum dr bide şurup verdi miskotatin diye onuda kullanıyoruz günde 3 defa ama hala geçmedi sadece dildeydi dil hafifler gibi oldu da yanaklarda gördüm bugünde bakalım nolcek altt tarafa da vurdu poposu acayip kırmızı oldu yara olmaya başlamış hafiften geniş bir bölge değil ama yinede canı yanıyordurr 2 saat te bir açmaya çalışıyorum altını fazla kirli kalmasın ıslak kalmasın diye

duygu takvimdeki büyük ihtimal oğlunun resmi, uzaktan çekilmiş olduğu içinmi bilmiyorum oğluma çok benzettim..Allah bağışlasın canım..
takvim yapamadım yapsaydım koyardım resmini..

ya kızlar benim kızımda 2 gündür acayip sıkıyor kendini topluyr bacaklarını yedikten sonra omuza alıp geğirtiyoruz alttanda hemen olmasada çıkarıyor sonrasında bazen çıkarmıyor ama bukadar ağlamak olurmu yaa susmuyor resmen yaın dr arayacağım başka bişey olmasın diye resmen emzirmeye aldığımda göğsümü alıp alıp bırakıyor ağlıyor biberon veriyorum süt yok diye aynı şeyi orda da yapıyor ağzı mı acıyor nedirr gazındanmıdır resmen kopmuş vaziyetteyim neredeyse oturup onla ağlayacağım ramak kaldııı

bari altı pişik olmasın yavrum yaa...inşallah biran önce geçer.. pişikten önce hangi kremi kullanıyordum ben sebamedden çok memnunum her altın açtığımda bolca sürüyorum her kıvrımına kadar şu ana kadar olmadı şükür..
birde unibabynin yenidoğan ıslak mendili güzel sabun alkol yok bebeğin cildindeki verniks yapısını bozmuyor diğerleri daha çok tahriş ediyor gibi geliyor...

biz bugün doktorumuza danıştık 6.aydan sonra yapmayı bırakın sakıncalı dedi.bizde öyle sk sık yapmıyoruz duramıyacak gibi oldugunda yapıyoruz

canım pişik gibi ama değilmiş ağızdaki pamukçuk bir çeşir mantar oluyormuş oda popoya vuruyormuş sonradan mantar gibi yani kırmızı kırmızı ve dünden beride böyle sanki nokta nokta yara var 3 tane önceden bepantene kullanıyordum sebamed var evde mustelada var popolinde var ama bepantene kullanıyordum dr bu pişik kremiyle olmaz dedi travazor diye bir krem verdi günde 3 defa sürüyoruz her sürmeden sonra kızarıklık azalıyor ama sonraki alt değiştirmede hani ara veriliyorya sürüldükten sonrakindeki alt temizliğinde bi bakıyorum gene aynı kızımın altı şaşırdım valla şu pamukçuk ne menem bişii yawww sinir etti beni nerden mikrop kaptık anlayamadım vallasenağlama

bende unıbabay kullanıyorum yenidoğandan hep onu kullandım geçende nivea nınkini aldım ama açmadım daha unıbabay geçekten çok güzel memnunum ben ama 40 tane var ve 5,5 ytl yani madden pahalı ama diğerlerine göre çok kaliteli geldi bana

biz bugün doktorumuza danıştık 6.aydan sonra yapmayı bırakın sakıncalı dedi.bizde öyle sk sık yapmıyoruz duramıyacak gibi oldugunda yapıyoruz

ya unu burda sizlerin dediğinden duydum da denedim bir kez geerçekten bir uyudu o gece hiç ağlamadı sadece acıktığında kalktı tüm gece acep gene denesemmi ben bizim doktora sormadım benim kıza gaz için şurup verdi rezene çayı verdi milupanın ikisinide içiyor e bende rezene içiyorumm ama gaz gaz gazzzz sancısı yani bu kadar olurr zaten çok gazlı kızınız dedi dr benim süt mü çok gazlıdır nedir ben ayıptır sölemesi sezeryandan beri acayip gaz çıkarıyorum ondanmıdır nedirr

canım o pamukçuk çok rahatsız eder ağlaması ondandır..birde evde kendi kendine kontrol yap mesela kulaklarını elle bakalım banyo yaparken kulağına su kaçmış olabilir eğer öyle birşey varsa çocuk daha çok şiddetli ağlarr yada tek tek ellerine ayaklarına oynat bak incimiş olabilir annem çok şiddetli ağladığı zaman bunlara bakıyor Allah korusun ama olabiliyor işte...

ben kaçtım makinada çamaşırı vardı şimdi durdu asayım da şunları kız şimdi uyudu galiba sesi kesildi eşim bakıyor nöbet ondaydı accık kafa dinleyeyim demiştim sağolsun yardımcı oluyor arada gıcıklık ediyor ama iyi genede yanii çamaşır sonrası kızıma mama hazırlıyayımda yedireyim barii

ben hem gerçek rezeneyi hemde milipanınkisini denedimm hiç birisi işe yarmadı bunu yanında sap damla neo baby metsil bunlarda işe yarmadı
şimdi zinco damlayı kullanıyorum iyi geldi birde çevremdekilerin hep bana söyledikleri şey kendini soğuk tutuyorsun o yüzden sütün soğuk alıyo gaz sancısı yapıyor diyorlardı dinlemiyordum napim süttenmidir bilmiyorum ateş basıyordu atletle dolaşıyordumm en sonda laflara dayanamadım bi kendimi sıcak tutuyam dedim hakikaten çok etkili oldu ne zaman açık dolaşsam evde o gün çok sancılı oluyor oğlumm..

sen pahalıya almışsın ben 3l'ü pakette alıyorum 9.90 ytl.. 3.350 geliyor tanesi...

canım ya doktoruna sordun mu pekı ne dıyor.. bırde manuel pompayla sagıyorsan onlar verımsız az cıkarıyor olabılır.. elektırıklı ıle sagıp bakmak gerek.. onlar cok guzel sagıyor... manueller yanıltıyor ınsanı..

ARKADASIM COK ZARARLI BU SEKILDE MAKATI UYARMAK YAPMAYIN..
DOKTORA SORARSANIZ NASIL TEPKİ VERICEGINI GORURSUNUZ.. TEMBELLESTIRIYOR RESMEN BUNYEYI UYARMAK COK SAKINCALI..:1no2::1no2:

Herkese merhaba, site tadilatytaydı galiba, giremiyordum bir türlü...
Papatyam üzülme, benimde ilk başta sütüm böyleydi 15 gün kendime hayatı kendime zehir ettim.Hiç süt veremicem sandım.Ağlayıp duruyordum.Ama sonra doktorum bana sütünü olduğu kadar ver, ilaç niyetine içsin en azından dedi. Zaten günde 350 cc anne sütü bebeğin bağışıklık sistemi gelişimi için yeterli oluyormuş.Geri kalanı mamayla takviye edersin.Bu arada süt pompası kullanıyorum ben hala, çok memnunum, o olmasaydı sütüm tamamen giderdi.Medelanın elektrikli pompasını tavsiye ediyrum, başka marka kesinlikle alma boşuna para vermiş olursun, manueller çok kötü bende almıştım göğsümü bir anda ayarsız çekince kanattım Medelanın pompası profosyonel bir ürün, e- bebekte var çamlıcada, her yerde pek bulunmuyor, eczaneye sorsan getirttirir belki. 120 milyon ama inan değiyor, ben o olmasaydı süt veremicektim.

Buarada mama veriyorum diye kendini yıpratma, olduğu kadar işte, elinden geleni yap sen genede.Mama verdiğin öğün 1 tatlı kaşığı su kaynamış soğumuş vermeyi unuma bebişine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…